Майски бебета 2024г. - Тема 6

• 31 604
  • 749
  •   1
Отговори
# 90
Аз съм чувала добри отзиви както за Бочко, така и за Бебо. Мисля да тествам с тях и вече да видя какво ще понася на бебчето, защото всичко е много индивидуално.

# 91
Не мисля, че трябва да се притесняваш от ниската цена на Бочко. Просто на другите марки им е скъпо името, рекламата, разходите за транспорт, разпространение и всеки вносител/дистрибутор като си сложи отгоре - ето то Мустела. Бочко, до колкото знам са си българска марка и тези разходи при тях сигурно са минимизирани, за да се предложи по-добра цена. Имаме хубава природа, климат, билки, заради които можем да създаваме качествена козметика.
А и не всичко от всяка марка е добро или лошо. Може 5 неща от Бочко да ти допадат, но един крем точно да не е твоя. За това всичко трябва да се разглежда индивидуално за всеки продукт отделно. Нищо не пречи да се пробва с Бочко като начало.

Съгласна съм. Ако знаете какви са повечето цени на единица продукт на марковата козметика... Нищо по-различно от масовата. Парите за брандинг, рекламни активности, ако щете и лица на марката, просто се избиват от някъде, тоест от цената. На Бочко нищо им няма, българска козметика. Wooden spoon също са добри. Виж за Mixa бих се замислила, аз лично харесвам Loreal, но някакси им нямам доверие за бебешки неща.

# 92
Хемороидите са толкова досаден проблем, имах голяма драма с тях и буквално плачех като трябваше да отида до тоалетната. Имах си един приятел както аз му викам още преди да забременея и го лекувах с кремчета. Появи се пак в началните месеци, но за съжаление АГ ми каза, че на този етап не е ок да му се слага каквото и да е било. Общо взето трябваше да ям повече фибри, да пия вода и да ходя, за да се улесни изхождането. За мое щастие това проработи и той се прибра, и не се е появявал скоро. Силно се надявам да не се и появи.

Аз от години се боря с това,може би от 7 години ги имам някъде,но бяха затихнали,наистина са ужасни,защото при мен са и вътрешни,и външни и ме много боли.Бременността ги отключи наново при мен.Препоръчаха ми супозитории Масту.

Като цяло при мен спазвам и диета ,то не точно диета,ами винаги се старая да имам течна храна ,сготвено,да поема витамините и минералите ,които са необходими и от храненето ,освен от витамините добавка,но аз имам запек ,който почти с нищо не се повлияява напоследък,единствено Лактулоза ,и течни храни ,като си правя ,кисели мляко,овесени ядки,бобови храни и тн,ям и фибри,пия по 3 4 литра на ден вода(аз и заради камъните в бъбреците толкова вода изпивам ),.и пак не е перфектно положението .Движение също имам и хигиена.Та просто бременността ми ги отключи наново и явно си трябва и лечение със свещички.

Последна редакция: ср, 24 яну 2024, 15:49 от Mims1900

# 93
Точно Лореал имах предвид като говорех за различни продукти. Има неща на марката, които ми харесват, а други са отврат. За това всеки продукт, дори от една серия, си е различен. И при бебешките неща е така.

# 94
Точно Лореал имах предвид като говорех за различни продукти. Има неща на марката, които ми харесват, а други са отврат. За това всеки продукт, дори от една серия, си е различен. И при бебешките неща е така.

Съгласна. То и Лореал е много широко понятие, при тях има 100 бранда. И Ларош са част от Лореал, но няма как да ги сравняваме с Микса.

# 95
Е, да. Лореал са с хиляда бранда, но тук си говорех точно за нещата с това име.

# 96
Бебо съм пробвала тестерчета и бяха приятни, мисля че са имат неща без парфюм, което ми е важен критерий. Реално не ми е излизала скъпо медицинската козметика 1душ олио и 1 хидратиращ крем си ми стигаха за 6 месеца. Сега ще продължа да къпя с А-дерма душ олио, но смених крема с Авен. За крусти просто оставях 10-15 Мин душ олиото и после с фино гребенче падаха, но детето е имало 2-3 пъти.

# 97
За козметиката ето го и моя списък:
- душ олио - най-вероятно на Uriage
- хидратиращо мляко - пак Uriage
- шампоан пяна против крусти на Мустела
- мокри кърпички само с вода - Бебо или Huggies, бих казала, че са също толкова изчистени като Waterwipes, но на по-добра цена
- крем против подсичане - Бепантен или Галафарм, това ползвах с баткото и бях супер доволна, не сме имали никакви проблеми.
- спирт 90% и 70% за пъпчето, евентуално и A-Derma Cytelium спрей
- марлички
- тампончета за почистване на очичките
- физиологичен разтвор на дозички (това постоянно си го имаме вкъщи покрай баткото Grinning)

За ергономичните носилки - с новородени или слинг, или хибридни тип Embrace. Останалите раници, които се водят регулируеми са за над 3 месеца (нищо че ги водят от раждането), да не кажа че и тогава не ми бяха съвсем оптимални и носех с Кабуто докато вече не започна да натежава много.

В болниците най-често използвани са:  A-Derma,Мустела ,HiPP,Uriage,Бебо,за пъпчето настина и на: A-derma -Cytelium,има и други ,просто са много и не се сещам за всички марки в момента ,но за тези съм сигурна.Бепантена е супер наистина ,от познати съм чувала,ползвала съм го аз пък за след татуси, и бях доволна😃.
Бих и взела за против подсичане също и Павловичева мас.Та ,и моят списък вероятно ще е подобен на твоя ,бебчетата наистина добиват много мекичка и приятна кожа,с тези продукти .🥰🥰🥰Иначе бочкото ,съм си го аз ползвала за сухата ми кожа ,и не мисля ,че е лош наистина,но нямам личен опит с него върху бебе(тоест не съм го използвала на бебок) ,но не мисля,че са лоши.

Последна редакция: ср, 24 яну 2024, 16:10 от Mims1900

# 98
  • Варна
От известно време и мен ме подгони "гнезденето" и всеки ден купувам по нещо ново я за дома, я за бебко 🩵 уж си бях казала, че има време и най-вече защото имам почти всичко от баткото - по термин евентуално ще се разминават само с две седмици. Ще купя nex to me,защото сме е друг апартамент, който е много голям и искам да си местя бебето от стая в стая, нова количка ми трябва и съм си харесала cybex balios s Simple Smile единствено се чудя дали да вземам зимен кош или направо с лятната. Миналия път не съм ползвала изобщо зимен кош, защото беше края на м.май и като си посояхме 2 седмици вкъщи за възстановяване/адаптация дойде втората половина на юни и беше много топло Simple Smile
Вчера бях в Джъмбо и ми се искаше да изкупи света в синьо 🩵😇🩵

# 99
Какви стоки от джъмбо за бебче бихте препоръчали? Аз никога не съм гледала асортимента за бебета и нямам и представа какво точно има, но ако има конкретни неща, които си заслужават бих се разходила да разгледам.

# 100
Бих споделила още едно мнение относно козметиката и това е, че бебетата нямат нужда от всичко, което се опитват да ни убедят. Чак се изненадвам и натъжавам, че няма повече специалисти в България, които да говорят за това. А напротив - като гледам видеа на специалисти в повечето случаи задължително се минава през реклама на определен козметичен бранд.

Ппствам линк по-долу към интересна статия, която ми беше много интересна и полезна по повод това, че бебетата имат нужда от много по-малко, отколкото козметичната индустрия в момента ни го налага.

https://amp.theguardian.com/lifeandstyle/2024/jan/11/do-babies-need-skincare

# 101
  • Пловдив
nikolaja, така наречения зимен кош не е само за зимата, по-скоро е правилно да бъде наричан кош за новородено. Моето мнение, че чисто ергономично е добре за бебето да бъде в такъв. Макар, че "летният" кош на Балиос-а да се води с пълно легнало положение, не смятам, че е сравнимо като удобство. Ако не искаш такъв кош, има и едни, които се водят порт-бебе. Нямам опит с тях, но ми изглеждат добър вариант ако има съществена разлика в цената.

# 102
MichelleM абсолютно съм съгласна.
То това не само до козметиката се отнася, за жалост - колички за хиляди левове, нагреватели, всякакви натруфени дрехи, дето ще стават точно 2 дена и куп безброй джаджи, играчки, баунсъри и какво ли още не.
И аз много се дразня, че всяко бебешко събитие е една голяма реклама на нещо и се опитвам, до колкото мога, да сведа нещата до минимум, защото просто нямаме ужда от много.
Благодаря за статията

# 103
MichelleM абсолютно съм съгласна.
То това не само до козметиката се отнася, за жалост - колички за хиляди левове, нагреватели, всякакви натруфени дрехи, дето ще стават точно 2 дена и куп безброй джаджи, играчки, баунсъри и какво ли още не.
И аз много се дразня, че всяко бебешко събитие е една голяма реклама на нещо и се опитвам, до колкото мога, да сведа нещата до минимум, защото просто нямаме ужда от много.
Благодаря за статията

Много се радвам, че можем да обсъждаме тези неща, радвам се, че поне сме поколение, което чете и държи да се образова и от съвременна чуждоезична литература. Тук при нас толкова много неща са или вече морално остарели и отдавна не се прилагат в чужбина, или са яхнали вълната на бебешката индустрия, която се опитва да те убеди, че ако не купуваш достатъчно неща за бебето си, не си достатъчно добър родител.

Говоря си с близки приятелки родители, които са отгледали децата си в чужбина и ги питам дали например са използвали дори спирт за обработване на зоната около пъпчето - нещо което чух в абсолютно всяко видео на всяка старши акушерка от всяка болница досега. Нито една от тях дори не беше чувала тази заръка. Започнах да търся и за това и се оказа, че от години вече не се практикува и препоръчва. Ето един примерен източник - https://www.lancastergeneralhealth.org/health-hub-home/motherhoo … -5-things-to-know

Човек направо може да се загуби в търсене на правилния подход, особено когато всеки ти казва нещо различно

# 104
MichelleM
Да, наистина е много добре, че имаме достъп до толкова много информация, но е и супер объркващо. Можеш да се изгубиш.

Аз се успокоявам с факта, че и ние сме гледани с едни много остарели разбирания (вода със захар, например Grin и любимото ми на по-късен етап - кока-кола със захар, че да се разгазира) и е станало хора от нас Satisfied
Просто няма как да изчетем всичко на света

Аз лично чета и гледам много видеа, но на всичко със супер критично мислене и просто преценявам нещата както ги усещам.

Общи условия

Активация на акаунт