Термин Август 2024 ♥ - тема 3

• 44 401
  • 731
  •   1
Отговори
# 375
Ох момичета, и аз с първата бременност се бях настроила, че ще е момче. Исках момче! Разочаровах се като разбрах, че е момиче…даже плаках вкъщи. Притеснявах се, че не мога да гледам момиче, че мога да я науча на момичешки неща. Направо..да ми се чуди човек! После си промених настройката за нещата, а сега даже не си представям да беше момче! Тя е моята малка принцеса!
Така че, ако някоя от вас изпитва такива мисли и се чувства виновна, смятам че е съвсем нормално! Но ще видите, че това ще се промени и после ще си се чудите на акъла 😃.

При мен го има точно същото притеснение. От самото начало се бях настроила за момче...Така и все още не ни потвърдиха на сто процента пола, но след натискане, гледане и какво ли не- лекаря каза ,че бебето прави всичко възможно да не се разбере пола му, но по-скоро даде индикации за момиче. Да ви призная леко ми стана тъпо. Втората фетална ще ми е началото на март и дотогава все ще тръпнем в очакване, но като цяло май май към момиче си клони. Моето притеснение идва от това, че по наблюдения от мои приятелки ,които имат момиченца- да като са малки съвсем и сладки са голяма слабост на татковците- четат им приказките , заиграват се, даже дори бих казала малките момиченца имат по-силна връзка с бащите, но според мен в даден момент това преминава и особено след 1 клас и нагоре, тийнеджърство някакси ми се струва,че бащите вече отиват доста на заден план. Моето притеснение идваше ,че имам може би илюзия в главата, че ако е момченце ще имаме по-силна връзка ,а и отделно и бащата ще си играе повече с него - ще си имат повече момчешко време, хобита заедно, мъжки си неща, сещате се....Със сигурност ще се радваме каквото и да ни се падне , мъжът ми няма претенции изобщо, просто в моята глава се превъртат всякакви такива мисли. Освен това хич не съм фен на розовото, дори и да имам момиченце ще му взимам повече -цветни неща, зелено и синьо също много харесвам. Може би, защото и аз съм отгледана само от майка ми някак много тръпнех да имаме момченце в семейството, но в крайна сметка божа работа... Днес бях на мамолог и ми откриха по 1 киста във всяка гърда. Доста изтръпнах да ви призная честно, лекарката каза,че друго не открива, посъветва ме да отида в 9тия месец отново да сверим какво става. Единствено даде мнение,че е възможно да има проблем с кърменето ако има натискане или възпаление и че ще трябва да се внимава. Много се ошашках, ще отида и на друго мнение вероятно... При някой такова нещо случвало ли се е?

Последна редакция: ср, 07 фев 2024, 22:37 от archimind

# 376
archimind, и аз така смятах за розовото. Първите няколко месеца нямаше нито една розова дреха. Баща й казваше, че съм й купила момчешки дрехи 😄.

Сега има много розови, даже ми харесват! Странно нещо е майчиният мозък. Сега гледам момчешките дрехи…ми не ми харесват, повредила съм се.

# 377
Здравейте, днес бях за маг.секрет, още на визуалния преглед АГто установи силно зачервеняване и подуване, но след прегледа и при уриниране така ме щипеше че беше ужас, след което видях на ежедневката нещо като кръв, явно при вземането на секрета ме е разранила, много е оскъдно но го има, малко се стресирах честно казаноо..според вас дали е нормално, и случвало ли ви се е

# 378
Nadala, като прочетох коментара ти, нарочно се изправих и се отпуснах - като плондер съм, и на мен взе, че ми стана малко смешно. Мама ми разправя колко важна се е чувствала с първата си бременност и големия корем, сякаш всички нея са гледали. Със сигурност и видимото бременеене си има своите позитиви, може би са нормални емоции и ти благодаря, че сподели, че и ти минаваш през тях!

archimind, не е необходимо да налагаме стереотипи върху децата - не е нужно да отглеждаш тЮлена розова принцеса, ако не ти харесва. А защо пък малката да не прави "мъжки" работи с татко си - да гледат спорт, да я научи на правилата на футбола, дори ако щеш и някакви дребни ремонтни дейности (стига и на детето да му е интересно)? Момиченцата наистина припадат за бащите си, подобно време заедно би било незабравимо! А до тийн годините има много време, не го мисли отсега. Simple Smile За съжаление не мога да дам съвет за кистите.

Sunshine, възпалената лигавица се разкървява по-лесно, няма страшно. Следи се все пак, колко е кръвта, ярка ли е, има ли съсиреци, има ли и други оплаквания. Ако продължава да те притеснява и утре, отиди пак да те видят, за лично спокойствие. Simple Smile

Последна редакция: ср, 07 фев 2024, 23:26 от Кики Доки

# 379
Здравейте ,момичета ! Как сте? Flowers Hibiscus
Аз вчера бях на преглед, тъй като имах една тъпа болка ,която се оказа леки контракции. Доктора каза, че не е нищо фатално, шийката е затворена ,но и аз минавам в клуба на магнезия Rolling Eyes

Днес влизам в 4ти месец и продължавам да не мърдам и грам от свалените 2кг ,но забелязвам появата вече втори път на киселини Confused
Хубав ден на всички! Heart

# 380
И при мен се появиха киселини .. много рано 😫

# 381
Да си кажа и аз с моите 3 момчета как минаха емоциите,като разбирахме пола. Винаги, ама винаги съм си мечтала за момиче, понеже с майка ми сме страшно близки и ми е като приятелка(само дете съм) и някак ми се искаше да си имам и аз такава приятелка,понеже с нея и си пътешестваме и всякакви неща, а не върви много с момче на 20+ да тръгнеш по света. Мъжът ми каза:"Няма,ще имаме 2 момчета!"(него го беше страх да има момиче,понеже се гледали по-трудно и има повече притеснения).
Аз винаги съм искала да имам батко, така че когато разбрах за първото се зарадвах,че второто дете ще си има батко, но за второто се бях пренадъхала да е момиче. Даже си го представях,а нямах никакви усещания. Трябва да призная,че изпитах голямо разочарование,като прочетох "male" в пренаталния. Изобщо не се зарадвах,но си казах,че е по-важно да е живо и здраво. После ми стана много тъпо,че така реагирах и осъзнах,че особено за породени, е много по-добре да са еднополови,понеже ще са си по-близки,ще растат заедно с общи интереси,а моите желания са доста егоистични. Малкият е страхотен,обожавам ги и двамата. Сега с третото пак тайно си мечтаех за девойка, но много се зарадвах, като разбрах,че ще е момче. Може би защото през годините разбрах,че много момичета са си по-близки с бащите,а много мъже-с майките(не искам да са мамини момчета,не ме разбирайте погрешно, просто искам да сме приятели като пораснат и да си споделяме, а не да станат на 18 и да забравят,че съществувам). Пълна лудница е от сега, но си я харесвам Grinning
В общи линии, изводът до който стигнах е,че може да си имаш предпочитания за пол,но това не значи,че съжаляваш за текущите деца. Не сменям момчетата за нищо на света,просто освен тях исках още едно Grinning  Освен това, аз преди се занимавах с екстремни спортове и мога доста по-спокойно да ги занимавам със забавни за тях неща Simple Smile

# 382
Сега се връщам от прегледа. Hug
За бебето само хубави неща каза, расте си стремглаво. 14+0 вече е 14,5 см. Размерите са му добри, вече му е малко пространството Grinning беше се свил чак жал ми стана.
Потвърдиха, че е момченце. Обиколката на главата вече е в норма. И ми изместиха термина на 9ти.
Но, нали винаги трябва да има нещо тъпо. Плацентата е много ниско, направо си е превия. Забраниха ми нощните удоволствия и минах на магнезии (диаспорал).
Щях да съм много тъжна, но вниманието ми е изцяло обърнато към бебето и всяка добра новина за него ми пълни сърцето.
Все още чакаме Gene Safe (днес 26ти ден Rolling Eyes), на този етап аз вече се съмнявам, че ще получим адекватни резултати. За сега мислим, че ако на следващата фетална всичко е наред, ще се откажем от амниоцентезата. Взели сме си решението, че ще си запазим детето и не искаме допълнително да усложняваме нещата. Надяваме се уж да сме попаднали в тези 0,1 % на фалшиво позитивните, а ще се молим да не сме от 1ния%, където може да настъпи усложнение. И без това има риск да кървя с тази плацента.

КикиДоки аз искам да имам коремче, че ми е много странно сред другите мами Grinning някак си се чувствам сякаш съм извън клуба. Но, с тази плацента бързо ще се случат нещата Grinning
И съм напълно съгласна с теб за стереотипите. Мен баща ми ме гледаше като момче и имаме добра връзка, но после майка взе юздите. Мисля, че много добре ми е повлияло това време с него.
Моя мъж също каза, че и дори да имаме момиче, ще го гледа като човек. Като се замисли човек, много малко са нещата, които са стриктно за момиче или момче.
Не е истина, че единия пол е по-лесен. И при двата винаги ще има притеснения и ще си скубем косите, когато почнат да излизат постоянно.

# 383
Здравейте.
Аз също съм вече с киселини... Вчера, когато легнах ми се качиха направо до устата 🤮
Вече имам й коремче, качила съм в рамките на месец близо 4кг. Grinning Започнах от 52.600кг
Ако продълважам така, се чудя, дали няма да стигна 80кг 😂😂😂.
Вече нямам търпение да купувам неща за бебетата, но май още е много рано?... Чудя се, на какво или какви легълца да се спра, моля мамите с близнаци да споделят мнение..Първоначално ще държите ли бебетата в една кошарка или в отделни.. говорим за първите 1/2 години?!
Четох по другите теми, купували дървени легълца, та аз още се кумя...Същото е и за количката, чудя се дали да избера по икономичен вариант, макар че всички знаем, че всяка мама иска най-доброто за децата си..., но пък защо да се вкарвам в излишни разходи, като има и хубави икономични варианти...Знам, че когато раждаме за първи път, също търсим най-доброто, но от майки, който са раждали вече и им предстой отново, ме съветват да не се хвърлям в космоса- нямало смисъл... та, да Благодаря предварително за отговорите Ви Simple Smile
Кога започваме с покупките???
Поздрави на всички!

# 384
Деси, за мой огромен ужас, ние тепърва ще започваме ремонт на спалнята и детската стая, мебелите ми се виждат като нещо мнооого далечно, дали има някой друг в това положение? Намерих една хубава поредица от теми тук, нещо от типа на “Покажете вашата детска стая”, много хубави съвети има там! Някой беше казал нещо, което много ми хареса - да не се претрупва стаята предварително, а малко по малко да се купува това, от което има нужда. Може би така ще процедираме.

# 385
  • София
И ние тепърва ще правим ремонт на стаята, която ще си е негова. Тя си стоеше като склад и си чакаше. Там си е за основен. Както сме го купили апартамента, тази стая си седи така. След 3 месеца вероятно ще започна с покупките, защото искам като изляза от болницата с бебето, всичко да си ни е готово. Но аз си правя списъче с разни неща за бебчето, стаята.

# 386
Nadala, стискам палци скоро да спрат комбинираните новини и да се включваш само с хубави вече!
И аз съм на мнение, че няма по-лесен пол, различни притеснения има като пораснат, но не мисля, че едните са по-малки.

Деси, това нетърпение ще има да те държи до края. Аз примерно като купих предния път всичко и седмица по-късно вече се чудех няма ли да идва време вече да идва бебето, да може да си ползва всичките нови неща. Конкретно за близнаци съвет не мога да ти дам, аз също съм гледала по-бюджетни варианти за доста от нещата, защото не виждам смисъл да се хвърлят хиляди за нещо, което е не по-малко удобно в стотин. Примерно количка тогава ние си взехме 3в1 (мисля че беше към 250-300 евро тогава), а в немската група гледах майки, които купуваха колички само с бебешки кош за по над 2хил евро, отделно столче за кола, отделно лятна... Нашата е на Киндеркрафт, супер доволна съм от марката, имаме и други техни неща и всичко е супер до тук. Детската стая исках да е комплект, за да се връзва всичко и си взехме от Амазон комплект кошара, гардероб, секция, повивалник с шкаф и етажерка за стена. Специално за тях очаквах да не са най-високо качество, но ги купих с идея че след някоя и друга година ще трябва да купим други. Имам май на 2 места обелено от боята мъничко, но за тези пари съм доволна. И всичко си стои здраво  детето до малко преди Коледа спеше в тази кошара и скачаше вътре като лудо, нищо й няма. Струва ми се малко че има доза късмет при пазаруването.

Добра идея дава Кики Доки, да не се претрупва от началото. Според зависи от покупките и плановете много неща могат да останат дълго неизползвани. Да не говорим, че понякога плановете ни са едни, а реалността друга.

# 387
  • София
archimind,аз имам от години кисти по една във всяка гърда. Имам ги от преди първата бременност и в никакъв случай не са попречили на успешното кърмене. Не са ми и създавали проблеми до сега , проследявам ги и така.

Относно полът ,аз първия път си усещах ,че ще е момченце ,нищо ,че винаги съм искала момиче.
Сега пак имам същото усещане ,но се надявам на изненада. Каквото и да е ,да е живо и здраво Simple Smile

Аз тъкмо чакам пред кабинета за преглед. Много се вълнувам .

Последна редакция: чт, 08 фев 2024, 14:30 от malinkiii

# 388
archimind,аз имам от години кисти по една във всяка гърда. Имам ги от преди първата бременност и в никакъв случай не са попречили на успешното кърмене. Не са ми и създавали проблеми до сега , проследявам ги и така.

Относно полът ,аз първия път си усещах ,че ще е момченце ,нищо ,че винаги съм искала момиче.
Сега пак имам същото усещане ,но се надявам на изненада. Каквото и да е ,да е живо и здраво Simple Smile

Аз тъкмо чакам пред кабинета за преглед. Много се вълнувам .

Малко ме успокои! Благодаря! Да кажеш после как е минало! Успех Heart Decoration
Иначе относно кистите ако е удобно да попитам колко са големи и казали ли са ти лекарите нещо по-конкретно като терапия или съвет относно кърменето или по-скоро само често следене? При мен и от двете страни са доста близо до зърната, което честно казано ме наплаши малко. Моите са 16мм.

# 389
Мисля, че аз първа писах за киселини - при това още в 10-11 г.с. Grinning Епизодични са, не на всяко хранене, но си ги има - особено ако преям.

По отношение на покупките, аз имам няколко дребни направени още като съм ги видяла, че са на промоция - пусти мерак! Blush Някои са излишни глезотийки, но за първо дете и когато можем да си го позволим…. Имаме вече закупени автоматичен кош за памперси, UV стерилизатор, 2 броя различни шишета.
Иначе ще ползваме от сестрата на мъжа ми дървена кошара и скрин с повивалник, но ще трябва голямо разместване или реорганизация да направим вкъщи. Детската досега беше гостна с голяма спалня и има к де да сложим новите мебели, но може би ще е малко тясно. Като дойдат, ще го мислим дали ще префасонираме спалнята или направо ще я демонтираме Disappointed Relieved
Набелязала съм и количка още от ехееее..

Malinkiii, стискаме палци - да се похвалиш после с добри новини!

Общи условия

Активация на акаунт