Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 84

• 37 390
  • 765
  •   1
Отговори
# 150
Такива полюлеи се почистват ...
Хм, а не се ли полюляват силно от пръскането?
Нямам идея. Колежка сподели, че е научила за спрея от продавач- консултант, на който се е оплакала от почистването на осв. тела.

# 151
Такива полюлеи се почистват ...
Хм, а не се ли полюляват силно от пръскането?
Нямам идея. Колежка сподели, че е научила за спрея от продавач- консултант, на който се е оплакала от почистването на осв. тела.

Ама ти взе, че ми отговори? Grinning

# 152
За лампата и аз щях да те пращам в антикварски магазин сега😊
А някой да е поръчвам от Алито скъпо и обемно нещо? Абе,вана😊Основно там намирам,каквато искам,но не са евтини,нямам идея как доставят до България и дали ще я доставят.
За автоматичната котешка тоалетна,за 300 евро не посмях и си я взех от тук.Избягвам ги,ама не намирам другаде това,което търся.

# 153
Сега се сетих, че при повечето антикварни лампи се продава не цялата лампа, а само плафониерата. Тя няма ел части.

Кубратова, от къде поръчваш антикварни лампи онлайн?

# 154
Сега се сетих, че при повечето антикварни лампи се продава не цялата лампа, а само плафониерата. Тя няма ел части.

Кубратова, от къде поръчваш антикварни лампи онлайн?
От частни продавачи, но точно лампите не са ми много - само 2, че имах проблем с електрическата част на едната (добре, че ММ умее и я поправи) и върнах една поръчка, за която писах - имаха си вътре крушки, но в България въобще не се предлагат такива, а не ще тръгна да поръчвам от Англия крушки.
Лампите, освен ако не се касае за нещо изключително и уникално (каквото до нашия пазар рядко достига по понятни причини), предпочитам да купувам нови, от магазин.
Имам повече вази, сервизи, мебели от антикварни магазини, но с лампите засега приключих.

# 155
Виж в този сайт,ако искаш.От Холандия е.Пише,че е истинско Тифани стъкло.
Със сигурно доставката трябва да е бърза и да са опаковани добре.Имаше и 30 дневен срок за връщане,мисля.Но,не знам дали ти се дават толкова пари за една лампа.Аз бих гледала в антиквариати,а всеки жичкаджия ще оправи проблем с кабелите,ако има такъв.
https://www.tiffany-lamp.nl/product-categorie/wandlampen/

Или в тукашния продавалник
https://www.marktplaats.nl/l/huis-en-inrichting/q/tiffany+lampen … HnPIaAt_cEALw_wcB

# 156
  • София
Мерси, мерси ще разгледам... Виж хич не се сетих да зяпам в ebay също... 🤔 По принцип не държа да са оригинал, само стъклото да не се окаже пластмаса😬
Сега имам нова драма... Любимият заяви, че били огромни и нямало да ми сложи такова нещо.... Ще видим таз работа..😆

# 157
Виж в този сайт,ако искаш.От Холандия е.Пише,че е истинско Тифани стъкло.
Със сигурно доставката трябва да е бърза и да са опаковани добре.Имаше и 30 дневен срок за връщане,мисля.Но,не знам дали ти се дават толкова пари за една лампа.Аз бих гледала в антиквариати,а всеки жичкаджия ще оправи проблем с кабелите,ако има такъв.
https://www.tiffany-lamp.nl/product-categorie/wandlampen/

Или в тукашния продавалник
https://www.marktplaats.nl/l/huis-en-inrichting/q/tiffany+lampen … HnPIaAt_cEALw_wcB
Тифани всъщност се нарича стилът Ар нуво в САЩ (по името на производителя на тези лампи по времето, когато е възникнал стилът), така че много производители ги произвеждат и все се наричат така, но оригиналните се произвеждат в САЩ, не знам как са уредени отношенията с други производители, просто да се има предвид.
Също от лампа до лампа в този стил има огромни разлики в материала и качеството.
Надникнах в сайтовете от дадените линкове - съвсем не са скъпи, още повече за този тип лампи.

Да се допълня, че забравих преди: Този сайт често предлага лампи в този стил, имат и други качествени и хубави продукти. Пазарувала съм от него често, никога не предлагат вещи, които тепърва да се налага да поправяш, да преправяш, да претапицираш и т.н. Цените са съответни, разбира се, но предпочитам да не се занимавам после или пък да добавям пари за разни майстори на нещо си.
https://flandria-antique.com/

Последна редакция: сб, 03 фев 2024, 13:43 от Кубратова

# 158
Мерси за лекцията,Кубратова!😊🌻
Не съм им адвокат,предполагам,щом продават легално,отношенията все някак са уредени.
Вторият сайт е тукашните продавалник.Там са евтини,обикновено са втора употреба, а и нищо чудно да са от Америка.Пазар голям.
Angel, витражна лампа и сама можеш да си направиш.Аз също имам идея за витражи в горната а част на прозорците ми,но те ще са последното нещо,след довършителни работи.Влюбена съм във витражните прозорци от години.И тук в почти всяка къща ги има.Чудесно оцветяват светлината.

Последна редакция: сб, 03 фев 2024, 14:24 от red soul

# 159
Мерси за лекцията,Кубратова!😊🌻
Не съм им адвокат,предполагам,щом продават легално,отношенията все някак са уредени.
Вторият сайт е тукашните продавалник.Там са евтини,обикновено са втора употреба, а и нищо чудно да са от Америка.Пазар голям.
Чак лекция..., можеше да мине и без ирония от твоя страна, но преценката е твоя - така си преценила, така си писала. 
Смятам, че уточнението е нужно и полезно, все пак лампи, наречени Тифани, се продават и за 30-40 лв, но не са Тифани, нито дори произведени по сходна технология и с качествен материал, а човек много често е склонен да си каже "Защо да вземам същото по-скъпо, като има и по-евтино?!", после идва разочарованието.

# 160
# 161
На Гале, нали? И аз ги видях, но не е моят стил. Иначе ги оценявам.
Нямах си работа, ами влязох в този сайт заради Ангелчето, пък си харесах 2-3 неща и сега ще съм в преразход Simple Smile

# 162
  • София
😱🫣 Извинения😬🤗

Хубави са, но не са "моите"... ❤️

# 163
😱🫣 Извинения😬🤗

Хубави са, но не са "моите"... ❤️
Ха-ха, за сметка на това покрай теб аз си намерих поне 3-4 "мои" неща Simple Smile
Ще се оправдая с теб Stuck Out Tongue Winking Eye

# 164
  • София
Няма проблем, аз съм любимо оправдание на вс около мен😂
Уха, сега се загледах и в цените на този сайт, ама съвсем не е за мен, по-добре да си купя пералня😅

Общи условия

Активация на акаунт