Всичко за всички марки гел лакове - тема 54

• 35 073
  • 746
  •   1
Отговори
# 480
И моята мини лампа е с форма на мидичка. Май работи само с кабела /не си спомням, не ми се е налагало скоро/.🤔 И мини лампа с форма на фенерче имам- тя работи с обикновени батерии (1 или 2 броя, едва ги сложих😅). Удобни са за пътуване или бърза поправка, защото са компактни, могат да се сложат навсякъде. За някои неща обаче е по-удобно с лампа, която не трябва да се държи.

# 481
Понеже 14-и мина, и реших да рефрешна с нещо ново Simple Smile

Последна редакция: пн, 26 фев 2024, 07:50 от AniNe

# 482
  • Бургас
Здравейте, ако се лакирам само с база без гел лак и топ колко време ще държи?
Или слагам база и след 2,3 дни гел лак и топ,дали ще имам проблем.

# 483
На моите нокти гел базата държи и без топ. Най-често отгоре слагам дирекнто обикновени лакове /гел топ слагам само понякога/, но съм оставала и само по база няколко пъти. Предполагам, че зависи и от ноктите, отделно от използваните продукти.

# 484
  • Бургас
На мен често ми се случва да слагам само база за няколко дни, ако нямам време да лакирам изцяло или не съм измислила какво точно искам. Нямала съм проблеми.

# 485
  • Gorni Bogrov
Здравейте прекрасни!
Влизам да ви споделя за вчерашното ми преживяване е академията на Коди за маникюристи.Видях ,че търсят модели за изграждане с гел и реших да отида за да видя точно как се прави ,а и как протича обучението за евентуално записване.Няма такова разочарование,казвам ви.Момичетата който се упражняваха върху мен викаха няколко пъти учителката да им помогне ,че не се справят и тя идва поглежда и до там,казва трябва още да правиш Еди какво си и край.Едното момиче я помоли да и хване ръката за да и покаже точно какво трябва да прави,но тя каза продължавай и с практиката ще се научиш.Бях в ступор, защото не е ли това целта на курса да те научат,на нещата който не можеш?
Ако искате мога да кача работата на момичетата да кажете за вас това нормално ли е.А днес им е изпитът и трябваше според мен да са ги научили на тези неща. Момичета бяха много притеснени и ми се извиняваха многократно,че не са се справили,но според мен вината не е само тяхна.

# 486
Кой беше преподавателят? Вината е главно негова, разбира се, ако не обяснява и не може да покаже адекватно на курсистите си.
Качи работата, да, интересно ще бъде да видим.
Две момичета ли те правиха - тоест всяка по една ръка?

# 487
И аз наблюдавам едно общо нещо между всички курсове за маникюр, на които в последните години съм попадала: продължават максимум седмица. Повечето ги обявяват като "40 учебни часа" или нещо от сорта. Моето мнение е, че за 5 дни маникюрист не се става, респективно какъвто и да било специалист не се става просто така за няколко дни - фризьор, татуист и т.н.
5 дни са твърде малко.
Навремето когато аз се обучавах за маникюр, педикюр и ноктопластика, курса, на който се записах беше 3 месеца. За 3 месеца направих една камара процедури на една камара модели и пак смея да твърдя, че не се чувствах уверен специалист, когато приключих. За 5 дена какво да си говорим въобще...

# 488
  • Gorni Bogrov
esmeralda23,да две момичета ми правиха по една ръка ,почти всички курсисти така работеха.Отне им точно по 5 часа,с една пауза която ги помолих да направим за по цигара.Пак казвам аз не съм разочарована от момичетата,а от преподаването. , , , ,

# 489
  • Down south
Казано на чист български
Скрит текст:
wtf
Flushed

Аз съм изкарала само школите на esmeralda23 и karmilla и се справям къде-къде по-добре:blush:

# 490
  • Gorni Bogrov
И аз наблюдавам едно общо нещо между всички курсове за маникюр, на които в последните години съм попадала: продължават максимум седмица. Повечето ги обявяват като "40 учебни часа" или нещо от сорта. Моето мнение е, че за 5 дни маникюрист не се става, респективно какъвто и да било специалист не се става просто така за няколко дни - фризьор, татуист и т.н.
5 дни са твърде малко.
Навремето когато аз се обучавах за маникюр, педикюр и ноктопластика, курса, на който се записах беше 3 месеца. За 3 месеца направих една камара процедури на една камара модели и пак смея да твърдя, че не се чувствах уверен специалист, когато приключих. За 5 дена какво да си говорим въобще...

Да така е права си ,но самото отношение беше лошо,все пак са дали сума ти и пари и да не им покажеш и помогнеш...Едно от нещата заради което исках да запиша курс е точно да ми хване ръката учителя и да ми покаже точно как се прави.Все още не съм се отказала да изкарам курс,но досега ме спираше работа,но от петък съм безработна и ще звънна да проверя при учителката на Есмералда кога ще има курсове.
Daylily,моята школа е същата като твоята☺️ за което съм им безкрайно благодарна.
П.С. Излъгах, когато беше черният петък си закупих 2 уебинара от Елена Арт за оформяне и изравняване с база и съм доволна и от тях.

# 491
В Канада се искат поне 240 часа курс, за да можеш да кандидастваш да се явиш на изпит. Като има и някакъв минимум часове да си работил като чирак.
Тези 5 дневни курсове според мен са за вече обучени маникюристки, които само да се учат на разни новости в сферата на маникюра - акригел, горни форми и т. н. Тук им казват уъркшоп, не курс.

# 492
Леле, ужас ... жална майка плаче е положението. Преподавател е трябвало да не ги пусне, докато не оправят ноктите ти, за да приличат на нещо. Ако по време на обучението при наличието на преподавате там моделите излизат в този вид, само си представи след седмица, когато тези курсистки започнат да работят и няма кой да ги напътства, каква ли ще е работата им. Много жалко, защото курсовете в Коди хич не са евтини.

# 493
  • Gorni Bogrov
Леле, ужас ... жална майка плаче е положението. Преподавател е трябвало да не ги пусне, докато не оправят ноктите ти, за да приличат на нещо. Ако по време на обучението при наличието на преподавате там моделите излизат в този вид, само си представи след седмица, когато тези курсистки започнат да работят и няма кой да ги напътства, каква ли ще е работата им. Много жалко, защото курсовете в Коди хич не са евтини.

Цените да уау, попитах момичета дали са доволни и те казаха, че са много разочаровани и съжаляват.

Преди малко се опитах да си махна семка от зъба и се получи това,падна все едно беше залепен с хартиено тиксо 🙂

# 494
  • Бургас
Ох, явно като много други неща в България дамо гледат да вземат парите и да претупат нещата. Естествено, че е абсурдно за такъв кратък срок да придобиеш каквато и да е "специалност", че и право да практикуваш да ти дадат.
Обаче има и друго, струва ми се че много хора просто решават, че ще станат еди какви си и почват, без грам обективна преценка дали стават за тази работа.
В случая може да не са ги научили на техника и др., но ако имаха поне малко усет, нямаше да оставят отстрани такава крива линия на лака - леко запиляване и топ... Обаче трябва да им направи впечатление. А бе много са нещата.

Общи условия

Активация на акаунт