“Вина“ - втори сезон по БНТ 1, тема №5

• 51 082
  • 767
  •   1
Отговори
# 615
Ранните винени сортове колкото и да узреят по-рано,  се берат през септември. На всички слаби жени около мен,  които съм виждала през живота си им проличава най-късно на края четвъртия месец, включително и на снаха ми която е висока и слаба като Марта. А Марта няма никаква заобленост на корема, по- сметки откакто си тръгна за Щатите трябва да е  шести месец. Да не говорим че до скоро пиеше и вино. Ще има заек в този храст.

# 616
  • Галифрей
Веднага наскачахте, хей!😅
Аз пък съм си Тома Неверни и имам пълното право докато не видя, да не вярвам🙃
На бременните около мен винаги им е личало около 4ти месец, особено пък на неимоверно слабите, та така🤷🏻♀
Да ти кажа и аз съм така. Част от мен още се съмнявам за нейната бременност. Но колкото и да не ми иска е, показаха снимка и нали режисьора го потвърди.  Просто тя е дълга пръчка няма да й личи. Има случай където цялата бременност изобщо не личи грам, но това е при спортисти и някой отказват при психика ей такива, но това е рядък случай.
Накрая бебето ще се окаже,че е на друг 🍹😁

# 617
Здравейте, едва днес изгледах епизода. Мина ми през ума, дали пък Дария не е майката на Харизанов младши? Направи ми впечатление от трейлъра за следващия епизод, че двамата с Харизанов старши не са си непознати. Освен това в еп. 6 той тръгна да оставя чашата, все едно ще прелее, но не го направи, а я счупи…

# 618
Ами ние всъщност видяхме Марта да влиза в кабинета за преглед, но не сме чули и видяли разговор с лекар....,  което ми е странно. Защото иначе чухме разговора на Елина с лекар за загубата на обоняние. Няколко пъти чухме и мнение на лекар за състоянието на Пелагия. Но за бременността на Марта слушаме само от нея... Затова известен скептицизъм изпитвам. Но да, много ще забозят, ако се окаже "мнимият болен" Марта!

Марта бе извикала Филип за два или три прегледа, това че той не дойде не е нейна вина. Би било странно ако Филип бе дошъл и нямаше доктор в кабинета. Освен това Зоя дойде с нея, спокойно може да е видяла лекаря, пък да не го показват. Ако е за въпрос и Елина не показаха как я преглежда лекаря за змията.

П.С. Майката на Харизанов младши очевидно е умряла. Харизанов старши започна да отлива ракията като за покойник и изтърва чашата от мъка. Но че има връзка между Дария Томова - и Харизанов -старши - има,определено.

# 619
  • Варна
И според мен е починала и както някой тук предположи вероятно при раждането на Младши и  е много вероятно бащата да обвинява подсъзнателно сина си за смъртта й.

# 620
  • Бургас
пеп-4o,не пиеше, а се учише да дегустира.Не се гълта, плюе се.

# 621
Действието на първи епизод се развива края на месец март около. Това става ясно, когато Марта обясняваше за кога е купила билетите. Било е може би 3 или 4 епизод. Така че няма как да е в началото на бремеността. За това много се съмняват каква е историята. Аз също. Трябваше да е малко по- достоверно направено. Поне леко да си личи или нещо такова. Да й сложат някаква възглавничка поне.

# 622
Нали Виктор Божинов каза в интервю, че бременността на Марта си е съвсем истинска, не се преструва. Не виждам повод за спекулации относно това, бременна е и това е. Вече кой е бащата може да бъде обект на коментари.

# 623
  • Варна
Аз не съм висока, но с последната ми бременност качих много малко килограми и хора, които са ме виждали в осмия месец не знаеха че съм бременна. /е, не съм  носила дрехи по тялото/.
Така че и Марта спокойно може да бъде в 5-6 месец без да й личи.

# 624
  • Другата България
Марта не е викала Филип за никакви “2-3 прегледа“, а за един, на който той не отиде заради змията и Елина.
На втория директно ѝ отказа, но и самата Марта не отиде, а се върна във винарната когато видя, че Елина идва.
Самата тя си пропусна прегледа, и Филип няма нищо общо.

# 625
Май не са го измислили добре времевия интервал. Аз не мога да преценя Марта колко време изкара в Америка преди да се върне. Няма уточнение нито за това, нито в кой месец е. Може пък скоро да й сложат един корем или поне да започне да носи по - широки рокли. Иначе май откакто е започнал самия сериал при тях все ми изгежда до е 20+ градуса. Да видим ще има ли зима. 😅

# 626
  • София
2 са прегледите, но тя нямаше как да е сигурна, че той няма да отиде поне на единия, а и не знаем дали Зоя не е влязла да се порадва на гледката на монитора.

Зима няма да има, защото не са снимали през зимата.
Не помня това за март и билетите. За пристигане или за връщане са били тези билети? Защото те останаха доста повече от планираното.
Дали при сланата Елина не се притесняваше за летораслите? Те точно май месец тръгват. Трябва да си пусна пак серията.

На мен лично не ми пречи липсата на корем на Марта, защото съм наясно, че е филм, а и аз самата съм от жените, които до късно не си личат, че са бременни.

# 627
  • Другата България
Да, два са прегледите, но на втория и Марта не отиде, което беше много тъпо за мен заради причината.
Това ме кара да се съмнявам и аз за въпросната бременност. По-скоро чие е бебето, а не, че го няма. И изобщо цялото ѝ поведение относно това дете.

# 628
Да, два са прегледите, но на втория и Марта не отиде, което беше много тъпо за мен заради причината.
Това ме кара да се съмнявам и аз за въпросната бременност. По-скоро чие е бебето, а не, че го няма. И изобщо цялото ѝ поведение относно това дете.
  И за мен като човек борил се да има деца ми е странно лежерното и поведение около бременността , но пък вероятно нормално за жените без проблем със забременяване и износване на дете, а и характера и е да не драматизира много , по-студена и хладнокръвна е.

# 629
  • София
Е, как да отиде, като видя пристигането на любовницата на мъжа си!?
То бебето в корема може да изчака 1-2 дни до следваща дата за преглед, без да му стане нещо. Не е ставало дума да има проблем и бременността е нормална.
Много жени, преживели загуба на дете (особено родено и поотгледаме), умишлено се дистанцират при следваща бременност и гледат да не се привързват към ембриона, докато не е сигурно, че е здрав и жизнеспособен.
На нея ѝ е важно да задържи мъжа си на този етап и да не остава насаме с Елина.

Общи условия

Активация на акаунт