Гримиране - идеи и техники. Тема №89

• 66 694
  • 762
  •   1
Отговори
# 735
Имам един въпрос, новият ми крем оставя по лицето ми едни нещица като кир. Има ли шанс да се направи нещо или хвърлих парите на вятъра?
Нещо под или над него слагате ли?

# 736
Дами, някоя забърса ли новия фдт на Худа? Как ви се вижда?

И много хубава тема сте подхванали за червилата на Лиса Елдридж, искам да я подкрепя, а тъкмо имам нужда от червено червило. Въпросът е, че матовите стейнове на YSL много ме разглезиха - свикнах хем на ултра лесно нанасяне, хем на наситен цвят, хем на нулево усещане върху устните, хем на липса на отпечатъци, хем на елегантно и равномерно изтриване. Някак не искам "нормално" червило, което да трябва да пазя и да наблюдавам... Имам червеното на Фенти, но то е чудовищно пигментирано и нанасянето му ми носи стрес Grinning

Но и не съм в час с всички формули на Лиса, де, сега научавам, че има и течни матови. Ще погледам ревюта явно.

Имам един въпрос, новият ми крем оставя по лицето ми едни нещица като кир. Има ли шанс да се направи нещо или хвърлих парите на вятъра?

Варирайте какво използвате отдолу. В много от случаите може да се избегне кир ефектът. Simple Smile

# 737
Нещо под или над него слагате ли?
Не. Нищо не слагам.

# 738
  • София
Възможно е и само крем да прави кир-ефект, ако не се сработва със слънцезащитата и ФДТ. Какво слагате след крема? Слънцезащита или тониращ продукт? Може да опитате да потупвате (набивате) тониращия продукт с гъста твърда четка или гъбичка и да избягвате да го влачите с четка или гъбичка по лицето.

# 739
Възможно е и само крем да прави кир-ефект, ако не се сработва със слънцезащитата и ФДТ. Какво слагате след крема? Слънцезащита или тониращ продукт? Може да опитате да потупвате (набивате) тониращия продукт с гъста твърда четка или гъбичка и да избягвате да го влачите с четка или гъбичка по лицето.
Така опитвам с четка. По малко е, но ефекта го има пак. Не ми се иска да го хвърлям, доста пари е и затова търсех някаква хитринка за ползване.

# 740
Опитайте да сложите крема на влажно лице, да сложите умерено към малко количество, а после добавете база за грим над него и вижте какво ще стане. И да, както и Харпа каза, с потупване!

Агентче, изглеждат супер. Но тези lip oils не се ли изяждат за отрицателно време?
Абсолютно! Но знаеш как понякога искаме нещо различно... подновявам и не очаквам чудеса от дълготрайност!

В темата за ФДТ коментираме един ам. бранд, та погледнах сайта му и попаднах на нещо, което е моите очи е полезно. Ще натъртя, че това е добър пищов, когато се търси максимална естественост! Много руж така и така е супер популярен тренд в момента, та на някой може и да му е полезно - цвят руж съобразно подтона на кожата.

Последна редакция: чт, 12 сеп 2024, 20:54 от Agent Provocateur

# 741
  • София
Тази категоризация на цветовете е може би за ежедневен и натурално изглеждащ грим. Но дори и в тези ситуации не се съобразявам много. Наистина харесвам руж и понякога знам, че прекалявам с количеството, не рядко и с пигмента. Има моменти, в които ми се носи наситено розов и няма сила, която да ме спре да го сложа, знаейки че не е за моя цветотип.

# 742
Тази категоризация на цветовете е може би за ежедневен и натурално изглеждащ грим.
Ще натъртя, че това е добър пищов, когато се търси максимална естественост!

Последна редакция: чт, 12 сеп 2024, 19:34 от Agent Provocateur

# 743
  • София
Съгласна! Мир Wink

# 744
Добре че около мен няма Сефора,че полудях с тези ружове,полудях и да гледам видеа,да пробвам…онзи ден видях една чистачка в клиниката-възрастна около 60,но каква кожа,хидратирана,сочна и един чуден руж,гланц и леко спирала,къса руса платинена коса,изглеждаше мноого очарователно,естествено,красиво.Искам и аз такава сочна кожа,то си личеше че при нея е ген.

# 745
Calabriа, генът си е ген и никой не спори, че има и хубав и ужасен ген, но щом на близо 60 год събира погледите не е лежала на таз кълка каката! Докъм 40-тте може да се разчита на гена...

Имала си и аз период на руж, руж и още руж Simple Smile И даже не е нужно да имаш Сефора под ръка, че да се размажеш. А колко ружа съм си купила онлайн базирано само на ревюта!

Мир само ако обещаеш да ме четеш внимателно Laughing

Последна редакция: чт, 12 сеп 2024, 21:20 от Agent Provocateur

# 746
  • В полите на Пирин планина
От известно време и аз "открих" ружа!
За мен лично - само розов. С годините се убедих, че ми подхождат предимно студени цветове.

# 747
Агент,съгласна съм за гена и “годността”,ох и онлайн поръчах няколко от ревюта,голяма лудост….еми ексфолирам,хидратирам,со2 лазери,корейски рутини,на 49 кожата ми е поддържана,грешка че късно въведох ретинола,имам комбинирана кожа,но с корейската рутина е по-хидратирана,еми чакам да я позаглади още ретинолът,та ружът да се покаже в макс.си красота…

# 748
От известно време и аз "открих" ружа!
За мен лично - само розов. С годините се убедих, че ми подхождат предимно студени цветове.
И аз така, руж розов или прасковен. Но понякога се въздържам, защото винаги в тази зона се опъпчвам. И това се случва с всички ружове, които съм пробвала.

# 749
Мхм, от розово до розово може да има доста разлика, например...

И нещо МНОГО полезно по въпроса:

Всички ружове от дрогерията (американската, някои евро брандове може да ги няма!)

Всички ружове от Сефора!

Последна редакция: чт, 12 сеп 2024, 21:53 от Agent Provocateur

Общи условия

Активация на акаунт