Нещо смешно, което децата казаха - 15 тема

• 55 097
  • 567
  •   1
Отговори
# 555
  • Варна
Типично по детски с малка предистория. Прабаба му е останала много мъничка без баща и майка й има втори брак. Всички снимки са прилежно запазени. Разглеждаме ние семейното албумче и бабата казва: - Това е истинският ми баща. Детето: - А фалшивият къде е?

# 556
Обяснявам на шестгодишното, че ще трябва да ми даде парите си от сейфа, за да му ги сменя в евро. И му казвам колко евро ще са и той през сълзи "но как? Това е наполовина! Това е измама!"

# 557
  • София
Синът ми също имаше бисер по темата, на 7 и половина е. Имаше спестени 100 лв и обяснявам, че или трябва да го изхарчим, или да ми ги даде да ги сложим в моята банкова карта и там да ги съхранявам. Той отказа да ги внесем в картата, но малко по-късно през деня ми предложи няколко стотинки ( към 2-3 лв) да си ги сложа тях в банковата сметка.

# 558
"но как? Това е наполовина! Това е измама!"
Милият. Аз се почувствах по същия начин първия път, когато видях превалутираната си заплата във фиша. Напълно му съчувствам.

# 559
Има вече и детски карти. "Купете" му една такава, да си ги съхранява там и да е само негова, да си плаща с нея.
Или една Изипей карта - върши същата работа.

# 560
Дъщеря ми е много чувствителна също на тема пари хахаха... Тя е на 4г6м, досега всичко, което в получавала, сме ѝ го спестявали, нищо не е пипано, и явно в тази връзка, като я питам, ще дадеш ли от твоите пари да идем на ресторант или ти ли ще платиш сметката, или дай от твоите пари да вземем да идем на почивка, все казва "ааа, не, не може... Те са за играчки".

# 561
На моята пак ѝ се падна паричката на НГ и казвам "браво, мамо, тази година ти ще ни водиш на пътешествия и на ресторанти" и тя - аа, не може, това е само 1 лв. Иначе много страда около смяната с еврото, тъкмо научиха и разбраха концепцията за парите, поопознаха левовете и с приятелите ѝ се разстроиха, когато разбраха, че левът е чао.

# 562
Вчера моята (6г.) сурвака баща ѝ. Той изважда и ѝ дава левове - Тя - тия пари вече не са модерни , дай евро 😀 ! Казва ѝ той , че няма евро , а тя - е как нямаш , видях те как си ги броиш , я дай поне 5 евро и си вземи старите 😀😀😀

# 563
Аз имам да връщам 60 лв. на детето, понеже в края на декември около нас имаше празни банкомати, както обикновено става около празници. Сумата беше формирана като 50 лв. заем и 10 лв. лихва, т.е. 32 евро, според математиката на детето.

# 564
  • Пловдив
И моят се опита да ме мине с пари. На първи януари през деня направих питка (не баница) с късмети и на него се падна двулевка, която той побърза да изхарчи за шише фанта още щом отвориха днес магазина в блока. (Преди това за по-малко от десет дни опука за фанти, бонбони и сладоледи 50 лева от баба си, а кака му, след като я чакахме до десет вечерта да се прибере от гости, се разсърди, че не сме и дали възможност и на нея да и се падне паричката.)

Та тръгва нашият за магазина и аз му възлагам задача да купи и мляко, като му давам за целта 10 лева с указание да ми върне двата и да си хване фантата от десетте + да си задържи ресто до два, ако остане. Отказва. Добре.
Връща се той с фанта, мляко и някакво ресто и кака му веднага го ковлади, че задържал два лева. Защо, бе, тарикат? "Ами ти нали ми каза да си купя фантата от тия десет лева".

Последна редакция: пт, 02 яну 2026, 13:16 от Магдена

# 565
Моят вчера беше на вълна вицове. Влиза и вика "мамо, да ти разкажа ли един виц?" Слушам...
- Ех, да му се не види с това евро! Сега ще трябва да си сменям и името и фамилията заради него! Вместо Васил Левски, ще се казвам Васил Евровски.

Чудих се доста от къде му хрумват такива вицове... Smile

# 566
Днес 4-ри годишният наследник ужасно много капризничи относно закуската-искаше макарони,направих му,бил ги обичал,ама не искал бели 😳.Искаше баница,ама после пък не искаше 🤯,баща му да седнел до него,ама не знам си още какво...Накрая баща му се изнерви и го попита:
-А на луната искаш ли да отидем, тате?!
-Дааааааа!  😁

Последна редакция: сб, 03 яну 2026, 13:21 от believe_

# 567
Днешния ни бисер... Оказа се, че гадже се намира познайте къде! На матура! Joy Коментираме кой кого харесвал от класа и че в неговия нов клас няма хубави момичета, по мои наблюдения... И моичкият ми заявава, че по време на матурите в четвърти клас (нали ги смесват с деца от други класове на матурите) си бил харесал той Д., на матурата по математика и И., от матурата по БЕЛ, които са тази година едната - в неговия клас, а другата - в следобедната му група... Smile Още като видял там Д. на първата матура му се сторила много красива... Викам му, бе ти затова ли ми ходиш на матури, за да ми гледаш момичета?! Joy

Общи условия

Активация на акаунт