Цистит - традиционно и алтернативно лечение- тема 12

• 44 458
  • 742
  •   1
Отговори
# 630
  • Благоевград
Здравейте, някой може ли да сподели как се е чувствал след спиране на Калимин? Аз го пих месец и половина, предписан за задръжка в пикочния мехур следствие от цистити. Преди не я усещах задръжката изобщо, даже пишках много често, а сега след като го пих Калимина определено усещам задържане и тежест.
На мен Калимина ми дразнеше много стомаха и пих много малко от него, после минах на гръцкия вариант. Благодарение на него си върнах донякъде чувствителността в мехура (на около 400мл вече усещам, че ми се пишка). След като го спрях не помня да съм усещала нещо.

# 631
Здравейте,
Допитвам се до вас за съвет, защото съм малко объркана и се чудя как да се справя с този цистит.
Преди известно време бях на една рутинна гинекологична процедура, която изискваше да ми бъде поставен катетър за маточна промивка. Катетъра изобщо не влезе и не можаха да ми направят процедурата, но за жалост са ме заразили с бактерия и след 2 дни бях с цистит. Изолира се Klebsiella pneumoniae до един милион, което си е бая. Резистентна към 2 групи антибиотици, като ми дадоха да пия цефалоспоринов, към който е чувствителна. От антибиотика ми мина, но след 2 седмици пуснах повторна урина и излезе същата бактерия, но намаляла на 10 000. До днес нямах никакви симптоми, днес имам някакви леки, но не съм сигурна дали не са от цикъла.
Искам да попитам тези от вас, които са се справяли с тази бактерия, с какво са ви лекували освен с антибиотици? Какви добавки, бани, билки? 
Лекарката за сега не иска да ми дава нов антибиотик и много се надявам да намеря някакъв друг начин да се справя с тази упорита бактерия.
Много ще съм ви благодарна за всякакви съвети и насоки!

# 632
Здравейте,
Допитвам се до вас за съвет, защото съм малко объркана и се чудя как да се справя с този цистит.
Преди известно време бях на една рутинна гинекологична процедура, която изискваше да ми бъде поставен катетър за маточна промивка. Катетъра изобщо не влезе и не можаха да ми направят процедурата, но за жалост са ме заразили с бактерия и след 2 дни бях с цистит. Изолира се Klebsiella pneumoniae до един милион, което си е бая. Резистентна към 2 групи антибиотици, като ми дадоха да пия цефалоспоринов, към който е чувствителна. От антибиотика ми мина, но след 2 седмици пуснах повторна урина и излезе същата бактерия, но намаляла на 10 000. До днес нямах никакви симптоми, днес имам някакви леки, но не съм сигурна дали не са от цикъла.
Искам да попитам тези от вас, които са се справяли с тази бактерия, с какво са ви лекували освен с антибиотици? Какви добавки, бани, билки? 
Лекарката за сега не иска да ми дава нов антибиотик и много се надявам да намеря някакъв друг начин да се справя с тази упорита бактерия.
Аз я лекувам от близо година. 6-7 антибиотика и червена боровинка. Пила съм Уробиотик,  Цистосоп Рапид, но уви.  Сега съм на терапия всяка седмица Монурал, но не мисля че ще има ефект.

# 633
Монурал, доколкото знам е за ешерихия коли само. Все пак се консултирайте с лекар.

# 634
При мен се изчисти с Левофлоксацин, 10 дни обаче. След това правих няколко месеца терапия с билкови препарати.

# 635
Монурал, доколкото знам е за ешерихия коли само. Все пак се консултирайте с лекар.
Терапията е изписана от лекар.

# 636
Здравейте,
Аз също се боря в момента с тази бактерия Клебсиела. Пих 4 дни ципрофлоксацин, но днес го спрях, защото имам ужасно парене от вчера и незнам какво да правя. Личния иска да ми изписва сега Аугментин за десет дни, но вече ми писна от антибиотици. Пийнах едно хапче Кандизол,да не би да е гъбички, но паренето си продължава.
Взех си Уроцист , също Феминела с червени боровинки. Дали може да се пият и двете заедно....

# 637
Ципрофлоксацинът по антибиограма ли е изписан? Предполагам, че да, ама да питам все пак Simple Smile
Хубаво е още от самото начало да започнете пробиотик и противогъбично. Антибиотиците избиват и бактериите във влагалището и дори малко да ви намалеят лактобацилите там, това може да доведе до такива усещания.
Феминелата е с д-маноза, уроцист също има, аз не съм сигурна те дали действат толкова добре на клебсиелата. Аз също комбинирах с билкови, като бях с такава бактерия, но не си спомням вече какви точно. Иначе ако общото количество д-маноза не е над 4 гр примерно, не виждам проблем да ги пиете. При всички положения идете на нефролог обаче.

# 638
bloombug, опитай да се пребориш с нея с пиелосептил. Много хора спасиха от бактерии с него. Той е евтин в Турция, а тук го препродават по 30 лева, а там е 4 лв.

# 639
Ципрофлоксацинът по антибиограма ли е изписан? Предполагам, че да, ама да питам все пак Simple Smile
Хубаво е още от самото начало да започнете пробиотик и противогъбично. Антибиотиците избиват и бактериите във влагалището и дори малко да ви намалеят лактобацилите там, това може да доведе до такива усещания.
Феминелата е с д-маноза, уроцист също има, аз не съм сигурна те дали действат толкова добре на клебсиелата. Аз също комбинирах с билкови, като бях с такава бактерия, но не си спомням вече какви точно. Иначе ако общото количество д-маноза не е над 4 гр примерно, не виждам проблем да ги пиете. При всички положения идете на нефролог обаче.
Благодаря за отговора. Да , по антибиограма е изписан ципрофлоксацин. Дано да е изтребил клебсиелата за 4 дни, но това парене което имам сега, просто ме побърква. След всяко ходене до тоалетна се мия с топла вода, започнах Уроцист и феминела, пия много вода...дано да ми се размине поредния антибиотик.

# 640
4 дни е нереално време.3 дена се трупа аб,за да зацикли.А клебсиелата не е толкова лесна бактерия.На мен месеци ми отне борбата с нея -с няколко антибиотика по антибиограма и дълга опашка.

# 641
4 дни е нереално време.3 дена се трупа аб,за да зацикли.А клебсиелата не е толкова лесна бактерия.На мен месеци ми отне борбата с нея -с няколко антибиотика по антибиограма и дълга опашка.
Да, права сте, но след като получих ужасно парене,  бях принудена да го спра.

# 642
За момичетата, които борят Ешерихия коли, препоръчвам тази червена боровинка. Някой назад по темите я беше препоръчал и реших да пробвам и аз Откакто започнах да я приемам, не съм имал бактерии. В момента не я приемам дори. Иначе няколко курса антибиотик не ме оправиха.

# 643
Вяра,вероятно е някаква реакция,но пък тя не е индикация за спиране.Дано се чувстваш по -добре.

# 644
Вяра,вероятно е някаква реакция,но пък тя не е индикация за спиране.Дано се чувстваш по -добре.
Онзи ден бях на гинеколог, той пък ме препрати с поредното направление към нефролог.
Нефрологът ми пусна отново стерилна урина и чакам резултати. Междувременно ми назначи Нитроксолин форте, да пия 5 дни по 2 хапчета, и след това още един месец по 1. Все пак ми се иска да изчакам първо резултатите и антибиограмата.
Въпросът ми е към тези, които са пили този Нитроксолин, помогна ли ви при цистит с Клебсиела, много ме е страх от страничните ефекти...

Общи условия

Активация на акаунт