Чести караници

• 4 938
  • 43
  •   1
Отговори
С мъжа ми се караме постоянно. Имаме малко дете, за което той много се грижи, но с мен е постоянно заядлив, не иска да излиза, и е много груб.
Аз му отговарям и така започват караниците. Въпросът ми е имали ли сте такъв период и проблем и как успяхте да го преодолеете ? При нас продължава доста време.

# 1
За какво се карате? От колко време сте заедно и от кога е този период?

# 2
За всичко, за дребни неща и битовизми.
От около 10 години
Караме се откакто имаме дете няколко години. Имаме и прекъсване. Никога не е имало физическо насилие, или друг човек

# 3
Напълно нормално е да се карате,всеки има такъв момент.
Ако успеете да останете заедно през този период,значи нищо не може да ви събори.

# 4
Период е, ще отмине като поотрасне малко детето.

# 5
От написаното и аз оставам с впечатление, че просто минавате през труден момент във връзката ви породен от промените които малкото човече е внесло. Нормално е, не се притеснявайте, ще мине, важно е да останете заедно.

# 6
  • Далечният изток
Що е важно да останат заедно, ако не се понасят и не се разбират?!

# 7
Що е важно да останат заедно, ако не се понасят и не се разбират?!
Защото не е редно да се отказваш от една връзка в първия труден момент, особено пък щом има дете намесено. Нали идеята е да сте заедно в добро и лошо, а не при първата караница или неразбирателство да си ходите кой от къде е. Трябват и компромиси в една връзка понякога. Отделно когато се появи дете нещата драстично се променят и тази промяна вкарва силен смут винаги, въпроса е дали любовта ще надделее.

# 8
  • Далечният изток
Тя да прави компромиси с неговата грубост.... Чудесно.

# 9
Това не е живот. Никоя жена не е цъфнала от караници с мъжа си. Явно имате проблеми за разрешаване. Или действайте двамата, или няма да се получат нещата.

# 10
  • Melmak
Правилно ли разбрах, че от 10 години все така се карате?

За мен не е нормално, аз 10 дни в скандали няма да издържа!

Какви са тези битовизми, които толкова ви изнервят? Защо стигате до караници? Говорите ли спокойно след това, за да уточните къде е проблема?

# 11
Тя да прави компромиси с неговата грубост.... Чудесно.
Аз оставам с впечатление, че караниците са двустранни и са от скоро. Ако винаги са били така и винаги идват само от едната страна проблемите е съвсем друго вече.

# 12
Детето им май вече не е съвсем малко. А стане ли практика грубостта и незачитането на партньора, става все по-трудно да се излезе от омагьосания кръг. Единият се дърви, другият отговаря, наострят се един към друг и така докога? Няма как без усилия да се прекрати тази ситуация.

По принцип не съм голям привърженик на съветите да се мълчи и търпи. Но все пак ми се иска да питам - авторке, ти пробвала ли си да не отговаряш? Казвам го като по-нервния във връзката ми. Моят човек по-често гледа да не ми се връзва, да не ескалира. Като видя такова кротко отношение ми става неудобно, че съм си изкарвала фрустрациите върху него, успокоявам се и се опитвам да се реванширам. Разбира се, приложимо е ако няма някаква по-дълбока неприязън между вас.

# 13
  • Далечният изток
Е, ние тук имаме гледната точка само на едната страна, нормално.
И аз щях да съветвам авторката да не отговаря. Да пробва да си премълчи. Сигурно счита, че той не е прав за нещо си и си държи тя на нейното, но така до никъде няма да я откарат...

# 14
  • София
Не бих търпяла караници с години. Това съсипва нервите, здравето.
Животът е един.
Реално децата са най-голямото изпитание за отношенията между партньорите и ги катализират към по-добро или към по-лошо, според началното състояние.

Общи условия

Активация на акаунт