Бързи здравословни въпроси и отговори – 44

• 34 867
  • 744
  •   1
Отговори
# 705
На мен ми вадиха мъдрец миналия месец и на втория ден вдигнах и аз лека темп, оток имах бая и пих антибиотик, ама то беше кофти мъдрец. Май е нормално ама пиеш ли антибиотици?

# 706
Здрвейте.Обръщам се към всички,които са боледували този вирус или грип,който върлува в момента При вас как започна този грип? При нас с хрема и кашлица,след няколко дни тоест днес + температура.Дали не сме развили пневмониия?

# 707
  • Пловдив
Здрвейте.Обръщам се към всички,които са боледували този вирус или грип,който върлува в момента При вас как започна този грип? При нас с хрема и кашлица,след няколко дни тоест днес + температура.Дали не сме развили пневмониия?

Тези симптоми са обичайни за респираторна инфекция. Обикновено не са пневмония.

Последна редакция: вт, 12 мар 2024, 08:00 от marzeliva

# 708
Тоя вирус го хванахме началото на февруари , хрема и кашлица, в някакъв момент температура. Кашляме си семейно вече над месец, на моменти денонощно. В нито един момент кашлицата е е идвала от гърдите и като цяло, далече е от пневмония. Познати също го изкараха, други в момента са болни. Никой не е бил с пневмония или бронхит, но кашлят много.
Следвайте съвети на лекар и ще мине.

Аз се оплаквах от дълга кашлица миналата седмица. Още си кашлям, но доста по-малко, след като пих Синтус/синекод на капки.

# 709
Синекод е за подтискане на кашлицата.

# 710
  • 1st floor
Синекод само по лекарско предписание и след преслушване на гърдите. Ако има нещо за изкашляне, не е ок да се подтиска кашлицата. Сенокодът не лекува, а прави точно това. Обикновено при суха и непродуктивна кашлица, която не минава от друго.

# 711
Ами и аз това казах ,,Следвайте съветите на лекар,,
И споделих как най-после едномесечната кашлица намаля, защото се бях оплакала по-рано. Естествено,че лекар го изписа.

# 712
Мадам тиква, аз чак на мамограф ходих. Излезе фиброзна аденоза, казаха че е от противозачатъчните, че не е страшно и да ги спра.

# 713
  • Burgas, Bulgaria
Спирай ги ако си оправила другия проблем  заради който ги пиеш .

Грухарче , не съм проблемна по два ми вади и не ми изписва нищо .  Сега съм двойна надута  , не мога устата да  си отворя и не ми е в час . Но ! Доктора беше болен вчера ,детето ми е в къщи и то болно , та може от всичко да е това неразположение.

# 714
Аз бях с топ точен цикъл, пиех ги за предпазване. Спрях ги. Има ли нужда от ехограф, като съм минала на мамограф?
Резултат от мамографа: Фиброзна аденоза, двустранна начална. Без патологични лимфни възли в аксиларията.

# 715
Мисля, че за този зъб трябва да включиш антибиотик обаче, явно не е ок. Звънни по добре на личния лекар, да ти изпише нещо хем за зъба, хем за евентуален вирус, опиши си всичко, за да съобрази лечението. Спомени и синуса, кистата, температурата, всичко.

# 716
Благодаря за отговорите ,мили хора🙂Вчера ходих до спешното,заради висока температура,правиха ми снимка и лекаря само каза,че има петна и не е толнова зле…нищо повече,изписа ми антибиотик.Попитах ,го но той само това каза.(в Англия съм) тези петна дали е възможно да са от бронхит или пневмония? Начетох се в интернет на всякакви лоши неща

# 717
Аз бях с топ точен цикъл, пиех ги за предпазване. Спрях ги. Има ли нужда от ехограф, като съм минала на мамограф?
Резултат от мамографа: Фиброзна аденоза, двустранна начална. Без патологични лимфни възли в аксиларията.

Принципно на мамограф и на ехограф се виждат различни неща, технологията им е различна. Не те ли видяха първо на ехограф и после да те пратят на мамография? Мисля, че сега не е нужно, но след време за проследяване отиди на един видеозон.

# 718
Пил е някой Грандаксин и как се е почувствал?Изписан ми е,но ме е страх да не ми стане още по лошо на главата .

# 719

Принципно на мамограф и на ехограф се виждат различни неща, технологията им е различна. Не те ли видяха първо на ехограф и после да те пратят на мамография? Мисля, че сега не е нужно, но след време за проследяване отиди на един видеозон.
Направо ме изпратиха на мамограф.

Общи условия

Активация на акаунт