За изхождането, закаляването и кърменето на поискване - част 2

• 27 009
  • 426
  •   1
Отговори
# 165
  Тук е за оплакване и хвалене. Mr. Green Ама все не мога да я изровя тази тема, откакто е в "Майки". ..
  Аз щях да се оплаквам какви странности ставаха при нас, но разреших (мисля) проблема и сега само
ще опиша набързо. Бях преместила леглото на Малена без решетка до нашето - уж по-широко да е - не
че ни е тясно - леглото ни е широко 1,80м. Тя спеше с гащички. И започна да се напишва нощем... По 1-2-3 пъти...
Аз се будех, когато е станало късно. Тя мрънкаше отначало, после спря. Чудех се какво става и си блъсках
главата къде ли е проблемът. Дали аз не я чувам, когато промънква, че и се пишка, дали си се напишва без
да усеща... Не знам. Когато я усещах, че се е размърдала, събувах я да я изпишкам, но не винаги имаше нещо,
а и се случваше да протестира и една нощ дори час и половина не можа да заспи. Аз започнах да ходя като
сомнамбул и трябваше да реша проблема. Накрая, преди 2 дни, реших, че сигурно е, защото спи много далеч
от мен, а не както сме свикнали и хайде, да го няма леглото - пак върнах всичко по местата. И се оправиха
нещата - пак си спим по цяла нощ и пишка чак рано сутринта. Simple Smile Та, мисля си, че сме прекъснали връзката -
тя се изтъркулваше далеч от мен, когато заспи и изобщо не я чувах нощем, докато не се напикае и да мрънка.
   Ох, че дълго! Надявам се, сега всичко да тръгне пак добре, че сега пак и сложих нощен памперс, за да си
наваксам със съня. Simple Smile
   lilfi, голям чешит е твоята мома! Simple Smile

# 166
здравейте и от мен!
и аз чаках някой да подхване пак темата, за да видя как вървят нещата при другите и да се включа. аз съм много щастлива, че започнах с ЕБХ и вече не мога да си представя нищо друго. не бих казала, че имаме напредък, нито пък, че нещата са по-зле от преди. общо взето през деня хващам доста пишкания, някои и изпускам, но по моя вина, защото или не "зацепвам", или ме мързи да го събувам само 10 минутки след предишното обуване, например  Embarassed . не знам дали си спомняте, но преди бях писала, че ака на няколко дена. това отдавна е в историята и сега си ака по няколко пъти на ден. когато сме си вкъщи, почти никога не го прави в пампера; винаги си казва. лошото е, че започнахме с дългите разходки навън и умирам от яд, когато го усетя, че иска да пишка или да ака, а няма как да го събуя (още ми се струва студено, а и докато го събуя....). и така...
да кажа и кои са ни сигналите - започва да мрънка изведнъж както си е спокоен. ако не го издържа, започва и да реве. прочетох книгата на бауер, а както и ана беше превела, имаше период, в който безпогрешно усещах кога му се пишка чрез затопляне в слънчевия сплит. естествено, ако не го бях прочела, никога нямаше да го установя сама, но наистина действаше. напоследък, обаче бях по-заета и нямах толкова време и като че ли позабравих да внимавам за това. но както казва и бауер, много по лесно се получава, когато се действа интуитивно.
май ще трябва и аз да се преместя в другата темичка.
поздрави и прегръдки!  Hug

# 167
И аз не съм писала отдавна, но се радвам, че пак започнахме да се "събираме" в темичката Grinning
При нас в момента има връщане назад-момченцето ми беше болно 1 седмица, милото беше много изнервено и въобще не искаше да пишка и ака в легенчето. Сега бавничко си възстановяваме навиците. Преди да се разболее бяхме стигнали до 2-4 изпуснати пишкания на ден. Все още сме си с памперс, понеже като го свалим ставам много настойчива и го изнервям до такава степен, че малкия въобще отказва да седи над легена.
Надявам се скоро да си възстановим старото положение.
 Hug

# 168
yanast, дано всичко се оправи час по-скоро. най-важното е да са здрави!  Heart Eyes

# 169
... затопляне в слънчевия сплит...
   Аз не съм усещала такива неща или не им обръщам внимание.  newsm78
   Яна, какво му беше на Алекс?

# 170
Ами, някакъв вирус явно, тук повечето бебета се разболяха, 2 от приятелчетата даже бяха в болница с пневмония. 2 дена бяхме с висока температура, накрая се наложи дребното да пие антибиотик. Много беше гадно, за пръв път ми плака детенцето Sad сега се е научил да плаче, преди не можеше. Дано скоро забрави...
Сега вече всичко мина, малкия вече си играе и се смее, само малко време му трябва да си припомни ЕБХ, да си върне апетита, да се успокои, че няма да му тикаме антибиотици в устата....
Да са ни живи и здрави дечицата Grinning
Наистина много се радвам, че пак започнахме да пишем в темичката Hug

# 171
Ами, някакъв вирус явно, тук повечето бебета се разболяха, 2 от приятелчетата даже бяха в болница с пневмония. 2 дена бяхме с висока температура, накрая се наложи дребното да пие антибиотик. Много беше гадно, за пръв път ми плака детенцето Sad сега се е научил да плаче, преди не можеше. Дано скоро забрави...
Сега вече всичко мина, малкия вече си играе и се смее, само малко време му трябва да си припомни ЕБХ, да си върне апетита, да се успокои, че няма да му тикаме антибиотици в устата....
Да са ни живи и здрави дечицата Grinning
Наистина много се радвам, че пак започнахме да пишем в темичката Hug
Самуил също го изкара, защото имахме неблагоразумието да го заведем в Търново в разгара на вирусната кампания, но го оправихме без лекарства, със синап, масаж и др.

# 172
И аз не съм писала отдавна, но се радвам, че пак започнахме да се "събираме" в темичката Grinning
При нас в момента има връщане назад-момченцето ми беше болно 1 седмица, милото беше много изнервено и въобще не искаше да пишка и ака в легенчето. Сега бавничко си възстановяваме навиците. Преди да се разболее бяхме стигнали до 2-4 изпуснати пишкания на ден. Все още сме си с памперс, понеже като го свалим ставам много настойчива и го изнервям до такава степен, че малкия въобще отказва да седи над легена.
 Hug
Да кажа че ние сме на обсолютноп същото положение само където беше пак зъбоникнене и че Борко си е големичък и  едвам го одържам да се изпишка, а за акането май е забравил как става в легенче. Бързо забравят децата еййй...
Кой знае колко време ще мине за да си дойдем на старото положение, та и да има и с какво да се похваля.

Самуил също го изкара, защото имахме неблагоразумието да го заведем в Търново в разгара на вирусната кампания, но го оправихме без лекарства, със синап, масаж и др.

Людмил , как става това със синапа? Или къде пога да прочета повече по въпроса, не само за синапа, а по принцип за този вид медицина.

# 173
 Hug
Да кажа че ние сме на обсолютноп същото положение само където беше пак зъбоникнене и че Борко си е големичък и  едвам го одържам да се изпишка, а за акането май е забравил как става в легенче. Бързо забравят децата еййй...
Кой знае колко време ще мине за да си дойдем на старото положение, та и да има и с какво да се похваля.

Людмил , как става това със синапа? Или къде пога да прочета повече по въпроса, не само за синапа, а по принцип за този вид медицина.
Eй сега ще кажа на Миренка да пише...

# 174

[/quote]
Eй сега ще кажа на Миренка да пише...
[/quote]

Привет! Много ми беше ценна тази опитност-На рентгена излезе пневмония на дясното бяло дробче, задължително постъпване в болница и това е! Нямало друг начин за лечение на 8 месечно бебе.
Е, то и в къщи не се ражда обикновано.......
Поговорих с един лекар от кабинет "Дар" за уринотерапията при бебетата и започнах.

Преди всичко изчистихме акито с билково чайче от зърнастец, нищо че бяхме само на кърма, оказа се, че все нещо се задържа. Това  чайче единствено е през устата.

През 4 часа-(за толкова време действа масажа)-разтривах ходилата с концентриран пиш, (преварявах го в отворен съд, докато остане 1/4 или 1/2 ) ,  втривах го бавно в  продължение на 20 минутки, като посоката на втриването е от пръстите към петичките. После слагах памуче, напоено с преварен пиш върху дясното бяло дробче, (което беше засегнато), като отгоре го покривах с найлонче и с вълна, за да топли, когато пиша се изпарява и обличах стегната фанелка, за да не се мести всичкото това. Най-удачно се получаваше преди спане. Масажа на ходилата е задължително да е през 4 часа, и през нощта, а компресчето може и според спането на детенцето през деня.

През нощта 5-ТЕ ДНИ НА ЛЕЧЕНИЕТО спяхме с мед на гърдите и на гръбчето, който се прави по следния начин - най-добре е манов мед или обикновен, но да е чист, надупчвам с дебела игла лист принтерна хартия (за да е плътна и да не се къса лесно) с размер на половината на А4, намазвам го с мед (най-добре е да е полутечен или дори захаросан) откъм гладката страна, (тъй като от иглата се получават грапавини), , и този лист го лепвам направо върху кожата върху гърдичките-той залепва и не се мести. По този начин слагам и на гърба един лист-малко е трудничко, но се свиква с манипулацията. Обличам стегната фанелка или най-добре е вълнено болерце върху листите и така спим. Ако се изпоти махам само болерцето, а листът стои до сутринта. Той попива изцяло в кожата и по дрешката почти нищо не остава.

През деня, когато не спи махам памучето с пиша и втривам (но вече не 20 мин. ) на гърдичките първо свинска мас или зехтин, после домашна ракия и отгоре веднага слагам сурова вълна в тензухена торбичка (или вълнен плат или шалче ) и обличам стегната фанелка или болерце-добре, че една добра жена ни беше оплела много такива. Посоката на втриването е от раменцата към средната линия на гърдите (а ако се прави масаж и на гърба- от раменцата към гръбначния стълб.)

Вечер преди нощното лягане компрес със синапено брашно. Това е много сигурно, но много специфично средство и трябва да се прилага внимателно, защото пари. Една супена лъжица синапено семе я огъвам във тензух или носна кърпа като в писмо с размер приблизително 5 на 5 см. Където се получат най-дебел слой катове, с тази страна залепям  компресчето върху мястото на засегнатото бяло дробче, НО НИКОГА В ОБЛАСТТА НА СЪРЦЕТО.  Непосредствено преди залепянето намокрям добре компресчето със топла вода, за да се напои добре брашното вътре и като го залепя, притискам го с ръка или вълнен плат от 2 до 8 минутки - продължителността се определя - докато се зачерви мястото под компреса, защото навлажнения синап има способността да отделя топлина и започва за пари. Аз държах детенцето добре облечено до отворен прозорец, за да е на хладно останалата част от тялото му, а пъхах ръката си с компресчето под дрешката му и го държах колкото трябва. Зачервяването е критерий, защото такова малко бебенце трудно може да си каже, когато му пари.

Значи, масаж на ходилата през 4 часа и през нощта, през деня когато спи компрес с пиш локално върху мястото , а през нощното спане - компрес с мед на целия гръб и целите гърдички. През деня, когато не спи компрес с ракия, а вечер - синап. Спане през нащта с мед.

Всичко това на фона на  музика, каквато то обича-най-добре е ритмична и тонизираща, по възможност да е заобиколено с червени цветове - играчки или  мама да е с червени дрехи  или червени завески около леглото-каквото ви хрумне, защото този цвят активизира защитните сили и раздвижва енергията, което е много важно. Освен това от време на време в зависимост от поносимостта към аромати запалвах свещичка, над пламъка на която закрепвах лъжица с вода и няколко капки ментово масло в нея да се изпарява в стаята , по възможност близо до леглото.  После тати ни намери и специална аромалампа.(Поносимостта се определя най-вече от майката-ако тя не го понася, на бебенцето със сигурност също няма да му е приятно. На 8 месеца все още връзката е силна, особено ако  продължава кърменето. )Също правехме театър с играчките, за да се смее.

За уринотерапията - през този период трудно хващахме пишовете, но урината може да се събира и съхранява в хладилник, докато стане достатъчно да се преварява. На нас ни стигаха за 2 дни 500мл, преварени до 200-250мл.

Медолечение, което вкарва през кожата нужните ензими, смехотерапия, ароматерапия и цветолечение като помощни и уринотерапия и масажи и компреси  като основни средства.

През петте дни не пропуснах и любимите си картинки -- като заспивах (когато се получеше ред и за мен да поспя) си представях, че отиваме на контролен преглед и лекарката казва - "нищо ви няма" и пита "как се излекувахте сами толкова бързо", и аз казвам-"медолечение и уринотерапия". Това си го представях много живо и емоционално, усещах радостта ,че сме здрави и че сме се справили сами. Заспивайки с тази картинка, аз дотолкова я енергезирах, че тя се сбъдна 100% и лекарката ни попита точно това.
Така че всичко е възможно!!!!!!!!!!! Но най-доброто е да не се разболяват дечицата ни! А това  зависи от родителите!
Обичам ви!
Мирена

# 175
  • София
Миренака, а тези разтривки със свинска мас и ракия не са ли опасни за сърцето? Аз доскоро свалях с разредена с вода ракия високата температура, че нищо друго не помагаше, но ми казаха, че било опасно и спрях да го правя. А ти дори компрес правеш с ракията. newsm78Чувала ли си нещо подобно?

# 176
Миренака, а тези разтривки със свинска мас и ракия не са ли опасни за сърцето? Аз доскоро свалях с разредена с вода ракия високата температура, че нищо друго не помагаше, но ми казаха, че било опасно и спрях да го правя. А ти дори компрес правеш с ракията. newsm78Чувала ли си нещо подобно?

Не, не съм чувала за опасност от такива компреси и разтривки-напротив, но преди ракията трябва добре да се втрие мазнина в кожичката, защото иначе алкохолът не се усвоява и не затопля, а изгаря. Така ми казаха  и така правих. Simple SmileПо принцип опасна е мисълта, че нещо е опасно-тя може да направи от мухата слон. Wink

# 177
  • София
   Ние продължаваме по стария начин, все още имаме изпуснати пиш и много рядко някое ако, но съм страшно доволна.
   За пишането навън стига да не е адски студ аз си ги събличам. Малко ме гледат като лудите ама не ми пука., нали трябва и да се закаляваме. Понякога ако Ники тъкмо се е изпишкала вкъщи и знам че не са спали отдавна я изкарвам без памперс навън и чак като се събуди и слагам.
   Ние засега не сме боледували сериозно и се надявам да не ни се случва, но това лечение ми се струва страшно трудно. Може би бих заимствала нещо в определена степен, но сама не бих могла да се справя по този начин с двечките....
    А да попитам за едната мадама Ники. Явно и е много нежна кожичката и постоянно се зачервява, обрива или се появяват някакви неща като лишейчета. Мажа я с какви ли не щадящи козметики и овлажняващи, но нямат голям успех. Да можете да предложите нещо от народната медицина? А и сега отново и се запуши явно слъзното каналче на едното оченце, надявах се поне този проблем да сме го израстнали. След сън  е слепнало и от честото почистване се зачервява... толко ми е жал. Правя масажчета и се надявам отново да се оправи и повече да не се повтаря...

# 178
Мирена, интересно лечение. Къде си чела за тези терапии? Някои от нещата звучат логично и убедително, но за ракията и аз имам резерви. А най-ми хареса листа от принтерна хартия в цялата суперестествена работа!  Wink Наистина, голямо постижение е да излекувате пневмония у дома. Но все пак мисля, че при вас играе роля нагласата, психиката, енергията, която влагате във всичко, което правите, а иначе самите методи, които описваш, сами по себе си, може да подействат - ама може и да забавят опасно нужно лечение.

# 179
Интересно лечение, наистина...Само че при моя Мартин от такива народни терапии("меча лапа" му казва баба ми-налагане на компрес от мед и синап върху гърдите, сутрин и вечер) му превърнах хремата и леката кашлица в чудо за антибиотици, витамини, и какво ли още не. По принцип съм много "ЗА" както за народната медицина, така и за хомеопатията, но понякога май не са съвсем ефикасни. На себе си също съм правила доста често лоши услуги, лекувайки се само с мед, чай и разтривки с ракия. Интересно е и това с театъра и смехотерапията-радвам се, че има деца, при които действа. При Мартин има моменти, когато абсолютно нищо не действа, включително и прегръдките и гърдата на мама(зъбоникненето например), какво остава за играчки, театър и червени дрехи...

Иначе по тематата с памперсите-до под кривата круша отново. Все повече се дразни, когато му слагам памперс, но и са рядкост вече моментите, когато мога да го хвана, че му се прави нещо за гърне, легенче и т.н. Sad Последната новост е да пиша прав, хванат за решетките на кошарата, гол, и се смее чак с глас как ромоли и пръска по паркета. А на мен ми се плаче, че настилката вече е за смяна, а е само на 8 месеца...За прането и гладенето не ми се отваря и дума, но все още не съм се отказала де:)

Общи условия

Активация на акаунт