Майски бебета 2024г. - Тема 6

• 31 829
  • 749
  •   1
Отговори
# 300
Диаспорал гледам е 20 сашета, ако е в същата доза, както Магнерот 3х2 - мерси, ще се разоря.

Магнерот е 500 мг.Диаспорал 400,има и от 300 мг.И аз съм на Магнерот.Нямам оплаквания от него,и ми излиза по-евтино наистина.Обаче някои жени казват,че слабо действа при тях оротат дихидратът, през устата,което е възможно заради повлияването на усвояването на веществото от стомашно-чревния тракт.Другото пак е магнезий ,но е магнезиев цитрат.

Последна редакция: нд, 28 яну 2024, 23:10 от Mims1900

# 301
Мисля, че не ми е ок на стомаха. Особено вечерта като взема и третата доза.

# 302
Диаспорал гледам е 20 сашета, ако е в същата доза, както Магнерот 3х2 - мерси, ще се разоря.

Дозата на Диаспорал 300 е по 1 саше на ден, чрез което се получавт около 295 мг магнезий за организма. Ако не ме лъже паметта, от Магнерот 3 х 2 табл. се набавят около 200 мг магнезий. И Магнерот, и Магнерич, и Диаспорал са органични соли на магнезия, което ги прави по-добре усвоими.
Всеки организъм е различен и магнезиевите препарати действат по различен начин. Наблюдаващият АГ ще прецени кой е най-добрият за съответния случай.

# 303
Мисля, че не ми е ок на стомаха. Особено вечерта като взема и третата доза.

Мен ме разхлабваше на моменти.Ама то самият магнезий е възможно така да си действа .Киселини имам ,но мисля,че не е от него ,ами от б-ста просто.😁

Магнезиевият цитрат притежава най-висока бионаличност, най-лесно е усвоим от организма в сравнение с всички други съединения на магнезия и допринася за много бързо повишаване на концентрацията на магнезий в кръвта.Това за Диаспорала.Честно казано предпочитам да дам повече пари,само да е добре бебето.Вярно е иначе,че цените не са малки.
Само да кажа ,тук при нас няма нито Магнерот,нито Диаспорал.Всичко купувам от Бг....😹Имаме Алеракт,комбинирания също и тук.Но аз съм на 3 по 1 и ми е по-евтино.

Последна редакция: нд, 28 яну 2024, 23:36 от Mims1900

# 304
Диаспорал, ако е едно саше на ден, се ядва.
Аз искам да ми е добре и на стомаха, защото е ужасно. Не смея да го спра, за да видя дали е от Магнерот.

# 305
Диаспорал, ако е едно саше на ден, се ядва.
Аз искам да ми е добре и на стомаха, защото е ужасно. Не смея да го спра, за да видя дали е от Магнерот.

Ами виж, то попринцип храносмилателни проблеми е много възможно да са си от самата б-ст.Имам постоянно от началото проблеми с това.В началото беше гадене и повръщане ,пък сега киселини ,газове,ту констипация,ту ме разхлабва нещо.От магнезия от както започнах е разхлабването,дори лекарите го потвърдиха,че е от това.Зависи и какво и ям иначе за стомашния/чревен дискомфорт,много ми влияяе ,както никога досега не ми е влияело.Например преди без проблем си ядох люти чушки,черен пипер в супите по малко,сега директно става ужас.Ако е заради контракции,кървене ,или въобще е изписано с някаква индикация ,по-добре не рискувай да го спираш.Евентуално може да попиташ ,кое на теб специално би ти действало по-добре ,да щади стомаха повече,има доста видове магнезий нали,не е само Магнерот. На мен лично дозата 3 по 1 ми понася ,и ми е евтино.Обаче от 3 по 2 имах този проблем,който ти казах.Казаха ,че е от самия магнезий(по-високата му доза)

За храносмилателните проблеми изключително много ми помага киселото мляко,особено при киселините.При запек същото важи.Направо ми е като лек,заради неговите естествени млечнокисели б-ии.Поне нашата родина е известна с това -Lactobacillus bulgaricus  😇.Но не всеки яде млечни продукти,например моят мъж хич не ги обича...Естествен пробиотик.Е разбира се е важно ,и млякото да е качествено.

Последна редакция: нд, 28 яну 2024, 23:54 от Mims1900

# 306
Чета,че говорите за магнерота.На мен хич не ми действа разхлабващо.Моята даза е 3х1.Тоя запек ще си го влача до края.Просто като намеря нещо да ми подейства е еднократно.Всяко чудо за три дена.

# 307
И аз пия магнерот 3х2 но няма такова действие, нито запек нито разхлабване.

# 308
Аз май пак се разболявам,боли ме гърло.... Началото на дек.пак и бухах...не мина цял здрав месец 🫥

# 309
Аз хапвам по едно ацидофилно кисело мляко всяка сутрин. Забравих за запека и се чувствам много добре. https://hranene.framar.bg/%D0%B3%D1%80%D1%83%D0%BF%D0%B8-%D1%85% … D1%8F%D0%BA%D0%BE

# 310
Момичета, много спешно ми трябва съвет. Налага си да си сменя АГ, при който се следя. Принципно съм от Костинброд, така че ми се иска да е някой по Надежда или Люлин (да не се налага да пътувам много далеч, особено последните месеци), и да е по здравна каса.
Някоя да препоръча такъв?

# 311
Някоя от вас има ли подути крака. Моите са ужасни вечер. Работя права без много движение и това ме побърква. Не ям много солено, та се чудя дали е нормално за 6ти месец. Нямам спомен от предната бременност. Тогава се подуха след раждането. Задържах вода и се наложи да се обезводнявам.

# 312
Момичета, леко ме дразни гърлото и отидох до аптеката са Хомеожен, но гледам, че са ми дали Хомеовокс. Дали има проблем да го приемам, пак е хомеопатично за същите оплаквания.

# 313
За подуването,мисля,че и аз се подувам.Остават ми отпечатъци от всичо-от чорапите,от панталоните,сутиена,даже от ластика за коса,той ми стои на китката.А иначе не бях забелязала това нещо.Пък дали е вярно незнам Thinking

# 314
Някоя от вас има ли подути крака. Моите са ужасни вечер. Работя права без много движение и това ме побърква. Не ям много солено, та се чудя дали е нормално за 6ти месец. Нямам спомен от предната бременност. Тогава се подуха след раждането. Задържах вода и се наложи да се обезводнявам.

Това трябва да се види от лекар,защото няма как така да се определи вида на отоците.И при бременни се случват отоци,не само в пуерпериума,може да е физиологично просто,може и да налага някакво лечение.Просто е добре да се погледне,за да се изключат разни патологични състояния ,и да се потвърди,че е чисто физиологично.Освен лекар ви съветвам да си пуснете и необходимите изследвания-  Урина за белтък евентуално да се види ,да ограничите консумацията на сол(видях,че сте ,но го пиша попринцип),не трябва да има такива по-продъжителни моменти в,които вие стоите дълго време в принудителна позиция-в случая изправено,краката поне вечер трябва да бъдат нависоко,а не да висят на долу.Препоръчват се просто кратки,леки разходки,тоест да не се позволява застояване,обездвижване на едно място ,дълго време.Може би наистина си е чисто физиологично,но човек е добре да е сигурен,а и още сте в 6-ти месец.Иначе също препоръчвам да си следите теглото и кръвното налягане вече в този срок на бременността,ако вече не го следите.Успех ви желая,всичко да е наред.
Чета,че говорите за магнерота.На мен хич не ми действа разхлабващо.Моята даза е 3х1.Тоя запек ще си го влача до края.Просто като намеря нещо да ми подейства е еднократно.Всяко чудо за три дена.

На мен в тази доза 3 по 1 не ми действа така.Само ,като го увелича.Също не при всяка жена и на максималната доза има такъв ефект,всеки човек е индивидуален.🥰За запек и аз още снощи казах-кисело мляко ,а освен него и: овесени ядки,супички,бобови храни,плодове,зеленчуци.Също и прясно мляко.Хем си набавяме и естествен калций от млечните продукти.И при мен е така,няма как .Временно има облекчения,и после от б-ста пак същото,както киселините-облекчавам ги,и после пак .Но така е ,трябва да сме търпеливи ,всичко си струва.🤗🤗🤗При запек много ми помагат смутита,почти всеки ден си правя смути или фреш домашен от плодове-ябълки пия ,портокали,мандарини,банан с овесени на смути.Те ми решават проблема в по-дългосрочен план,но и аз всеки ден си пия естествени витаминки.

Последна редакция: пн, 29 яну 2024, 12:50 от Mims1900

Общи условия

Активация на акаунт