Майски бебета 2024г. - Тема 6

• 31 812
  • 749
  •   1
Отговори
# 270
Нямам проблем с мазането с мас, ако кожата го налага и е зима. В комбинация с невен става чудесен мехлем, но си има показания за него. Без нужда, бебе не мацотя профилактично с нищо. Всъщност и себе си като се замисля.

A дали можете да споделите статия или изследване, които да подкрепят това, че няма проблем с мазането на мас?

Аз ще споделя мнение на лекар, който категорично не съветва да бъде прилагано -  https://kidso.bg/mamapedia/questions/question/zdravejte-iskam-da … o-nyakakav-nachin

# 271
Няма да осолявам и въобще мисля да се спра на по-съвременните методи за отглеждане на дете. Също с цялото ми уважение, но не слушам много съвети от хора, гледали деца последно преди 30 години. Просто животът и въобще светът много се е променил от тогава.

# 272
Аз първото ми дете го мажех със зехтинче преварено на водна баня по препоръка на роднина и педиатър , и не е е имал никакви проблеми с кожата, и помня че веднъж когато беше болен му мажех крачетата вечер със домашна свинска мас по препоръка на педиатър , нямам лоши впечатления. Сега пак ще процедирам така.

# 273
Нямам нужда от нечие мнение и докторски разрешения за всяко нещо, имам глава на раменете, критично мислене и 2 успешно отгледани деца като за всеобщ ужас, едното е мазано с мехлем от мас и невен и така оправихме поразиите от Мустелата. Да, важно е как и с какво е гледано животното. Съжалявам, но пълните с парабени, консерванти и мастни алкохоли кремчета не са моя избор. ✌️

Нямам проблем с мазането с мас, ако кожата го налага и е зима. В комбинация с невен става чудесен мехлем, но си има показания за него. Без нужда, бебе не мацотя профилактично с нищо. Всъщност и себе си като се замисля.

A дали можете да споделите статия или изследване, които да подкрепят това, че няма проблем с мазането на мас?

Аз ще споделя мнение на лекар, който категорично не съветва да бъде прилагано -  https://kidso.bg/mamapedia/questions/question/zdravejte-iskam-da … o-nyakakav-nachin

# 274
Нямам нужда от нечие мнение и докторски разрешения за всяко нещо, имам глава на раменете, критично мислене и 2 успешно отгледани деца като за всеобщ ужас, едното е мазано с мехлем от мас и невен и така оправихме поразиите от Мустелата. Да, важно е как и с какво е гледано животното. Съжалявам, но пълните с парабени, консерванти и мастни алкохоли кремчета не са моя избор. ✌

Значи няма статия или лекарско мнение, което може да ни покажете, че го потвърждава, мерси 😄

# 275
Аз съм мазала сериозно подсечено бебешко дупе с мас. Това и баня със смрадлика. Никой купешки крем не помогна.

# 276
Факт е, че колкото по-прости и натурални откъм състав са продуктите, толкова по-добре. Някои остарели методи звучат абсурдно в наше време, други наистина помагат. Същото е и със скъпите козметични брандове, колкото и да са популярни, винаги има шанс да причинят алергична реакция, ако не са подходящите за даден тип кожа. Аз съм с много чувствителна кожа и съм си патила от това доста пъти. Затова съм свела използването на козметика до минимум и дори по време на бременността замених крема за лице с био масло от шипки на Alteya. Супер доволна съм от резултата!

Освен това всяка година си правя домашен мехлем от невен и наистина върши чудеса, но го правя с кокосово масло, понеже ми харесва повече като мирис и консистенция. Просто не ми допада използването на животински продукти и ги заменям с растителни масла, това обаче си е въпрос на предпочитание. Simple Smile

# 277
Никъде не съм твърдяла, че се осланям на подобни статии и изследвания. Но щом е толкова важно, ето:

Нямам нужда от нечие мнение и докторски разрешения за всяко нещо, имам глава на раменете, критично мислене и 2 успешно отгледани деца като за всеобщ ужас, едното е мазано с мехлем от мас и невен и така оправихме поразиите от Мустелата. Да, важно е как и с какво е гледано животното. Съжалявам, но пълните с парабени, консерванти и мастни алкохоли кремчета не са моя избор. ✌

Значи няма статия или лекарско мнение, което може да ни покажете, че го потвърждава, мерси 😄

# 278
Никъде не съм твърдяла, че се осланям на подобни статии и изследвания. Но щом е толкова важно, ето:

A дали може линковете, защото авторите и източниците също са важни 😄 Сигурна съм, че всеки може да успее да отвори и да прочете, ако линковете се приложат

# 279
То всеки може да се потърси информация в Интернет полезно или вредно е мазането с животинска мас.

# 280
То всеки може да се потърси информация в Интернет полезно или вредно е мазането с животинска мас.

Да така е,всеки може да открие в нета ,и аз иначе доста си подбирам източниците,защото не на всякъде информацията е медицинска,и достоверна.Мнения много иначе. Аз да споделя съм мазана със свинска мас на времето при подсичане ,на тези места,където са имали нужда ,или при настинка .Бабите наистина са предавали този си метод.Чак да е много опасно не при сигурна мас.Просто бебетата нали имат "Термолабилност" ,или иначе казано, лесно се претоплят,лесно се охлаждат и най-вероятно за това лекарите казват,да се внимава да не се прегрее детето.Ако животното е отглеждано правилно ,и е сигурно ,не е опасно.Същото важи и с прекаленото навличане с дрешки относно претоплянето ,когато е топло,и детето няма нужда от толкова.Получават се едни характерни обривчета.Но при наличието на толкова съвременни неща аз лично не бих я мазала всеки ден с мас .Вярно е има своите ползи,при определени случаи и настинки ,но не мисля,че е мн окей за ежедневна употреба този метод.Те просто не са имали такива съвременни варианти ,и общо взето са ни гледали ,както могат. Но ето ме жива съм -не съм умряла от мас 😁😁,дори казаха,че не съм имала и проблеми ,когато наистина се е използвало по индикация-тоест при подсичане в случая.Но времената бяха други.Честно казано липсва ми детството безгрижно.❤️🤗
И са ме осолявали междудругото .😁😁Идеята било да не мириша ,като порастна.Наистина имам хубав мириз,сега дали е от това,или просто съм си така не мога да кажа😃😃Правил се някакъв разтвор с водата,тоест солта било в мн.малки количества така,че не ме е изгорила .Но това са си бабешките методи.Просто обяснявам с каква цел се е правило 🤗Има много съвременни козметики,лосиончета за бебета ,естествени масла вече,които са с натурални съставки,без парабени и тн.така,че най-вероятно ще заложа на тях,ако няма нужда защо да я вмирисвам на мас .Честно да ви кажа сама на себе си опитах ,защото имам жестоки стрии ,червени и дълбоки.Е затоплих се,и кожата ми се зачерви от маста,получих пъпчици.Миришех неприятно. И си минах пак на палмърс,павловичева мас ,и другото кремче.😃😃😃Явно кожата ми е чувствителна.Само да кажа,че домашна е била ,от добре гледано прасе ,в правилните условия.😁Едно време са я ползвали и за стриите профилактика,но при мен просто се зачервих,излезна някоя друга пъпка на мястото на мазане , и на края се измих.Та нали всеки си преценя иначе,но има вече наистина много продукти с естествени и натурални съставки , аз лично  мисля да си ползвам тях(лосиони,кремове за бебе и тн),то си е вече до личен избор .

Последна редакция: нд, 28 яну 2024, 15:28 от Mims1900

# 281
Аз имам спомен, че майка ми ме мажеше със свинска мас (домашна), при настинка, по гърба и доста помагаше. Като доста по-голяма (15/16 годишна) се мажех сама по дупето заради стрии, те бяха такива, които се появяват при израстване и няма какво да ги заличи вече, но пък наистина прави кожата супер мека и подхранена, миризмата е кофти, но ако изчакаш да попие хубаво и спожиш някакъв ароматен лосион за тяло изобщо не се усеща. Приятелка пък си излекува бебето от екземи с качествен зехтин. Та въобще не ги отричам тези неща, това за осоляването, за яйцето и компотите обаче някак не го приемам. За бебето не знам дали бих прибегнала до такива неща, надявам се да намерим точната козметика. Иначе този крем с невен и свинска мас ще го запомня.

# 282
Какво е направила тази мустела, аз си мислех да заложа на нея за второто....

# 283
То всичко е проба-грешка с бебетата. На моето от душ гела му се изсуши,станаха едни лишеи, лющене, зачервяване. На други 100 деца нищо им няма. Така, че пробвай.

Какво е направила тази мустела, аз си мислех да заложа на нея за второто....

# 284
За мен някои неща на Мустела са прекалено ароматизирани. Затова не мисля, че само една марка козметика е решението, както си говорихме и в предни страници. От някоя ще е едно, от друга друго.

Общи условия

Активация на акаунт