Градинарство - моето хоби 34

• 45 799
  • 897
  •   1
Отговори
# 270
Кой кристалон е за цъфтеж при цветята?  Жълтият разбрах, че е начален за корени. Кой да купя, че да цъфтят повече цветята.
Миналата година взимах тор на Лактофол и някакво бяло шише от Кауфланд, но не забелязах някакъв ефект.
Тази година май искам да пробвам и кристалоните

Доколкото знам, зеленият кристалон е унуверсален, но има следната схема за използването на различните цветове кристалон в различните етапи на растеж.

# 271
Кой кристалон е за цъфтеж при цветята?  Жълтият разбрах, че е начален за корени. Кой да купя, че да цъфтят повече цветята.
Миналата година взимах тор на Лактофол и някакво бяло шише от Кауфланд, но не забелязах някакъв ефект.
Тази година май искам да пробвам и кристалоните
Аз използвам Кристалон, по принцип трябва да знаете NPK- азот, фосфор и калий за какво се ползват. Зад NPK стоят цифри които показват количеството на всеки един елемент. Най общо азота отговаря за листна маса, фосфора за корени и калия за цъфтеж. В началото на сезона ползвам зеления 18-18-18 , после за цъфтеж бял 13-5-26 или червен 12-12-36. Ако не ви се занимава с различни може да ползвате син 17-6-18.

# 272
А цъфтят ли повече от него?
Мерси за информацията. Значи ще си избера между син, бял и червен според това какво има в магазина.
Аз за корени имам на Farmer+. Прахчето пак е с по-голямо съжаление на фосфор. Много ми харесва с него много бързо ми се прихващат нещата,а и заякват. Жената в агроаптеката ми каза, че става и за цъфтеж и за всичко можело.

# 273
А цъфтят ли повече от него?
Мерси за информацията. Значи ще си избера между син, бял и червен според това какво има в магазина.
Аз за корени имам на Farmer+. Прахчето пак е с по-голямо съжаление на фосфор. Много ми харесва с него много бързо ми се прихващат нещата,а и заякват. Жената в агроаптеката ми каза, че става и за цъфтеж и за всичко можело.
Ако ползвате бял или червен където преобладава калия цъфтят постоянно. Синия го предложих като вариант за ползване през целия сезон-в него има много азот за листна маса и калий за цъфтеж. Може да използвате и други марки просто гледайте съдържанието на NPK.

# 274
Ами зависи какво очакваш и за какви цветя става дума. Ако растението дава по един цвят на едно стъбло, то няма как да изникнат по три цвята колкото и тор да слагаш.

# 275
Здравейте . Как сеете вашите ягоди ? Режете ли им сухите листа ? С какво ги торите ?

# 276
Здравейте, не намерих тема за предпазване на зеленчуковата градина от ровене и изхождане на чужди котки. Скоро споменаха за заболяване на хора причинени от изпражнения на котки в зеленчукова градина. Вие как се справяте?  Благодаря.

# 277
  • густо майна Филибето

Продължавам да мисля за Стипа ,особено в комбинация с Бреза ,обаче едното иска вода ,другото -не и как ги комбинирват така ,незнам .

Брезата се справя и без много поливане, нищо, че обича повече. А стипата си иска и малко вода през лятото в нашия регион. На тази снимка ми се струва, че брезата е хималайска бреза (Betula utilis var. jacquemontii), тя не расте толкова като обикновената (листата ѝ са малко по-големи, а кората ѝ е по-бяла). Така и стипата ще има шанса повече време да получава слънце.
 Това дали е реална градина, или е от някое изложение?
При мен стипите растат на полусянка,и им харесва, но нямат друг избор. Почвата трябва да е пропусклива,пролетта част от стръковете гният заради влагата, предполагам. След като узрее семето имат неугледен вид, стават като степана кукленска коса. Ако не мога да ги изтърпя, ги подстригвам. Само семето. Не са дълговечни, но пък за сметка на това се  самозасяват.
--------------------
С листосъбирача трябва да се внимава да не засмуква клончета, защото блокира и може да се повреди. Моят заради това си стои окачен от години, и ММ винаги ми обещава да го оправи Simple Smile Сега не бих го ползвала за събиране, а за издухване, особено от камъчета или трудно достъпни места.  

Пролетта вече се усеща.

Последна редакция: чт, 14 мар 2024, 02:17 от Ljuboznatelna

# 278
Любознателна, при теб вече е приказка.

# 279
  • Варна
Красиво е, но все се чудя езерцето не става ли люпилник на комари?

# 280
Здравейте, не намерих тема за предпазване на зеленчуковата градина от ровене и изхождане на чужди котки. Скоро споменаха за заболяване на хора причинени от изпражнения на котки в зеленчукова градина. Вие как се справяте?  Благодаря.

По- голяма простотия не бях чула....

# 281
  • Варна
Вероятно говори за токсоплазмоза. Единственото решение е да се измиват добре зеленчуците,.

# 282
Листисъбирача съм го ползвала само за издухване. Особено големите орехови листа като “завалят”. Те така или иначе ме могат да се съберат в него. А и мисля, че само ще сучи създам още една грижа за почистване - торбата му.
За котките няма да коментирам, че имам много.
Вчера бях в Тимишоара, големи фенове на магнолиите са явно. По паркове и градини.
И цялата крайречна алея е с червенолисни джанки, в момента е супер красиво.

# 283
За първи път посях семена босилек, но явно прекалих с броя семена в тази малка саксийка. Какво да ги правя сега? Как да ги разсаждам и кога?

# 284
Тази година и аз за пръв път пробвам да си направя разсад, но на цветя. По същия начин прекалих със семената и поникнаха на гъсто. Горе-долу на такъв етап /като на снимката/ съвсем внимателно ги присадих в отделни пластмасови чашки с пробити дъна. Моята логика беше, че ще им се оплетат коренчетата и после трудно ще се разделят. Навсякъде, където четох пишеше, че трябва да имат поне една двойка истински листа. При мен истинските листа ги имаше, но бяха малки - също като на снимката.

Общи условия

Активация на акаунт