“Вина“ - втори сезон по БНТ 1, тема №5

• 51 143
  • 767
  •   1
Отговори
# 510
На мен ми е интересно каква е интригата с евентуалната дъщеря на Дария от снимката. Жива ли е, ако е не е, как е умряла...Ако пък е жива, защо Дария не споменава нищо. И от този храст ще изскочи заек...

# 511
Билалов и Калановски разцепиха мрака. Понякога единият актьор е много добър, но тук и двамата са уникални. Билалов в привидно отпуснатата му поза, Калановски със присмехулни очички и ехидна усмивка... Старата гвардия ме накара да викам от радост.
Свалката на Пачо се оказа трудна свалка. На Радост такива много са ѝ минавали пред очите, нали е работила на бензиностанция. Сгафи младежа,тя тъкмо бе започнаха да вижда в него човек и  той все че се изложи. Не е от лошотия, но като разбере тя със сигурност доста време ще му бъде ядосана
Филип си показа рогата. Искаше да направи демонстрация на Елина, че не е трябвало да напуска. Инак не мога да си обясня точно франсето да извика. Чак на Валето му става неудобно. Но Филип е егоист. Голям удар под кръста.
Марта разбира точно колкото и Филип от вино, на с нейната бременност не е пододящо да ходи да бере лозе в тия жеги. Обаче тя се мъчи да прикотка Филип - навсякъде се пъха, където е и той. Разбирам я обаче точно за лозето не мисля че ѝ беше сега мястото можеше да получи удар и какво правим?
Повторният брак е нещо много на мода в Холивуд, на по нашите ширини - не. За мен винаги е издавал несигурност на единия от двамата във връзката.
Добре че дадоха повечко от дядо Станко, истински се зарадвах, особено как взе да обяснява на младежите какво е филиз.
Цялото бране бе леко комично, но явно отвреме на време ще пускат и разтоварващи епизоди - като този в Рим. И отново- едан симпатична ненатоварваща мелодия.
При Пелагия целта бе да се покаже, че понякога стават чудеса, ако имаш вяра. И че болниците не са панацея.
Цвета не знам дали наистина си даваше сметка сега Андрей като се кандидатира кави удари ще се посипят по нея и Елина. Вече бере плодовете на решението си да го подкрепи.
Антония почва да осъзнава, че се набута между шамарите на Харизанов и Бончев. Бончев не я трае, Харизанов само я използва, общински съветник не успя да стане, засега не се е сдобила с вила или кола или някаква съществена придобивка, а вече я използват за лошия вестоносец и за човек за сплашване. Тази роля не ѝ се нрави, предпочиташе безгрижния живот. Видяхме че има и зачатъци на съвест - осъзна, че инсталацията наистина ще отрови виното и ще съсипе региона, а освен това бе приятелка с Цвета и не може поне малко да не ѝ е гадно от ситуацията, особено когато Цвета каза, че двамата с Андрей са преживели 30 години. Сигурно се запита дали и тя след 30 години ще е с Харизанов.
Андрей хубаво ѝ показа, че заплахите са игра за двама. Без да ѝ прави нещо, просто ѝ показа, че във всеки момент може да я доближи. Като онази сцена с конската глава в Кръстникът. Сигурно е доста стресиращо да си със затворени очи и изведнъж да чуеш глас на свой враг и да го видиш надвесен над теб.
Единственото което ме дразни, че масово ходят с тъмни очила, за да се правят на непукисит - и Харизанов-младши, пък сега и Елина.
Сцената между баща и син Харизанов също беше велика. Както и предполатах - майката е умряла, бащата е отпуснал края на сина, давал е лош пример и е осъзнал, че има да завещава империя на непрокопсаник и се чуди какво да го прави. Малко късно се е сетил, но това не значи, че няма бащинско чувство.
Видя се, че е обичал жена си, за него Антония е нещо предходно, въпреки че през Билалов зае поза по този въпрос.
Момента как щеше да отлее ракията за покойната си съпруга и от мъка изпусна чашата бе много затрогващ.

Последна редакция: пн, 12 фев 2024, 01:44 от Лорд Сняг

# 512
А мен пък точно ненaтоварващата мелодия ме отегчи. Като от калъп с Аll Inslusive.

# 513
  • Бургас
Някой знае ли как на Виваком да си върна сериала.Аз мисля, че само определени часове може да се връща, но да не би да има начин? Снощи изтървах и сега не знам как да го гледам, а по думите ви изглежда е бил доста интересен епизод.

# 514
Ако имаш приложението , директно отваряш на неделя и избираш от програмата

# 515
  • Пловдив
Малкия Харизанов не е чак толкова глупав. Само на него му хрумна, че берачите трябва да имат договори. Лекичко цапардоса Радост. Тя, хубаво е нахакана и нахъсана да командва, но има пропуски в организацията. Освен това той не е мрънкач, няма кола, няма пари, но пак го раздава лежерно. Има хляб в това момче, просто никой не го взима насериозно заради маската му на безразличие и образа на нехранимайко.

# 516
Филип извика Вале в отчаянието си, че останаха без енолог и като "отговор" на конкуренцията и Маурицио Сенси, т.е. нещо от сорта "и ние имаме сериозна връзка от световното винопроизводство". Според мен нямаше никаква идея да вика Вале заради Елина.

# 517
Точно пък франсето ще вика, като знае, че в лоши отношения с Елина. Спокойно можеше да попита Елина за препоръка за добър енолог, все още бяха в добри отношения. Не мога да повярвам, че в чичко Гугъл няма енолози. Няма ход  - да кажеш, че Кристоф Вале е единственят останал енолог...
А Кристоф Вале, голям майстор веднага се оказа свободен, за да поеме работа в провинцията

П.С. принципно има само на определени телевизии, но БНТ е една от тях при нея става. Довечера ще взема дистанционното, ще проверя и ще ти кажа.

# 518
  • Бургас

Да сваля на телефона ли? Малко съм скарана с новите технологии, но ако е това ще се справя.

# 519
Чудесен, забавен епизод. Голямо удоволствие ми е да гледам сериала, не ми се иска да свършва.

Бончев и Харизанов бяха като на среща на титаните.

Наско беше уникален!

Дребния Харизанов ме разочарова. Пък и не му се вписва в образа тази постъпка. Очаквах нещо по-лежерно от него като опит да се отърве от брането. Би следвало да знае какви последици може да има една проверка от ИТ.

Не мога да преценя защо Филип извика Вале. От една страна, звъняха на кого ли не, всеки им отказа и като последен краен вариант Филип посегна към визитката му.
От друга страна, той знае за отношенията им с Елина и как тя би реагирала като разбере.

Но в крайна сметка, не мисля, че го направи нарочно и за да я засегне.

Миловидното Марте съвсем ще си покаже рогата в следващия епизод.

# 520

Да сваля на телефона ли? Малко съм скарана с новите технологии, но ако е това ще се справя.

Да, изтегли еон приложението. После чрез номера се регистрираш, създава ти профилче, ако имаш право на пакет с телевизии ще си гледаш, ако ли не, ти се пилагат 15 безплатно, но бнт е включен

# 521
  • тук, на мястото си
Не разбрах кога Пламен е извикал Инспекцията по труда.Мисля, че е някой друг. За договорите май вина има Геро, той трябва да ги подготви, но той досега не го е правил, Елина се е занимавала. Предполагам, че тя ще бъде обвинена, че ги е извикала.

# 522
Опаа, Хюстън, имаме решение! Марта и франсето ще бъдат двойка (Дианче, и аз го усетих), допадат си 100% по префърцуненост.
Срещата на Бончев и Харизанов беше "срещата на водните биволи"- топ. Дори се изненадах, че Харизанов се съгласи, но нямаше как да не си начеше егото да види падналия Бончев. Той пък взе, че го изненада Simple Smile
Епизода мога да си го пускам като ходя на спа- релаксираща музика, хубави гледки- лозя грозде...

# 523
От трейлъра за следващия епизод ми се стори, че Марта обвинява Елина за проверката от ИТ. Едва ли предполагат, че е някой от техните работници.

# 524
Не разбрах кога Пламен е извикал Инспекцията по труда.Мисля, че е някой друг. За договорите май вина има Геро, той трябва да ги подготви, но той досега не го е правил, Елина се е занимавала. Предполагам, че тя ще бъде обвинена, че ги е извикала.

Беше след като Радост прати Пламен да спи, че го чака на следващия ден ново бране. Показаха го как пуска в гугъл търсене на "трудова инспекция".

И аз видях, че Марта изфлиртува с Вале, но не се замислих, че може да развият това и да ги вкарат във връзка. Добра идея ще е, те наистина ще си допаднат по манталитет.

Общи условия

Активация на акаунт