ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 115

• 50 385
  • 735
  •   1
Отговори
# 450
Хелоуууу Yum
Малко се поизгубих тези дни, но много бач. Хубавото е, че зорът е почти към своя край и приключваме годината.
Как сте, момичета? Аз последните 2 дни съм в застой откъм сваляне, защото чакам всеки момент МЦ и съм доволно подута и изнервена. Но и това ще мине. С храната продължавам да съм стриктна, без нито едно прегрешение. А, една слива изгърмях онази вечер, ама не я броя. Както каза половинът - слива яде слива, нищо фрапантно. Trollface Единственото, за което съжалявам, че не опитах на 8-ми март в службата е ябълков кекс с канела и орехи на една от колежките. То и най-вече заради него избягах и се скрих в стаята, че си знам ангелите. Прави го фантастично, неведнъж съм яла, когато не съм била на режим, ноооо този път дисциплина. Знам, че от парченце нямаше да наруша нищо, но и знам, че с 1 парченце не бих се задоволила. След 20 дни имам РД, отсега питам моя мъж какво иска да му сготвя, знаейки, че аз няма да ям нищо сладко. Каза ми - боб яхния и кюфтета ми направи и не ме мисли Smiley Торти и сие няма да правя, поради по-горната причина. Има торта - има проблем, няма торта - няма проблем. Простичко. Най-много торта от кюфтета да направя и тва ще е.
И накрая да покажа днешната кльопачка - врат със зеленчуци. Извън кадър купа салата айсберг и черита.

# 451
  • при моите деца .....
Meyhem, аз искам да сваля 17-18. Ще съм щастлива на 10....
Не поставям крайна цел...
Разделила съм на подцели...
Така може да видя постигната целта...
Ситурна съм, че ще се справиш.

# 452
Хелоу! Наплющях се с чушки с яйца, авокадо, краставици и едно, дето няма да го напиша, но няма въглехидрати, а има много колаген.
8 март не празнувахме кой знае как, но на Задушница си позволих разни неща, то за Бог да прости, но въглехидратите са си въглехидрати. Издух се, едвам си закопчавах дънките, но вече източих водата. Дори намерих лентички за кетони за глюкомера ми и се боцнах днес. 0,6, но според гугъла си е кетоза, макар и лека. Мисля веднъж седмично да тествам. Както се казва, луксът ме успокоява 😄 Кантар все още нямаме.

# 453
  • София
Добро утро и успешна нова седмица! Купих си Л карнитин от ДМ (на тяхната си марка). Не съм го почвала още.

Отчитам свалени 10кг (от 96 на 86). Нямам търпение да падна в другата петица, между 80 и 85кг..
Страхотен резултат! Поздравления!
А какво правиш, аз съм пропуснала

Намалих драстично количеството, не меря, не тегля, не съм спирала цели групи храни. Разбира се ограничавам до минимум сладко, газирано и хляб (само на поводи да кажем). Започнах да се прибирам пеша от работа (около 5-6км), въртя велоергометър вечер, после правя скромни упражнения  - коремни, клек, планк. От известно време ходя два пъти седмично на бокс.  Купих си и детокс чай, но ми е толкова гаден, че все гледам да "забравя" да го пия.

# 454
Хелп момичета. 3ти месец без да съм свалила и грам. Не знам какво се случва вече. Старая се да тренирам редовно (3-4) пъти седмично, макар и домашно. Храната е що годе здравословна, но си позволявам и по-мъничко сладко. Дали е от него и да го спра нацяло?

# 455
Хелп момичета. 3ти месец без да съм свалила и грам. Не знам какво се случва вече. Старая се да тренирам редовно (3-4) пъти седмично, макар и домашно. Храната е що годе здравословна, но си позволявам и по-мъничко сладко. Дали е от него и да го спра нацяло?

Много е трудно да се прецени какво е мъничко сладко... Simple Smile
Ако има толкова дълъг застой нещо трябва да промениш със сигурност.
Пробвай да не ядеш никакви въглехидрати от 16ч нататък и ако ядеш хляб да е сутрин и не повече от 40грама.
Наблегни на яйца със заленчуци или гъби.
И много салати.

# 456
Туити, да не би да си с прекалено малко калории, съчетани с тренировки?
Припомни на какъв режим си, за да ти дадем адекватен съвет.

# 457
Проблема ми е, че нямам ясно определен режим. Първото ми ядене е 11-11.30. Рядко закусвам. След това ако огладнея към 15ч хапвам плод или нещо сладко. Вечерята ми е в 18-18.30. Бях на броене на калории, но след седмица спрях да ги броя.. Като цяло съм в някаква въртележка и.. Дали да добавя и закуска и това хапване в 15ч да изчезне? Съответно и обядът ми ще се измести към 13ч. Ако ям хляб, то е пъбнозърнест. Като цяло не се ограничавам от конкретна група храни.

# 458
Когато си брояла калории, по колко си консумирала дневно?
След като тренираш 3-4 пъти, гледай да не падаш под 1500-1600. Айде, в дните, в които не тренираш, може да намалиш със 100 примерно, но не и по-малко. Предполагам, че си забавила метаболизма.
Друго - махни сладките неща. Щом консумираш всички групи храни, поне не яж бързи въглехидрати. Тесто и захар категорично изключи. Яж повече протеини, особено, когато тренираш, въглехидратите да са ти от зеленчуци, кореноплодни яж, плод също, но след като си се нахранила. Не ги яж на гладно.
Може да пробваш наистина да закусваш, за да "стреснеш" малко организма. Ама нека да е питателна солена закуска. Вода пиеш ли? Ако не, си наложи да пиеш поне по 2 литра на ден.

# 459
  • София
Elena, браво, страхотен резултат и мотивация. Продължавай да споделяш. ☺️

Вчера пропуснах деня за отчет, но днес записах, от миналата сряда съм + 2 кг, + 4 см талия и + 3 см корем. Добре е, очаквах много повече. Ще видим кога ще успея пак да ги сваля и да продължа още надолу.

# 460
tweety, давай менютата, че да даваме акъл 😂

Аз днес съм на
- пилешки сърца с масло и с лимон
- баницата на Шарпи и краставици с авокадо
Да кажа един “чалъм” за баницата. Аз я пека във фраер и вместо да в обръщам, от време на време я бъркам. Като видя, че е направила коричка - бъркам. Така имитирам текстура на баница с кори и има повече хрупкаво. Става нещо такова
Скрит текст:
Тази тук има и сусам, но по тъмните неща в разреза са точно корички.

# 461
Ооо, това е идея! Ще се пробва задължително Yum Още следващата ще я разджуркам.
Аз днес се успах и тъгъдък-тъгъдък да дойда на работа. като дойдох, установих, че съм си забравила манджата у дома. Та ходих до близкото магазинче да купя нещо за плюскане, че гладен не се живее.
Взех някакво филе, краставици и черита. Забърках една купа, сипах доволно зехтинче и оцет и тва ми беше обяда. Довечера повече.

# 462
И аз обичам такива тънички неща, филенца, пастърмичка... но са ми много солени.
Та, (не се смейте много Sweat Smile) -  ги режа и ги оставям за час във вряла вода,  да падне малко солта.
После изплаквам, подсушавам и слагам в кутия.
Вече мога да ги консумирам Smiley

# 463
Пепи, и на мен ми беше солено да си призная. Обаче нямах време да го слагам във вода и да чакам да се обезсоли. Директно в устата, че тиранозавъра в мен се пробуди от глад. От изяждането до сега съм изпила 1,5 литра вода. Преди това сигурно още толкова.

# 464
  • Германия
Минавам да се отчета, за 2 седмици и половина съм -3,5кг. От корема съм смъкнала, усещам го и го виждам, доволна съм! Още 20кг и ще съм екстра 😉

Общи условия

Активация на акаунт