Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 84

• 37 366
  • 765
  •   1
Отговори
# 135
Не,аз и затова написах,че са различни.Иначе всичко и по нашите магазини идва от Китай😁,а,мойте са тези:

# 136
  • София
Честити😍... Леле... Ама това второто как се чисти😲😳😲

# 137
Ами още не знам.Два пъти в годината все ще го отупам някакси.Това все пак е спалня.Нямам кюмбе,нито пък се пуши вътре 😅

# 138
Купи си бърсалка за орах с щраусови пера.С такова чистя аз.

# 139
Аз, понеже не пазарувам от Али (имам само една поръчка оттам  - дръжки за шкафовете за баня и ми я прави приятелка), се записах да следя темата от раздел "Пазаруване". И може би от това се опитах да отклоня Ангелчето - чета редовно, че нещо не пристигнало с месеци, загубило се, не може да се проследи пратката...такива едни работи. Значи, казвате, да действам по-смело, че имам там един дълъг списък Simple Smile  
hblagoeva, хубави са лампите.
За чистенето - има едни аерозолни препарати за кристал - постилаш под полилея някакъв плат и го напръскваш, ако има прах, пада. Вероятно може да се чисти и с аерозол за стъкло.
Не бих се съгласила, че в България всичко идва от Китай, в частност осветлението ми е произведено в Германия и Англия (така се случи, не съм гледала къде е произвеждано, когато избирах). Други неща със сигурност имам, но вече забравям какви, засега нищо не е дало фира и не изглежда да е било некачествено.  И вероятно има разлика дали е произведено в Китай за определена марка със съответните изисквания, материали и стандарт за качество или е евтина имитация.

# 140
  • София
О, ние редовно си поръчваме дребни неща (аз за къщата), мм за 3д принтера или разни други негови си, разнни инструментчета, термометърчета, зарядно някакво последно... Той от години. Последната година мисля вс макс за 2седмици е идвало. Вече и до митница не се ходи. Изгубено не помня да е имало, виж надрана или ударена закачалка например съм имала... Ама... Те в едни смешни найлонки бяха.

Амазон се е напълнил до уши със стоки от алито, с леки надценки😁 обаче, за някои неща бих ги предпочела, че има до врата доставка и ако има проблем връщане на стока и пари е по-лесно.
За тези лампи тип тифани, съм напълно 100%сигурна, че са им от алито. 😅 Но като цена е същото... Иначе гледам ги в китай... 100-тина лв, обаче 60-80лв доставка... 🤔 И накрая ако на живо не ме кефят, в смисъл сигурна съм, че светната ще радва... Проблема е като не свети🤔

Последна редакция: сб, 03 фев 2024, 09:01 от Angel_Dust

# 141
 И вероятно има разлика дали е произведено в Китай за определена марка със съответните изисквания, материали и стандарт за качество или е евтина имитация.
Огромна част от "марковите" европейски продукти се произвеждат на друг континент, или най-малкото в източна Европа. И както казваш, не е задължително качеството да е лошо. Китайската фабрика може да произведе един и същ продукт продукта за 50 цента, както и за 5 долара, със съответното качество. Отделно плащаме и за самата марка, само заради етикетчето цената може да е двойна.

# 142
Точно така се водят, тип тифани, тази е най-семплата, има и по-натрюфени... Единствено ме оритеснява как изглеждат на живо в изгасено състояние и каква е вероятността да дойдат от китай цели, при все, че не са евтини.
Аз бих минала по антиквариатите + магазина на наркозависимите. Има на съвсем прилични цени автентични лампи.

И не всичко идва от китай, например осветлението в къщи е българско, полско и италианско.

# 143
  • София
Какво е магазина на наркозависимите?
По антикварните, поне от сайтове... Видях 2-3таванни и толкова настолни, обаче при цялото ми мрънкане докато правеха тока, че аз такава лампа не искам ми оставиха кабел стърчащ от стената и цъкалка до контакта😬
А и антикварна лампа... Колко е вероятно нещо по тока й да не работи или да изгори веднага🙄сигурно е тъп въпрос

# 144
О, ние редовно си поръчваме дребни неща (аз за къщата), мм за 3д принтера или разни други негови си, разнни инструментчета, термометърчета, зарядно някакво последно... Той от години. Последната година мисля вс макс за 2седмици е идвало. Вече и до митница не се ходи. Изгубено не помня да е имало, виж надрана или ударена закачалка например съм имала... Ама... Те в едни смешни найлонки бяха.

Амазон се е напълнил до уши със стоки от алито, с леки надценки😁 обаче, за някои неща бих ги предпочела, че има до врата доставка и ако има проблем връщане на стока и пари е по-лесно.
За тези лампи тип тифани, съм напълно 100%сигурна, че са им от алито. 😅 Но като цена е същото... Иначе гледам ги в китай... 100-тина лв, обаче 60-80лв доставка... 🤔 И накрая ако на живо не ме кефят, в смисъл сигурна съм, че светната ще радва... Проблема е като не свети🤔
Някои неща наистина изглеждат същите като в Али-то или по-скоро е обратното - в Али-то изглеждат същите като други, но не са - нито на материал, нито на изработка.
Аз много гледах и съпоставях и установих, че което тук го има и е скъпо, и там е на почти същата цена - пак скъпо.Т.е. качественото (сравнително качественото, при днешните стандарти за качество) и там, и тук е скъпо.
Бих го поръчала в такъв случай от Али, ако го няма тук, пък държа точно на конкретен продукт.
Видях и неща, които наистина идват оттам и цената им е с лев-два нагоре, точно колкото за доставка и малка печалба - визирам конкретно едни пръстени за салфетки и прибори за хранене.
Синът също поръчва много неща от Али, но разни дреболии, главно технически, на които не разбирам.

# 145
По антикварните, поне от сайтове... Видях 2-3таванни и толкова настолни, обаче при цялото ми мрънкане докато правеха тока, че аз такава лампа не искам ми оставиха кабел стърчащ от стената и цъкалка до контакта😬
А и антикварна лампа... Колко е вероятно нещо по тока й да не работи или да изгори веднага🙄сигурно е тъп въпрос
Магазинът е на бул. Христо Ботев, след пресечката с Пиротска ( посока жп гара). Доста е голям между другото.
Ако нещо и има по електричеството, бързо и лесно се отстранява. Аз например карам веднага да ми сменят всички кабели с нови

# 146
  • София
Ще се разходя да го потърся като сме в сф🤗🤗🤗

# 147
Такива полюлеи се почистват с български спрей  за около 6 лева. Някой държи чувал под него, а друг пръска със спрея. Продават се в магазини за осветителни тела.

# 148
Такива полюлеи се почистват с български спрей  за около 6 лева. Някой държи чувал под него, а друг пръска със спрея. Продават се в магазини за осветителни тела.

Хм, а не се ли полюляват силно от пръскането?

# 149
Никак не е тъп въпросът ти, случва се, даже не толкова рядко. Вярно, че е поправимо, но защо да е така?
Има и друг момент, за който трябва да се внимава при антикварните лампи - дали работят с крушки, които се намират тук, понякога се продават с несъвместими с предлаганите тук крушки (самият монтаж на крушката е различен) и си до там, ако изгори наличната с лампата. Аз две такива настолни лампи върнах още при прегледа в офиса на куриера.

Хм, а не се ли полюляват силно от пръскането?
Не. Моите не са точно такива, а класически модел, но кристалите не мърдат.

Общи условия

Активация на акаунт