“Вина“ - втори сезон по БНТ 1, тема №5

• 51 851
  • 767
  •   1
Отговори
# 495
Много много много силен  епизод. Да, като динамика леко отстъпваше на предните (без този в Рим), но всички актьори показаха страхотна игра.

Срещата Бончев- Харизанов. Уникална. Старата гвардия си е стара гвардия. Ехидната усисмвка на Калановски къртеше. Бончев май още не се е усетил, че Харизанов е в основата на проблема с инсталацията.

Антония взе да проявява някакви зачатъци на съвест.

За Харизанов -старши и Харизанов -младши бях пправ. Има бащинско чувство у Харизанов -старши, но както се видя майката е умряла, той е глезел сина и късно се е усетил. Криворазбрани отоншения между баща и син, той се готви да му оставя империя, малкият мисли само за жени.

Свалката между Пламен и Радост ще стане, но ще е трудна свалка.

Радост - имам едно тайно желание -да те видя потен и мръсен.

Дядо Станко най-накаря видяхме повечко от него - напълни ми душата.
Радвам се, че Елина започва да разбира какъв е Филип. това бе удар под кръста.
Мая Бежанска и Милица Гладнишка май ще са в епизодични роли.
Геро е просто един път, Марта не знам като е бременна къде се бута да помага. Освен да е в много ранен етап. Но оценявам, че иска да помага.

# 496
Айде, че вече сме френска колония 😂, шапките шапо

# 497
Имаше закачка между тях. Като нищо и да се познават без да знаят останалите

# 498
  • Другата България
“Сори за мокасинас“......
Още се хиля, сега го почвам, и началото на епизода ме накара да си сипя допълнително.
И как обясни на Валето, че Филип е изнасилен.....голям Геро, “голям“!

# 499
Тоз пък Вале, да беше понаучил български покрай Елина🙄🙄🙄

# 500
Да, това бяха двата забавни момента
Как Геро обясняваше на французина на някакъв смесен англо-български (не по-малко забавен от италиано-българо-английските обяснения на Джукелова с италианеца)
и другият с Радост и Харизанов младши
-ще ти издам тайна.....умирам да те видя потен и мръсен по потник
-Ама това в сънищата ли ти или сега го измисли?

и
-Вече имам 50 лева. Да те заведа на виенското колело
-По-добре лягай да спиш, да ходиш да почиваш, че утре сам трябва да заработваш.

Даааа, трудна свалка ще бъде, но пък забавна.

# 501
  • Галифрей
Смях се и аз. 😂
Гледах промото за другата седмица. Марта хъска срещу  Елина 🍿 Общо взето ще се изложи пред прескоференцията. Много на сериозно се е взела, тя идея си няма какво става. Да си хваща Валето и да си отидат у Францията.

# 502
Никаква свалка няма да има ,Радост е свястно и умно момиче ,като се разбере кой е викнал инспекторите ,а това ще се разбере , Пламенчо ще изпадне в тотална немилост. А и мързела не е по-малко лошо качество от злобата

# 503
  • Другата България
Марта толкова е изтръпнала да не загуби Фифо, че чак за втори път иска да се “бракуват“.
А той горкия се чуди как да се измъкне....

Страхотна сцена с Бончев и Харизанов, много харесвам Калановски, заразителна усмивка има, слънчева.
Страхотна сцена и между Филип, Елина и Валето. Телбис я изигра перфектно, за разлика от сухара Зомбори.
Но не мога да не отбележа перфектния му английски, на Зомбори.

Последна редакция: нд, 11 фев 2024, 23:03 от Merri_An

# 504
Геро ме разби в днешния епизод JoyJoyJoy

# 505
За мен беше най-добрата серия от излъчените досега от втория сезон.Сериала набра скорост.
Елина и Валето- много интересна среща.Не очаквах такова развитие на ситуацията,мислех,че Ели го е преодоляла.
Следващата седмица Марта ще си покаже истинския характер.Досега се преструваше на божа кравичка,но май лимитът и се изчерпи. Trollface

# 506
  • Другата България
Мдаа, ще има заигравка между Радост и малкия Харизан, ще го опитоми тя.....“ще ти трябва социален асистент“........Joy
Цвета започва да усеща ефекта от изявите на съпруга си, съвсем очаквано.
А Дария не успява да се направи на умряла лисица за снимката, просто Елина е достатъчно разконцентрирана, за да го забележи.

Дописвам, че изгледах епизода.
Присъединявам се към съфорумките, които смятат, че малкия Харизан направи това с проверката от глупост и от мързел, никакви лоши помисли нямаше в него, той всъщност е добряк, но не е получил достатъчно обич, което си пролича по изражението на лицето му когато бащата заговори за майката. Явно му липсва.
Аз също мисля, че това на Антония беше самоинициатива и Харизанов няма общо, нещо като наченки на съвест започват да се проявяват и у нея. Обаче, Калановски при гледането на видеото на Бончев беше блестящ, страхотен! Heart

Епизодът беше пореден добър, но беше епизодът на Геро. С него започна, с него завърши.
Преполовихме сезона.
В следващия Марта ще е във вихъра си. В борбата си срещу Елина ще намеси и намеренията на Бончев относно боклука. Продължавам да не я харесвам.

Последна редакция: нд, 11 фев 2024, 23:05 от Merri_An

# 507
Мързела няма нищо общо със злобата. Мързелив човек може да не ти направи нищо лошо, просто няма да му се работи и ще гледа да се скатае. Злобния човек ще гледа да те съсипе.
Ако е за въпрос и Наско е мързелив, но това не прави героя му лош. Не съм сигурен дали ще се разбере кой е викнал инспекторите, а ако се разбере - това ще направи свалката по-трудно и по-забавна, но не и невъзможна.

Антония май започва да се осъзнава, ще вземе да поднесе някоя изненада. Не е много забавно да си пешка в играта на големите. Оказва се, че все пак има някакви зачатъци на съвест. Хареса ми как я стресира Билалов - показа ѝ че може да се промъкне до нея и нея защитена, та ако ще играе играта на сплашване тя се играе от двама.

# 508
Повторно изгледах епизода и определено е този на Геро😂😂😂 Голям превод, голям майтап, голямо нещо, обра точките направо🤣🤣🤣 Откъде пък ги извади тез бисери - от грейпс го засили на рейпс, мокасинас, тен минют, смяла съм се с глас! Още в началото се оплете бонжур, бонсоар, комик голям! Пък после и голям ухажьор се извъди - шапки унисекс, нам кво😂😂😂
Че пепелянки, глигани…цял фестивал направо!😆
Филип извъртя гаден номер на Елина с Вале. Тя добре му го рекна, от цял свят, точно на франсето за консултант се спря🙄 И в крайна сметка, отмъщението е в сила - явно ( с целувката с Вале да го ядоса) и прикрито (като не им казаха за еднодневните договори на берачите) - гледах ги, двете грации, Елина и Дария, в лозето, как спокойно си дегустираха гроздето, обсъждайки предстоящия гроздобер с ножици, берачи, договори и т.н., хитруши големи🙈 Абе, жена да не ти вземе мерника да ти отмъщава, в чудо да се видиш!
Марта ми е тотално нелепа и в личен (втори брак да иска?), и в професионален (навсякъде си пъха носа във винарната без нищо да разбира?!) план.
Пелагия се оказва здрава?! Страхотно ако е истина!
Цвета нещо я работят разни шефки в клиниката, как й отмъкнаха меда, ти да видиш…
Бончев и Харизанов, велики!
Великолепна игра!
Калановски чак чашата си изтърва от нескрита мъка по жена му, разчувства ме.
Докато синчето му…Сори Пламка, но сгафи.
Не по този начин. Не натопяваш приятел щото те мързи да гледаш, изложи се днес.
А Радост само се гъбарка с него според мен. Хич не му се трогва от тежките намеци, поне засега. Той как се направи на тапа като видя падналата й шапка в лозето - ми вземи я бе, дивак!
Антония май нещо влезе в час най-накрая.
Готин епизод.

# 509
Страхотни актьори - как играят с очи, с изражения - наслада за зрителя. Това за мен е добър актьор, да можеш да ми говориш без думи.
Билалов и Калановски - класа и естественост, сякаш са си такива и в реалността.
Пламен с тъга в очите се сети за мама, липсва му, но пък така по детски да натопиш винарната без да мислиш за реалните последици. Дсно да е от мързел. Не мисля, че ще излезе нещо с Радост, тя е друго тесто.
В общи линии, филма трябва да се гледа, не да се ползва за фон, ако искаме да разберем героите.
Сериялът е доста над сапунките, които служат за фон в стаята.
Да видим скритите тайни...

Общи условия

Активация на акаунт