“Вина“ - втори сезон по БНТ 1, тема №5

• 51 011
  • 767
  •   1
Отговори
# 105
  • Галифрей
Това парти беше кридж, само как Дария взе микрофона  от Филип 😂👍
Сега  Калифорния е тиха водичка но виждам,че лека по лека ще изкипи и търпението ще му се изчерпа. Имам чувството,че в един момент той ще избухне 🍿
Иначе много харесвам Петър Антонов. Прекрасен, дикция,игра всичко ( играе този дясната ръка на Дария)  . Зачудих се той говореше италиянски перфектно. Живял е в Италия и се е снимал  се в доста италиянски продукции ❤
Аз го знам от малката си роля в Мен не ме мислете. Казвам си къде са го крили този прекрасен мъж до сега? Гледам,че има не малко театрални представления и почват да го показват в известни бг сериали.

Друго забелязвам,че във Вина са се постарали никой да не мънка и да не се чува микрофонът, Защото в една друга тв  ( няма да казвам коя вие си я знаете) техните сериали винаги се чува пращенето на микрофона и звукът им ужасен.

# 106
Не е до ТВ, а до продукцията. Във "войната за буквите" също глъхнеше ужасно, а бе по същата телевизия. От мене браво на режисьорския екип.
П.С. Много ме кефи как се облича Радост - спортно, неглиже, леко небрезно и тийнеджърски. Цялата героиня е много палава, добре ѝ подбират и дрехите. За разлика от Елина, която се прави на каубойка определено ми харесва облеклото ѝ, има младежки стил.

Елина пък най-накрая да я видим в нещо разнично от дънковото облекло - браво за това решение

https://www.imdb.com/title/tt24218504/  
хора, гласувайте за Вина тук. Регистрацията отнема три минути.

Последна редакция: пн, 29 яну 2024, 09:23 от Лорд Сняг

# 107
Какво видя Цвета, което
я накара да не се срещне с Лука?

# 108
  • The point of no return
И на мен ми беше нещо разпокъсан и някакси тегав епизодът.
Прочетох във Фейсбук, че Филип се е обадил на французина на Елина, доста подмолно, но пък видяхме, че се опитаха да намерят енолог и реално са притиснати до стената.
Ей, ама как така Зоя си замина?! Сега кой ще дебне зад бъчвите, уникална беше. То май няма и какво да се дебне повече, Елина като няма да е в Маркова изба.
Пелагия нивата сигурно я е оставила на сина си. Чудех се като беше казала на онзи напористия, че вече я е нарекла.
Най-забавният момент беше как Тонито се оказа пред Бончев в листата. Голям кеф, Бончев умря от яд и веднага тръгна да си постъпва по неговия долен начин. Харизанов обаче му го върна и изглежда войната между тях е в пълна сила. 
Не мога да разбера тази огромна сграда на Алени Хълмове какво ще я правят като не могат да произвеждат вино, само разни скелета гледаме, така ли не напредна строежът.
Цвета със зарязаната чанта, наистина доста глуповато. Помислих, че някой ще тръгне да я краде и този образ ще се намеси и така ще стане свалката.

# 109
Белисима серия, всичко ми хареса, само Марта ме дразни, че уж е бременна а е суха като скумрия.

Цвета хубаво си изкара в Рим, само шотове нямаше (по Елина).

Много силен тоя Билалов бе, къде е бил толкова години, та той е по добър от Данаилов.

Филип скучното, чакам да се развие героя, но мога да си остана с чакането.

# 110
  • Варна
Пелагия нивата сигурно я е оставила на сина си. Чудех се като беше казала на онзи напористия, че вече я е нарекла.
Разбра се в предния епизод, че я дарява на църквата.

# 111
Да видим кой ли ще стане кмет и кои съветници ще изберат. Елина отива на изложението в Бургас с Филип, има снимки на тях двамата, дали ще се върне или ще е с Дария не знам. Филип тепърва ще почне да осъзнава, че губи хората, на които държи, но актьора каза не очаквайте той да е винаги добър, като нищо да извика французина

# 112
И той французина уж топ спец стои безработен и само чака повикване от дълбоката провинция и хваща първия самолет за да не го изпревари някой друг. Нали са в незавидно финансово състояние, а и се разбраха с Наско да започнат и да видят дали ще потръгне.
Зоя забърка кашата и избяга, а щом опряха пак до Наско значи много са го закъсали. Поне да има някой малко да разбира от вино, че собствениците се оказаха пълни аматьори.
Сега се очаква какво ще стане ако и Дария разбере, че е заложила на куц кон. Дано Елина си възвърне формата защото само във виното й беше силата.

# 113
  • гр.София
Все така много ми харесва сериалът. В снощната серия само италианското винено светило ми досади- ще работя,няма да работя ...,голяма примадона.

# 114
Какво видя Цвета, което
я накара да не се срещне с Лука?
Просто видя, че той я чака. А тя не иска да задълбават в това, затова и след като го целуна просто си тръгна и не се обърна. Имаше нужда от това да направи нещо за себе си, не за болницата, сестра Пелагия, за Бончев или Елина. И като всяка жена, на която й обръщат внимание започва да блести, в този епизод Цвета бе особено хубава и подмладена. Тя не е от този тип, който тотално ще промени живота си като се разведе или започне извънбрачна връзка, затова и такава авантюра измислиха, която пък семейството й изобщо не очаква от нея. С чантата беше тъпо измислено.
Не разбрах и защо изобщо вкараха син на Пелагия, който тя е издирвала, той не вдигал телефона, сега веднага дойде... тя го е оставила къде? Не го е вкарала в клиника, а той е бил години по улиците на Рим.

Най-интересно ми беше войната между Бончев и Харизанов. И репликата за общинския съветник, който краде преди да е влезнал в общината. Хората откраднаха цяла държава, а ти щипки за пране. И оливерник. 🤣😂

Марта успя да сдобри Филип и Наско. Лулчева си тръгна. Елина отиде в Алени хълмове... без да каже, че няма обоняние.

Последна редакция: пн, 29 яну 2024, 07:51 от T.Valcheva

# 115
Аз пък го изгледах на един дъх🙈 Даже по време на двете (тоз път) реклами, не се отлепих от екрана да не изпусна нещо🙃
Нямам критики, в смисъл сюжетните линии са такива, каквито ни спохождат и в живота: подмладяващия флирт като си на около 50; точно извънбрачен син на монахиня, отчайващо тривиален (та чак забавен) компромат за новоизлюпената кандидатка😅, подмолни, а и не чак толкова, борби за надмощие и власт в кметството - то е ясно, че там трябва да имаш очи и на гърба…, винарските светила от световен мащаб, италиански или френски, по-скоро бон-вивани, се конкурират по нафуканост и мания за величие, Дария си е все същата театрална декламаторка,…За мен наистина нямаше никаква изненада дотук.
Зоя ги бутна в пропастта и си замина, Радост много добре го каза.
Борбата за място под слънцето на енолозите не е от вчера - Филип се опитва да прикотка Елина, но образът му като цяло наистина дразни с мекушавост, дано необходимият катарзис се случи и то скоро.
Като замине с Елина в Бургас, може и да се получи някакво развитие, да видим в какъв точно, план?!?
Марта наистина има един много неприятен навик не само да играе с бялото на очите си, чак плаши, но и да се бута там, където не й е работата. Но сдобри Филип и Наско🙏
Билалов изнесе епизода, да. Великолепен, плътен, блестящо изигран образ🙌 Да ни е жив и здрав да ни радва все така!
Щастливата майка Пелагия също игра блестящо!
А и Джукелова напълно осъзнато, но лежерно и фино, се отдаде на този еднодневен флирт в прекрасния Рим, с пълно право му се наслади, а и атмосферата предразполагаше точно за това. Чак на мен ми стана хубаво да ги гледам👌

# 116
Разплака ме срещата на майка и син. Тона беше единственото нормално нещо в епизода.

Мен също, беше толкова емоционално, без дори да говорят. Тази сцена беше една от най-хубавите и запомнящите се за епизодите до момента. Но все пак смятам, че имаше причина да ни покажат, че тя има син и че той е бил сериозно зависим от наркотиците.

# 117
  • София
Пелагия просто се е отказала да се бори за сина си, защото е бил много затънал с хероин и е влязла в манастира. Той не е обикалял по улиците на Рим, а на София. После някаква приятелка го е изпратила в комуна в Италия и сега от приятелката е разбрала,че той е в Рим.

# 118
Белисима серия, всичко ми хареса, само Марта ме дразни, че уж е бременна а е суха като скумрия.

Цвета хубаво си изкара в Рим, само шотове нямаше (по Елина).

Много силен тоя Билалов бе, къде е бил толкова години, та той е по добър от Данаилов.

Филип скучното, чакам да се развие героя, но мога да си остана с чакането.

По Франция
При престоя си във Франция работи като продавач, секретар, служител в рекламна агенция, води курс за кандидат-студенти по актьорско майсторство. Завършва висше образование по ландшафтен дизайн във Версайското училище и отваря собствена фирма.
Дори е снимал в някакъв френски филм

# 119
  • тук, на мястото си
Епизода ми хареса, по-малко от предишния, но все пак беше интересен.
Хубаво беше това, че Цвета глътна малко живец, почувства се жена. В малко градче като Сандански, при условие че може би всички я познават, това няма как да стане.
За Пилагия ми дойде малко изкуствено, майка е, 13 години не  е виждала  сина си, как пък не посегна да го прегърне. Чудя се каква ще е връзката на този син със сюжета на сериала?
Грозна постъпка на Марта - предаде на Наско извинения от името на Филип. Ясно се вижда как се опитва да го командва като майка му. На мястото на Филип щях да избухна.
Интересна ще ми е задълбочаващата се битка между Бончев и Харизанов. Антония я изключвам, то може и Харизанов да я изключи.
От образа на Мая Бежанска( не знам името на героинята) може и да изскочи зайче, засега нищо не разбирам от нейното появяване.

Общи условия

Активация на акаунт