“Вина“ - втори сезон по БНТ 1, тема №5

• 51 086
  • 767
  •   1
Отговори
# 600
Честит празник!

Явно аз съм единствената, на която Геро грам не й е забавен. Не се смях изобщо на сцената между Вале и Геро.

От момента, в който Зоя замина за САЩ пиша, че според мен тя ще се появи отново и ще има важна роля в кулминацията на сезона.

Филип абсолютно се показва като безхарактерен персонаж и освен Марта, която иска да го задържи, никой друг не го приема насериозно. Жените в този сериал са повече мъже от мъжете. Изключвам Бончев, Харизанов старши и дядо Станко.

# 601
Геро и на мен не ми беше смешен... И като цяло изчетох коментарите преди да гледам серията и останах изненадана от всички суперлативи, защото не видях нищо кой знае какво. Явно аз не съм в ред Grinning

# 602
В ред си,просто първо гледай,после чети,иначе се разбърква настройката и гледаш предубедена.

# 603
  • Пловдив
Всички очакваме нещо да се случи, но нищо не се случва. Загатват се някави сюжетни линии, берем лежерно, и озвучено, грозде малко по-дълго за 12 серии. Някак действието е лемаво, хубава дума, все едно са 120 серии.

# 604
Споделям общото мнение, някак бавно се случват нещата. Но ако има почитатели на сериала “Игра на тронове” ще разберете, защо сравнявам мудното действие с това тук. Да видим дали Лили Маравиля ще се окаже права и последният епизод, че е кулминацията.

Относно Зоя мисля, че нейната появя е задължителна и ако на Филип му е трудно да е между жена си и любовницата си, появата и присъствието на Зоя ще го досъсипе. Тя изигра важна роля в края на миналия сезон, затова подозирам, че ще се появи отново много скоро.
Има сюжетни линии за развитие, а аз очаквам дори и следващ сезон.

# 605
Зоя може отново да бъде централна фигура за разплитането на историята около снимката с бабите и дядовците.
Има още "хляб" в героинята й. А може и да се върне след сцената, в която Марта се е свила и плаче около бебешкото легло, тогава зависи колко драматичен обрат ще има...

# 606
Прави сте, Геро си е тромав и в пряк, и в преносен смисъл🙈 Аз много се смях на сценаристичната хрумка да смесят френски и английски - непрекъснато ми идваше всичко на френски и даже в един момент се сащисах, защото “car” на англ. си е кола, но на френски означава “защото” и даже си викам “Брех тоз Геро много го вдява тоз френски”🙈😂🙈 Но после нещо не ми се върза смисъла на изречението и си рекох “Абе той по си знай английски от френски, нормално!”🙈🙈🙈
Иначе с шапо-то в лозята нямаше грешка😅
Но играе тромаво и фъфли.
И друг да беше поел чуждоезичните реплики на Геро, пак бих се смяла така от сърце! Просто работя и с двата езика, но през ум не ми минава да ги смесвам така смехотворно🙌 Затова ми беше забавно😂
За Зоя. Лулчева играе много намахано, идеално си влиза в ролята! Би било добре да се появи пак и да им поразбърка картите отново🙃 На Филип тогава съвсем ще му потънат гемиите🙈
За Марта се питам колко месечна ще е тази пуста бременност та с лупа да я търсиш?!🤔 Намирисва на гнусна, опашата лъжа; персонажът й и без това клони към антипатичен, с тази мнима бременност съвсем ще я закопаят🙄

# 607
  • София
Защо продължавате да спрягате мнима бременност, когато жената и на лекар отиде, и на ехограф? Чак пък такава конспирация. Все пак са минали едва няколко седмици, а има жени, на които не им личи поне до 7-мия месец.
Гроздоберът започва обичайно на 14-ти септември. В сериала коментират, че почват много рано - по спомени мисля, че Наско се възмущаваше, че има още поне 2 седмици. Значи в сериала гледаме последните дни от август или първите дни от септември.
Предният сезон се развиваше в края на април и началото на май. Даже нещо ми се върти, че Зоя питаше Дария къде е била преди 4 месеца, когато са мислили да продават.

# 608
Да и аз щях да питам, защо се спекулира с мнима бременост? Марта ходи вече три или четири пъти на лекар,  на ехограф, определиха пола на детето...сега и лекаря да е намесен, пък и сестрата, пък и човека на скенера- то голяма конспирация, голямо чудо. Половината болница за Марта трябва да работи. Пък и тя е научила новината още в САЩ, тук се потвърди - значи и болницата в САЩ трябва да работи за нея. Бре, тая Марта била много голяма клечка.
Месеците не съм броил, но от 1 до последния епизод на 1 сезон, когато Марта се върна да са минали най-много два месеца, ако има и толкова. На повечето жени преди шестия-седмия месец изобщо не им личи

# 609
  • Другата България

Така си е.
Дори направо до деветия не им личи.
Ох......

# 610
Бившата ми шефка беше така висока и клющава като Марта, ами верно в 8мия месец й пролича, не си измислям. Шокира целия офис като каза, че ще ражда след 2 месеца Joy Та, случаи всякакви.

# 611
В много филми/сериали смятат, че щом бремеността е ранна (до 3 - 4 месец), няма нужда от бременен корем на актрисата. Чак като понапредне, слагат корема.
Не го смятам за проблем и не мисля, че е защото Марта не е бременна наистина.

# 612
  • Бургас
Ами ние всъщност видяхме Марта да влиза в кабинета за преглед, но не сме чули и видяли разговор с лекар....,  което ми е странно. Защото иначе чухме разговора на Елина с лекар за загубата на обоняние. Няколко пъти чухме и мнение на лекар за състоянието на Пелагия. Но за бременността на Марта слушаме само от нея... Затова известен скептицизъм изпитвам. Но да, много ще забозят, ако се окаже "мнимият болен" Марта!

# 613
Има разлика и контекста е различен.

При Елина и Пелагия става въпрос за сериозни здравословни проблеми. Този на Елина засяга професионалните й умения, при Пелагия е въпрос на живот.
Затова и имаше разговори с лекари, да проследим какво се случва с тези сюжетни линии.

При Марта акцента беше, че Филип го нямаше на прегледа. Затова не дадоха самия преглед, а чакането за прегледа.

# 614
Веднага наскачахте, хей!😅
Аз пък съм си Тома Неверни и имам пълното право докато не видя, да не вярвам🙃
На бременните около мен винаги им е личало около 4ти месец, особено пък на неимоверно слабите, та така🤷🏻♀

Общи условия

Активация на акаунт