Всичко за всички марки гел лакове - тема 54

• 34 952
  • 746
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Гореописания метод и при моите тънки нокти работи много добре за отглеждане на нормална дължина. Мога да добавя, че при моите понякога има странично цепване,  предполагам заради прекалено почистване на кутикулите и недостатъчно нанасяне на материал странично на ноктите. Когато си помагам за нанасяне на укрепващата база с тънка четка (по принцип гледам и да не натрупвам много), отстрани става прекалено тънък слоят и понякога ми се цепват и трябва да ги лепя с пакетче чай.

# 661
Не бях правила маникюр на майка ми повече от 2 месеца, защото си беше наранила пръстчето, но миналия ден най-накрая направих нещо скромно отново, та трябваше да покажа. Два телесни цвята, които седят много приятно един до друг Simple Smile

# 662
Скрит текст:
Аз мога да споделя моя опит, не претендирам, че е най-правилния, но при мен сработи.
Моите естествени нокти са ултра тънки, огъват се като люспичка. Естествена дължина никога не съм можела да получа.
Със следната рутина се получи:
- почиствам кожички и т.н. , обезмаслявам със спирт, не съм купувала и не съм ползвала по-силен обезмаслител
- ултрабонд много тънък слой на гол нокът
- прозрачна ръбър база на Коди в много тънък втриващ слой. Препоръчвам да не се мъчиш с линт базата. При мен тя просто не държи.
- млечна ръбър база пак на Коди в изравняващ слой.
- отгоре декорация, друг лак или направо топ.

Конкретно тези две бази на Коди ми помогнаха да отгледам невиждани дължини. Сега експериментирам с гел и с полигел, но върху вече отгледана дължина.

Друго важно е формата, която поддържаш докато ги чакаш да растат. Овал е най-стабилна и предпазва от чупене.

И последно, с тази последователност не съм имала отслоявания и реално не се е налагало при следващо лакиране да свалям до гол нокът. Винаги ми остава отдолу здрава подложка от предишния лак, върху която нанасям същите продукти при следващото лакиране, като внимавам да не трупам излишно материал.

Всички тези последователни стъпки правя и аз, при мен даже бих казала, че Линт базата държи. Формата ми е овал, единствената разлика с теб е, че винаги махам до гол нокът и то понякога си правя неравности по ноктите, тоест, както бе писала CruellaDeVil, имам проблем в свалянето...Ще кача снимки от свалянето след няколко дни! Благодаря ви!

Танита - как се получава с полугела -доволна ли си? Аз харесвам много на други елегантни жени, но при мен, когато си правих последно в салон полигел, ноктите станаха по-дебели и груби, а по принцип имам тънки и дълги пръсти, и  никак не ми харесваше как стои. Да не говорим, че когато израстне все едно че си с пластмаса отгоре. Не се одобрих изобщо - харесвам дълги и тънки нокти!

# 663
  • София
Все отлагах закупуването на тази светлоотразяваща база Коди, обаче сега не мога да и се нагледам! Отдавна не бях се влюбвала така в цвят.

# 664
Скрит текст:
Аз мога да споделя моя опит, не претендирам, че е най-правилния, но при мен сработи.
Моите естествени нокти са ултра тънки, огъват се като люспичка. Естествена дължина никога не съм можела да получа.
......Винаги ми остава отдолу здрава подложка от предишния лак, върху която нанасям същите продукти при следващото лакиране, като внимавам да не трупам излишно материал.

Всички тези последователни стъпки правя и аз, при мен даже бих казала, че Линт базата държи. Формата ми е овал, единствената разлика с теб е, че винаги махам до гол нокът и то понякога си правя неравности по ноктите, тоест, както бе писала CruellaDeVil, имам проблем в свалянето...Ще кача снимки от свалянето след няколко дни! Благодаря ви!

Танита - как се получава с полугела -доволна ли си? Аз харесвам много на други елегантни жени, но при мен, когато си правих последно в салон полигел, ноктите станаха по-дебели и груби, а по принцип имам тънки и дълги пръсти, и  никак не ми харесваше как стои. Да не говорим, че когато израстне все едно че си с пластмаса отгоре. Не се одобрих изобщо - харесвам дълги и тънки нокти!

При мен линт базата направо се отваряше от свободния край след 4-5 дни, на кутрето ми падна на цяла люспа. Правих и дъщеря ми с нея, и при нея същия резултат.
Моите очаквания бяха, че някак ще прави по-добра спойка, т.к. е за препилени нокти, но поне при мен и дъщеря ми не става. (нашите не са препилени, ако това оказва влияние). Даже някой, ако я иска мога да я подаря.
Щом пилиш всеки път до нокът, определено проблема е там, и вариантите са да не слагаш нищо няколко месеца, докато израсте нов нокът, или ако все пак линт базата ти държи да караш с нея, но в никакъв случай не сваляй до гол нокът, освен ако нямаш очевидно отлепено.
За полигела аз не съм фактор, по-добре по-опитните момичета да се изкажат. Аз се опитах само веднъж, и се оказа, че съм се мъчила неправилно да го слагам в много тънък слой до кутикулите, поради което той силно се разводни от течността, и след 2 седмици почна да ми се надига.
Може би ако го бях сложила с правилна техника, без да стигам до кутикулите, с по-малко разтвор и после да изравня върху него с база, щеше да стои по-дълго.
Иначе относно дебелината - полигела се пили след като се изпече и отгоре и отдолу, ако има нужда, докато се постигне желаната форма и дебелина.

Elena of Avalor,
Тази база и аз съм й хвърлила око, но пусто само в 15 мл я имаше в Елена Арт. Не съм ровила по други сайтове, ако някъде я има в по-малко мл, споделете.

# 665
Едит: подарена
И аз не съм я срещала в по-малка разфасовка, поне при официалните дистрибутори в Бг. И като стана дума за базите, имам две от светлите, много сходни. Истината е, че едната я поръчах защото другата беше изчерпана…🫣 Та нямам нужда от двете, затова искам да зарадвам някоя дама от тук с нея.
Води се Reflective base 08
Ето я на моите нокти, ползвана само веднъж, в срок на годност е.

https://kodiprofessional.bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA … eflective-base-08
Малко по-рядка е и за изравняване не е съвсем подходяща по мое мнение, но пък си е база и флаш в едно, което си е голямо удобство.
Пишете ми на лично ако имате интерес.

Последна редакция: ср, 13 мар 2024, 10:49 от Butterfly_🦋

# 666
И тук да напиша, че тази Reflective base 08 е разкошна като цвят!:heart_eyes: Ще си взема такива бази, отдавна съм им хвърлила око, но когато поръчвах други неща от Елена бяха изчерпани цветовете, които исках. Знам от къде ще направя голяма поръчка скоро Grinning

# 667
  • Mostly in my mind
За пръв път с гел лак от три месеца насам. Още са много къси, но нямах вече търпение. Заради травмата на палеца всички ги скъсих, но вече е добре, за щастие.
Исках да ви попитам имате ли някакво клипче, което сте пускали тук преди за махане на лак с ел пила за начинаещи, както и за кожички? 

# 668
  • Бургас
Здравейте, напоследък нямам много време нито за маникюр, нито за форума. Споделям обаче последния маникюр, който вече свален. От седмица съм без лак и с доста къси нокти.
И незнам защо така се обели този лак, нищо не съм променяла - продукти, лампа, всичко беше както обикновено, обаче след седмица някъде взе да се отваря от края и като го подхвана си себели без поражения Rolling Eyes

# 669
Само да кажа, че е бил разкошен преди да падне.

# 670
Лолита, виж в Ютюб канала на Полинка Василева, има няколко клипа за работа с ел.пила.

# 671
  • на брега на морето
И аз така като Съни нямам много време да пиша напоследък. Но ви следя, страхотни маникюри видях на последните страници, както винаги!:heart_eyes:
Ето го и моят последен маникюр, вече е на няколко дни. Отдавна не бях правила такъв шарен, може би от 2020та. Grinning
На другата ръка са същите цветове, но едното ментово е заменено със зелено. На краката ми е в същите цветове, но без зелено, за сметка на това има лилаво.

# 672

Още един маникюр от мен, този път на сестра ми.

# 673
Ето и от мен един опит за нещо по-така. Една съфорумка беше пускала подобен, от който се инспирирах, но не копирах добре Flowers Hibiscus
Тук е на седмица

# 674
Много яки пролетни маникюри пускате, момичета! Направо ми се прииска и аз да правя пролетен и да сменям моя. Обаче е само на 12 дни и като се сетя колко време го правих, май ще карам 3 седмици с него. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт