Цистит - традиционно и алтернативно лечение- тема 12

• 44 506
  • 742
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте! От 1год през два месеца съм с цистит. Пих антибиотици, ходих на уролози и гинекология и нищо. Уж всичко е добре. след като изпия антибиотика в урината няма бактерия, но след 2 месеца всичко се повтаря. В момента съм с бактерия пак, но часа ми при уролог е чак в понеделник в Пловдив, тъй като от Стара Загора и явно тук не могат да ми помогнат, и единственото което пия е
Цистостоп СР и Цистон. Та въпроса ми е освен това което ще ми изпише, какво друго бих могла да пия, за да не се повтаря.

# 616
Дълга опашка след аб по антибиограма.
И в Плд подхода на уролози не е по-различен от Ст.Загора.

# 617
Здравейте! От 1год през два месеца съм с цистит. Пих антибиотици, ходих на уролози и гинекология и нищо. Уж всичко е добре. след като изпия антибиотика в урината няма бактерия, но след 2 месеца всичко се повтаря. В момента съм с бактерия пак, но часа ми при уролог е чак в понеделник в Пловдив, тъй като от Стара Загора и явно тук не могат да ми помогнат, и единственото което пия е
Цистостоп СР и Цистон. Та въпроса ми е освен това което ще ми изпише, какво друго бих могла да пия, за да не се повтаря.
Какво го провокира този цистит, забелязали ли сте? Гинекология е ок казвате, пускали ли сте изследване за мико- и уреаплазми?

# 618
Какво го провокира този цистит, забелязали ли сте? Гинекология е ок казвате, пускали ли сте изследване за мико- и уреаплазми?

Не,, не са ми пускали такива изследвания.
Единствено за хламидия и влагалищна инфекция. Имам операция премахната матка и шийка.

# 619
Здравейте отново!Вчера бях на нефролог,всичко е наред с бъбреците,но все още се усеща напрежение и лека болка в пикочният мехур!Тя ми изписа и тази добавка!Някой пил ли я е,и има ли впечатления?

# 620

Не,, не са ми пускали такива изследвания.
Единствено за хламидия и влагалищна инфекция. Имам операция премахната матка и шийка.
Съжалявам да го чуя. За плазми и хламидия се взема цервикален секрет, затова го нямате като изследване. Може би трябва по дълго и комплектно лечение в такъв случай и опашка с поддържаща доза аб или химиотерапевтик за да няма рецидиви.

# 621
Здравейте, някой може ли да сподели как се е чувствал след спиране на Калимин? Аз го пих месец и половина, предписан за задръжка в пикочния мехур следствие от цистити. Преди не я усещах задръжката изобщо, даже пишках много често, а сега след като го пих Калимина определено усещам задържане и тежест.

# 622
Здравейте! От доста време се ровя из темите за цистит, но не съм се включвала с моите премеждия.
Но след като тук открих решението на многогодишните ми, мъчителни и мистериозни проблеми с цистита, реших да пиша все пак.

От 10 години (в момнта съм на 31г.) развивам много бързо развиващи се уринални инфекции(главно се открива ешерихия коли)които бързо стигат до бъбреците и са ме докарвали до страшни болки, спешното и 40 градуса температура. Медицинска причина, за които не е ми откриха нито уролози, нито нефролози или гинеколози.
Успях да хвана единствено нещо което прсъстваше около предиодите на инфекциите. То беше секса. Тези инфекции се получаваха единствено в периоди когато съм била редовно полово активна. Няма значение дали е нежно или не. Резълтата винаги беше парене и след това темепература.
Изследвала съм се за васякакви полово предавани болести и бактерии, страшно спазване на хигиена, същото и от партньора ми. Какви ли не добавки и бабини лекове не пробвах.Единстенно ми откриха уреаплзма, от която аз и приятеля ми се лекувахме и съм си правила проследяващи изследвания, за да съм сигурна, че всичко е наред. Предишната ми лична лекарка вдигна ръце от мен и просто ми каза да пия ципрофлоксацин след всеки полов акт.....което не е решение. Нищо не помагаше освен да  не водя полов живот и това е.
През целото това реме се ровех тук и из нета на бг или англисйки. Нищо не излизаше. Всичко това ми пречеше на връзката и психиката....направо на живота ми.

От тук стигнах до информация за ваксината Стровак (Strovac). След като се бях изтощила от ходене по лекари и не ми се вдигаше от Русе до Пловдив, за да се надявам някой да ми я изпише, реших сама да действам. Което не препоръчвам, защото все пак може да има здравословни усложнения. Консултирах се с личната ми лекарка и с гинеколожката ми. Ваксината не им беше позната, но ми казаха ако мога да се сдобия с нея да я взема, защото така не може да се продължи. След като бих искала да имам и детенце някой ден.

Имам позната фармацевт в Германия и тя ми купи първите дози. 3 месеца преди да започна с първата доза не съм правила секс с цел да съм здрава преди ваксината. Направих изследвания, за да видя дали урината е наред и дали имам някакво активно възпаление. Всичко беше наред и започнах с първата доза. Ваксината доколкото разбрах може да се държи и извън хладилника, но за всеки случай я държах в хладилника. Новата ми лична лекарка ми би и 3те дози през 10-14 дни. Всичко беше наред, нямах странични реакции. Само мястото където ме боцваха ме боля ляко.
Изчаках 1 месец след последната доза за да почнем с приятеля ми отново да правим секс. От начало усештах леко парене в уретрата (в покой и при уриниране. При мен главно в това се изявяваше циста. Зверско парене и после директно с температура и болки в бъбреците). Около коледа се шашнах, че пак ме почва, но ми се размина. Определно имунната ми стистема не се справя добре и там ми е слабото място. Но все пак бих казала, че ваксината ми промени живота. Връзката ми никога не е била толкова добре. Подкрепата на приятеля ми през целите тези мъки определено ме държеше. Най-после започнах да спа спокойно и просто като цяло съм много по-спокоен човек.
Таз година ще си бия и бустерната доза и се надявам да имам достъп до ваксината и за напред. Защото доколкото разбрах без рецепта не може да се вземе.

Отново да кажа, че не препоръчквам да подхождате така на своя глава. Ако имате възможност и достъп до адекватни лекари които да ви я предпишат и проследят всичко.
Надявам се да писанията ми да са полезни за някой.

# 623
Стровак може ли да се вземе с рецепта от български лекар?

# 624

Мисля, че да. Има постове из форума точно от момичета, на които са им предписали ваксината.

# 625

Мисля, че да. Има постове из форума точно от момичета, на които са им предписали ваксината.

Много благодаря. Ще пробвам.

# 626
Момичета, има нова схема за лечение на хроничен цистит от Айдън Мустафов, попадна ми днес и я публикувам тук:

Има и страница във FB, не знам дали е редно да я публикувам тук.
Относно Стровак, има доста противоречиви мнения и доколкото разбирам от хора, ползвали ваксината успеваемостта е 50/50. Аз лично съм купувала друга немска ваксина с БГ рецепта, написана на английски и успях да я взема.

# 627
Точно днес видях пост пак от него за маточината и френската лавандула при интерстициален цистит , но не пуснах, че ставам досадна.

# 628
Точно днес видях пост пак от него за маточината и френската лавандула при интерстициален цистит , но не пуснах, че ставам досадна.
Да, Мери, този път обаче беше приложил изследвания за действието на лактоферин и това е новото. Аз лично бих пробвала, по-безобидно е от разни ваксини с неясно съдържание. Simple Smile Ще дам отзиви, ако направя курса.

# 629
Лактоферинът премахва желязото, което спомага развитието на бактериите.Ама как сме сигурни ,че баш в мехура/ бъбреци ще действа ?И само на патогенните?
Бях ползвала локално за нос спрей с лактоферин,обещаващ чудеса,но реално нямах ефект.

Общи условия

Активация на акаунт