Градинарство - моето хоби 34

• 45 798
  • 897
  •   1
Отговори
# 285
Никога не ги пикирам и ги сея точно така на гъсто - нито на цветя, нито на зеленчуци , а и нямам къде да ги държа . За мен това е излишно действие . Когато растенията пораснат достатъчно ги сея направо в градината , тогава се отделят . През останалото време нито трябва да се преполиват нито да изсъхват . Моите са на топло и се развиват много добре .

# 286
За първи път посях семена босилек, но явно прекалих с броя семена в тази малка саксийка. Какво да ги правя сега? Как да ги разсаждам и кога?
Остави си го така.
Здравейте, не намерих тема за предпазване на зеленчуковата градина от ровене и изхождане на чужди котки.
Разхвърляй обелки от портокал и виж дали има ефект.

# 287
За първи път посях семена босилек, но явно прекалих с броя семена в тази малка саксийка. Какво да ги правя сега? Как да ги разсаждам и кога?
Остави си го така.
Здравейте, не намерих тема за предпазване на зеленчуковата градина от ровене и изхождане на чужди котки.
Разхвърляй обелки от портокал и виж дали има ефект.

Майка ми е разсада сложи малко кафе , но май не действа котето пак се кача . Но ако се хвърли по обилно . Аз мисля , че няма нещо което да помогне за този проблем .

# 288
Може да се пробва с черен пипер. Моите "градинари" ми ровеха в саксиите, ей така, просто за спорта. Та баба ми ме светна за черния пипер. Поръсих обилно. След това два пъти като се засилиха към саксиите, подушиха и се отказаха.

# 289
  • Майнатаун
Аз имам нужда от помощ и ще съм благодарна да чуя и вашето мнение.
В единия край на двора искаме да сложим детска къщичка, от тези пластмасовите. Мястото на което може да се сложи е една цветна леха, ще махна всички растения разбира се, отгоре мисля да сложа геотекстил, а над геотекстила искам да сложим някакви плочи тип декинг от Икея или Jysk и там да е къщичката. Въпросът ми е свързан с маркучите на капковото напояване, тъй като геотекстила и декинга ще са над част трасето на маркучите, дали това е добра идея, дали ще има проблем с маркучите? Когато има геотекстил водата преминава ли през него? Общо взето всико по темата ще ми е от полза, благодаря много.

По въпроса с котките- ние имаме устройство, даже две защото периметъра е голям, което да прогонва котките с ултра звук. Доволни сме, но проблема идва от захранването. До колкото знам има два типа- на ток с адаптор и с 9V батерии. Нашите са на батерии, като аз взех презареждащи се 9V батерии, защото иначе доста често се сменяха и ми беше гузно да използваме толкова много батерии (всяко устройство работи с 2 бр. батерии).

# 290
При мен никакви устройства, пипер, портокалови кори, всякакви биоспрейове  не помогнаха. Матилда чак ходеше да се чеше във въпросните устройства )). Но пък съседите се чудеха - какъв е този странен звук и откъде идва )).

# 291
Ако е голям двор няма как да ръсиш пипер навсякъде, гони котката като я видиш и евентуално ще се насочи към друго място.

# 292
  • Пловдив
Любознателна,много много ти благодаря за подробните насоки ! Да ,брезата изглежда хималайска .Снимката е от реален двор в Инстаграм .На 90% бях решила за Стипа и ти ме разколеба .Уж ,бях изгледала 100 снимки и клипчета как изглежда в различните сезони и след твоето оприличаване със спластена коса ,най-накрая открих един клип ,онагледяващ сравнението ти .Явно ,не е моето .Сега пак съм в изходна позиция .Не искам смесица от много растения -макс 3 вида ,които да изглеждат естествено .
  При теб ,винаги е разкошно ,през всеки сезон .Това е страшно много труд ,гарниран с любов .

Незнам как се отблъскват котки ,но като цяло , мъжките все търсят иглолистните ми ,които с удоволствие припикават .За котките ,ОК ,обикалят из дворовете ,какво да се прави  . Вчера мярнах съседка ,разхождаща кучето си  ,което повдигна крак на всички мънички новозасадени иглолистни пред къщата на друга съседка .Собственичката на четириногоното чинно изчака то да си свърши работата .Почувствах се много тъпо ,защото я познавам само по лице и наистина ми се искаше да направя забележка ,че отглеждането на тези растения коства нечии грижи и е неуважително ,но нямах идея как ще реагира на мнението ми .

# 293
Може да се пробва с черен пипер. Моите "градинари" ми ровеха в саксиите, ей така, просто за спорта. Та баба ми ме светна за черния пипер. Поръсих обилно. След това два пъти като се засилиха към саксиите, подушиха и се отказаха.
Как си ти? Какво прави бандата котаци? Много увлекателно разказваше за тях и затова питам 🤭

# 294
Аз няма как да знам колко е голям двора и изобщо за каква площ става въпрос,  от която трябва да се гонят котките. Давам си идеята за пипера. Който пита ще си прецени дали би му свършило работа.
Добре е бандата, Морковелка. Благодаря че питаш. Захванаха се с градинарстване преди мен. Блеко е културен, обаче малките са такива терминатори. Оранжевият със засилка се хвърля в чемширите. Мадамката редовно ми прекопава. Изпочупиха ми цветята. Grinning

# 295
Здравейте, не намерих тема за предпазване на зеленчуковата градина от ровене и изхождане на чужди котки. Скоро споменаха за заболяване на хора причинени от изпражнения на котки в зеленчукова градина. Вие как се справяте?  Благодаря.

По- голяма простотия не бях чула....

Явно не сте чували за ТОКСОПЛАЗМОЗАТА .  Съпругът ми е медицинско лице  и за тази година е срещнал вече два случая на заболели от изпражнения на котки в зеленчукова градина. Не се изказвайте така грубо , без да сте подготвена. Съвсем не е простотия... простотия е невежеството. Обичам животните и винаги съм ги обожавала .Не бих задала въпрос без основание. Благодаря

# 296
Ехо, медицинското лице, моля обяснете как точно влиза токсоплазмозата в зеленчука??? Пазете се и от гълъби, може да ви донесат и други болести на зеленчуците. Мухите също кацат по изпражнения.... Най- добре от магазина зеленчуци, да не хванете някоя болест от градината😀😃😄

# 297
Не виждам нищо смешно в това, че хората не искат градината да им се превръща в тоалетна.

# 298
Не виждам нищо смешно в това, че хората не искат градината да им се превръща в тоалетна.
Като не искат, да я затворят в парник. Когато е градина, нормално , че съществуват и други живи същества освен двукракия.

# 299
  • Deutschland/HE
И аз не съм щастлива, че няколко домашни котки са си харесали моята градина за тоалетна. Не ми е кеф да чистя изпражнения всеки ден, а от време на време и повърнато, да ми изравят растенията. Харесвам котки, но нямам и няма и да имам, защото дъщеря ми е алергична.

П.С. Питах съседка с котка, защо ходят в градинката, нали си имат вкъщи. Нямали тоалетни вкъщи, пускат ги да се разходят и те си харесват места. Тук няма улични котки, но домашните прекарват доста време навън.

Общи условия

Активация на акаунт