Фон дьо Тен, бази за грим и перфектен тен - 41

• 45 928
  • 497
  •   1
Отговори
# 390
Вечер се слага, възможно най-ниската концентрация. Започваш първо един път в седмицата, после 2,3 и така докато кожата ти може да понесе всяка вечер.
Задължително през деня със слънцезащита.
Може да правиш сандвич метод -хидратиращ крем-ретинол-хидратиращ крем.
Лично аз си го правя просто ретинол и накрая крем. Но това си е до кожа.
Аз съм с 1% на скинциклопедия.
Да ти кажа много време го ползвам, от зимата и още съм някъде на половината шишенце. Само че сега лятото съм го поразредила.
[/quote
 И аз ползвам на  skynclopedia серуми ,но ритинол все още не съм ползвала .Има ли промяна в лицето след ретинола?

# 391
Ами, да, видима разлика има. Откакто ползвам рет и киселини лицето ми доста се поизчисти. (Не съм била с акне, но имах пъпки и често излизаха дълбоки и подкожни, които не минаваха по1-2 седмици). Сега излиза по някоя единична преди цикъл. Черните точки намаляха и омазняването също. Още имам комедони, де, но не е като преди. Като цяло вече фдт ползвам супер рядко, точно защото лицето ми е достатъчно свежо и нямам какво толкова да скривам.
Не съм имала пърджинг.

# 392
Азара, горе-долу същото и при мен, а без грим не си показвах лицето. Лятото ползвам понякога, защото имам зловеща мелазма, която не е свързана с грижата ми за кожа, но като цяло преди и след ретинол/трет няма общо. Тенът се избистря, пъпки почти нямам, черни точки-също, но комбинирам и с киселини за целта. Кожата е по-плътна. Единствено подчертавам, че ретинолът не заличава налични бръчки, което в България особено е доста разпространен мит. Също нямам пърджинг, просто с някои формули не се разбрах, сменях докато намеря моята.

# 393
И аз мисля,че е мит за ретинола и заличаването на бръчки,козметиката може да подобри качеството на кожата наред с режим на хранене,спорт,сън и т.н,но бръчките не се повлияват,там само инжекционно при мен има ефект.

# 394
  • София
Бръчките не се заличават, особено с козметика. От ретиноидите и киселините кожата светва, което я прави за изглежда по-малко сбръчкана и някак свежа. От перорален прием на колаген и храни, които синтезират такъв + пиене на вода + адекватен сън виждам страхотни подобрения откъм текстура и плътност.

# 395
Изключително скептична съм и към прием на колаген и цялостен режим относно бръчки. Отново, имат чудесен ефект за кожата, но ботокс и филър ефект няма нищо друго. Обаче когато тенът на кожата е изравнен, човек видимо изглежда по-млад. Разликата при мен е огромна.

# 396
  • FRANCE
Благодаря за споделеното. Не знам какви ги свърших, но се сдобих с ужасни петна на това море. И понеже огледало има само в банята с една нещастна крушка , доста късно видях.  Докато съм на море не смея, но щом се прибера почвам  с ретинол и ще видя още какво. А уж бях с 50+ слънцезащита

# 397
  • Сливен
А какво ви е мнението за този ретинол

# 398
  • FRANCE
При мен никакъв резултат.

# 399
Някой освен Ния, който се изкуши да си купи червения TirTir? Да, знам че се заричах да не купувам нищо, което се казва ТирТир Simple Smile)) но попаднах на добра цена за мини и разбира се, сбърках с цвета - докато се чудех дали ми трябва 25 или 29 съм успяла да си поръчам 27 и ми е ужасно жълт. Та приемам акъл и съвет ако сте взели някой номер, който е супер неутрален!

# 400
Как 25, 27, 29??! Аз не съм бяла, пък гледах 21, но по-скоро клонях към 23. А ти пък не си тъмна, Агент, та чак тези номера си гледала. 🤔 Колекция направих ей с такива непробвани... Два NARS-а сигурно така ще си останат. 😶

# 401
  • Тук... някъде
Някой, който е пробвал фдт на Haus Labs, би ли споделил впечатления? Искам да си поръчам четката им за коректор и се огледах и във фдт, така и така ще правя поръчка 😁 Кожата ми е смесена нормална към суха.

# 402
Как 25, 27, 29??! Аз не съм бяла, пък гледах 21, но по-скоро клонях към 23. А ти пък не си тъмна, Агент...
E, след ваканцията съм почерняла като цигане, и то най-вече рамене и ръце, та исках да балансирам малко лицето си. Но и нормалният ми тен далеч не е снежнобял - обикновено 2.5N през зимата до 3.5N по Диор през лятото се движа. Ще го смесвам с друг кушон, не е като да нямам твърде светли и твърде розови издънки.

Иначе покривността на това нещо е чутовна. Не ми хареса как легна на носа ми обаче, ще му сложа праймър някакъв другия път, но пък издържа цял чес рев със сълзи и сополи (гледах Брад Пит и сър Антини Хопкинс) Simple Smile

Някой, който е пробвал фдт на Haus Labs, би ли споделил впечатления? Кожата ми е смесена нормална към суха.
Аз съм го тествала 2-3 пъти и на първоначално нанасяне е много, много красив ФДТ. Но моята кожа е смесена към мазна и при мен след 4 часа почва да изглежда доста зле. Задължително го опитай, има шанс много да ти хареса, оди пеят по негов адрес дори професионалисти!

Последна редакция: нд, 04 авг 2024, 19:33 от Agent Provocateur

# 403
Аз съм 2N на Dior и 1.5N за коректор, без тен. Сега трябва да пробвам NARS Patagonia може и да ми застане добре.

# 404
Аз съм със суха кожа, на мен Хаус също стои зле. 27N ми е цветът преди тен, аз казах че е жълт… виж не с неутрален, а с розов подтон. И най-вече суочове след изсъхване, че оксидира чутовно.

Общи условия

Активация на акаунт