Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 84

• 37 504
  • 765
  •   1
Отговори
# 360
Определено за мен е много по добре едно общо помещение, докато готвя мога да гледам телевизия, да си говорим с мъжа ми и детето. Ако искам мога да си легна на дивана и от време на време да хвърлям по едно око на храната. В старият ни апартамент бяхме с отделна кухня и само сновях между хола и кухнята, ужасно е. При мощен аспиратор и често проветряване няма проблеми с миризмата. Копирам мнението си от тази тема https://www.bg-mamma.com/?topic=1236216.
Чека, прекрасен дом - светъл, просторен, елегантно обзаведен и с естествена зеленина Simple Smile!

# 361
На мен сноването не ми пречи, дори ми харесва People Runner

# 362
Аз и сега снова с отвореното пространстов, защото масата ми е на поне 3м от работния плот.Точно там исках врата да сложа, но щях да стесня много кухнята и да загубя полезна площ.

# 363
Ами всеки споделя как на него му е удобно Simple Smile! И при мен сега масата е на около 3 м. от работният плот и ми е много удобно, а преди на около 8-9 м. като се минаваше през коридор. Все внимавах да не разлея нещо по земята. Откакто ползвам и мултикукър при пуснат аспиратор и отворена врата няма  миризми !

# 364
При мен миризмите са от фурната предимно, защото не е под абсорбатора.Не готвя с мултикукър, че няма как да се изхраним😂.

# 365
  • София
😂 😂 😂 Значи... Ужасно е ако котлоните, мивкaта и хладилника са ти по-раздалечени в кухнята, защото навърташ километри докато готвиш... Но сноването между хол и кухня не е проблем😆
Шегувам се ест, който-както...
Иначе общото помещение е плюс и с малки деца, защото спокойно може да си ги гледаш какви ги вършат докато готвиш. От друга страна аз и този проблем не съм имала, защото моят беше като ваденка залепен и си носеше играчките в кухнята и се паркираше да играе до мен докато готвех.

Последна редакция: пн, 19 фев 2024, 10:02 от Angel_Dust

# 366
  • София
Вкъщи коридори и междинни врати няма, от входната врата се влиза директно в холокухнята, от нея - в спалнята. По план трябваше да има коридор, който отнемаше 15% от жилищната площ, а тя цялата е 54 квадрата, така че смятам отказването от коридора за едно от най-добрите ми решения. Аспираторът е достатъчно силен, за да не се усеща никаква миризма при готвене.

# 367
И при мен няма коридори, и миризми няма. Иначе с печка и мивка са обединени

# 368
Иначе с печка и мивка са обединени
Предполагам имаш предвид онези кранчета над котлоните. Имам смътен спомен, че съм виждала твоя снимка с така направена кухня.
След няколко години употреба как оценяваш реалната полза от такова кранче?
Преди няколко години бяха хит, част от модата. След като мина модата, полезно ли е настина да можеш да си доливаш вода в тенджерата? Има някои северни кухни, където действително ядат супа абсолютно всеки ден. Но модата тръгна от САЩ, което ми е по-странно, в Бг също не ядем чак толкова много супи.
Аз признавам, че изобщо не готвя - нито умея, нито ми е мерак да се занимавам. Нямам никакви валидни лични впечатления, чисто любопитство.

# 369
За какви характеристика да се оглеждам при избора на ламинат?

# 370
За какви характеристика да се оглеждам при избора на ламинат?
Износоустойчивост и цена.

# 371
С фуга? Има ли разцветка, на която косми и прашинки са по- невидими? По- добре 10 или 12 мм?

# 372
С фуга? Има ли разцветка, на която косми и прашинки са по- невидими? По- добре 10 или 12 мм?
На мен ми допада повече с фуга, за разцветката - зависи от цвета на космите  Simple Smile - аз съм кестенява коса и паркетът е в този цвят (не съм търсила съответствие, но се е получило, само държах да има естествен вид), трудно се виждат, но аз бих предпочела да виждам.
В банята обаче съм с едни кремави плочки и току пълзя и с ръчната прахосмукачка - косата ми е дълга, къдрава и сега падаща, та е ужас. На тъмните цветове се виждат повече прашинките, на светлите - коса, ако е тъмна или има домашен любимец в такъв цвят, аз у дома замествам таман два напоследък.

# 373
Най-новите модели са с фуга. И аз имах такава дилема преди три месеца. Но ако искаш нещо красиво и естествено - просто не може да се избяга от фугата.
Има всякакви цветове и шарки. Светъл с малко дървесни линии "крие" дребни боклучета, но пък имитации на чепове създават илюзия, че е зацапано, та се навеждам поне по веднъж на два дни да проверявам - дефект или ефект.

# 374
Благодаря ви!

Общи условия

Активация на акаунт