КГБ = Клуб на Готините Баби - 219

• 38 071
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
  • София
НИНКАааа, поздравленията са за теб, миличка, защото ти ни поздрави първа за днешния празник. Не за пръв път ми се случва, ПИПИ да пише нещо, а аз да коментирам теб,  и обратното, както днес. Да не си помислите, че съм запразнила още от сутринта с ракийка и салата. Simple Smile
Мина тържествения ни обяд. Получих критика от малката внучка, че на националния ни празник сме направили шницели. Трябвало да е нещо българско.
Не отидохме до паметника, защото голямата внучка от сутринта е с болно гърло. Цял ден се разхожда, облечена с моя литак. Време е да направя и за нея нашенска носия. Малките още растат, та затова не бързам.
ГЪБКЕ, браво за инициативата на старозагорци! Развълнувах се, като ги видях да носят 300 метровото знаме на България.
КАССС, усещам колко си разочарована. И има защо. Жалко!
Сега отивам към диванАта. Любимо място.
Приятна почивка и на вас.

# 541
  • Вила Великула
Честит празник, момичета!
Точно се чудех на коментара на Фло и тя се поправи.
Изкарахме прекрасен ден в Сандански. Беше много приятно времето. Беше истинска пролет. Храсти и дървета са разцъфнали. Дори си закачих едната мартеница на цъфнало храстче.  Припомнихме си времето преди 37 години без 26 дни. Тогава на следващия ден след сватбата заминахме на медената седмица в Сандански. Бяхме в Интерхотел Сандански. Тогава и двамата бяхме служители на Балкантурист и ползвахме доста привилегии. Съответно и всички бармани и т.н. познаваха ММ и ни правеха доста услуги. Като например вечер, когато затвореха басеина и заведението към него, бармана ни даваше ключа и ние разполагахме докато ни омръзне и решим да си лягаме. На втория ден дойде и колега с жена си и стана купона. Та медената седмица я изкарахме като един безкраен купон.

# 542
Честит празник!
България над всичко!

За медения месец.
Сватбата беше на 20 ноември и решихме Сандански.
Снимаха филм и всички
хотели бяха заети, вкл. и
в Мелник.
Е, намерихме, но далеч от
изискванията.
Беше вълшебно!
Хубави спомени и много
любов!
Това беше през далечната
1982г. и повече не съм стъпила в тези места, а и не
искам. Там бях щастлива.

# 543
  • Варна
ЧЕСТИТ  НАЦИОНАЛЕН  ПРАЗНИК!
ДА  ПРЕБЪДЕ  БЪЛГАРИЯ!   Flowers Rose

Момичета, много ви благодаря за прекрасните пожелания!  Nerd
Дай Боже да се сбъднат!  Flowers Four Leaf Clover
Много здраве и късмет на вас и семействата ви!  Kissing Heart

Нашата сватба беше на 11 май 1969 г., тази година навършваме 55 години брак!
ДС предложи през медения месец да отидем на курорт за където намерим семейна карта. Обаче на моя паспорт печат, че ми е сменена фамилията и нали сме си изрядни, хукнахме с баща ми да си извадя нов паспорт с новата фамилия.
Тати като бивш милиционер намери връзки в Паспортното, за една седмица имах чисто нов паспорт . Обаче за този период карти в предприятието на ДС..... НЯМА! А ние и двамата в отпуск + три дни за сватба! За да не останем без меден месец ме заведе къде мислите....... на село, в Разгарадско, при майка му и баща му! Ужас!!!!!
Свекъра ми беше най-доволен- за всеки ден намираше работа- извика колачи, заклаха едно агне, че снААта дошла, двамата изораха два декара двор, засяха туй-онуй, поправиха сайванта, подмазваха..... цялото село се извървя да види новата снАА в селото, свекърва ми черпеше с бонбони Лакта и Фондан, а бе селска идилия!
Помните бонбоните Фондан, нали?  Candy
Добре че на седмицата ревнах и си тръгнахме, та си доизкарахме отпуската у нас!
И така ми потръгна, колкото пъти през годините ходихме на курорт, дали двамата или с децата в неговото предприятие все нямаше семейни карти, на буксир съм го влачила всяка година, иначе - отпуските в къщи!
Майко мила, къде ме върнахте, може тази вечер да се сънувам като млада булка, ха, ха, ха.........  Nerd

Лека нощ и сладки сънища!  Kissing Heart

# 544
Добро утро!
Следпразнично и предпразнично Simple Smile , след няколко дни друг празник е на хоризонта, нашия Simple Smile , но до тогава има още време.
Прочетох ви, кой с какво се е занимавал вчера, прочетох и за ,,медените" ви месеци и седмици, радвам ви се.
Днес денят е по - приветлив от вчерашния, направихме разходката - приятно и свежо е. Предпролетно, мартенско време, каквото такова....
Нянам какво да кажа, спокойно и уютно ми е, но доста се изморявам. Старчески му работи, така ще е занапред....
Хубав ден ви желая и всеки да се занимава с каквото му е приятно!

# 545
  • Вила Великула
Добро утро и от мен. Да се разпиша след Клечката, че си допивам кафето и яхвам коня за София. Сагата с новия компютър продължава. Той стария се оправи от самосебе си, но вече му е отредена друга служба-ще го правя сървър в офиса. Трябва обаче да ми се източи цялата информация от него към новия, заедно със всички програми и архиви, но забих като се опитах сама да го направя. От едната програма ми обясниха, че причината била в Уиндоуса, не бил пълен или по техния език бил орязан. Да ама това ми е странно, защото съм купила машината с Уиндоус 11. Затова и двата компютъра, барабар с всички архиви на външен диск отиват при специалист. Имам късмет, че той ще работи днес в почивния ден и се надявам утре сутринта да ги взема готови. Ще посвърша още нещичко из София и после се прибирам да чистя. Неделното чистене тази седмица е в понеделник. Нали другата неделя ще снимат кратък филм за мен в къщи , не че до тогава няма да има нужда отново да го правя, но все пак малко по-основно ще е днес.
Времето и тук е слънчево и птичките пеят с пълен глас. Красота.
Пожелавам ви днес много усмивки.

# 546
  • София
Добро утро, скъпи приятелки!
Днес също е почивен ден, но както виждам вече Клечица и Пипи си пият кафето,  аз също  и предлагам и на вас, които сте станали:
Аз днес имам и още един празник, защото внучката ми ще си дойде след изпитната сесия. Чакаме я с нетърпение. Освен всички други вкусотии, които съм замислима ще я гостя с любимата й  баница по рецептата на Н.Чакърдъкова и печена тиква. Имам още чудесно запазени 2 тикви /цигулки/, които пазя за нея.
 Ние подписахме граждански брак на 17. 08. 1965 г . в Пазарджик.  Вечерта татко  покани най-близките ни роднини на ресторант и това беше "угощението". След два дни заминахме на сватбено "пътешествие" с влака до Варна и от там до курорта "Дружба - Св.Св. Константин и Елена"  Мъжът ми беше взел профсъюзни карти, които трудно се намираха, но като млад инженер в завода и младоженец бяха му дали. Времето беше прекрасно и преживяването ни също.
Хубав ден, бъдете здрави и всичко най - добро.

Последна редакция: пн, 04 мар 2024, 19:23 от Nina NN

# 547
  • София
Добро утро или добър ден - хубаво да ни е и днес.
НИНКА, леле какви сте млади и хубави. Най-хубавото е, че сте си създали семейство, че сте заедно вече толкова години, че се радвате на децата си. Каква е тази рецепта на Чакърдъкова? Кажи я, моля те.
ПИПИ, чакам с нетърпение участието ти в предаването. Пълна си с идеи, ще има какво да им кажеш. За обстановката и посрещането не се и съмнявам, че ще е на 6+.
КЛЕЧИЦЕ, ти караш ли внучката да прави нещо в кухнята? Голямата ми внучка прави американски палачинки и готви едно ястие по скаутска рецепта - Чили кон карне. Малката прави ябълковото роло - зарежда миксера с продуктите за пандишпановото тесто и стърже ябълките. Днес най-после накарах и германчето да гледа как правя пържени филийки за закуска. А то е толкова елементарно. Обеща да ги направи, като се прибере у дома. Днес изяви желание да направи Чийзкейк, та ще ходят след малко на пазар. Ще купува топфен - решихме, че това е извара. Никога не съм правила Чийзкейк.
ТАНИТКА, важното е, че толкова време сте си заедно с ДС. Ама виж, как цялото село се е извървяло да те види. Имало е какво да видят - и готина, и талантлива снаАта.
КРАСИВА БЕЛЛА, далеч от изискванията, но затова пък вълшебно! Колко хубаво си го казала - много любов и щастие...Hug
КАССС, представих си ви - бели влюбени гугутки. И за германците - кана айрян. Спомени, спомени...Simple Smile
Време е да подхващам приготовлението на обяда. После пак ще намина.

# 548
  • София
Привет!
Фло, благодаря ти за хубавите думи. Да, бяхме млади и хубави, но сега остана само И-то, но и то е достатъчно, защото сме заедно.Всичко друго е Божа работа.
Баницата на Чакърдъкова е много лесна и става много вкусна. Като напишеш в Гугъл веднага ще ти излезе
цяло видио. Ще се справиш, но ако не, ще ти я опиша подробно, но "друг път" , защото сега малко бързам.
Хубав ден.

# 549
Привет, привет!
Колко е хубаво в нашата къщичка. Чета ви с кеф и си ви представям и сега и преди за историите които споделяте.
Фло, да покажеш после чийзкейка. Аз правя един с извара и квасена сметана. Отдавна не съм правила, може и да спретна тия дни един.
Сутринта излизахме с ММ. На Кауфланд някакви пръскачки акумулаторни на промоция. Естествено нямаше, имало 10-12 бройки и свършили. Гледам някакви орхидеи с един голям етикет 6,49 лв. Вземам 2 за госпожите за 8-ми март, отиваме на каса - 19.99 лв. Върнах ги и ходих да се разправям за подвеждащ етикет. Оказа се, не бях само аз, спретнах мини скандал, защото това не им е за първи път. Получих подкрепа от хората наоколо и си тръгнах. Поне ми мина малко 😬
Сега пускам перални и се чудя дали по двора да изляза или вътре. И на двете места има работа, та ще видим.
Спорен ден на вас момичета, дано не е каръшки като при мен, но явно от миналия ден така ми е тръгнало. Нооо вече съм спокойна, здраве да е само.
Хайде чаф и до скоро 🥰

# 550
Преполовихме и този ден...
След малко с мъжката част от народонаселението ще излизаме на кратка разходка. Бабина Богданка преди малко стана, обядвахме и сега се къпе. Може и да не в дочакаме, че нейното къпане е поне по час.

Адашке, тъй като моите павета са все за кратко, рядко ги карам да вършат нещо. Повече са по подреждането, но се случва и да изявят желание и за готварски дейности, но все е частично, не нещо от до да свършат.

Нинка НН, весело да ви е с внучката. Разбирам бабиното очакване и вълнение.

Пипилота  и Касси, не си давайте много зор,  работата не е заек....

Еее, ставам да обличам разхождаческия тоалет и да хващам Чарльока за каишката.

Спокоен и приятен остатък от почивния ден.

# 551
Добър ден момичета!

Пристигна щъркелчо !😍😍

Днес съм навън.Китки,градинки.
Скубах,събирах листа и треви .
Сега товаря на едно платнище,после на трактора.
Седнах за кратка почивка,а и още не сме обядвали🤭😃
Много сме работни🤪😃😃.
Хайде до после като приключа с дейностите

Последна редакция: пн, 04 мар 2024, 14:57 от Gabkata

# 552
  • София
Тук съм, ако липсвах.
Честит вчерашен празник!
Танита, ЧРД със закъснение! Да си здрава и весела, внуците често да те посещават/може и по месинджър/.
Тия дни нещо не можах да се организирам с писането.
От днес сме само с Мрънличка за няколко дни. Мамка и е на курс сутрин и да не я влачи в метрото в час пик.
За сватбите и медения месец. При първата сватба май нямах такъв, но трябваше да уча за държавен изпит. То и толкова съм учила, но професора щеше да се пенсионира и трябваше да ми даде изпита докато е на работа. Че при друг трудно щях да мина.
По време на втората сватба и аз като  Пипи работех в туризма, в конкурентното предприятие. Сватбата беше на 07.11, а в дните след това цялата служба отивахме в 1 седмична командировка подготовката за зимния тур. сезон на хотелите. Редувахме Боровец и Пампорово. А Банско ние го разработихме точно в периода 1983 - 85 г. То какво да им гледаме на хотелите, едно и също. Но пък 1 седмица безплатно ядене и пиене на корем - добре звучеше. Понеже аз правех разпределението по стаи спях сама. Директора предложи да взема и младоженеца, че да не заподозре нерегламентиран любовен контакт. Той пък не се опъва много, а и се познаваше с колегите. Работеше в същата сграда, но във външнотърговско предприятие.
Добре мина,  май не консумирахме брака, че младоженеца не изтрезня. ... А преди сватбата месеци наред цяла вечер лигавеше 1 чаша бира. Но пък преди това живеехме заедно в мой имот, така че нямаше как да има трепети. Явно е правел поведение да ме върже и да се настани у нас. След нова година разбрах, че е скрил психическо заболяване и започнах да планирам развод. Но пък въпросния се сдуши с баща ми и майка ми и пред тях все аз бях виновна, че не се разбираме. Поизтърпях го няколко години и след като заплаши детето ми/от друг донор, но родено по време на брака/ го изпъдих. Демокрацията беше дошла и скръцнах със зъби на родителското тяло да не ми се меси.
Та това е историята накратко.
С Пл. меден месец щяхме да имаме чак през ....2021 г.  Нямаше директни полети до при Ани заради К19. Купихме през Бари/Италия/ с намерение да останем 2 -3 дни да разгледаме. Но и тези полети отмениха и ни върнаха парите. Майтапехме се, че не ни се полага нищо медено - нали живеем в грях.
За помагането - мрънчоците се впускат да помагат при редките ми кулинарни изяви. Той много обича да бърка, да рови в тестото. Тя се вре около нас, но са малки за реална помощ. Няколко пъти правим мъфини с презрели банани и после се бият кой да изяде повече. И тази сутрин правихме. От 10 бр. едно е останало и 1 са дали на мама.

# 553
Гъбка ,това ранно цвете го имами  цъфна, но аз го унищожавам системно, режа листата есенно време,  че имат петна , сухо, обирам и старите сухи ,но и резвам от другите ,като се надявам, и  е така ,да израстат нови и свежи. Само че по това време е накълцано и не е за снимка ,не че има с какво да снимам, трябва да се моля .
 Няма да го режа повече, ако съм жива де, да не се заканвам напразно. Само което  се подава над плочите, пречи ще отстранявам. Харесва ми твоето.
 Меден месец не съм имала ,мълча по темата.

# 554
Здравейте! На патерица  честит Национален празник.
Прочетох всички и разбрах,че  празничните дни са  минали празнично.  И аз така.
Тук беше много тържествено и различно от минали години.
 Освен тържествената ежегодна част,сега имаше  шествие с 110 м. знаме,което се носеше от всички желаещи-малки и големи,а много от тях с национални носии и  отпред духовата  музика .  Сложиха го на  специално поставени  държачи на поляната до големия паметник в центъра на града. Всичко това придружено с озвучаване с песни и стихове за България. После имаше фолклорен концерт и хорА.Продължи чак до 15ч.  
Относно бутането на паметниците,бих казала на нашите идиоти,като мразят толкова онова време, да вземат и да разрушат всички останали заводи,  електроцентрали, пътища,курорти, училища, детски  градини,  университети,библиотеки, театри, болмици,поликлиники и да ги направят отново. Спирам, че ме хваща бяс.
А за Русия-поклон и вечна слава на хилядите руснаци загинали  за България,  а през 1940-1945г.и да я  има неблагодарната Европа.

За спомените от  сватбите.Ние нямахме меден месец. Бяхме бедни студенти, без собствени доходи.Родителите ни изобщо и не са се сетили за такова спонсориране.Достатъчно им беше,че ни издържаха изцяло  цели 7 години, докато завършихме, построихме жилище  (с  огромно финансово подпомагане от свекърите) и   заживяхме самостоятелно..За сметка на това, ние си имахме предварително  едни  2години "меден месец" като си ходехме всяка седмица на гости.  Учехме в различни градове на 250 км един от друг. За това съм ви разказвала. Бяха най-щастливите ни   и безметежни години.

Пожелавам ви хубава седмица , в която е и нашият празничен ден.  
До скоро чуване!

Последна редакция: пн, 04 мар 2024, 18:57 от K.A.G.

Общи условия

Активация на акаунт