“Вина“ - втори сезон по БНТ 1, тема №5

• 51 891
  • 767
  •   1
Отговори
# 210

Лемав ми е,  но явно с Весела Бабинова, която е супер вихрушка, добре се балансират.

Научих нова дума Joy

# 211
В Черешката, Владо си беше точно като във Вина - говори тихо, спокойно, монотонно дори, няма превес на никаква емоция.
За мен специално е флегматичен. Но виж, лемав също си е попадение, мил, роден език - до последно ще ме изненадваш🙌
Сега си хванах дерт как ли се превежда точно лемав на ингилизки и/или французки  (голямо ровене ще пада😂🙈)!

# 212
  • Враца
Ееее, стигате де. “Лемав” си е много описателна българска дума. 😃 поне във враца си я ползваме често. Означава бавен, несръчен, когато хващаш нещо и го изпускаш, един вид не си служиш добре с ръцете , си “лемав”. 😃

# 213
Ееее, стигате де. “Лемав” си е много описателна българска дума. 😃 поне във враца си я ползваме често. Означава бавен, несръчен, когато хващаш нещо и го изпускаш, един вид не си служиш добре с ръцете , си “лемав”. 😃

С една дума" смотан"!😁

# 214
Лемав не съм чувала, но кекав си използвам.
Вергов какъв ще го играе или не се знае.

# 215
  • пустинен пъпеш
А на мен ми е интересно произходът на значението(етимологията) на думата лемав -дали е някаква кръстоска от ленив и нещо друго,поставяйки акцент върху първата,т.е за разлика от не-сръчен да означава непохватен от мързел.

# 216
Лемав не съм чувала, но кекав си използвам.
Вергов какъв ще го играе или не се знае.

Вергов го игра вече. Мина и замина.

# 217
Кекав не е ли в смисъл болнав?!🤔
Иначе идеята лемав да е обобщение на ленив и мързелив, страхотно ми допада💪😅
А иначе Вергов както се появи, така и изчезна.
Един вид, Дария е платежоспособна и си вербува наш Вергов да й рекламира виното🙃

# 218
Не съм го чувал никога лемав, но ми бе близко до акъла какво значи. Инак  тук масово използваме думата кьопав, за някой с две леви ръце.

Кекав и аз го знам за болнав.

Вергов - никакъв- Целта е  Дария Василева да може да се изфука.

Последна редакция: ср, 31 яну 2024, 15:14 от Лорд Сняг

# 219
Не само Дария, и самата продукция Grinning. Виждала съм го и в други филми, някой известен актьор участва за 2 минути, но са запомнящи се заради него.
Аз прочетох ленив, никога не съм чувала лемав. Grinning Явно повечето научихме една нова дума.

# 220
От Северозапада съм, сефте чувам и аз лемав Grinning Флегматичен сякаш добре го описва също.

# 221
Хихихи, леле каква дискусия е станала тук.
Точно в такъв смисъл го използвах- флегматичен, муден, бавен, абе лемава работа... Иначе "кекав" ми е по- скоро като смотан, а Зомбори (че и Филип) не е смотан, лемав ми е Satisfied
От къде го знам, не се сещам, но най- вероятно е северозападен, тъй като имам жилка от там.

# 222
  • Варна
Вергов - никакъв- Целта е  Дария Василева да може да се изфука.
Да ти подари една бяла риза за кръстник..
Дария Томова е.
Скрит текст:
Това бъркане на имена при теб отскоро ли е или винаги си бил небрежен към имената?

# 223
  • Бургас
Камѐо ролята на Вергов, според мен, си беше мълчалив жест на подкрепа към него покрай онзи скандал...около "Откраднат живот". Така ми подейства на прима виста.

# 224
Зомбори е рак, не искам да говоря за всички, но 80 процента от представителите на този зодиакален знка са като него. Нищо лично, за мен тази зодия не ми допада

Общи условия

Активация на акаунт