Всичко за всички марки гел лакове - тема 54

• 36 079
  • 746
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте момичета. Закупих си гел боя за рисуване, но е адски гъста и е кошмар да се работи с нея. Има ли някаква хитрина или нещо да се направи да се разреди?

# 196

Привет и от мен с един антирекорд от снощи. Изравняването правих с полигел. Както му се радвах предния път - за следващия не съм сигурна дали ще повторя.
Нормално ли е четката с течност да пресича някак полигела и да се образуват мини парцалчета по нея, които се мажат върху материала?

# 197
Не е нормално. Вероятно ползваш твърде много течност, която разтваря полигела, или не е подходящата течност за него.

# 198
Не е нормално. Вероятно ползваш твърде много течност, която разтваря полигела, или не е подходящата течност за него.

Благодаря за отговора 🥰
Подозирам, че ползвам твърде много течност, защото са от една марка и течността си е точно за този полигел, или просто това им е качеството.

Има един момент в който четката започва да лепне по материала и вероятно трябва да я намокря точно преди това, но на няколко пъти пропуснах момента, тя се омазваше с материал, после топих хубаво да я изплакна от материала, но ми харесваше как като е по-влажна заглажда отгоре.
В последствие ставаше още по-голям мазаляк... ☹, но поне успях да приключа и да стане някакъв маникюр. По едно време ми идваше да зарежа всичко и да си ходя 😃😃😃

# 199
И аз се възползвах от Winter Sale-а в https://lilacare.bg/ и си купих каучукова база - тя се води по-устойчива, здрава, така ли да разбирам? (ноктите са ми страшно меки и люспещи)
И две розови гел лакчета Simple Smile

Пробвах се да направя един омбре ефект с насипен брокат, но не се получи като хората, затова си останах с комбинация от двете розави.

И един въпрос: Ако нямам лепило, какво мога да използвм за лепене на стикери, орнаменти и прочие - малко безцветна база?

# 200

Благодаря за отговора 🥰
Подозирам, че ползвам твърде много течност, защото са от една марка и течността си е точно за този полигел, или просто това им е качеството.

Има един момент в който четката започва да лепне по материала и вероятно трябва да я намокря точно преди това, но на няколко пъти пропуснах момента, тя се омазваше с материал, после топих хубаво да я изплакна от материала, но ми харесваше как като е по-влажна заглажда отгоре.
В последствие ставаше още по-голям мазаляк... ☹, но поне успях да приключа и да стане някакъв маникюр. По едно време ми идваше да зарежа всичко и да си ходя 😃😃😃

Може и да е от самия полигел, като се има предвид, че е китайски. Вземи си хубав полигел. Този на Клареса съм го препоръчвала многократно и е на добра цена, особено в Мейкъп.
Иначе подходът е - мокриш четката, подсушаваш леко върху салфетка, работиш. Усещаш, че почва да лепне, и повтаряш горните стъпки.

AniNe, ползването на китайска база е много, много лоша идея. Като гледам и как си разляла продукт по кожата, ако продължаваш в този дух, алергията ти е в кърпа вързана.
Иначе камъчета може да лепиш с база или гел.

# 201
Преди време когато използвах полигел имах 2 вида. Не си спомням марки, но и 2-та бяха чайна. Спомням си обаче, че искаха различно количество течност. Аз използвах спирт тогава. Единия искаше по-напоена четка, другия не. Та и аз така докато свикна кой към какво е капризен...като им хванах цаката всичко беше ок. Тези на lila rossa в крайна сметка какви са? При мен пише, че са пройзведени в Румъния.

# 202
Прощавайте, ако съм ги нахулила за китайски, а те не са. Мислех, че съм ги виждала в Али.

# 203
Аз ги получих като коледен подарък от ММ и детето, знам че са ги поръчвали от някакъв сайт, от който освен тях бяха взели и Веналиса лакчета. Отзад на етикета пише lilla-rosa Румъния и Made in USA, но знаеш ли ги.
Аз така или иначе смятам, че голяма част от украински и руски марки също идват от Китай и в най-добрия случай само се пълнят локално.
Като всяко нещо китайците могат да произведат и топ качество, отговарящо на европейски изсквания, стандарти и т.н. и мега ментета за стотинки.

Конкретно с този полигел, който явно иска по-малко течност, или пък често но оскъдно намокряне на четката се затрудних най-вече до кутикулите да изтъня и да направя плавния преход. На доста нокти стана ръбато и повдигнато, после трябваше да пиля с иглата, и неминуемо си направих наранявания.
Ако има някакъв чалъм за разпределянето точно там в тъничкото накрая - споделете моля. Апекса и свободния край и дебели и нералномерни да станат, после се изпиляват бързо и леко, но до кожичките е проблем.

# 204
Макар, че им цях хванала цаката за течността, никога не успях да нанеса близо до кутикулата полигел. Затова и се отказах от него. Израсходвах ги като нанасях по-далеч, а около кутикулата запълвах с каучукова база. Трябва си бая опит според мен с полигела. Относно lila rossa питах защото и аз им се чудя. Найстина пише, че в ЕС са правени, но пък и Веналиса продават, а те са си китайски. Както и да е. На мен като консистенция ми харесаха. Дано и да издържат дълго. По принцип аз проблеми не съм имала до сега, но предвид неизвестното може би не е много надеждно да се ползват от хора без опит. Топ-а им иначе не е хубав. Каучуков е. Да, изглажда неравности, но хич не издържа на напрежение. Френския маникюр няма да издържи много. Щетите са само върху белия лак. Но най-вероятно ще го махна с буфера и ще кляпна отгоре топа на Нес, за да не го сменям изцяло.

# 205
  • Radnevo
Момичета, какво ви е мнението за лаковете на голден роуз. От извество време обмислям да почна да си правя маникюр, поръчах си лампа, в близко магазинче за кометика има база и топ на коди и лакчета на голден роуз и разни други неивестни. Натрупах си поръчка в нейлмастършоп, но ми се ще да пробвам, дали няма да имам алергични реакции и дали ще успея да се справям както трява, преди да купя повече продукти.

# 206
  • Mostly in my mind
Хубави са. Simple Smile

# 207
Относно полигела- аз само китайски използвам и наистина са различни по твърдост.
Трябва да се усети колко точно да е мокра четка.
Изгледайте няколко видео уроци от рускини (украинки) добре обясняват и се вижда как се работи точно.
С полигел не се работи до края на нокътя близо до кутикулите. Аз лично допълвам с база или обикновен гел, за да стане по-тънко и приятно, но аз слатам Х-гел нокти и това емалко по-друга техника. Но все пак, за начинаещи е добре да се опитат различни варианти и да се види кой най ви подхожда. Ако намеря подходящо видео ще кача.

Последна редакция: пн, 05 фев 2024, 20:41 от Melany99

# 208
Е, тук вече ме изгубиха Cry

# 209
  • Mostly in my mind
Смисъл?

Общи условия

Активация на акаунт