Цистит - традиционно и алтернативно лечение- тема 12

• 48 426
  • 742
  •   1
Отговори
# 555
Точно това имам предвид. Беше ми придписан по антибиограма. Почнах го. Освен, че се чувствах зле от него започна кървене, което се засилваше. Доктора каза ако не спре ще правим цистоскопия. Аз изпитвам ужас от тая процедура. На 3 или 4 ден вместо зината изпих монурал. И кървенето спря. Оправих се. Размина ми се скопията. Но от тогава не ща да чуя за зинат.

# 556
  • София
Искате да кажете, че може да не е правилния антибиотик ли? Вчера му се обадих и ми каза в понеделник да отида са ме види…., а до понеделник 🥹Това продължава вече 10 дни.

# 557
От месец и половина съм с чревна кандидоза, която лекувам с натурални антимикотици, кандида диета и пробиотици. Вече вървя към подобрение.
В рамките на 2021 и 2023 съм изолирала поне 10 пъти Стрептококус агалактае и съм пила по две седмици Амоксициклав.
Не се очудвам защо съм с чревна кандидоза.
Но проблемът е следния-пускала съм назален, гърлен, урина, обикновена и стерилна, фецес, днк изследване за уропатогени и още хиляда други неща преди седмица. Нямаше нищо, нямах и симтоми.
Днес приятелят ми прави орален секс, не правихме секс и после се измих и десет минути след това започна да ми пари. Това е от няколко часа. Видях, че Бодимед пускат резултат от урината ако не изолират нищо на същия ден и в понеделник ще занеса.
Въпросът ми е някой изолирал ли е кандида в урината. И дали пък не е нещо друго, някоя бактерия, понеже от чревната кандидоза съм отслабнала много. А имунитетът ми е на предела. Ако   излезе бактерия, много лошо, защото сега с това състояние не мога да пия антибиотик. Но си ме щипе и тресе, типичният ужас. Не съм правила цистит над година и половина, но преди си бях хронична.
Ако някой е изолирал кандида в урина, моля да пише.
Пих пау дарко, понеже го имам за другия ми проблем, и пробиотик с чесън и грейпфрут.

# 558
Димяни, не е по антибиограма Зината, нали?
И аз не съм имала облекчение от него и по антибиограма ми е бил.
Пандорина ,:heart: Ще ти пиша на лични за предаване ,да не разводнявам тук темата.

# 559
Искате да кажете, че може да не е правилния антибиотик ли? Вчера му се обадих и ми каза в понеделник да отида са ме види…., а до понеделник 🥹Това продължава вече 10 дни.
Е как може, тцтццц, с бъбречна криза и кървене и да ви остави за понеделник. Вземете си от аптеката чай на Ламбрев за бъбреци, поне малко да ви облекчи, при вас на мен ми прилича на камък в бъбрека, възможно е да е някъде по уретерите и да се движи, острият цистит, който причинява пиелонефрит е непоносимо състояние, не търпи отлагане. Ако усетите влошаване или вдигане на температура отново на кабинет. Стискам палци да е камък!

# 560
Момичета, има турски вариант на въпросния  Хипрес, който се казва Hippurin. Веществото е същото Метенамин. Оказа се,  че преди доста време съм била прочела за този препарат и съм го казала на мой познат, а после съм забравила. Та сега той ми каза, че си го купил от Турция и ми припомни. Аз като съм в криза изръчквам цялото виртуално пространство и чета де каквото има писано..а после като ми мине всичко забравям. Забравям и къде съм си записвала.
Pandorina, може ли да се вземе без рецепта? Колко излиза като цена от Турция?

# 561
Зинат е стар антибиотик, май се води второ поколение, действал е преди 10-15 години, ама лекарите си го предписват, защото така си знаят. За антибиограмите знам, че тестват с по-нови поколения, така че дори да излиза бактерията чувствителна на цефуроксим, вероятно точно зинат нищо няма да свърши.
Когато за първи път направих цистит, също ми предписаха зинат и след точно 10 дена бях с нова инфекция, така че и при мен грам не подейства.

# 562
Аз през лятото започнах лечение със Зинат след висока температура, кашлица и тн, накрая се оказах с пневмония. Явно и в този случай не беше подействал. После лекарят в болница ми каза, че не харесва този антибиотик.

# 563
jennifer_6631  Не съм го взимала. Моят познат го е купил мисля без рецепта. За цена също не знам. Не помня да е казвал, че е скъпо. Трябва да се провери. Ще попитам.

Последна редакция: нд, 19 яну 2025, 10:30 от pandorina

# 564
На мен пък антибиограма никога не са ми пускали при старт на лечение с АБ или химиотерапевтик. Винаги след лечение урокултура и то 3  с интервал по 10-14 дни, да затвърдим, че бацилът не се връща.
Не знам при песъчинки и камъни как е и дали пускат антибиограми като назначават АБ. На майка и брат ми не са пускали 🙄

# 565
Попитах за Хепурина от Турция. Лятото е струвал 8 лв. С рецепта по вайбър е купен, но не е ясно дали го дават и без. Може би си зависи от аптеката. Аз като купувах пиелосептил в една аптека искаха рецепта в друга не.

# 566
Ако е пиелонефрит остър с температура и всички екстри, пак се пуска урокултура,но се започва с широкоспектърен аб и като излезе антибиограмата ,може да се смени.
Ако положението е търпимо,се изчаква резултата.
С антибиограма не успявам да ги изтрепя и колко пъти аб съм го била напразно ( лятото по антибиограма пих 10 дни ударно бисептол и 2 мес опашка с него.Не успях по време на курса да пусна урина ,дори не можах да го завърша и бях с остра инфекция.)

# 567
jennifer_6631  Не съм го взимала. Моят познат го е купил мисля без рецепта. За цена също не знам. Не помня да е казвал, че е скъпо. Трябва да се провери. Ще попитам.
Супер, пиши моля те като разбереш нещо. Идеята ми е да го ползвам като профилактика. Иначе съм с малко недоверие към турските антибиотици. Така преди месеци си купих турски ципро, но си имах странични ефекти от него, а преди години съм пила доста ципрофлоксацин от БГ без никакви проблеми.

# 568
И аз нищо не усещам от българските ,но урината ми стои с бактерии.Сръбският и турският ги понасям трудно ,но е стерилна.
Ти как си ,Джени?
Вервам?
.........
9,30 е хипрекса в Турция днес-165 лири.С рецепта от техен д-р.Разбира  се, зависи на кого попаднете.
Пиелосептила не винаги ми го дават също.

Последна редакция: пн, 20 яну 2025, 13:32 от sun sea

# 569
И аз нищо не усещам от българските ,но урината ми стои с бактерии.Сръбският и турският ги понасям трудно ,но е стерилна.
Ти как си ,Джени?
Вервам?
.........
9,30 е хипрекса в Турция днес-165 лири.С рецепта от техен д-р.Разбира  се, зависи на кого попаднете.
Пиелосептила не винаги ми го дават също.
Suny, държа положението.. засега. Пусках наскоро обикновена урина, но пак имаше някои отклонения. От два дни ме болят яйчници ли е, мехур ли е..не знам защо така покрай овулация някои месеци се получава такъв дискомфорт..

Общи условия

Активация на акаунт