Цистит - традиционно и алтернативно лечение- тема 12

• 44 443
  • 742
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте, моля за мнение. Имала съм 2-3 случая на цистит последните години. Последния път не излезе нищо в стерилната урина и по спомен пих само разни добавки и ми мина. Имам съмнение дали е напълно излекуван или ми тлее нещо леко хронично.

И на въпроса, за първи път ми се появи нетипичен симптом - силен остър мирис на урината, без никакви други оплаквания - преди 10 дни. Предния ден имах дълго пътуване, изкарах цял ден на сухи храни тестено, кафе и малко вода + понамръзнах в краката.  Реших, че съм се дехидратирала или студът е повлиял. Няколко дни наблегнах на водата, на моменти проблемът изчезваше после пак, накрая почна и дискомфорт типичен за цистит. Пуснах обикновено излседване урина докато стигна до преглед и резултатът е кофти - налични белтък и кръв в урината /не е видима/, в седимента масово еритроцити, масово плоски епителни клетки, бактерии, обилно слуз. Уточнявам, че пробата е взета след тоалет без замърсяване.

Утре съм на уролог, очаквам да ме прати за урокултура и антибиограма. Въпросът - колко време отнемаше за резултат? Ако пусна стерилна урина събота сутрин кога да очаквам всичко да е готово? Искам да планирам следващ преглед ако мога по-навреме.
Също дотогава мога ли да пия цистостоп рапид или подобно за облекчение, или нещо пречеха на изследването?
Изобщо този мирис и куп находки ме притесняват, имате ли други препоръки?

# 646
Здравейте, моля за мнение. Имала съм 2-3 случая на цистит последните години. Последния път не излезе нищо в стерилната урина и по спомен пих само разни добавки и ми мина. Имам съмнение дали е напълно излекуван или ми тлее нещо леко хронично.

И на въпроса, за първи път ми се появи нетипичен симптом - силен остър мирис на урината, без никакви други оплаквания - преди 10 дни. Предния ден имах дълго пътуване, изкарах цял ден на сухи храни тестено, кафе и малко вода + понамръзнах в краката.  Реших, че съм се дехидратирала или студът е повлиял. Няколко дни наблегнах на водата, на моменти проблемът изчезваше после пак, накрая почна и дискомфорт типичен за цистит. Пуснах обикновено излседване урина докато стигна до преглед и резултатът е кофти - налични белтък и кръв в урината /не е видима/, в седимента масово еритроцити, масово плоски епителни клетки, бактерии, обилно слуз. Уточнявам, че пробата е взета след тоалет без замърсяване.

Утре съм на уролог, очаквам да ме прати за урокултура и антибиограма. Въпросът - колко време отнемаше за резултат? Ако пусна стерилна урина събота сутрин кога да очаквам всичко да е готово? Искам да планирам следващ преглед ако мога по-навреме.
Също дотогава мога ли да пия цистостоп рапид или подобно за облекчение, или нещо пречеха на изследването?
Изобщо този мирис и куп находки ме притесняват, имате ли други препоръки?
Пуснете стерилната урина и обсъдете с уролога. Тези неща, които описвате, не изглеждат безобидни. Еритроцити може да има и при песъчинки, но левкоцити и бактерии е признак на инфекция. В някои лаборатории, ако няма бактерия, резултатът излиза в рамките на.същия ден; ако има причинител и правят антибиограма, са необходими до към 3 дни. Какви симптоми имате освен миризмата?

# 647
Миризмата не е всеки път, но я има. Иначе към нея вече от 1-2 дни и по-чести позиви, лек дискофорт при уриниране, усещане за неизпразване докрай и дразнене по коремната стена - типичното за цистит. Като усетих и това веднага записах час и пуснах пробата.

# 648
Някой пробвал ли е метиленово синьо? Ако може да споделите мнение.

# 649
Някой пробвал ли е метиленово синьо? Ако може да споделите мнение.

Pandorina по-назад в темата беше писала за него

# 650
Аз също пих,сега по-несериозно.

# 651
Аз пих Оксидал от бг. но в много малка доза, по 1-2 капки и то не в криза а по-скоро за профилактика. Та не мога да  преценя дали има ефект. А и ми казаха, че този охidal не било много сигурно как се приготвя и дали отговаря на всички изисквания и аз сега не знам дали ще смея да го пия.

# 652
Чета, че доста хора с лаймска болест също го приемат, а там нещата са доста по-сериозни откъм лечение. Не пречи да се опита и за цистит.

# 653
Мис Каприз, при мен всеки път миризмата е била един от малкото симптоми. Като направих цистит с Ешерихия за първи път имах само точно такава миризма в началото и нищо друго, чак след 2-3 дни почнаха другите симптоми. Вероятно имате бактерия, така че пуснете стерилна урина възможно най-скоро - ще излезе до 3 дни.
Няма никакъв проблем да си пиете билкови препарати междувременно. Ако е ешерихия, най-добре нещо с д-маноза и много, много вода.

# 654
Да, вече изследвах стерилна + антибиограма. Само Е.коли излезе наистина, което май е добре, че можеше и нещо по-екзотично и упорито. Днес имах записан вторичен преглед, само дето тъкмо ми отмениха часа че докторът отсъствал 2 седмици. Търся да отида при друг да ми изпише АБ, че абсурд да чакам толкова дълго. Иначе Цистостоп рапид пия сега, а за после взех Цистон на  Хималая.

За миризмата на мен ми беше сефте, но вече ще знам. Мерси!

# 655
Здравейте, сина ми е на 10г. и 3м. от 5-6 дни е с оплаквания болки ниско долу в корема. От лекарския кабинет в училище препоръчаха да посетим лл, за да назначи изследвания и консултация с хирург. Няма често уриниране, няма болка или парене при уриниране. Днес пуснахме изследвания, имаме направление за хирург, но още не сме минали преглед. Виждам, че в някои показатели на урината има леки отклонения. Според вас има ли индикация за цистит?

# 656
Не виждам данни за цистит, но има следи от кръв. Да му погледнат бъбреците на ехограф. И една микробиология на урина не е зле все пак да пуснете.

# 657
Аз бих пуснала по всички правила на вземане -стерилна урина.Бактерии има в урината ,но може да е замърсяване.В кръвните няма индикации за възпалителен процес.

# 658
Качвам и последния резултат на сина ми, който сега е излязал на ДКК. По принцип самата аз страдам от 20г. от повтарящи се цистити все с еширихия коли и дълги курсове с антибиотици по антибиограма. Дъщеря ми е на 20г. и от 5-6г. е по същия начин като мен. Определено ще пусна на сина ми една урокултура на урина.

# 659
Здравейте пак от мен,
Преди един месец писах тук да се оплача и да поискам съвет. Борих се с една ужасна клебсиела като 3 седмици след антибиотика имах нови/остатъчни симптоми, а бактерията беше спаднала до 10 000 в проверката на урината (от 1 милион). Беше ме страх заради симптомите и се опасявах, че няма да спре да се покачва и няма да мога да се отърва от нея. Беше резистентна към няколко групи антибиотици.
Днес, един месец по-късно, последната ми урина показва че клебсиелата е напълно изчезнала и съм много доволна и успокоена. Споделям с вас какво правих през този един месец, пък дано да е от полза на някой друг:

- всеки ден пих по една огромна чаша чай (насипен, от билкова аптека) от лайка, мащерка и невен
- правих седящи бани със смрадлика, които спрях след като симптомите изчезнаха. Тези бани не се правят по време на цикъл
- пих екстракти от червена боровинка, но освен това си купих една малка торба с червени боровинки и всяка сутрин си ги слагах в закуската
- пих много вода повечето дни (някои дни не успявах, признавам си, но положих усилия)
- пих (и още ще го пия) качествен пробиотик (не уринарен, а стомашен), защото антибиотика ми разказа играта
- купих си хубав мултивитамин и го взимах всеки ден или през ден

Когато симптомите ми се върнаха, лекарката не ми даде нов антибиотик и реши да ме остави така да види дали няма да се махне сама бактерията. Те продължиха няколко дни и изчезнаха. Не знам дали нещата, които правих са помогнали, или симптомите са се дължали на нещо друго, но съм много доволна, че се махна това нещо. Ще си доизпия чайовете и ще си доизям торбата с боровинките с удоволствие.
Дано и при всички други да има добра развръзка и да се преборите успешно с тази гад.

Общи условия

Активация на акаунт