Майски бебета 2024г. - Тема 6

• 31 663
  • 749
  •   1
Отговори
# 105
Ако някоя от вас има опит с ergobaby embrace (или има други препоръки), ще се радвам да сподели.
Моят опит е, че е много лесна за слагане, но много бързо почва да провисва от тежестта на бебето, особено ако е по-едро. Не съм голям фен.

# 106
Абе дами , в колко часа си пускате изследвания като имате назначени , на мен доки ми се скара че ходя след 10 🤣 Не знаех че има диапазон 😆Просто мислих че трябва да са на гладно само .За хормоните спец било макс до 8 ,днес ендо ми спомена ,че може и да дава лъжлив резултат след това .

# 107
Аз ходя към 8и30,макс 9 часа.В Цибалаб имат бележка,че вземат кръв до 10.

# 108
След 10 не съм ходила, защото не изкарвам до тогава без кафе и храна. Ако давам и урина също гледам да я занеса по-скоро, та не ми се е случвало след 10 да ходя. Макс 9 часа е било, зависи и колко хора има пред мен.

# 109
Зависи от изследването - ПКК и урина няма значение. Обаче хормони, инсулин, глюкоза трябва на гладно без кафе и до 2 часа след ставане.

# 110
В 8 съм пред лабораторията без значение какво пускам.
За мен е важно да свърша с тази част рано сутрин и да не го мисля, че и без това не е приятно.
Сега за ОГТТ пак ще съм в 8, че и без това трябва да чакам 2 часа, а после ще ходя и до ЛЛ.

# 111
MichelleM абсолютно съм съгласна.
То това не само до козметиката се отнася, за жалост - колички за хиляди левове, нагреватели, всякакви натруфени дрехи, дето ще стават точно 2 дена и куп безброй джаджи, играчки, баунсъри и какво ли още не.
И аз много се дразня, че всяко бебешко събитие е една голяма реклама на нещо и се опитвам, до колкото мога, да сведа нещата до минимум, защото просто нямаме ужда от много.
Благодаря за статията

Много се радвам, че можем да обсъждаме тези неща, радвам се, че поне сме поколение, което чете и държи да се образова и от съвременна чуждоезична литература. Тук при нас толкова много неща са или вече морално остарели и отдавна не се прилагат в чужбина, или са яхнали вълната на бебешката индустрия, която се опитва да те убеди, че ако не купуваш достатъчно неща за бебето си, не си достатъчно добър родител.

Говоря си с близки приятелки родители, които са отгледали децата си в чужбина и ги питам дали например са използвали дори спирт за обработване на зоната около пъпчето - нещо което чух в абсолютно всяко видео на всяка старши акушерка от всяка болница досега. Нито една от тях дори не беше чувала тази заръка. Започнах да търся и за това и се оказа, че от години вече не се практикува и препоръчва. Ето един примерен източник - https://www.lancastergeneralhealth.org/health-hub-home/motherhoo … -5-things-to-know

Човек направо може да се загуби в търсене на правилния подход, особено когато всеки ти казва нещо различно

Междудругото съм абсолютно съгласна,че много пари отиват вече за едно бебче ,и че е станало всичко скъпо,вероятно може да са и по-простички нещата,едновремешните жени и мъже ,нашите баби и дядовци са били в пъти по-силни ,и здрави като натури от нас.Гледали са ни както могат ,и ето ни нас днес ,и ние сме човеци 😃.
По тази логика обаче (че вече са модернизирани бебешките продукти)защо купуваме и телефон,едно време хората са живяли и без телефон,без интернет и пак са се справяли .Въпроса е ,че с напредването на технологиите ,на ,хранителна ,козметичната ,и пр.индустрия,и тн,и тн. ,ние хората се възползваме от новостите ,все по-модернизиран става светът и това за мен е окей,но и на мен ми се струват цените до небето ,не само на това ,вече ни побъркаха ,и храната е скъпа и сте прави.

За пъпа обаче има различни мнения ,не мисля,че Америка и Англия са ми пример за добро здраве лично на мен ,аз така си го усещам ,вие сте преценила вероятно така за вашето дете ,слушайки мнението на техните учени ,и те са хора,дали българин,американец,англичанин,интелигентността не се свежда до това,зависи от човека . Мнения винаги ще има различни не само в медицината ,различни хора  ,различни характери ,различни мнения и проучвания ,и постоянно се правят нови и нови неща и открития.Но все пак не е хубаво да се налага американско,английско и такова мнение на балканите,първото ,което е ,самата ни раса,структура ,климатът ни ,не е същият.Например според съвременната, американска школа ,казват да не даваме вода на бебетата до 6 месец ,като кърмата била достатъчна,но тук нашата територия не бих казала,че е много подходяща ,да не даваме по мъничко вода на детето си .В Англия климатът не е като на балканите например.Така,че наистина всеки както си чувства нещата,но не е хубаво да се опитва да се налага на другите мнения от чужди страни и територии,защото не е окей и вече обясних и причината.Иначе е много хубаво човек да чете постоянно ,и да се образова,да знае езици ,и да се интересува, цял живот се учим хората ,и ви шапка свалям за което. Обаче явно не сте лекувала неонатален омфалит на бебе ,и си нямате на представа ,че може да се инфектира това дете и да стане беля ,ако не дезинфекцирате пъпчето му,да се наложи лечение на детето.Затова в нашата територия ,пълна с разни и разнообразни вируси и бактерии(не казвам,че при тях няма) ,изобщо не мисля,че е окей да не се дезинфекцира и обработва пъпа ,затова и нашите специалисти го говорят толкова,че трябва да се прави. При нас обработката на пъп (ще ви опиша )за първи път се извършва стерилно от специалистите със:спирт,йодна тинктура,стерилна табличка,набор за връзване на пъп,стерилна ножица и стерилни ръкавици.Пъпната връв се почиства от долу нагоре ,без да се връща и повтаря,при необходимост се взема втора марля .Почиства се с едно движение и кожата на корема,около пъпа.Едната марля се срязва до половината,и след почистване на кожата ,се поставя на коремчето около пъпа.С лигатури или пъпна клампа се обхваща пъпната връв на границата между пъпната връв и кожата,като се внимава да не се захване кожа.Клампата се щраква.Следва прерязване на пъпния остатък около 0,5 см .над клампата.Пълна стерилност се спазва,за да не инфектираме детето.Със стерилна марля ,напоена със спирт ,хубаво се изцежда вартониевата пихтия.Пъпа се тушира с йодна тинктура, и накрая се прави и марлената шапчица.После вече със спиртче само ,знаете си,описах първия път.
Cytelium на А-Дерма действа безотказно ,по -бързо помага за пъпчето и много жени го твърдят това ,и не е до реклама ,защото аз дори не живея в Бг и нямам и полза от това да си правя реклами. И го казвам ,защото аз не съм гледала 1 или 2 бебета, а много повече, хиляди са .

Междудругото, сред нашите лекари също доста от тях има такива ,които учат и специализират в чужбина,ходят на обучения и семинари ,и са достатъчно умни да преценят и да направят една равносметка ,дали е добре да се чисти пъпа със спирт ,или не за нашата си територия. 🤗Всяка майка ,иска най-доброто за своето си дете ,ще прецени и ще усети със сърцето си кое е правилно,и кое не,достатъчно големи и разумни жени сме всички ,за да преценяме.Просто реших да споделя това за пъпа ,защо е така при нас ,дадох ви примери и наистина го казвам за добро 🥰.

# 112
За изследвания питам АГ дали са на гладно и дали има урина и ходя възможно най рано като се събудя примерно 8 и нщ ...Че ме гони глад 😁
Иначе други съм пускала и следобед.

Точно така детето ми е на 4г и 90% е на Бочко.
Крем за подсичане,за къпане душ гел,спрей за коса,паста за зъби 😁🤗🩷.
Тео бебе съм купувала също.
Олиото на хип е като парфюм,много го харесвам.😁
Мокри кърпи на бебо са много мокри наистина 🥳
Аааа  и мляко и олио на Бочко.
Мисля,че само мокрите им кърпи са зле смисъл сухи....

Веднъж имаше едно зачервяване на дупето,не подсичане ...хем червено хем сухо,нз може нещо от храна и там вече купих  Ла Рош липикар нещо подобно беше

Последна редакция: ср, 24 яну 2024, 19:54 от Mimi9999

# 113
Благодаря за споделените мнения относно козметиката, може да дам шанс на Бочко.
Бяхме решили Мустела, защото дъщерята на ММ е гледана с такава козметика откакто е родена и сме доволни, когато аз съм я къпала са ми правили впечатление продуктите. Но ако и Бочко е с хубаво качество, то разликата в цената наистина е съществена и може би трябва да се пробва...

# 114
Mims, може ли да кажеш кое точно се използва, че виждам има крем, лосион и др., а искам да си го запазя в препоръчани.

# 115
  • Варна
Какви стоки от джъмбо за бебче бихте препоръчали? Аз никога не съм гледала асортимента за бебета и нямам и представа какво точно има, но ако има конкретни неща, които си заслужават бих се разходила да разгледам.
Като цяло аз съм привърженик наминимализма във всяко едно отношение: от обзавеждане до малко подправки в мандата 😄😃😀
В Джъмбо има една секция за новородени с полезни неща(според мен) като например: предпазна мрежичка/ противоплъзгаща за вана, еднократни пелени, лигавничета, чорапки и шапчици комплект, видях дори гнездо за 30лв 😄 биберони и клипсове към тях,  вече за по-натам гумени лигавици, от онези лъжички за пюрета.... За някои неща бях изненадана, защото 2019 ги имаше само в Али Експрес 😁
Разходите се - има материал за идеи Simple Smile

# 116
https://youtube.com/shorts/y0YfnlLo7CQ?feature=shared
Една малка бебонка Heart изглежда лесно иначе Thinking

# 117
Аз не съм много за Джъмбо. Особено за бебешки неща. Най-нисък клас са като платове, материали. Не знаем детските дрешки с какви химии са боядисвани, тия еднократни пелени с какво са избелвани, пластмасата на шишенца и лъжички качествена ли е? Знаете, че пластмасовите кутийки, чашки, шишета са вредни, особено пък като се нагреят. Вкъщи съм минала на стъклени кутии за съхранение. Има и стъклени шишета за бебета, но на мен ми се струват опасни за бебе, а и това стъкло ще тежи. Мисля да заложа на Nuck, но не съм проучвала сериозно. Това ще ми е пластмасата вкъщи, просто защото стъкло не е удачно за бебе.
В Лидълските дрешки са много хубави.
Просто Джъмбо - твърдо не. Китайски боклуци с ниско качество. Не съм привърженик на марки и детето да е с най-скъпото, но просто има и други алтернативи на добри цени, вместо Джъмбо. Ще споделям тук като намеря нещо качествено и изгодно.

# 118
Поне в началото залагайте на малко по-висок клас дрехи поне hm wikiki🤗за нежната бебешка кожа.
До една г със стъклено шише бяхме  после пластмасово защото може да го изтърве, хвърли 😁

# 119
Стъклените шишета на Нук са супер. Ние даже ги наследихме от племенника 😄, сега ако се налага пак ще ги ползвам. Разбира се взимам нови биберони.

Общи условия

Активация на акаунт