ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 115

• 50 426
  • 735
  •   1
Отговори
# 285
Този път ще се отчета към прегрешилите, ще се самонахокам и ще ви споделя тихия си ужас. Уикенда мина доста динамично, храненето беше хаос - то не беше сладолед, бисквитена торта, хляб, ориз... И днес кантара е 0,5 кг отгоре, въпреки, че в Събота съм навъртяла пак 15 км пеша. Ужас просто. Пуснах пробно седмица към студиото на Руми и днес се започвам с тренировките. Надявам се да си "допаднем". Иначе менютата са интересни. Успешна да е новата седмица за всички ни!

# 286
Ели, тези храни се задържат повече в тялото от зеленчуците. Ако два дена си на прочистващи храни може този +0.5 да не го е имало никога.

Аз не мога да кажа че уикенда е минал добре , но не толкова зле колкото предишните дни, което отчитам за лек напредък.

Днес се събудих гладна . Направих си омлет с гъби рано сутрин. Много беше рано за такава храна, но аз си зная че ако освирепея от глад се подхлъзвам много по лесно, така че реших да го избегна.

В обедната почивка ( от 1час) ще отида на фитнес 40мин.
Ще си изпусна обичайните тренировки по балет тази седмица, защото няма на кого да оставя децата. Мм е на пътуване. Много мразя така, защото трябва да компенсирам с фитнес, който мразя от дъното на душата си.

# 287
Здравейте! Браво на всички за успехите!
Аз скоро не съм се отчитала,  но и не си бях направила план, по който да действам, а ако нямам план явно не ми се получават нещата.
Режимът, който ще спазвам е калориен дефицит и периодично гладуване по метода на Минди Пелтз, скоро изслушах книгата й Fastlikeagirl. Започнах с началото на цикъла ми като днес е шести ден и съм -1,1 кг. От днес до 10 ден съм на 17-часов фаст, а храната през първите 10 дни е кето.
Включила съм също и леки упражнения.
strawberry0302 може да погледнеш книгата на Минди Пелтз - Fast like a girl, има и доста видеа в YouTube. Като цяло говори за това, че при жените не винаги фаста действа така като при мъжете или както в твоя случай, когато влизаш в предменупауза нямаш същите резултати и това се дължи на цикъла и цикличните промени в половите хормони. Тя дава един 30-дневен цикъл, който нарича рестарт, в който има четири периода с различна продължителност на фаст и различни храни, на които да се набляга във всяка фаза.
Ако ти е интересно, ще споделя по-подробно за какво говори.

# 288
Нещо не ми се получават тия нейните неща, иначе е интересно и има много логика в това което говори.
Единственото което спазвам е ако ще правя по-дълъг фаст от обичайното си интервално хранене, да не е в последната фаза преди цикъл. То и без това тогава зор работа, но поне не се и опитвам. Обаче чак толкова да варирам с храненето колкото тя съветва, не ми се удава и си ям предимно както си знам.

# 289
Здравейте! Браво на всички за успехите!
Аз скоро не съм се отчитала,  но и не си бях направила план, по който да действам, а ако нямам план явно не ми се получават нещата.
Режимът, който ще спазвам е калориен дефицит и периодично гладуване по метода на Минди Пелтз, скоро изслушах книгата й Fastlikeagirl. Започнах с началото на цикъла ми като днес е шести ден и съм -1,1 кг. От днес до 10 ден съм на 17-часов фаст, а храната през първите 10 дни е кето.
Включила съм също и леки упражнения.
strawberry0302 може да погледнеш книгата на Минди Пелтз - Fast like a girl, има и доста видеа в YouTube. Като цяло говори за това, че при жените не винаги фаста действа така като при мъжете или както в твоя случай, когато влизаш в предменупауза нямаш същите резултати и това се дължи на цикъла и цикличните промени в половите хормони. Тя дава един 30-дневен цикъл, който нарича рестарт, в който има четири периода с различна продължителност на фаст и различни храни, на които да се набляга във всяка фаза.
Ако ти е интересно, ще споделя по-подробно за какво говори.
Да моля те
Приемам всякакви съвети
Искам да сваля тези 5кг

# 290
Привет в новата седмица и от мен Yum
Браво за успехите на всички момичета!
Аз съм + 2 кила, направо не мога да се понасям, но това е цената да ям торта и порция пържени картофи на почивката. Като добавя, че на чуждо място никога не мога да се разтоваря във ВЦ, както у дома и... честито.
Чувствам се и изглеждам адски подута. Бих си един хубав сутрешен психоритник и се заричам, че до 2 месеца /до края на април/ трябва да се преведа в миналогодишната си лятна форма. Няма 8-ми март, няма хън-мън. Днес ще направя и една групова тренировка след работа.
За обяд съм си приготвила свинска пържола + броколи.
Успешна седмица на всички Flowers Four Leaf Clover

# 291
sharp, ти си знаеш, но за други може да е идея относно WC - безотказно е салата настъргано цвекло, моркови, зехтин и ябълков оцет (аз и със смляно ленено семе). Може и + айсберг салата, магданоз
Аз ще паузирам употребата на чия, че май предобрих 😁

# 292
natka и на мен ми се видя логично и затова реших да опитам. За сега успях всеки ден да включвам от храните, които препоръчва за първата фаза.
Ще споделям какви са впечатленията ми като цяло от този тип фаст.
strawberry0302 по-късно, когато имам възможност да си погледна записките ще опиша по-подробно 30-дневния рестарт.

# 293
natka и на мен ми се видя логично и затова реших да опитам. За сега успях всеки ден да включвам от храните, които препоръчва за първата фаза.
Ще споделям какви са впечатленията ми като цяло от този тип фаст.
strawberry0302 по-късно, когато имам възможност да си погледна записките ще опиша по-подробно 30-дневния рестарт.
Аз съм на ВМНВ от години - къде по-хлабаво, къде по-обрано. Салати и ферментирали неща си ям и без това. И се храня интервално, вече 6 години ще станат, та ми е малко трудно в седмицата преди цикъл да съкратя фаста, аз не огладнявам и накрая пак си ям когато съм свикнала. Започнах чат-пат да си позволявам повече въглехидрати по него време, но аз и нямам навик да имам такава храна вкъщи и ако не се сетя да купя изрично... пак не става Grinning
Не съм го наумила достатъчно явно. Но пък и самият ми режим на хранене ми подобри състоянието доста, въпреки че не съм на строго кето и дори това което съм си избрала не мога да кажа че съм все стриктна. Добавките и изследванията които коментира тя, съм ги отметнала и вкарала в ред което ми трябва. Та може би и затова ги чета по-скоро информативно нейните неща, защото не съм в такова положение че да съм закъсала и да търся помощ. В нейната група във ФБ споделят доста подобрения в здравословен аспект, освен и свалено тегло.
Имам още накъде да свалям, но вече не говорим за фрапиращи излишъци, та не ми пречат толкова и не си давам зор. Радвам ви се как си доизпипвате там някакви 2 кила, но това не е за мен. Аз 1-2 кила няма и да ги забележа Grinning

# 294
Sharpy, аз постоянно пътувам   само от самолетите ми се нарушава храносмилснето..  после хотели и разни храни, офиси.   В Щатите и Латинска америка вратите са до глезените и като се изправя са по ниски от целия ми ръст.. чувствам се по осамотена зад дървото в парка 😅
Та исках да кажа че пия натурални хапчета.. от време на време не правят проблеми и нямат химии..

# 295
Но пък и самият ми режим на хранене ми подобри състоянието доста, въпреки че не съм на строго кето и дори това което съм си избрала не мога да кажа че съм все стриктна. Добавките и изследванията които коментира тя, съм ги отметнала и вкарала в ред което ми трябва. Та може би и затова ги чета по-скоро информативно нейните неща, защото не съм в такова положение че да съм закъсала и да търся помощ. В нейната група във ФБ споделят доста подобрения в здравословен аспект, освен и свалено тегло.
Аз също искам да постигна това, което си успяла да направиш - да мога реалистично да живея с начина си на хранене, а не да започна диета или да се ограничавам докато сваля до желаното тегло, и след това да се върна към стария си начин на хранене. Знам, че за мен това няма да е ВМНВ и затова се спрях на нейния вариант - има дни с ограничени въглехидрати, но има и такива, в които няма да се обвинявам, че нарушавам режима, ако хапна парче торта.
Другата причина е, че прочетох много положителни отзиви за подобряване на здравословното състояние след спазване на нейния режим. На мен изследванията са ми в нормите, но напоследък много се замислям за това как дори в момента да не виждам последствия от начина си на хранене (освен наддаването на тегло) след години със сигурност ще ми се отрази.

# 296
Постига се с времето, особено щом си имаш мотивацията и не си с нагласата че е временна диета. Свалянето на излишно тегло е по-скоро бонус в случая но го има и него. Е, може да не започне веднага но аз това също го считам за нормално.

# 297
Аз здравословни проблеми нямам,храня се доста здравословно,затова не разбирам причината за това пикачване на кг.
Не искам диета защото е временно решение,искам постоянен начин на хранене,но с който да не качвам както сега а да сваля и държа кг.
Ще спра за известно време в събота да не ям и сладкото да видя дали ще стане нещо наистина е мн отчайващо.
Фастинг не работи вече,не вечеряне не работи,глюкозна революция не ,тичам,ходя пеша,не пия сладко и газирано хормони и тн са ок ,освен че цикъла се бъзика вече и пия една билкова добавка от година за пустите вълни.
Дайте идеи какво да направя.
Ще пробвам по-протеиново да се храня  тоест с яйца няколко дни докато не запичне да ми се гади ,дано стане нещо

# 298
Аз здравословни проблеми нямам,храня се доста здравословно,затова не разбирам причината за това пикачване на кг.
Не подценявай хормоналните промени след определена възраст. Аз до към 32-35 свалях много бързо, сега изобщо не е така. Друго, което писа по-горе е, че имаш висок кортизол. Той е една от причините за невъзможност за сваляне на килограми.
Щитовидната жлеза как ти е? Инсулинът?

# 299
Вс ми е ок,правих кръвни изследвания мин седмица,за кортизола не съм изследвала аз си мисля защото съм в постоянен стрес и от всичко което изчетох си мисля че той е виновен плюс предменото.
Заради тоя стрес ми дават антидепресанти но не смея да пия от страх да не кача още повече кг щом от нищо качвам

Общи условия

Активация на акаунт