Термин Август 2024 ♥ - тема 3

• 44 105
  • 731
  •   1
Отговори
# 465
Аз ще съм при Георгиев в Надежда , и с близнаците бях при него. Не е многословен , но най-нужното го казва , всичко свързано със сърце , мозък , костици, гръбнак .Много бях доволна , надявам се и сега да е така.
Тогава втората фетална ми беше голям цирк , че едното бебе не искаше да се обърне, за да го огледа хубаво .. и почна едно пиене на кафе , на кола , не и не .3 часа фетална 🤦🏼♀ .Накрая ме пусна , ама не беше доволен , че не е видял всичко.Но на следващата ФМ си видя каквото му трябваше.

# 466
# 467
Здравейте,
какво ви помага при запушен нос?
Опитвам се да не слагам никакви капки(освен ако е крайно наложително), но е страшно трудно и не се издържа вече.

# 468
Здравейте мами, наваксах с четенето, че от вчера се включих в едно предизвикателство и имахме малко повече вълнения там.

alexandrayh., честито за хубавите новини и приятния преглед. Радвам се, че се включваш пак, аз малко се притеснявам за мамите, които отдавна не са се обаждали и ти ми връщаш надеждата, че всичко е наред и просто четете тихичко.

Thenewmember, не знам за другите, аз лично не съм се включвала по другите групи, тук сме си активни, може би просто сме се събрали мами, на които тук ни е по-удобно или по-уютно от фейсбук. С предната бременност малко като че ли от форума се прехвърлихме във фб и тук не бяхме много активни, но такава е била групата според мен. Ако пък ти (или някой друг) имаш желание и идея как да раздвижиш нещата и там, аз лично бих се радвала.

Четох как бебетата ще спят в хола и ми е любопитно, и вие ли ще се местите там или ще се разкарвате по цяла нощ напред-назад? Като знам на мен как след няколко дни не ми се разправяше да обикалям спалнята, не се виждам да ходя до друга стая.

На всички с проблеми и дискомфорти пожелавам бързо отминаване.

Деси, според мен първото е много краткосрочно решение. Пише до 9кг, мисля си, че това беше няма и годинка. С такова ще трябва скоро да търсите други легла. Второто (между другото не се бях замисляла, че има такива двойни легла за близнаци) според мен е по-добре, въпреки че 80см е дълго, значи пак май до около годинка или малко отгоре според зависи колко дърпат на ръст бебчетата. Правете си сметка освен кое ви харесва и кое е удобно сега, колко дълго искате да го ползвате и какво ще търсите след това да смените. На мен ми се вижда раничко на 1г да се смени на детско легло, при което в моя случай подобно легло би означавало, че в първите няколко години детето ще смени 3 легла. Дано се включи и някоя от мамите с близнаци с опит да кажат какво им е било удобно и как са си решили спането.

Merlia, при мен само капки помогнаха, но аз си боледувах дълго, сега се запушва от време на време, но не е толкова тежко и и аз като теб гледам да не слагам. Пробвай физиологичен разтвор или такъв спрей евентуално като по-лек вариант.

Статистика за момента: 20 момченца Blue Heart 15 момиченца Sparkling Heart 37 неизвестни Heart

# 469
merlia.29, аз ползвам Стеримар спрей и Геломиртол таблетки.

Здравейте,
какво ви помага при запушен нос?
Опитвам се да не слагам никакви капки(освен ако е крайно наложително), но е страшно трудно и не се издържа вече.

# 470
И мен хремата ме мъчи все още. Може и да е от бременеенето, много време стана.

Оф..ми сигурно ще се преместя в хола с бебчо. Сложна работа… но нямаме друг вариант в момента.

# 471
При мен Нозитикс спрей много помогна Hug

# 472
  • гр. София
Вики, мерси за статистиката! Hug
Точно тия дни обяснявах на една приятелка, че статистически се раждат повече момчета, та ето и нагледен пример. Grinning

Иначе да, аз мисля да спя в хола с близначките, а таткото с баткото в спалнята, но просто защото сме в двустаен засега и това ми се струва най-удобния вариант за всички. Иначе в 3/4-стаен сигурно щеше да е друго разпределението.
А като се преместим, живот и здраве, мисля да отделя баткото в детската, а близначките да са в спалнята при нас.

# 473
  • София
Момиче, днес както всичко си беше наред и хоп кървене. Бяхме в Икеа, че умирах да си хапна хотдог и усетих още като тръгнахме натам нещо като дискомфорт. Стигнахме, взехме си храна, а аз усещах нещо, още неясно какво докато не усетих как започва да ме свива матката.
Направо към Токуда отпрашихме и в момента, в който стигнахме, прокървях много. Дънките ми в кръв, бельото подгизнално (извинете за подробното описание). Оказва се, че част от предната плацента е ниска и имам хематом 7 см. Така са записали. Даже лекарката ме пита - "на феталната не споменаха ли за ниска плацента?" и аз бях изненадана доста, защото не е казано подобно нещо. 🤨
Приеха ме все пак заради силни контракции и кървенето. Матката ми стана видима буквално, като камък твърда. Беше много кофти. Бебето си мърда, всичко с него засега е наред.
Обаче аз съм доста срината. Не го очаквах това да се случи. Не знам колко време ще ме държат, вероятно 7 дни. Sad Мъжът ми е голям оптимист, аз не съм. Много съм уплашена и все са ми сълзи на очите. В Токуда определено отношението и пациентската грижа е на високо ниво. Утре ще има визитация и ще знам повече. Като пишкам само кървя, вече даже е много малко, считам го за напредък. Стискайте ми палци нещата да свършат добре! 🥹

# 474
Момиче, днес както всичко си беше наред и хоп кървене. Бяхме в Икеа, че умирах да си хапна хотдог и усетих още като тръгнахме натам нещо като дискомфорт. Стигнахме, взехме си храна, а аз усещах нещо, още неясно какво докато не усетих как започва да ме свива матката.
Направо към Токуда отпрашихме и в момента, в който стигнахме, прокървях много. Дънките ми в кръв, бельото подгизнално (извинете за подробното описание). Оказва се, че част от предната плацента е ниска и имам хематом 7 см. Така са записали. Даже лекарката ме пита - "на феталната не споменаха ли за ниска плацента?" и аз бях изненадана доста, защото не е казано подобно нещо. 🤨
Приеха ме все пак заради силни контракции и кървенето. Матката ми стана видима буквално, като камък твърда. Беше много кофти. Бебето си мърда, всичко с него засега е наред.
Обаче аз съм доста срината. Не го очаквах това да се случи. Не знам колко време ще ме държат, вероятно 7 дни. Sad Мъжът ми е голям оптимист, аз не съм. Много съм уплашена и все са ми сълзи на очите. В Токуда определено отношението и пациентската грижа е на високо ниво. Утре ще има визитация и ще знам повече. Като пишкам само кървя, вече даже е много малко, считам го за напредък. Стискайте ми палци нещата да свършат добре! 🥹

Милата, ужасно преживяване.
Вярвам, че всичко ще бъде наред!!! Почивай си, в добри ръце си.
Мисли само положително, ще Ви изпишат скоро Сигурна съм, че ще бъдете здрави и ти и бебето! 
Всички сме с теб, стискаме ти палци и ти изпращаме само положителни мисли и прегръдки!
Всичко ще е наред!!! 💝Почивай си!

# 475
Мила NadezhdaML, искрено вярвам и стискам палци, че всичко ще бъде наред с вас! Heart

# 476
NadezhdaML, от сърце пожелавам всичко да е наред с теб и бебчето, и в най-скоро време да се приберете у дома! 😘❤️

# 477
Наде, стискаме палци, прегръщаме те и изпращаме позитивизъм Heart . Аз също вярвам, че всичко ще се нареди. Надявам се скоро да можеш да се включиш с добри новини и вяра, че нещата ще са наред.

# 478
Здравейте, вчера бях на първа ФМ,някой може ли да ми обясни какво е това Tv regurg-липсва-норма,Intestines- нормоехогенни.

# 479
Наде, всичко ще е наред! Почивай си повече и мисли позитивно! Прегръдки!

Общи условия

Активация на акаунт