Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 84

• 37 494
  • 765
  •   1
Отговори
# 375
Иначе с печка и мивка са обединени
Предполагам имаш предвид онези кранчета над котлоните. Имам смътен спомен, че съм виждала твоя снимка с така направена кухня.
След няколко години употреба как оценяваш реалната полза от такова кранче?
Преди няколко години бяха хит, част от модата. След като мина модата, полезно ли е настина да можеш да си доливаш вода в тенджерата? Има някои северни кухни, където действително ядат супа абсолютно всеки ден. Но модата тръгна от САЩ, което ми е по-странно, в Бг също не ядем чак толкова много супи.
Аз признавам, че изобщо не готвя - нито умея, нито ми е мерак да се занимавам. Нямам никакви валидни лични впечатления, чисто любопитство.
Ние сме с такава близо 10 години( и в Хюстън, и сега в България). Лично за мен е много удобно, защото аз го използвам активно. ММ например не го използва, защото… трябвало да мисли дали са затворени всички кранчета.
Недостатък за мен е че са само за студена вода.

# 376
някой скоро правил ли кухненско обзавеждане в София - да препоръча читава фирма с добър дизайнер за мебелировка на цял апартамент - кухня, спални, гардероби? Има някой засукани места и трябва да е по-креативен човека?

# 377
някой скоро правил ли кухненско обзавеждане в София - да препоръча читава фирма с добър дизайнер за мебелировка на цял апартамент - кухня, спални, гардероби? Има някой засукани места и трябва да е по-креативен човека?

И ние се оглеждаме за фирми, но цените за мебели по поръчка са главозамайващи особено, ако се търси обзавеждане за цял апартамент. Ще следя дали някой ще каже някоя фирма с добри цени. Ние досега сме питали само Копанарски и GTC Design, но офертите са им над възможностите ни.

# 378
Аз съм правила поръчка за пълно обзавеждане и ми направиха отстъпка за голям обем, та не е особено скъпо.
Иначе ако човек сам си направи дизайна/идейния проект, самото проектиране фирмите го правят безплатно. Скъпичко е, но не е непоносимо, ако човек потърси не много известни фирми. Вече ако наеме и дизайнер става много скъпо.

# 379
аз съм почти готова с дизайна- само някой трябва да го реализира и прецизира. Страх ме е от малки, неизвестни фирми защото преди години чак до съд щяхме да стигнем с един мебелист..По-скоро да са коректни

# 380
ММ вчера е посетил магазин за интериорни врати. Били разделени на български, вносни и китайски (най- образно). С какво точно китайските се смятат за най- долнопробни?

# 381
ММ вчера е посетил магазин за интериорни врати. Били разделени на български, вносни и китайски (най- образно). С какво точно китайските се смятат за най- долнопробни?

Гледайте изработката. Какво е покритието, ако е фолио - колко дебело изглежда, има ли прожулено и закъсано на мострите. Аз винаги гледам страничната обработка на крилото. Там много често при евтините врати се лепи кант като този на мебелните вратички, който не се фрезова и лепилото е видимо.

Ето например крило на супер евтина турска врата, която се оказа боядисана и ръбът ѝ е обработен и хомогенен. В същото време врати, които се предлагаха със 70% по-висока цена, в същия магазин и пак турски, бяха с доста трагично качество - фолирани зле и с грозен лепен кант.

Последна редакция: ср, 21 фев 2024, 10:41 от drago_2008

# 382
Благодаря, Драго! Разбрах.

# 383
Благодаря, Драго! Разбрах.
Гледайте марката и качеството на бравата и пантите също.

# 384
Аз съм правила поръчка за пълно обзавеждане и ми направиха отстъпка за голям обем, та не е особено скъпо.
Иначе ако човек сам си направи дизайна/идейния проект, самото проектиране фирмите го правят безплатно. Скъпичко е, но не е непоносимо, ако човек потърси не много известни фирми. Вече ако наеме и дизайнер става много скъпо.

Може ли да споделиш фирмата и коя година се е случило. Може и на ЛС. Интересно ми е каква цифра ще обявят за моето обзавеждане.

# 385
Не бих. Още тогава бяха възрастни хора, а сега след 7 години едва ли са в разцвета си.

# 386
  • Горна Оряховица
Еднолицев матрак 90х200, препоръки? Среден на твърдост към мек. Чудя се да взема ли двулицев, нали са по-издръжливи във времето? Ще взимам за 2 легла. Мисля от Виденов да взема 2 легла и си мисля, че със еднолицев ще е по-стабилно леглото. За двулицев ще трябва и подматрачна рамка...съвети? Simple Smile

# 387
  • София
Jeini,  в магазини Enza/ Ралица имат голям избор от матраци, бази и табли, турски са и доскоро имаха отстъпки от 25%, може и още да я има, трябва да проверите.. Имат магазини не само в Сф.

# 388
Как да се ориентирам от къде минават тръбите на парното за да мога да преценя къде може да се премести лира в банята. На централно парно е и жилището е строено някъде 2005 г -2009 г - не зная точно. Ако реша да сменя радиаторите в стаите трябва ли да търся топлофикация да правят нещо по тях или всичко е централно. Изобщо възможно ли е сами да правим някакви ремонти относно парната инсталация в жилището или трябва Топлофикация да ги прави или надзирава?

# 389
  • Пловдив
Еднолицев матрак 90х200, препоръки?
Вкъщи сме с 3 различни вида латексови матраци на Екон - страхотни са и трите вида!
Препоръчвам ги с две ръце, защото съм с алергия и нямам проблеми сутрин! Най-странните са на 6 -7 години и няма никакви проблеми с тях!
За жалост, вече едно лицеви май не предлагат, но пък имаме и два вида техни подматрачни рамки, и с тях нямам проблеми вече 4-5 години

Общи условия

Активация на акаунт