ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 115

• 50 418
  • 735
  •   1
Отговори
# 300
  • Германия
Привет! Писах уикенда че днес ще се тегля и това чудо мина току що. Честно, свила съм се в един ъгъл и тихо си поплаквам. За 3 месеца не съм свалила и 1кг, даже и половин не съм. Толкова съм разочарована, фрустрирана, нямам идея къде греша! Да, свалила съм 1кг сланинка 😅, но за мен това е изключително незадоволителен резултат за толкова време и усилия. Не лъжа, намалила съм храната, движа се много повече от преди… не разбирам защо не съм отслабнала изобщо.

Ще отида и на лекар да си изследвам хормони и т.н., ще започна за известно време да броя калории да видя дали не ям повече от колкото си мисля…

Иде ми да захвърля всичко! Толкова време и усилия на вятъра! 4х в седмицата ходя на спорт вместо да прекарвам време със семейство ми и за какво!?

Съжалявам че ви занимавам и хленча, просто имах нужда да си изплача болката.

# 301
И аз да кажа. Пак съм болна😒. Нямам думи от тези вируси. И децата са болни, температура, хрема, кашлица... Край няма.
Не съм се теглила, очевидно задържам свалените килца. Не ми се иска да свалям драстично и после йо- йо. Сестра ми държа, държа килцата и в един момент - бам, пак с 6 кила отгоре.
Не е работа да не ядеш и да слабееш. После се отпускаш и всичко ти се лепи. Така, де.
Спокойно сваляйте килца, така се задържат и са трайни, отколкото скоростно сваляне и после пак наново. Не, не.
Бъдете здрави!

# 302
Идвам да се похваля, че съм свалила, което е чудно за мен, защото нищо конкретно не съм променяла, може би малко повече движение имаше.
Чудя се дали да не започна пробно да се храня за първи път в 13часа до към 18-19часа, защото забелязвам, че ако пропусна закуската и до към 13-14часа изобщо не съм гладна, обратно - ям ли сутринта към 7-8часа, то още в 11часа огладнявам.  Чета от доста места, че имало положителен ефект точно този интервал, но не знам дали не е до организъм просто, а и до какво и колко реално приемаш.

# 303
Привет! Писах уикенда че днес ще се тегля и това чудо мина току що. Честно, свила съм се в един ъгъл и тихо си поплаквам. За 3 месеца не съм свалила и 1кг, даже и половин не съм. Толкова съм разочарована, фрустрирана, нямам идея къде греша! Да, свалила съм 1кг сланинка 😅, но за мен това е изключително незадоволителен резултат за толкова време и усилия. Не лъжа, намалила съм храната, движа се много повече от преди… не разбирам защо не съм отслабнала изобщо.

Ще отида и на лекар да си изследвам хормони и т.н., ще започна за известно време да броя калории да видя дали не ям повече от колкото си мисля…

Иде ми да захвърля всичко! Толкова време и усилия на вятъра! 4х в седмицата ходя на спорт вместо да прекарвам време със семейство ми и за какво!?

Съжалявам че ви занимавам и хленча, просто имах нужда да си изплача болката.
В същата ситуация съм като теб. 2ри месец без грам да съм свалила, а тренирам 5-6 пъти седмично. Следя и калории, ям по-здравословно и нищо...

# 304
Всички сме в кюпа:-(
Ужасно е

# 305
такаааааа…. от март мултиспорт и руми илиева,  не е като да не съм похарчила пари за добри намерения Mr. Green
ъпгрейдвам баничката на шарпи - извара и моцарела едишън… божествено 💫💫💫
…. и приключвам с млечните за тази година, излигавих се един месец и рамото пак започна да ме боли

хубава седмица и бон апети, девойки 🥰

# 306
Несвалящите момичета, а мерки вземате ли си? Щом тренирате усилено, нищо чудно сланината да се е преобразила в мускул, който също тежи, но заема по-малко място. Не се вторачвайте в килограмите, следете цялостната визия. Аз съм била  60кг разплута и 60кг стегната. Разликата е огромна.

# 307
По-долу описвам това, което аз съм си извадила от Fast like a girl като ориентир в кой ден каква да бъде храната и колко дълъг да бъде  фаста.
Интервално гладуване
График за 30-дневен рестарт (в книгата се дават интервали и за начинаещи в периодичното гладуване, както и за тези които вече са свикнали с него, интервалите за вторите ще слагам в скоби):
ПЪРВА фаза:
За жените, които имат редовен цикъл 1-вият ден е първият ден от месечния им цикъл, а тези в менопауза или предменопауза избират който ден искат и след 30-я ден започват отначало.
Дни от 1 до 4: 13 часа гладуване (или 15 часа гладуване)
Ден 5: 15 часа гладуване (или 24 часа гладуване)
Дни от 6 до 10: 17 часа гладуване
ВТОРА фаза:
Дни от 11 до 15: 13 часа гладуване (или 15 часа гладуване)
ТРЕТА фаза:
Дни от 16 до 19: гладуване 15 часа (или ден 16 се гладува 24 часа, а останалите три дни по 17 часа)
ЧЕТВЪРТА фаза:
Дни от 20 до 30: не се гладува (или 13 часа глад)
За жените, които имат редовен цикъл четвъртата фаза продължава от ден 20 до деня, в който започне цикъла им и който е първи ден на първа фаза.
Хранене
В ПЪРВА и ТРЕТА фаза храненето е ВМНВ. Въглехидратите са до 50 гр., протеините до 75 гр. И повече от 60 % от калориите трябва да идват от здравословни мазнини.
Храни, които са на фокус са храни, подпомагащи производството на естроген: Бразилски орех, бадем, кашу, фъстъци, кедрови ядки, тиквено семе, слънчоглед, орехи, сусам, грах, нахут, соя, боб, леща, зеле, спанак, лук, чесън, тиквички, броколи, карфиол, ягоди, боровинки.
Във ВТОРА и ЧЕТВЪРТА фаза се допускат повече въглехидрати от 100 до 150 грама, като ако целта е сваляне на тегло не трябва да са повече от 100 гр., 50 грама протеини и здравословни мазнини по желание, не е дадено количество.
Храните, които са на фокус, подпомагат прогесетерона: картофи (всички видове), цвекло, тиква, брюкселско зеле, броколи, карфиол, банани, манго, папая, портокали, грейпфрути, лимони, ленено семе, сусам, слънчогледово семе, нахут.

# 308
  • Велико Търново
Привет и от мен!Ден трети без сладко, но днес бях на две аптеки и с това оправдах многото храна, която изядох.Оправданието е като з......а, всеки го има.Все пак спазих 8 часов фаст и както бях планирала отидох сутринта в едната ми зала/Херц, от години сме в един отбор с теб/ и направих гърди и бицепс, спининга при шефката ми се размина, защото трябваше да работя в друг обект.
Утре продължавам с подготвена храна от тази вечер:
09.00-кисело мляко+извара Пилос и 250 грама ягоди.
14.30-250 грама пилешка пържола
16.00-ще тренирам нещо на Каролинката
17.00-едва ли ще съм гладна, но ще изпия нещо протеиново и ще измия зъбите.

# 309
Несвалящите момичета, а мерки вземате ли си? Щом тренирате усилено, нищо чудно сланината да се е преобразила в мускул, който също тежи, но заема по-малко място. Не се вторачвайте в килограмите, следете цялостната визия. Аз съм била  60кг разплута и 60кг стегната. Разликата е огромна.
 и преди сме го чоплили този въпрос,но няма такова нещо като мазнина превърнала се в мускул.. едното изчезва и другото расте евентуално, но това не е лек и бърз процес и трябват много тренировки,  за да е баш заместил мускула загубената мазнина.

Последна редакция: вт, 27 фев 2024, 09:01 от Eli..........

# 310
Какво е т.нар по-здравословно хранене и дайте примерна храна за един ден, която консумирате? Имате ли какво да сваляте, да не би да сте си в оптимална форма за височината си?

За сладкото: вместо изключването му само в събота защо не опитате да го консумирате само в събота? По-ефективно ми звучи да е един ден в седмицата, отколкото 6. Само идея.

# 311
  • Велико Търново
Добро утро и от мен!
Тази сутрин плюс 100 грама т.е.62 кг.Тялото ми е мазно до безобразие и колкото да ми се спи, след малко тръгвам към залата.
Днес ще е гръб и трицепс, храната я писах снощи.Ще видя какво ще добавя още.Ще се опитам да не минава 1600 калории и ще държа мазнините до 60 грама.Довечера ще споделя какво съм направила.
По темата с несвалянето -записвайте с абсолютна фанатичност поне 7 дни какво ядете/пиете и тогава правете изследвания.Аз съм разказвала преди 7-8 години мъжа ми ме прати на гинеколог, защото според него съм можело да имам проблеми с хормоните и след това в досието при гинеколожката ми пише "Дебела е, защото яде"/четете с огромна усмивка/
Хубав и усмихнат ден!

# 312
"Дебела е, защото яде" SmileSmileSmile

И аз не мога да се извиня с изследвания, качвам си от храна! Снощи вечерях салата с варено цвекло, моркови, магданоз + малко зелении. Обаче не издържах и добавих и една купичка плодово мюсли с прясно мляко.

Болните да оздравяват! Аз като болна уж нямам апетит, ама от лежането вкъщи винаги трупам.

# 313
Какво е т.нар по-здравословно хранене и дайте примерна храна за един ден, която консумирате? Имате ли какво да сваляте, да не би да сте си в оптимална форма за височината си?

За сладкото: вместо изключването му само в събота защо не опитате да го консумирате само в събота? По-ефективно ми звучи да е един ден в седмицата, отколкото 6. Само идея.
Аз точно само в събота ям сладко през седмицата не.
Ами не съм в оптимално тегло,качих 5кг,не изглеждам дебела защото съм висока,но усещам тежест в долната част на корема и подутина откакто започна цикъла да прескача.
Не мога да се оставя по течението само защото навлизам в предмено,но след всички ограничения цял живот не виждам къде бъркам и не свалям а качвам.
Под здравословно имам предвид,без газирано,мазно,сладко,тесто,ориз,картофи-мн рядко.
Вчера менюто,
З 3сл овесени яд с малко кисело мляко(реших да започна да пробвам да закусвам,днес ще добавя и лъжица пеотеин€
О-4 яйца с малко лук и малко сирене изпържени с мн малко зехтин ,1 малко плодово кисвло мляко и 2мандарини
Сл закуска-1ябълка
Вечвря -2кюфтета с малко бял сос
Много вода зелен чак и кафе с малко мляко
Днес мисля ще е същото без вечерята,още не съм я измислила
Успех на всички и благодаря на всички включили се със съвети.
Не искам с диета да отслабвам,защото после всичко ще върна,иначе е ясно,че с глад ще сваля ,ама кой знае вече.

Последна редакция: вт, 27 фев 2024, 09:02 от strawberry0302

# 314

…. и приключвам с млечните за тази година, излигавих се един месец и рамото пак започна да ме боли

хубава седмица и бон апети, девойки 🥰

Herzen, болките в ставите и плекситите наистина ли се повлияват от спирането на млечните продукти? Котидж, моцарела, извара и тях ли спираш?
Една позната не яде нищо млечно, ама нищо, но е веган и наистина е много слаба.

Общи условия

Активация на акаунт