“Вина“ - втори сезон по БНТ 1, тема №5

• 51 488
  • 767
  •   2
Отговори
# 135
  • Галифрей
Билалов е срещнал и съпругата си във Франция. Той просто е уникален и много ме е яд, че се отказа да води "Стани богат", защото беше феноменален.

На мен епизодът ми хареса и нямам търпение за следващият.

Е нямаше как да продължи поради заетост. Сега Ники Кънчев се завърна, аз си харесвам и двамата.

Билалов той е Бог. Отначало изобщо не харесвах персонажа му и постепенно го харесах, към краят на сезон 1 и сега в сезон две си го обичам. ❤
Сега чакаме Филип на еволюира в някой силен Покемон 😆

# 136
  • София
Билалов е страхотен актьор.
Едвам чакам новия епизод.

# 137
Филип не ми изглежда като да не е щастлив с Марта. В предния епизод имаха сцена в леглото, в която Филип не даваше вид на човек, който е недоволен от избора си да е с нея. Честно казано общото между Елина и Филип и само винарната ако трябва да сме честни.

Героинята на Мая Бежанска е някаква инспекторка, така каза Мая Бежанска в предаването, в което гостуваха с Лили Маравиля при Жоро Любенов. На мен ми изглежда, че ще е инспекторка именно в сектора с винарни, контрол на храните и от този тип.

# 138
  • София
Не мисля, че Филип е много щастлив с Марта. Той не беше и доволен от съветите на психолога и. Определено не му допада, че се бърка, но вече е и съдружник. Ще има сблъсъци там.
Хлътнал е по Елина, а и тя по него. Да видим как ще го отиграят.

# 139
  • Другата България
Скрит текст:
Според мен пък това, което направи Марта с Наско бе хубаво. Опита се да сдобри двама скарани приятели - и успя. Филип не би си признал, но Наско му липсваше. Сам знаеше, че го нагруби. Наско не постъпи етично, но и Филип не постъпи етично. Имаха нужда от енолог, защо да не е Наско? Всеки заслужава втори шанс. Каква бе по-добрата алтернатива - Филип да преследва Елина и на колене да я моли да се върне? или да търси други енолози, които не ги знае как работят, а сигурно биха взели и по-скъпо?
П.С. Билалов, сега са му златните години, а е решил да снима по САЩ. Много му идва и да снима Вина, и в театъра да се изявява, и да е водещ на Стани богат - затова се отказа.
Нищо не “снима“.
И не “по“ САЩ, а в САЩ и Канада.
https://btvnovinite.bg/predavania/120-minuti/mihail-bilalov-potv … novija-sezon.html
“Актьорът разказа за избора си да се отдаде на театъра и други проекти, и най-вече на предстоящото си мащабно турне в САЩ и Канада с моноспектакъла „Бум-Бум: Еволюция на престъпното мислене“.
Турнето включва над 17 дати, а има изгледи и да се увеличат. Спектакълът е по сценарий на половинката на Билалов – Ваня Николова, която е сценарист на много от проектите, в които участва актьорът.“

В промото за следващия епизод /два пъти си го връщах/ ми направи впечатление погледът на Филип към Елина, когато му оправи папионка/вратовръзка. Този път Зомбори го изигра страхотно. Сравних го с погледът му към Марта по дефолт. Ами, за мен няма и капка съмнение - Филип и Марта нямат бъдеще и ще е нелепо сценаристите да ги оставят заедно. Което не вярвам всъщност.

# 140
Дария дъщеря ли е имала? Това съм го пропуснала.

# 141
  • София
На снимката на импровизирания олтар аз Дария, съпругът ѝ и едно русо дългокосо момиче. Има и отделна снимка само на момичето.

# 142
От харесалите епизода съм. Загатнаха много нови неща, за някои от които имаше въпросителни (напр. защо Пелагия е в манастир).
Цвета заслужаваше да й се случи нещо подобно и излезе достатъчно разумна- хем да разцъфне като жена, хем да не си навлече неприятности. Не мисля, че италианеца ще се появи отново след завръщането й в БГ.
Бончев много кофти го изпързаляха и нагледно ни показаха как се случват нещата в общинските съвети. НО, който го е страх от мечки, да не ходи в гората, вярвам, че Бончев ще има ответен удар, защо не дори да се кандидатира той за кмет...
Попаднах на интересно интервю с Фърцова. Дядо й е топ преподавателя по високоалкохолни напитки в УХТ проф. Марин Маринов, а баба й е директор на Изпълнителната агенция по лозата и виното.
https://uft-plovdiv.bg/2024/01/19/%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D1%82 … B0-%D0%B8-%D1%81/

# 143
Използвали са семейна снимка на семейството на Маравиля, на снимката е нейната дъщеря и нейният мъж. Логично е щом използват тази снимка да има и дъщеря, за нея обаче нищо не се споменава.
Дъщерята на Маравиля Паола също върви по стъпките на майка си и не изключвам да се появи точно тя в ролята на дъщеря й и в сериала. До момента обаче нищо не се казва за дъщеря, говори само за мъжа си.

# 144
А може ли въпросната приятелка на сина на Пелагия да е дъщерята на Дария?
Оттам да произтече връзката и бъдещото участие на сина в сериала.

Филип е далеч от слабохарактерен, показва твърдост и решителност в доста моменти досега. Просто житейският му казус е трудно разрешим. Но има какво още да се желае относно отношенията им със Зоя.

# 145
  • Бургас
Змията (Марта)  кожата си сменя, но нрава не!  
Имам чувството , че със Зоя играеха пред Филип Доброто и Лошото ченге. В момента в който Зоя си тръгна, Марта се върна към старото си амплоа –манипулативна и ината, но под прикритие - правя си каквото си знам, няма значение какво е казал Филип. Откровено изопачи пред Наско нещата. Филип и Наско са възрастни хора, не е нужно някой друг да ги сдобрява. Още повече, че те бяха в обтегнати професионалти отношения, но не бих казала, че са нарушавали добрия тон, не е имало обиди , дори се долавяше тъжно разбиране за отсрещната гледна точка.  Що се отнася до почина на Стинг – видяла жабата , че подковават вола... Време е образът на Филип да излезе от  свръхтърпеливо понасяне на всичко и да започне да действа.

Доста нереалистично ще ми бъде, ако французина пристигне в „Маркова изба“...

Наивното неведение на Харизанов относно Антония, също ми е неубедително. Двамата с Бончев са много нависоко в иерархичната битка за това, кой е по-по-най-местният феодал на града... Най-вероятно и той си има една вярна Грета, която старателно събира и анализира информация, и услужливо я припомня при нужда. Не вярвам любовните похождения на Бончев да са били чак толкова законспирирани.

Със съжаление отбелязвам, че се усеща бързото писане само за да има още и още .  Впрочем неизненадващо. Но продължавам да се наслаждавам.

Все пропускам да кажа, колко много харесвам играта на Геро! Мноооого!
Светлана Янчева изпълва с присъствие всеки кадър в който е! Надявам се да е здрава!( В темата за театър четох нещо обезпокояващо, но няма да разводнявам! )

Сцените в Рим бяха прекрасни, красиви, емоционални , истински! Бях изненадана в очакванията си – очевидно клиширани. Мислех си че ще видим грандиозния, космополитен и пренаселен град, а видяхме малките улички, колоритни , тихи, артистични.... Прекрасно присъствие на италианския актьор в ролята на реставратора!!! Макар това с разноезичния разговор да ми олеква доста...

ПП Еййй, наръбените чаши на Дария избиха рибата!!! Тази жена откъде пада, все пак винарна ръководи, на италиански светила-винари плаща... Чак пък толкова в заблуда да живее относно дегустацията ...Thinking

Последна редакция: пн, 29 яну 2024, 14:02 от lady Koup

# 146
  • Галифрей
Съгласна съм 💯 с Lady koup един епизод съжалих Марта, и тя пак показва своята токсичност. Идеята й беше тъпа.
Искам Филип да я разкара.

# 147
И аз си помислих за момент, че като нищо ще     вкарат дъщерята на Дария, като годеницата на сина на Пелагия. Тя говори само за смъртта на мъжа си, по всяка вероятност момичето е живо, но имат драма в отношенията си...Ивайло ли се казва синът? Аз не чух да се споменава име.
P.S. Светлана е значително по-добре физически, а струва ми се и емоционално, вече играе на пълен капацитет в театъра.❤️

# 148
Когато Пелагия написа съобщение "в Рим съм ", дадоха, че го изпраща до Ивайло.
Какво й е било на Светлана?

# 149
На мен цялата история с Цвета и италианеца ми беше супер смешна, поне да бяха и избрали някой набор, този изглеждаше все едно и е син. Как пък си "говореха", че го и целуна - цирк. Другия италианец вино-гурото и там супер смешна история, като цяло сюжета около Дария е някак изкуствен и съшит за филма.

Общи условия

Активация на акаунт