Термин Август 2024 ♥ - тема 3

• 44 359
  • 731
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Ivchoni, браво и честито за хубавите новини! Hug

Sunny, и аз се притеснявам за малкия апартамент, но наши приятели гледаха бебето си първата година в боксониера, така че щом има желание има и начин. Blush И аз съм от по - пълничките и имам история с завишен хома индекс и пиене на глюкофаж преди бременността. Отслабнах с 15кг, но пак си останах в наднормената група и сигурно затова ще ми пуснат натоварването два пъти. И ти ме успокои, че явно е нормално. Simple Smile

# 406
Kuklichka_, ето че ме подсети да пиша и за кръвната захар. Преди 2 години и на мен ми откриха ИР, бях качила доста килограми. Съответно почнах диета + глюкофаж, вследствие на което свалих 16 кг и бях много горда със себе си Simple Smile
Преди седмица спрях глюкофажа и много се притеснявах от рязък скок на стойността на глюкозата, обаче слава богу, вчера си я пуснах и е 4.7 Simple Smile Разбира се, и аз като вас не бива да прекалявам с въглехидратите и особено със сладкото, за да нямам грижи по-нататък.

Последна редакция: чт, 08 фев 2024, 18:25 от Ivchoni

# 407
Да се оплача. Излезе резултата от БХС. Обаче те са базирани на моята възраст, освен ако аз нищо не разбирам. Ние сме с донорка на 30г. Направо съм възмутена. На формулярите ясно вписах донорски яйцеклетки и възрастта на донорката... Не че разбирам нещо от резултатите, но ми изглеждат високорискови. Никъде в извадката не фигурира донорката спомената.

# 408
Mama2288,  задължително се свържи с клиниката и попитай. И ние сме с ДЯ, но в заключението това е упоменато, както и възрастта на донорката.
Искрено вярвам, че е станала грешка! 🙏😘🍀

# 409
Mama2288,  задължително се свържи с клиниката и попитай. И ние сме с ДЯ, но в заключението това е упоменато, както и възрастта на донорката.
Искрено вярвам, че е станала грешка! 🙏😘🍀

Ами биохимичния риск за Даун например е 1:74, а възрастовия е 1:15. Наистина съм в недоумение...

# 410
  • София
И аз съм на мнение, че трябва да се свържеш с тях. Не ми се струва адекватен риска спрямо възрастта на донорката. Абсурд.
Не се ядосвай, просто им обясни ситуацията.

# 411
Кики Доки Абсолютно си права във всяко отношение. Не смятам да претрупвам и да купувам всякакви неща. Като цяло ние сме в тристаен апартамент. Едната стая е спалнята,  другата хол и имаме една малка стайчка, която използваме за склад, отделно кухня и баня с тоалетна. Ние също имаме планове да сменяме района, защото тук не ни харесва много, но пък това остава за напред във времето.
Смятаме, да преместим гардеробите от нашата спалня, и да се освободи място по този начин, като желаем, и аз и таткото- бебетата да спят при нас първоначално

Вики, както казах и горе не смятам да се изхвърлям с покупките, ами точно обратното каквото ми потрябва да го купувам във времето. Смятам,  че има неща който са необходими и като се преберем от болницата живот и здраве да ни е по спокойно.
Например:
-кошарка ( все още незная една или две, тъй като четох на разни места, че близнаците до 1-2годишна възраст могат да спят в една срещуположно) , затова и реших да попитам тук мамите, който вече имат опит с близнаците...Защото, все пак като по-пораснат да не им стане тясничко...Та другият вариант ми е, (дървена кошарка с отделение по средата) , ако ли не ще взема 2броя next to me и ще ги сложа до спалнята ми.
- скрин с повивалник ( смятам, че за начало ще побере дрешките им)
-количка ( и аз обмислям варианта 3в1)
- ваничка, която е преносима със коритце
-гнездо
Също ми се иска да купя;
- люлящи столчета( изглеждат ми много удобни и в Отто ги има за много малко пари), но вероятно са за малко по големи бебета
И разбира се ще се затрупам с памперси 😅🫢😆, пелени и вече за дрешки ще гледам какво и как
Шишетата, помпата са ясни неща..та, да това е....

Плана е да си спят при нас, и да не се затрупваме до уши..Ако, плачат много, таткото ще ходи понякога на дивана, все пак трябва и да работи, нали 😀😀😀
Но, пък се надявам , както сте се изказвали нагоре в групичката ни (еднорози да бъдат- послушни), ако не бъркам израза... та, да... смятам съм на прав път... за първи път ми е, такаче винаги съм отворена за поощрение 🙂🤗
Това е нова глава в живота ми, надявам се, че ще се справя 🥰
Няма кой да помага, само аз и таткото сме си.... Но, щом Господ ни избра и то не с едно с ДВЕ, вярвам че всичко ще е наред или поне така ми се иска 😁🫠

# 412
Dessii, нямам опит с две бебета, но ми се струва невъзможно до 1-2 год. да спят в една кошарка. В някакъв момент като почнат да се въртят и обръщат, ще е проблем. Освен това децата имат различен режим на сън, макар и близнаци. 
В другата ми бебешка група има 3 майки с близнаци, едните даже в някакъв момент ги разделиха да спят в отделни стаи, защото едното като плаче, се буди другото.

Майките на близнаци са супер сила! Ще се справите!

# 413
Здравейте, момичета. Днес бях на втората ранна ФМ + БХС (така си бях наумила, че ще правя две при двама утвърдени специалисти. След като на първата в 11+5 г.с всичко ми излезе с нисък риск, днес ми се завиши рискът за Даун поради това, че трискупидалната клапа на сърчицето връща кръв. Докторката каза, че според нея няма синдром , но за наше спокойствие да направим пренатален тест. Иначе нухална е 1.3 и има носна костица. Пратиха ме на пренатален в cells for life, утре ще пусна един пакет. Стискайте ми палци, че това много ме сдуха. Отделно в микробиологията ми излезе някакъв стрептокок, който досега не съм и чувала, и чакам антибиограма, за да видя какво ще пия. На сто процента чакаме момиченце ❤️

# 414
Здравейте, чинно ви следя,но пак съм в лудницата. Малкият тръгна за пръв път на градина от 1 месец насам и на втория ден ми го върнаха с 39.5, която няма сваляне...В същото време на мен си ми е пословично зле, а за капак и каката започна да се оплаква,че не е добре. Остава и баткото да се размрънка и съвсем ще я втасам Sad .
Коремът ми видимо ,, изхвръкна" последните 2 дни, та вече съм и с шкембак.
Ние пандемийно се изнесохме в едно село до София, но се разраснахме и решихме да си останем тук, всеки ден пътуваме до София- децата учат там, посещават извънкласни дейности и т.н. Това упражнение вече изглежда немислимо, та помолихме наемателите ни да се изнесат,но на тях ще им трябват поне 6м, която значи,че и аз ще се моля до Коледа да сме се пренесли( чака ни гранде ремонте ) Sad. В началото ще е много трудно,докато пак не станем граждани,но ще стискам зъби

# 415
Честито на всички с хубавите новини!
Аз имах леко розово течение сутринта, но точно днес ми беше и прегледа  , доктора ми  каза че плацентата е леко отлепена и изписа Но-шпа, Дуфастон и Утрогестан. Като за утрогестана не е упоменал да се поставя вагинално и не пише в рецептата си го пия предполагам😁понеже четох че има 2 варианта. Звънях в кабинета после, но си беше тръгнал. След това направо ми направиха и ФМ и си пуснах БХС. Бебчето е здраво и всичко му е наред. Трудно го огледа, че се въртеше и доктора с потупване го обърна и каза, че ще имаме момченце💙

# 416
  • София
archimind,6 мм и 8,9 мм са моите. Аз в едната гърда имах две по едно време ,но едната изчезна . Преди ми бяха по-големи ,но намаляха малко с времето .Не намерих стари изследвания от преди 1вата бременност.

Jessie23,а казаха ли ти с какъв размер е отлепването или хематомът ?
И на мен днес ми откриха ,нямах зацапване ,но ме притеснява ,че не ми изписаха нищо хормонално .
Казаха да пия две седмици Но Шпа и Алеракт:(

Последна редакция: чт, 08 фев 2024, 21:03 от malinkiii

# 417
Да се изкажа като майка на близнаци.
Винаги са спали в отделни легълца , първо в дървени , аз си имах легло я тяхната стая.Като станаха на годинка някъде ги делихме за 1 месец единия с таткото другото с мен , че едното по-зле понесе излизането на зъбките.И от към годината спя сама с тях на спалня , таткото го пратихме в детската.Сега ще се местим в къща и се надявам вече да соят на големи самостоятелни легла в тяхната си стая.
Друго да допълня , винаги близнаците с еднакъв режим!Когато се буди единия , будиш и другия ,за храненето същото.Иначе ставаш разноглед!Аз ги гледах и още гледам като не са на градина , сама , та еднаквия режим за мен си е закон.

# 418
Джеси, Утрогестан най-добре да се поставя вагинално, първо най-добре се усвоява и второ няма да имаш странични ефекти - а те са доста силни (замайване, като опияняване).

Аз най-накрая си записах час за личната лекарка, за да ми даде направление за женска консултация. Имаше час чак за след 1 седмица, който не ми беше удобен и се записах за след 10 дни…направо не ми се мисли ако ми се наложи да я посетя по-скоро заради грип или нещо такова 😳  Хубавото е, че личната ми лекарка е и педиатър едновременно и може би ще може да се запишем при нея. От близка приятелка знам, че педиатрите, работещи с НЗОК са кът и трудно се намират вече в София…Но пък ми е доста далече вече, ще трябва да пътуваме през цяла София, та ще го мислим като му дойде времето 🤔

Чета ви емоциите с пола и ми е много странно, честно 😃 Ние толкова време го чакаме това бебе и през толкова неблагоприятни лекарски диагнози минахме, че го чувстваме като малко чудо. Единственото, което ни вълнува, е да е здраво. Е, мъжът ми се радва може би една идея повече, че е момченце, а аз си имах вътрешно усещане, че ще е момченце, но като цяло такива драми и разочарования са ми непонятни 😌

# 419
  • София
Ние винаги сме искали момиче, но и ние си почакахме доста и имахме проблеми, та когато най-после стана наистина искрено нямаше значение полът. Бях ви споделяла, че имах някакво усещане и сънища за момче, но на ФМ ни казаха момиче и страшно се зарадвахме. За всеки случай сме си подготвили и мъжко име де. Grinning

За щастие аз драма с личната нямам, но минусът е че тя ми остана от студентските години и е чак в студентска поликлиника, което на мен ми е далеч. Когато се разболях отидох при нея за болничен и направление за ЖК, единствено трябваше да изчакам да си изпие кафето с мед. сестрата в стаята за почивка. Sweat Smile

Иначе и аз съм чувала, че намирането на педиатър в София е малко мисия невъзможна. Срещала съм мнения, че трябва да започнеш да търсиш още докато си бременна в 5-ти месец. Sad

Редактирам, понеже се сетих да напиша отзив за дрехите от soonmama. Страшно удобни са и хубава материя (клин и дънки). Единствената ми забележка е, че подбрах размерът от таблиците им с размери, но се оказаха леко уголемени. Задържах си ги, защото очаквам и аз да “порасна” малко. Smile Клинът ми беше толкова удобен, че направо не ми се сваляше. Изобщо не прозира. Simple Smile

Последна редакция: чт, 08 фев 2024, 21:27 от kuklichka_

Общи условия

Активация на акаунт