АС и други романтични К-драми - тема 7

• 20 214
  • 735
  •   1
Отговори
# 210
  • Варненска клюкарка
Роци, кой е третия ти с Ча, за Истинска красота и Гангнамсската красавица ясно. Последния все го отлагах, че много млад ми се виждаше там, но пък Крис го беще гледала в сериал и когато е бил на 16 та има накъде да се връщам  🤪
Уин, за разтърсването не знам, сякаш е повече като за по-лекия жанр, но видях във фрагмент от  кучешкия че видимо се е отпушил в целуването, може и драмата да му се палучи, та и аз съм любопитна за новия му сериал. 
Аз напредвам, остават ми още 2 серии от Демона, ще се опитам утре да приключа с него,че през седмицата ще ми е по-трудно..

# 211
  • Русе
2в1, много ти благодаря! Единственият пропуск ми е синът на министъра . Друго нищо не съм пропуснала или  недоразбрала .  
"Кралицата на сълзите" започва на 9.03. по Нетфликс - с нашия Звездолин. Simple Smile
Дами, някой може ли да ми даде идея как да намеря "The story of Parks marryage contract/Брачний контракт г-жи Парк с бг-превод или руски? Дорама-та го изтриха по неизвестна причина.

Последна редакция: сб, 17 фев 2024, 22:37 от winona

# 212
# 213
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Аз. С Гугъл търсачката, ей ти го другаде - https://doramytop.com/brachny-kontrakt-gospozhi-pak-vse-serii
А, Дани ме изпревари с няколко секунди, но няма да трия.

# 214
............................................
Дами, някой може ли да ми даде идея как да намеря "The story of Parks marryage contract/Брачний контракт г-жи Парк с бг-превод или руски? Дорама-та го изтриха по неизвестна причина.
Бг превод няма за момента.

Дани и Проф вече са дали за руски Hands V.

Последна редакция: сб, 17 фев 2024, 22:54 от 2в1

# 215
  • пак на Рив Гош
Оооо, Роци, ти си в Шампионската лига! Wink Маршали, капитани....
А, просто съм изгледала един определен брой китайски сериали Wink . Пък и как да извърнеш поглед от хубав мъж в униформа Wink  Joy?
Имаше и още един капитан, Ли (от сериала Mysterious Love), който е с доста нестандартен поглед към лицевите опори Joy
Скрит текст:

За Сина на Министъра от "Цветето" -
Скрит текст:
в един от предните епизоди имаше сцена, където Министърът гони Сина си от къщата си, понеже се влюбил в (подразбира се) чужденка. Каза му нещо от типа "Няма да те оставя да си вземеш жена със сини очи. Ако го направиш, вече няма да си мой син" (нали по тамошните вярвания, призраците/демоните са със сини очи). И в един момент Свекървата също каза нещо като "защо ни трябваше да пречим на любовта му?".
Та аз така навързах нещата (може и да греша, разбира се) - че синът вследствие на конфликта с баща си е заминал с чужденката (вероятно мома-англичанка или американка, понеже нали все пуска по някоя английска дума). Но, за да запазят реномето му/си, Министърът му уговоря брака с Главната, и ха! в деня на брака младоженецът "умира", Нашата става вдовица и остава в тяхното семейство. Така хем репутацията е ненакърнена, хем им е наблизо,ако случайно Брат ѝ е оставил нещо уличаващо. А междувременно за пред хората, търси Брат ѝ, а на Жена си беше казал, че синът им е загинал при злополука на планиниски път в Китай. Това ме навежда на мисълта, че Свекървата е знаела за шашмата около сватбата (или поне, че Синът е избягал). Но не знам дали Синът е знаел, че Министърът е замесен в убийството на предишния крал, на брата и на семейството на младежа. Май не... или поне останах с такива впечатления.

Белл, третият сериал с Ча, който съм гледала е Rookie Historian Goo Hae Ryung (2019) - там си е съвсем дръвце, макар и красиво, и върти романс с кака Wink . Всъщност, играе ролята на изолиран принц, който не е престолонаследник и си прекарва времето, пишейки любовни романи. Само дето и представа си няма що е то любов. Едновременно с това, Тя е назначена като писар-хроникьор в двореца (записва какво се говори в тронната зала, пише доклади и т.н.) и я разпределят да води хрониките на нашия принц.
Бива за едно гледане, неангажиращ и забавен. Но аз лично, от героите, харесах повече втория главен, един от по-старшите писари, той ми беше най-адекватен като образ.

Последна редакция: сб, 17 фев 2024, 23:10 от Роца

# 216
  • Русе
Роци, благодаря за пояснението! Леле, какво съм чела аз?! Това би трябвало да е в началните епизоди...сигурно съм спала! Ама само за едното реноме да гледа как сина му ще пие отрова...

# 217
  • пак на Рив Гош
Някъде май към средата беше, когато той се появи на пазара, още преди да стане ясно, че е отдавна изгубеният син.
Скрит текст:
Но, според мен, Министърът остави сина си да изпие отровата не само заради реномето. За него, какъвто е властолюбив и контролиращ, синът му не съществува, откакто е започнал неподчинението си преди години. Нали видя как посрещна новината за връщането на сина си и как му напомни като се видяха насаме, че той всъщност няма син.
Запазвайки самообладание, докато синът му щеше да изпие отровния чай, Министърът хем неутрализира блъфа на Краля и компания, хем показа, че уж вярва на сервирания от Вдовицата на финансовия министър чай. Демек, нямал е нищо общо със случилото се преди години и не е съучастник в убийството на стария крал.
Ако пък синът беше изпил чая, тъй или иначе, той вече го е отписал като свой син, но пък така Вдовицата на финансовия министър става убийца, готова да отрови невинен човек със съдействието на Краля. Това би му дало още едно въже, с което да контролира Краля и едновременно с това, да си отмъсти на вдовицата на финансовия министър за предателството от нейна страна към него. И в двете ситуации Министърът излиза като победител, един вид.
Грешката на нашите хора беше, че те не знаеха за конфликта между баща и син и че бащата го е отписал. Те разчитаха, че като всеки нормален баща, Министърът няма да остане безучастен, докато гледа как синът му тръгва да пие отровен чай. А всъщност, на бащата това положение му дойде дюшеш.[/spolier]

# 218
Тези толкова "морални" корейци, които пискат когато видят момче и момиче да си докосват ръцете са направили сериал в който аплодират нахалните домогвания на приятел и уж сестра до мъж и жена, които преживяват тежка криза в брака и се опитват да си оправят отношенията. Заради хепиенда за героя на ДжунгКи реших да догледам този сериал, но става все по-нелепа историята. Единия от двамата най-добри приятели на мъжа нагло и нахално сваля жена му и то демонстративно пред приятеля си и в същото време двамата продължават да са  приятели. Ами сестрата... В началото се напъна да се заяви като сестра, да убеди този мъж да я приеме за сестра и като такава да я допусне в живота и дома си, а изведнъж се оказа влюбена в него при това с претенции към неговите чувства към нея не като брат, а като жена. И вместо да се постарае да се справи с тези чувства още повече, че жената на брат й всъщност е нейна треньорка започна да прави фасони и да го притиска. Но тя е на 17г., загубила е майка си на 12г. и да речем, че е объркана в някаква степен и донякъде може да й бъде простено. Обаче приятелят на около 30+, който явно и демонстративно не уважава както брака на приятеля си като институция, така и самия него като човек, приятел и мъж с криза в отношенията с жена която все пак обича е показан с явна симпатия от създателите на историята и е очевидно, че на финала ще бъде награден за нахалството и наглостта си с жената на приятеля си. Що за послание е това. При това този т.н. "приятел" живее без наем в дома на този, чиято жена ухажва, работи заедно с него и непрекъснато му е пред очите. А жената пък натисна мъжа си да й прости предишна изневяра, да я приеме отново и да запазят брака си защото много го обичала, съжалявала и повече нямало да му причинява това, но изобщо не отблъсна нахалника по категоричен начин, а го остави да кръжи около нея и да си позволява все повече. И това авторите представят като мила любовна история, която трябва да трогне зрителите.

Последна редакция: нд, 18 фев 2024, 08:25 от Рори72

# 219
Това са няколко мили Wink любовни истории. Laughing
Всъщност не винаги да запазиш брак е най-доброто нещо на света. Пиши пак като изгледаш и финала.

Мен пък Красавицата ми образува нерви. Изгледах току що и 4-ти епизод и много искам да ошамаря главната, както и злостъра, т.е. и втората главна. Искам и да помрънкам, че толкова туткав сериал не бях гледала. Всъщност всички главни, каквото и да правят, е като на забавен каданс. Добре, че е асистентът (бодигардът на краля от Хуаранг), че да има малко живец на екрана. Също и 2-3 състудентки и приятелки на главната се държат като нормални хора + двама-трима състуденти. Тези от главната линия са като малоумни и неадекватни. Отдавна не бях гледала такова поведение. Всъщност героят на хубавия Ча е малко повече "в час", но самият Ча, нали си е дръвце, точно тука е много дървен. На моменти чак се чудя как успяваш да изиграеш нещо без грам емоция?!
Още съм много далеч от края, но вече съм убедена, че целия сериал можеха да го сместят в 3-4 епизода. Иначе историята е добра и ми е интересно какво ще се случи с всички герои накрая.

# 220
е с доста нестандартен поглед към лицевите опори Joy
 Tozi го гледах, и лицевите опори също Joy https://youtu.be/od320soh6vI?si=nLndpsfUC0yUSEvq Китайските сериали са ми едни миловидно-наивни. И ме забавля как  уж големи баровки изкарват по 30-40 епизода с един тоалет, а девойките които работят на 3-5-8 места за да оцелеят във всеки кадър са с нов.
Joy Профи , в Красавицата  на мен лошата ми беше по-симпатична от главната. Бодигардът беше на БоГъм от лунната любов.

# 221
Joy Профи , в Красавицата  на мен лошата ми беше по-симпатична от главната. Бодигардът беше на БоГъм от лунната любов.
Ами, все още не легнала си в 5 сутринта, толкова е можал да се сети мозъкът ми. Joy
Омесила съм ги. Joy

Да, актрисата, която играе лошата определено е по-симпатична. То и от другите момичета има поне две по-хубави от главната.

# 222
Роца, добре, че даде разяснение за сина на министъра от Цветето, че аз явно не съм разбрала много правилно или по-скоро имам пропуски при гледането Blush. Ама, така е, като гледам и върша още сто неща едновременно Joy.

Главната от Красавицата си я харесвам по принцип, но сериалът си е бозичка, каквото и да си говорим. То и другият True Beauty е идентичен и Ча пак си е малко дръвце, но поне вторият главен е сладур.

# 223
  • Варненска клюкарка
На мен освен младостта на Ча в Гангнамската красавица мисля че беше на 21-22г. ме отказваше главната. Имам изгледани няколко сцени, бях попаднала и на някакво шоу с Астро тя и други актьори, доста я бяха лъснали в някаква дълга черна блестяща рокля, но все такава безлична, последно би ми хрумнало да я нарека красавица ( не знам дали не е някакво иронично подмятане заглавието) и все не ми идваше да започна сериала, ама след думите на Профа хич и няма да го мисля повече. Но пък много съм се забавлявала с Истинска красота, втория главен, главната, семейството, съучениците - един от малкото сериали в които пълнежа ми харесваше. Вкус, какво да го правиш, различни неща ни харесват🤪 .

# 224
  • Русе
И аз съм благодарна (като 2в1) на споделянето тук - все едно като при пъзелите: дори да си пропуснал нещо, има някой , който да извади липсващото парченце. Благодаря, момичета! Flowers Hibiscus
Ох, да се изкажа и аз за китайския сериал, че ми е като солна киселина в устата. Joy Как успяват тези жени да забременеят, след като си лягат с поло и пола, даже и с боти?! Rolling Eyes Поне да имаше лека, невинна индикация за събличане...Wink Даваха подробно толкова неща, които можеха да съкратят. Иначе ми харесва реалността на сериала, ценностната с-ма, която е нужна да се изгражда и възпитава  и още много неща, които няма да изброявам.  Не съм финиширала, малко ми остава и тогава бих била по-конкретна.
Спокойна неделя, Дами! Simple Smile
П.С. - Дописвам: благодарение на Профи и Данифин ще си изгледам Брачния контракт, а преди малко финализирах Цветето на рицаря. Много съм доволна от края! Странно за корейския навик да претупват финала, но е факт! Успяха да завършат всички сценаристки линии елегантно и красиво!

Последна редакция: нд, 18 фев 2024, 12:03 от winona

Общи условия

Активация на акаунт