“Вина“ - втори сезон по БНТ 1, тема №5

• 51 017
  • 767
  •   1
Отговори
# 120
Билалов е срещнал и съпругата си във Франция. Той просто е уникален и много ме е яд, че се отказа да води "Стани богат", защото беше феноменален.

На мен епизодът ми хареса и нямам търпение за следващият.

# 121
Според мен пък това, което направи Марта с Наско бе хубаво. Опита се да сдобри двама скарани приятели - и успя. Филип не би си признал, но Наско му липсваше. Сам знаеше, че го нагруби. Наско не постъпи етично, но и Филип не постъпи етично. Имаха нужда от енолог, защо да не е Наско? Всеки заслужава втори шанс. Каква бе по-добрата алтернатива - Филип да преследва Елина и на колене да я моли да се върне? или да търси други енолози, които не ги знае как работят, а сигурно биха взели и по-скъпо?

П.С. Билалов, сега са му златните години, а е решил да снима по САЩ. Много му идва и да снима Вина, и в театъра да се изявява, и да е водещ на Стани богат - затова се отказа.

# 122
На мен ми се струва, че няма нищо показано ей така в сериала.

Пътуването до Рим и развитието на двете сюжетни линии (Цвета/Лука и Пелагия/Ивайло) надали е случайно. Очаквам, че по някакъв начин Лука ще цъфне в Сандански. А появата на Ивайло може да има общо с мутрите, който изнудват Пелагия.

Същото смятам и за французина, с който Елина е имала връзка и кадъра с визитката. Като нищо заради Елина ще дотърчи.

# 123
  • София
Алфея, съвсем реална беше срещата между майката и сина. Не са се виждали 13 г. Разделили са се с лошо. Може още нещо да е направил синът, докато е бил наркоман. Тя се е отказала от него и не знае дали той вече е добре или не е. Как да се радват и прегръщат, когато са се изгубили през годините. Когато го погали, беше толкова развълнувана и щастлива, че момчето ѝ е здраво вече и има бъдеще.
Синът надали има общо с мутрите (за тях стана ясно, че са свързани с фирмата с инсинератора, а Ивайло работи в заведение в Рим), но аз още си мисля за семейството на Дария. Явно дъщеря ѝ и съпругът ѝ не са загинали заедно, щом съпругът е починал скоро.
Има още неща.
Още повече, че Пелагия дори на най-добрата си приятелка не сподели нищо за срещата със сина. Сега чак ми се изясни откъде дойде този Рим. В болницата Пелагия гледаше туристическата брошура. Явно тогава е разбрала къде е синът ѝ, а Цвета го изтълкува като желание да види града и затова организира пътуването. Наистина няма нищо случайно. Няма да ме изненада Бежанска да има общо я с инсинератора, я с някакъв винен конкурс или оценка на инвестиции в региона.

Марта тъкмо бях почнала да я харесвам и тя си показа рогцата. Същото и с малкия Харизанов - вярно, че е сърдит на баща си, но не ми хареса отношението му към него. Но пак пусна готина реплика как това гадже на баща му краде само щипки за пране, значи е по-добра от предната, дето му откраднала колата.

Последна редакция: пн, 29 яну 2024, 10:12 от Fever Ray

# 124
В интерес на истината голяма "вина", за това че Билалов бе открит за България има жена му -  Ваня Николова. Тя е била част от сценарния екип на "Под прикритие", "Връзки", "Голата истина за група Жигули" и сега - "Вина."

П.С. и аз си помислих, че появята на сина може да има нещо общо с мутрите-

Последна редакция: пн, 29 яну 2024, 10:49 от Лорд Сняг

# 125
На мен ми се струва, че няма нищо показано ей така в сериала.

Напълно съм съгласна.
Нищо случайно не виждам в сюжета, нищо излишно. Не смятам, че има т.нар. пълнеж.

Това е един от малкото сериали, на които всеки епизод го гледам повторно. Много ми харесва!

Билалов вече доста години се изявява в Бг, не е ново лице. В Под прикритие беше голямото му изгряване тук, култовият Джаро.

пп: Fever Ray, напълно съгласна!

# 126
Ново лице беше в Под прикритие преди точно едно десетилетия, но до този момент е бил непознат в България, а бил почти на четиридесет години. Освен това "откриването за света" не е еднократен акт - специално при актьорите един-два слаби филма да направиш и потъваш. Но филмите в последните години са направо писани така, че Билалов да получи терен за изява. В което няма нищо странно, след като жена му е в сценарния екип на филмите. Тя вероятно знае силните му места.
Иначе тя и Яна Маринова сума години е била по разни немски сериалчета в малки роли. По принцип голяма част от добрите ни актьори играят по чужбина. Той и Стефан Данаилов снимаше масово в италиански филми. Морфов пък снима филми по Германия. Тук просто няма къде да се развива толкова един артист, едва преди десетина години взеха масово да правят телевизионни филми; а инак за периода 1991-2011 я има - я няма двадесет български филми.

# 127
Има интервю на Мишо Билалов в “120 минути” от миналата седмица, където разказва за връзката си с театъра и заминаването/ученето/работата във Франция. Интересна личност е, интелигентен и харизматичен.

Марта не мисля, че постъпи зле като се свърза с Геро. Тя явно наистина е приела семейния бизнес и живота в България, чете и иска да е в час с нещата. Идеята й за гроздобера също беше чудесна.

# 128
Ново лице беше в Под прикритие преди точно едно десетилетия, но до този момент е бил непознат в България, а бил почти на четиридесет години.

Аз отговарях на този пост, болднатото. Останах с впечатление, че е непознат актьор за So Lucky.

Белисима серия, всичко ми хареса, само Марта ме дразни, че уж е бременна а е суха като скумрия.

Цвета хубаво си изкара в Рим, само шотове нямаше (по Елина).

Много силен тоя Билалов бе, къде е бил толкова години, та той е по добър от Данаилов.

Филип скучното, чакам да се развие героя, но мога да си остана с чакането.

# 129
Показаха Ивайло, може би заради изнудването за земите й, че има кой да наследи земята, но Лука не ми се вярва да дойде в България, или евентуално последните серии да дойде на някое изложение, но ще стане бозаво ако и той бъде вмъкван в сюжета. Той беше като страна на Цвета, която тя може би искаше да се види, обаче да го вкарат в сюжета, съмнително

# 130
Лука едвали ще дойде в България, но Бончев сигурно ще научи за флирта на Цвета и там пак ще има скандали.

# 131
Пелагия дари земята на манастира, нали стана ясно в предния епизод, защо продължавате да я споменавате?

# 132
  • Пловдив
Относно Филип. Аз не го виждам подчинен на майка си. Просто е сдържан и си играе неговата игра. Не угоди на Марта да се върнат, не угоди на майка си изцяло, опитва се да прави това, което си е наумил, но без агресия. Залага на дипломацията, без излишни конфронтации. Склонен е на компромиси, но си следва това, което е решил. Не продаде винарната. Не се отказва. Търси решения, премисля варианти. Все пак склони да поканят туристи да берат грозде.

# 133
Според мен Зоя ще се появи скоро отново и ще подхванат семейната връзка на роднините им от предните поколения, в които този път ще бъде замесена и Дария.

# 134
  • София
Аз също не намирам Филип безхарактерен.
Какво да направи с Марта? Женени са, загубили са дете. Той беше видимо облекчен, когато тя замина, но не би я изоставил той.

Общи условия

Активация на акаунт