Гастротус бейби колко?

 • 879
 • 7
 •   1
Отговори
 • Мнения: 9
Здравейте мили мами!
Имам въпрос... бебчо е почти на 3 месеца, на контролния преглед 2ри месец педиатъра каза, че има тих рефлукс и да продължим с Инфакол. Но последните 2 седмици е кошмар... много е неспокоен, мрънка, кърменето е много трудно (освен, че може би минава и скок в растежа), правим ми кърмаческа стачка, мъчи се, слагам го гладен е, суче малко и почва мрънкане и рев и това на почти всяко кърмене борба.. личи, че нещо го мъчи, мъчи и мен. Опитвам се да го успокоявам и т.н. всичко изчетох. Но си го мъчи май най-основно рефлукса, оригва се, изкарва газове, понякога връща, понякога се оригва чак час след хранене. Въпроса ми е, инфакола не му действа нещо, закупих Гастротус бейби сироп да пробвам и това, пише да се дава по 3мл на хранене, но на всяко хранене ли трябва? Той е изключително кърмен и има 8-9 кърмения за денонощие. Как да му го давам?

# 1
 • Мнения: 184
Може да му расте и зъбче.

# 2
 • Мнения: 9
Да това е другото предположение, че и това също може да започва с рефлукса... много слюнка има постоянно, яде си ръцете Нон стоп направо целия юмрук си бута, прави даже локвичка в креватчето от плюнчене. Няма да се очудя зъб да му избие. Той много бързо се развива, направо недоумявам, от 2рия месец е 6,500кг 62см, главичката си държи от 20тия ден,а гука и се смее от началото на 1вия месец, което като "стандарт" изобщо не съм очаквала толкова рано.
Но рефлукса си го има установен от педиатърката още от началото. Ползвали ли сте този сироп или някой ваш познат да знае дозировката? Че инфакола го спирам, няма смисъл, не му помага...

Последна редакция: чт, 25 яну 2024, 13:12 от Веронна66

# 3
 • Мнения: 5 211
Питайте педиатърката.
Моята дъщеря е пила гастротус но на по - късна възраст. При кърмаче не знам как се дозира.

# 4
 • Мнения: 9
В листовката пише при новородени до 5кг 3мл след хранене, но не пише дали след всяко...

# 5
 • Мнения: 369
А инфакола на всяко кърмене ли го давахте? Защото и той се приема така, иначе няма смисъл. На моята дъщеря помагаше. Също беше много лакома, преяждаше системно на гърда и връщаше после по малко, килограмите също летяха и личната ми се караше. 😁

# 6
 • Мнения: 9
Здравейте.  Да на всяко хранене му давам инфакола още от раждането, за коликите действаше до някъде, но при рефлукса не. И моята му вика, че е шишко, ама няма какво да направя,  поне и на ръст расте.

# 7
 • Мнения: 1
Добър вечер, мамчета!
Имам един въпрос...
Моята дъщеричка е на 7 месеца и преди няколко седмици отрихме, че има ГЕР .
Водих я при специалист гастроентеролог и и предписаха фамотидин 4mg., прахче по едно сутрин и вечер.
Но в листовката пише, че не се прилага на деца под 12 год. възраст?
Ще звънна пак на докторката, но съм се притеснила и ако някоя от Вас е имала подобна ситуация ще съм благодарна за мнение.
Лека вечер!

Общи условия

Активация на акаунт