Боледуване на децата ни-тема 76

• 27 188
  • 753
  •   1
Отговори
# 660
  • shumen
Ликеуинд,оправяй се скоро.Дано не се зарази и детето.
Ваня,как сте?Теб приеха ли те?

# 661
Сутринта в градината майка от друга група ми се оплака на вратата, че миналата седмица и двете и деца били вкъщи. Те посещават различни групи, моето не е в тяхна. Момичето било със скарлатина, доста зле. Лекарят казал, че няма да прави тест защото се виждало, че е със скарлатина. Брат и имал обрив, точки, по слабините и под мишниците, без температура. Лекарят казал, че е гъбички и изписал крем. Майката имала налепи и гърлобол и си самоназначила пеницилин. Смята, че синът и също е бил със скарлатина. Сега е на градина защото нищо му нямало. Без АБ това дете ще е поне 3 седмици заразно, предложих и да отиде пак на лекар, каза ми, че нямало да му изпише антибиотик така като няма симптоми и видимо е добре.

# 662
Луди хора...
Дани, същото е при нас, мен ме приеха...

# 663
  • shumen
Рейна,луди хора.То от такива сме на този хал.
Ваня,същата работа.Моя си е хремав и пак започва да прокашя.Уж казва,че не го боли гърлото,но има храчка и го дразни.Ще видя как е Сряда и може да го заведа педи да го чуе,че от кашлица имам страх.

# 664
Не знам защо лекарят не е назначил тест. За родителите не искам да коментирам, че ще е грозно.
Нашият днес е за пръв път на градина от месец. Дано да са извъртяли вирусите вече (или поне гадните).

# 665
  • shumen
Бръм,дано е добре малкия и ходи по дълго на градина.
Ваня,как сте?
Ние утре май ще ходим до личната след училище.Нещо прокашля,а чуя ли кашлица имам страх вече да не изтървем положението.На всичкото отгоре и се скопосах аз и ме боли гърба и сега едва мърдам.

# 666
Дани, добре сме. Голямата лек сопол, минава и, леко покашля и пие бронхостоп, нищо притеснително. Малката на градина, здрава е.
На голямата пак се появи смъденето. Говорих с една позната акушерка и ме разпита жената за прахове, материи нови, а то нищо. После каза, че може да е от урината, пита дали не пие нещо ново и се сетих за билковата кръв...съвпада като време...та я спирам. Тя преди е пила обикновената, а сега са дали детската.

# 667
Ох, върти се една скарлатина в детската ни.
😔 бяхме болни в началото на месеца и пи  аб, хванахме стрептокока на време и не се стигна до симптоматиката на скарлатина.
Само гърло и температура без обрив и мал. език.
Мина карантината в детската и миналата седмица пак се разболяло дето и пак са под карантина, обаче детето хем контактно предишната седмица, хем беше на детска като го обявиха и така до днес всичко ок и днес с болки в гърлото.
😔
От снощи не сме в София и направо се хванах за главата от  сутринта, личната днес е втора смяна и честно казано Не знам какво да правя.
До лаборатория не ходихме сутринта исках да видя как ще се развият нещата, но май утре ще трябва, ще трябва да видя  с какво раб време са утре.
Ще пробвам по-късно да звънна на Личната, че до като преглежда в кабинета не вдига, лошото е, че не сме у дома, а по телефона кофти.
Поне температура няма, но го боли гърлото.
Дали може да го повтори тази скарлатина ?

# 668
Скарлатината повтаря, за жалост.

Някой знае ли какво може да е това? Само под ключицата беше снощи, намазах с крем за атопична кожа, днес сутринта пак беше там. Ще видя как е после, но се чудя какво може да е..

# 669
  • shumen
Как са болните?
Красивост,за съжаление скарлатина повтаря.Дано детето е добре и да не си провалите почивката.
Елла,алергия е според мен.
Моме,как е Алекс?
Ваня,Вие как сте?Теб изписаха ли те?
Ние в Сряда минахме през педи.Прегледа го и каза,че всичко е от гърлото пак при детето и този път храчката ясно се вижда и понеже и казах,че го дразни и изписа Гелоривойс за смучене и АСС за отхрачване.Каза да го следя и ако усетя,че става  влажна кашлицата да го спирам АССто и да го водя за слушалки пак,че да не изтървем положението отново.Казах и за мен за кръста и ми изписа Деко,Милгама Н и Хелицид за стомаха.Аз ги взех обаче не знам дали от тях днес кръвното ми беше високо,окото ми зачервено и ми потече и кръв от носа и това на работа и се уплаших много.Като се прибрах легнах,но пак ми стана така,а нищо не бях пила и си мерих кръвното и бам 130 на 90.Личната днес да обяд и сега стоя и се чудя какво да правя и къде да ходя в 11 вечерта.

# 670
Как са болните?
Красивост,за съжаление скарлатина повтаря.Дано детето е добре и да не си провалите почивката.
Елла,алергия е според мен.
Моме,как е Алекс?
Ваня,Вие как сте?Теб изписаха ли те?
Ние в Сряда минахме през педи.Прегледа го и каза,че всичко е от гърлото пак при детето и този път храчката ясно се вижда и понеже и казах,че го дразни и изписа Гелоривойс за смучене и АСС за отхрачване.Каза да го следя и ако усетя,че става  влажна кашлицата да го спирам АССто и да го водя за слушалки пак,че да не изтървем положението отново.Казах и за мен за кръста и ми изписа Деко,Милгама Н и Хелицид за стомаха.Аз ги взех обаче не знам дали от тях днес кръвното ми беше високо,окото ми зачервено и ми потече и кръв от носа и това на работа и се уплаших много.Като се прибрах легнах,но пак ми стана така,а нищо не бях пила и си мерих кръвното и бам 130 на 90.Личната днес да обяд и сега стоя и се чудя какво да правя и къде да ходя в 11 вечерта.

Моето дете сега вечерта започна и лека хрема и каза, че не го боли толкова гърлото.
Дано се размине този път.
Преди се случвало да го дразни гърлото преди да почнат сополките и да каза, че го боли.
Преди лягане дадох панадол, да спи спокойно, много го дразни хремата и ръчичките ледени като преди температура и много му се спеше.
Сега се е изпотило докато спи, може и да вирусчето или грипче.
Дано не са стрептококи или скарлатина няма обрив още, гърлобол и хрема и без висока температура.
Дано се размине, че като не сме в къщи ми е неспокойно, но утре ако трябва ще се връщаме .

Е, така като стане Sad.
Дано се оправите бързо с това кръвно.
Милгамата са витамини, едва ли е от нея..

# 671
Дани, сигурно е от кръвното. На майка ми и казаха като и тече кръв от носа да не ляга.
Мен ме изписаха, другата седмица пак ще влизам, ама в хирургия....аман вече.
Голямата не мога да разбера какво става с нея. Още има сопол, основно сутрин и се налага и да се изкашля няколко пъти влажно, за да го изчисти от гърлото. Спрях и билковата кръв, но мазах пак с тридерм и сега ще спра, за да видя какво се случва. Странното е, че и дупето и беше зачервено и днес като ходи до тоалетна имаше кръв като се изтри, виждат се фисури (нацепено). Случвало се е като бебе като имаше запек....ама сега не разбирам от къде идва проблема, сякаш кожата в интимната област се скапа. Ще я мажа с цикатридина и спирам всички капки и сиропи и ако се повтори почваме изследвания. Чета сега, че тридерма причинява повишена ранимост на кожата...знам ли и аз вече,нищо освен цикатридина няма да мажа.

Последна редакция: сб, 24 фев 2024, 08:33 от Ваня А.

# 672
Моите минаха скарлатината, пиха си 10 дни АБ, бяха 4 дни на градина и от вчера сополи и кашлица и пак сме си вкъщи. Почнах пак капки, много промивки, Ксизал, Синупрет и витамин Ц. Едната вдига температура по 2 пъти на ден до 37,8. На всичкото отгоре в групата им има Варицела, те са ваксинирани де, дано да се разминат.
В сряда имат работилница за мартенички заедно с родителите в детската градина и са много развълнувани, дано да успея да ги оправя до тогава.

# 673
  • shumen
Красивост,и мен най ме е яд като стане така през почивните дни.
Ваня,аз кръвно не съм вдигала скоро,но вчера имахме много работа,изморих се и се скарахме с шефката малко и се ядосах,че искат простотии.То трябва да сме роботи,а не хора.
Да не е хемороиди при каката.Ходи ли редовно по голяма нужда.Ти за какво ще влизаш в хирургия?
Хоуп,дано се оправят дотогава.На лекар води ли ги?
Аз тази сутрин съм малко по добре.Уж спах,но окото ме боцка и е малко зачервено още.Дали пък може да е конюктевит това,но пък без да е залепнало и гурели.

# 674
Не, Дани, не са хемероиди. Вижда се че кожата не е ок. Разпитвах я да не е използвама мокри кърпи в училище в тоалетната, защото като бебе не и понасяха, но казва, че не е. Кожата просто се съсипа. Сега чета, че и желязото взаимодействало някак с хинолните антибиотици, какъвно е и моксифлоксацина, пък макар и на капки... Просто спирам вско и ако до няколко дни не се оправи ще питам лекарката.
На мен ще ми слагат венозен порт, защото няма къде да ме бодат вече, а и много ми се възпаляват вените на ръцете и не се търпи болката. Едната ръка подозирам, че е трайно съсипана, трепери като ям...боли ме нощем, абе гадост...
Малката нещо почва да покашля по оня начин за трета сливица или сопол в гърлото...ще видим на къде ще избие.

Последна редакция: сб, 24 фев 2024, 09:02 от Ваня А.

Общи условия

Активация на акаунт