Цистит - традиционно и алтернативно лечение- тема 12

• 48 448
  • 742
  •   1
Отговори
# 540
Миа,АИЗ имаш ли?

# 541
  • Благоевград

Не, Сън, поне не знам да имам.

# 542
  • Пловдив
Здравейте!
Преди време постоянно търсех съвети тук по повод хроничен цистит. Имах огромен проблем, до степен че бактериите се пренасяха и вагинално и в един момент нищо не ми помагаше. Имаше период в който за 3 м. пих 3 антибиотика и след това пак имах бактерии. Вече 1г и 9м. Не съм имала проблем и влизам да върна малко опит и надежда!
Първата ми стъпка беше изцяло за премахна от храната си сладко, тестени и млечни. Спокойно, не е за винаги. 😉
Второ - пих за 3м качествен пробиотик. Слагах си и вагинално свещички Вагизан, пак за 3м., но това е защото, както казах при мен бактерията се прехвърли и вагинално.
Правих 20 процедури на Биорезонанс. Брат ми има такива уред за домашна употреба и ми то предостави. Не зная дали помогна. Ако нямате възможност за такъв, не мисля че е фатално.
Последно и според мен най-важно е това, че започнах дихателни практики на Вим Хоф. За мен това помогна най-много! Аз съм скептик по принцип, но наистина при мен тази практика работи перфектно! Ползвам я и до днес, ако усетя лек дискомфорт уринарно или вагинално! Пробвайте! Със сигурност няма да ви навреди. Ако не ви е ясно как се прави може да си намерите видео в YouTube.
Уточнявам - говоря само за дихателните практики! С ледените души нямам опит. 😜
Бъдете здрави! ❤️

# 543
Здравейте, преди време нифролог ми предписа пиелосептил от Турция. Беше ми останал и сега от няколко часа имам симптоми на цистит - силно бодене и болка в пикочния мехур и чувство, че постоянно ми се пишка. Но съм забравила как беше схемата на пиене. От 50мг е моят. Помня,че пиех вечер, но ми се губи дали бяха 2 хапчета или 4. Някой знае ли как се пие?

# 544
Здравейте, преди време нифролог ми предписа пиелосептил от Турция. Беше ми останал и сега от няколко часа имам симптоми на цистит - силно бодене и болка в пикочния мехур и чувство, че постоянно ми се пишка. Но съм забравила как беше схемата на пиене. От 50мг е моят. Помня,че пиех вечер, но ми се губи дали бяха 2 хапчета или 4. Някой знае ли как се пие?
Моят е от 100мг., на мен ми беше предписан, първите дни 3×1, но не си спомням колко дни, може би 5 дни, после 3 дни 2×1, и после 3 дни по 1 таблетка вечер. При мен беше остър цистит.

# 545
3 пъти по 1 таблетка от 100 млг.

# 546
Хоуп,поддържащата доза е вечер преди лягане -100мг.
Но при обостряне е друга.Била съм на 3 по 2,2 по 1 и пак 1 вечер.
Или друг аб и след него поддържане с пиелосептила.
Успех!

# 547
Благодаря ви!
На накоя от вяс случва ли се такива оплаквания преди или по време на цикъл? Веме не знам какво се случва,защото имах хармонален проблем и 4 месеца нямах цикйл. През теци 4 месеца нямах никакви оплаквания. Никаква болка, парене и чувство за неизпразнен мехур. Дойде ми преди 5 дни и се появиха симптомите. Преди това винаги някорка дни преди цикъл  започваше едно парене.

Последна редакция: ср, 15 яну 2025, 07:56 от HOPE.LOVE.PATIENCE

# 548
  • Благоевград
Благодаря ви!
На накоя от вяс случва ли се такива оплаквания преди или по време на цикъл? Веме не знам какво се случва,защото имах хармонален проблем и 4 месеца нямах цикйл. През теци 4 месеца нямах никакви оплаквания. Никаква болка, парене и чувство за неизпразнен мехур. Дойде ми преди 5 дни и се появиха симптомите. Преди това винаги някорка дни преди цикъл  започваше едно парене.

Да, и при мен по време на цикъл усещах дискомфорт като при цистит, но се опитвах да не му обръщам внимание, ако знаех че нямам бактерия. Сега пия хормонални таблетки за спиране на цикъл, но пак около датата в която трябва да ми дойде имам леко зацапване и дискомфорт.
Също така усещам дискомфорт без да имам цистит всеки път, когато не съм пила достатъчно вода. Явно след продължителни цистити, мехурът остава раздразнен и чувствителен.

# 549
Момичета, има турски вариант на въпросния  Хипрес, който се казва Hippurin. Веществото е същото Метенамин. Оказа се,  че преди доста време съм била прочела за този препарат и съм го казала на мой познат, а после съм забравила. Та сега той ми каза, че си го купил от Турция и ми припомни. Аз като съм в криза изръчквам цялото виртуално пространство и чета де каквото има писано..а после като ми мине всичко забравям. Забравям и къде съм си записвала.

# 550
  • Благоевград
Момичета, има турски вариант на въпросния  Хипрес, който се казва Hippurin. Веществото е същото Метенамин. Оказа се,  че преди доста време съм била прочела за този препарат и съм го казала на мой познат, а после съм забравила. Та сега той ми каза, че си го купил от Турция и ми припомни. Аз като съм в криза изръчквам цялото виртуално пространство и чета де каквото има писано..а после като ми мине всичко забравям. Забравям и къде съм си записвала.

Благодаря, Пандорина, това е страхотна информация. Сега се разрових и го намерих. Много по-лесно е да се купи от Турция, отколкото от Дания или Австралия, все ще намерим някой познат да ни го донесе предполагам, само трябва рецепта, някой уролог да напише. И като гледам цената е много приемлива 🤗🤗🤗

# 551
Linkata, аз практикувам този метод.
Практикувах, отдавна не съм.
Действително е много добър за кажи речи всичко.
За цистита не съм се сетила обаче да го пробвам.
Като цяло изглежда много елементарен, но повечето хора се отказват доста бързо да го практикуват, особено като стигнат до ледения душ 😅
За мен също е мнооого неприятен.
Година и половина го правех всеки ден и така и не свикнах с този студ.
Иначе и аз го препоръчвам цялостно, за всичко. Времето, в което го практикувах, нито веднъж не се разболях от нищо и се чувствах чудесно.

Сън, Пандорина, как сте? Надявам се да е спокойно положението от към цистити 😁

Fairy, има много много антибиотици, които не достигат до плода при бременност. Мисля, че всички на пеницилинова основа. А те са главни, при цистит. Изобщо не проникват през плацентата. Както е парацетамола, за пример.
Как е положението, отмина ли кризата?
Момичетата са ти казали- Цистостоп Рапид може да се пие също спокойно.

# 552
  • София
Здравейте!
Бях писала преди седмица за моя проблем. Миналата неделя отидох в Александровска болница до спешен кабинет и извикаха уролог. Прегледа ме на ехограх и каза, че имам песъчинки и “лико задържане “(не знам какво означава това в единия бъбрек. Пусна ми кръв и урина. Само в урината увеличени левкоцити и еритроцити. Предписа ми Зинат 500 за 10 дни по две на ден на 12 часа, Диклопрам да 5 дни сутрин и вечер и още едно хапче , което по принцип е за простота , но в случая при мен да разширява уретера. Четвъртък нече нямах дразнене, но вечерта пак започна чувството на пълен пикочен мехур. В петък сутрин направих бъбречна криза и до днес промяна няма с чувството на постоянно пишкане и лека болка ниско в корема.  Не знам вече какво да правя🥹Антибиотика явно не помага.

# 553
Много го мразя зинат-а.

# 554
  • София
Аз мразя всички антибиотици, но в случая лекаря предписа и по лошото е, че днес стават 6 дни от приема му и ефект нула. Притеснявам се 😔

Общи условия

Активация на акаунт