Градинарство - моето хоби 34

• 45 793
  • 897
  •   1
Отговори
# 300
  • На морето!
И ние имаме гастролиращи котки на вилата, но само спят и ловуват в двора, не съм откривала пакости от тях засега. Един голям котарак спи на верандата, когато ни няма, оставяме му една стара възглавница зимата и го наглеждаме през камерата.

Днес се разшетах из градината, подрязах пампаската трева, дано не съм я убила.
Зад нея открих Винка, мигрирала от съседите. Изкорених си малко и преместих и в друг сенчест ъгъл на градината.
Скрит текст:
Наръсих семена Лобелия и някакъв пролетен микс, от който познах само Невен и Турта.  Преместих и Вечерна Иглика на едно много слънчево и празно петно и извадих навън малко мушката. Мисля да направя разсад Астри, Безсмъртниче и още малко цветя, които купих от Лидл. През април ще ги прехвърля в градината и на тяхно място ще посея нови за май. Дано така преборя поне мравките и се порадвам и аз на цветя в двора.
Най-после е пролет и много й се радвам
Скрит текст:

# 301
Аз няма как да знам колко е голям двора и изобщо за каква площ става въпрос,  от която трябва да се гонят котките. Давам си идеята за пипера. Който пита ще си прецени дали би му свършило работа.
Добре е бандата, Морковелка. Благодаря че питаш. Захванаха се с градинарстване преди мен. Блеко е културен, обаче малките са такива терминатори. Оранжевият със засилка се хвърля в чемширите. Мадамката редовно ми прекопава. Изпочупиха ми цветята. Grinning
И аз имам нов бандит от породата на твоите е 😆. Само се възползва от чара си, за да прави белички🤭.
Скрит текст:

Lilium, изчакай да ти стане голям босилека и тогава го присъждай. Още е твърде малък и нищо  няма да стане.
Ето как си убих теменужките аз . Същото ще се получи и при теб, ако сега тръгнеш да си местиш босилека. Той и на гъсто си расте чудесно.
Нещо ми се струваше, че не се развиват моите теменужки и реших да им сменя почвата, но се оказа лоша идея. Малко ме е яд, но поне е урок.

# 302
Морковелка
Скрит текст:
Ма той голям красавец новото попълнение. Heart Не бих могла да му се скарам аз. Grinning

# 303
  • Пловдив
Здравейте,

тази година за първи път камелията не окапа още на пъпки. Много и се радвам.

И малко други цветенца.
Лалетата са от Лидъл.

# 304
Момичета сели ли сте шибой? Дали е късно за теменужките? Мога ли да сея? Ще правя опити да засея шибой матиола. Много искам да го завъдя.

# 305
Лесно се завъжда шибой, но цъфти чак на втората година.

# 306
Лесно се завъжда шибой, но цъфти чак на втората година.

Ще сея да видя кой какво ще излезе.

# 307
За теменужки тази пролет е късно , но засяти през юни-юли ще станат готови за есента, зимата и другата пролет

# 308
Аз мисля теменужки да сея края на април или началото на май,за да си имам за есента. Ще ги държа лятото някъде на сянка без да ги разсаждам и си мисля, че ще се запазят. Юни-юли е много топло и не знам тогава ще успея ли да отгледам разсад за тях.
Първата година още март месец сях и така си стояха скрити цяло лято, че даже и есента, зимата ги бях прибрала да не измръзванат 😁.Февруари някои тръгнаха да цъфтят и тогава чак се сетих да се погрижа за тях и ги разсадих. Затова се тази година съм решила да ги сея или май или края на август.
Миналата година много закъснях с тях и сега нямам още ☹️☹️☹️.

# 309
Момичета, някой има ли това цвете? Наистина ли е много инвазивно?

# 310
  • Пловдив
La_Valetta ,от две години имам Церастиум .Видях го на Мариетените снимки. Тя го беше пуснала по каменния зид .Изобщо не мога да го нарека агресивно .Разширява се лесно ,да, но не пуска корени ,просто влачи .Повдигам го ,отрязвам докъдето искам и готово .Сега под него има мулч ,но и преди с почвата не е пускало странични корени .Много е хубаво цъфнало .

Повдигнах за да видиш .Отдолу жълтее защото скоро го намествах ,като го смалявах и оформях и розмарина .

Миналата година сях и от жълтата Йонотера(вечерна иглика) .Е,това вече започва да ми прилича на агресор .Сях 3 коренчета ,вече виждам десетина на разстояние един от друг ,което означава корени отдолу .Ще видя как ще е този сезон и може да се разделя с нея .

Лоропеталумът започва да цъфти .

Керията също .

# 311
nelina_london , благодаря много! Ще се купува ).
Градината ти се е събудила, красиво е!

# 312
La Valletta, защо не каза бе жена! Есента един чувал изрязах и изхвърлих. Щях да ти дам.
Много е красиво като цъфне. Моето е пуснато да провлачва през каменната стена на патиото. Почвопокривни или висящо, както го искаш. Само тази снимка намирам. Но иска контрол, да след години. Цъфти късен Април край Пловдив.

# 313
MarietaYo, благодаря! Като облаче е! Сега се сещам, че виждах това цвете в тази тема ))).
За един сезон каква площ може да запълне едно коренче? Чудя се колко саксии да поръчам.

# 314
  • Пловдив
Рових из старите снимки .Моето е само едно коренче .За една година виждам прираст около 40-50 см .
   Чудя се защо снимките са с такова отвратително качество.
 Април 2022 -най-вдясно до розмарина .

Началото на Май 2023

И да питам в goldenplants растенията отговарят ли на вида/описанието ? Поръчвала съм преди години едни маслини за декорация вкъщи ,изпратиха ми точно такива каквито ги помолих .Сега ,асортиментът им  се е увеличил стократно .Виждам над 10 вида лавандула ,например .Да не стане като с един друг разсадник ,от който получих Калина ,но друг вид от описаната и Вайгела пак така ?

Последна редакция: нд, 17 мар 2024, 11:00 от nelina_london

Общи условия

Активация на акаунт