Цистит - традиционно и алтернативно лечение- тема 12

• 48 367
  • 742
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте. Може ли да ми кажете я кои лаборатории има PCR изследване на урина, но не за венерически болести, а за бактерии като Ешерихия и подобните. Виждам, че някои от вас са писали за такива изследвания, но единственото, което откривам са PCR тестове за полово предавани болести.

# 571
В Геника.

# 572
Здравейте, търся да закупя бустерна доза Strovac . Моля, ако някой продава да ми пише на мейл stefka2008@abv.bg.
Благодаря!

# 573
Тук пишат за някакъв ДНК тест за изследване на урина, че е бил по-показателен. Той показва ли бактерии в урина или само хламидии и прочее?

# 574
Аз в Геника откривам само точно за хламидия и подобни. Има една лаборатория във Варна, която има ДНК на урина даже с някакъв панел за гени за резистентност на бактериите, но ми е далеко, затова питам. Има и чуждестранни пакети, но доколкото помня беше нещо от рода на 500лв. Пращат ти го на адрес и ти го връщаш.

# 575
Тук пишат за някакъв ДНК тест за изследване на урина, че е бил по-показателен. Той показва ли бактерии в урина или само хламидии и прочее?

Аз съм правила такъв преди две години в Геника и наред с ППБ показваше и бактерии  - ентеробактерии, стрептококи, стафилококи, и т.н., но проблемът тук е, че няма антибиограма.
Странното при мен беше, че го пуснах след лечение на цистит и продължаващи оплаквания и в крайна сметка се изолира само кандида. Нищо не пречи да звъннете в лабораториите и да ги питате какво включва изследването и как трябва да се вземе пробата,  за да не са пари хвърлени на вятъра.

# 576
Аз в Геника откривам само точно за хламидия и подобни. Има една лаборатория във Варна, която има ДНК на урина даже с някакъв панел за гени за резистентност на бактериите, но ми е далеко, затова питам. Има и чуждестранни пакети, но доколкото помня беше нещо от рода на 500лв. Пращат ти го на адрес и ти го връщаш.
  Коя е тази лаборатория във Варна?

# 577
https://laborexpres.com/vidove-izsledvaniya-tzeni/kategoriya/pcr … /urogenital-panel
Това в линкът за изследването във Варна. Аз не съм си го правила, но планирам.

Коя е тази лаборатория във Варна?

# 578
Някой да е пробвал с доксициклин срещу ешерихия коли? Нетрадиционен избор е, обаче от традиционните няма много вече какво да пия. И ако да, каква схема? Ще съм много благодарна, ако споделите. Защото бях на много неадекватен уролог, който ми каза сама да реша как да си го пия.

# 579
Здравейте, от години страдам от цистит. Последните години е винаги след полов акт, случва ми се 1, 2 пъти годишно. Винаги пия антибиотик и минава, до следващия път. Пълен кошмар!
Пратих ММ на уролог, който му пусна да направи някакво изследване на урина в Геника, но май не очаква да излезе нещо там. Чудя се да не е в мен проблема и какво да изследвам аз?

# 580
Елена ,аз съм го пила доксициклина и имах полза ,но трудно го понасях.Мисля ,че започнах с по 2 на ден и със сигурност пиех месец по 1.Доста кутии ми беше изписала нефроложката ( явно е било миналата година ,тъй като бях с Ел.рецепта).
Успех!

# 581
3lena, бях пила за цистит Ципрофлоксацин. След месец пих Оспамокс изписан от УНГ заради възпален лимфен възел и след още месец се разболях от някакъв вирус/грип, не помня какво, но ми изписа ЛЛ Доксициклин за 5 дни по 1 на 24 часа.
След Доксициклин циститът се върна и бях на уролог. Даже той се изненада, че след Доксициклин циститът се е завърнал.
Тогава ми пуска изследвания за хламидия (макар антибиотика да се изписва и за това). Две седмици бях на фитопрепарати, защото са ме натоварили с АБ според уролога и последващо ми изписа Нитроксолин, а след него при урина с 6-8 левкоцита започнах ваксини Уростим.

cherry_blossom, микоплазма и уреаплазма, и тест за хламидия.
"Материал за изследване (проба): Най-често се изследват вагинален секрет, цервикален секрет, уретрален секрет, урина, семенна течност. Подходящи материали за изследване на генитални микоплазми са цервикален секрет, уретрален секрет, семенна течност и първа сутрешна урина"

# 582
Някой да е пробвал с доксициклин срещу ешерихия коли? Нетрадиционен избор е, обаче от традиционните няма много вече какво да пия. И ако да, каква схема? Ще съм много благодарна, ако споделите. Защото бях на много неадекватен уролог, който ми каза сама да реша как да си го пия.
Не съм пила доксициклин директно за ешерихия коли, но ако проблемът е дългогодишен, не бих се замислила. Ако дълго време, говорим години, няма повлияване на ешерихия от лечения, според мен, проблемът е не чисто и просто ешерихия. Има нещо което я подклажда и като нищо да е някоя скрита уреаплазма. Казвам го от личен опит. След години лечения на ешерихия направих курс с азакс и доксициклин, след което усещах значително подобрение на симптомите. Остана ми едно често уриниране, но се оказа че имам полип на мехура и като го махнаха и това изчезна. За първи път от над десет години не усещам ежедневно гадните симптоми на цистит, а бях изпила купища ципрофлоксацин.
При кой уролог си в момента?

# 583
Jennifer_6631, a как откриха полипа на мехура, с ехограф възможно ли е? Аз дори да не съм с цистит, също често уринирам. Ако ще пътувам по-дълго,  спирам да пия течности един два часа по-рано. Това много ме натоварва.

# 584
Jennifer_6631, a как откриха полипа на мехура, с ехограф възможно ли е? Аз дори да не съм с цистит, също често уринирам. Ако ще пътувам по-дълго,  спирам да пия течности един два часа по-рано. Това много ме натоварва.
Полипът се вижда само на цистоскопия. Може да има и други индикации за наличието му като наличие на кръв в урината. Съвременното лечение е аблация с лазер за да се отстрани. Това е идеална среда за бактерийките и е своеобразен филм върху стената на мехура съответно антибиотиците не могат да са така ефективни при лечение и т.н. Знам колко неприятно и страшно звучи цистоскопията, аз лично съм я отлагала с години, но бих препоръчала с дне ръце да ви погледне добър уролог 🤗

Общи условия

Активация на акаунт