Майски бебета 2024г. - Тема 6

• 31 824
  • 749
  •   1
Отговори
# 255
Момичета вие мислите да мажете бебетата с мас и да ги осолявате?

Как ще се соли бебето или ще се маже със свинска мас? Не не не Sad

# 256
Няма да го осолявам, това е дори опасно.
Има адски много неща, които нашите баби са ни правили като бебета, които са всъщност наистина опасни 😳

Свинската мас не знам дали е опасна или не, но няма да го мажа

# 257
И аз съм на същото мнение!!!! И за мен вече всичко е толкова напреднало, че тези едновремешни ритуали са излишни!!!

# 258
Сол мисля че се слага в коритото при водата при къпане нещо такова ....нз изобщо ми звучи мн гадно всичко.....мразя мас 🫥🫥🫥

# 259
На тънката и крехка бебешка кожа, която все още не е изградила нормалната си защитна бариера, да сложиш сол е равносилно на престъпление. Същото е и със свинската мас. Силно се надявам никой през 2024 г. реално да не практикува такива и други издевателства над горките бебета. 

# 260
Това го чувам за първи път. Ще го пропусна, независимо за какво се прави.

# 261
Чувала съм,че солта се слага да мирише потта .....

# 262
Това са глупости, че потта няма да мирише.
Солта се слага на сурово парче месо, за да стане на пастърма. Няма място при бебето

# 263
Няма да го правя със сигурност.
Само да кажа, че ако решите да мажете с мас да изчакате до късна есен или зима, защото лятото е противопоказно, както мазането с олио.
Също яйце в коритото на бебето няма да слагам или пък смрадлика и тн, нещо различно от вода и на по-късен етап измивен гел за балончета не слагам.

# 264
Не мога да повярвам какво прочетох.. 😅

Последна редакция: нд, 28 яну 2024, 15:45 от Precious girl

# 265
Момичета, така не съм се смяла отдавна Joy
Впрочем мен майка ми ме е мазала с мас, но няколко пъти пребита и то чак след като съм навършила  3-4 годинки. Така че, аз ще си заложа на лосионите за сега.

Днес обикаляхме магазините и бебе борсите да погледна кое какво.. толкова много неща са, че си лягам с главоболие. А още нищо не съм купила. Дано вие имате повече успех.

# 266
И аз за първи път го чувам това, звучи ми повече като рецепта за мезета... Grinning Аз дори и себе си не бих мазала с мас, въпреки че се води полезна. Още изпитвам ужас като се сетя за миризмата на домашните сапуни на село от едно време...

mad_hatter за яйцето каква е причината/логиката, че ми стана любопитно?

Иначе преди време един познат ми е разказвал, че техните са го къпали с компоти като бебе, понеже имало режим на водата, а са били студенти. Изобретателни са били хората. Smirk

# 267
mad_hatter за яйцето каква е причината/логиката, че ми стана любопитно?

За застройка 😂 То мас, осоляване, стана си като рецепта за супа.

# 268
И после във фурната, че стават по - крехки 😅😅!
Извинявам се, но просто така написано….
Иначе- не… никакво намерение нито да го посолявам нито захаросвам това бебе…
Момичета вие мислите да мажете бебетата с мас и да ги осолявате?

# 269
Нямам проблем с мазането с мас, ако кожата го налага и е зима. В комбинация с невен става чудесен мехлем, но си има показания за него. Без нужда, бебе не мацотя профилактично с нищо. Всъщност и себе си като се замисля.

Общи условия

Активация на акаунт