АС и други романтични К-драми - тема 7

• 20 220
  • 735
  •   1
Отговори
# 195
Почти приключих Korea-Khitan War определено ми хареса, макар че на места много ме дразнеше разни глупави режисьорски решения.
Довърших и Love in the Moonlight
Продължавам и с актуалните - Knight Flower, Love Song for Illusion, Captivating the King ,няколко китайски,между които - за съдията Ди и очаквам да стане време за Шогун.

Последна редакция: пт, 16 фев 2024, 10:47 от Danifin1

# 196
Профи, и аз като теб гледам да си спестявам подобни филми дори и да са много добри. Като седна да гледам искам да се разтоварвам, а не да се напрягам допълнително.

Дани, и аз гледам споменатите от теб корейски заглавия, но за финала на Korea-Khitan War ще почакаме още малко.
Утре, обаче, приключва Knight Flower. На негово място ще започне новият сериал с Ча - Wonderful World.

# 197
Пограничен остров е също тежък филм, но този път темата е историческа. История базирана на случващото се с корейците по време на японската инвазия през 40те год. На мен лично ми се появи асоциация с турското робство докато гледах филма. Жестокостта на японците в този период съм я виждала и в други филми/сериали, но тук чашата преля и в един момент си помислих, че са били същите изроди спрямо корейците каквито са били  нацистите спрямо евреите. Но, както винаги злото не идва само с лицето на врага. Намират се и предатели, които даже печелят от това, че помагат на японците в гаврата и издевателствата им спрямо други корейци в т.ч. и деца. Да, тежък филм е, но всеки един народ трябва да прави такива филми и във всеки народ да има такива хора, които да ги гледат - и своите, и чуждите, за да не се забравя историята. В нашия съвременен свят политиците къде явно, къде тихомълком променят историята, затова трябва да има такива филми, които да останат в интернет пространството и да пазят следите на истината за историята на човечеството като цяло и на отделните народи. Прекрасна актьорска игра в т.ч. и на малката актриса. Има силни моменти. И отново не съжалявам за отделеното време. Някои неща не трябва никога да се забравят.

# 198
  • Варненска клюкарка
Ча в нов сериал ли? Че той наскоро приключи кучешкия, че и албум пуска🤪 Голяма активност, но пък сега му е времето.
Проф и аз като теб се изненадах от детските му снимки, очаквах да видя друго, а той си е същия!  Преди време бях поразгледала - умен (едно от десетината селебрита с IQ над 130) красив, с чувство за хумор и много сладко срамежлив 😘 Отделно че и колко рядка гледка е да се види красив младеж изпълняващ класика на пиано... Дано да мога да видя новия му сериал, напоследък времето не ми стига за нищо. Остават ми още 4  серии от Демона, но  нещо много се изморявам напоследък и все не мога да го изгледам. Още не успявам да се впиша в предишния ми ритъм - сега заспивам в 20ч. а после се будя  посред нощ и се въртя в леглото с часове, тъкмо  заспивам  пак и ме буди алармата в 6:10...

# 199
Аз си пазя психиката и душевното равновесие като не гледам такива филми.
.
 + един за к-драма без драма, освен ако случайно не попадна на такъв и вземе че ми хареса. Филма 'Полунощ" примерно.
Love 911 Grinning беше много добро попадение, девойката е главна в
The beauty inside https://youtu.be/zQvPJjDRMcY?si=o7BpIThbA0FDq60K филмът, там Пако стоя три дни гладен за да не заспи. И сериалът със същото има си заслужаваше гледането.
Imitation https://youtu.be/3Tluc8fDHwE?si=2WOrCtRYGXXG4fZd   за живота на трейнитата, има и по добри  сериали за това. Освен хубавата музика и танци останалото си беше малко бозиняво. Мъжкият каст се стараеше.
Lee Jun Young https://mydramalist.com/people/15847-jun  ако решите първо го гледайте в "имитация" веднага след това в
Love and Leashes Grinning
В момента с него гледам may i help you https://youtu.be/z-jFSm2be34?si=6aPTIpzEaFW7rsN2  девойката е погребален агент с който мъртвите споделят проблемите си , а тя ги решава. Пътем забърка и него, тъкмо приключих 5еп в края на който се събудиха прегърнати, а уж снощи се прибраха трезви.
https://youtube.com/shorts/ZEotfDvwAJc?si=PeGAwBzJEJ6FOG9v Joy

Последна редакция: пт, 16 фев 2024, 14:57 от Krissttinna

# 200
# 201
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Много са забавни двамата. Grinning
Освен пародиите Джейсън има и много добри лични неща - https://www.instagram.com/jasondchen/reel/C25yj-Yvo55/

Аз снощи реших да почна някое заглавие от списъка на първата ни страница. И реших, че ми се гледа нещо леко и около развлекателната индустрия. Така си харесах Красавицата от Кангнам. Обаче съвсем съм изключила, че участва Хубавия Ча и бях безкрайно изненадана, когато ми се появи на екрана.Joy
След изгледан само един епизод не мога все още да изкажа мнение за сериала. Във всеки случай в първия епизод са поставени проблемите с неприемането на хората, не отговарящи на стандартите на обществото и агресията към тях.

Последна редакция: сб, 17 фев 2024, 10:07 от profi_1

# 202
Следвайки моя к-план в момента гледам едно много сладко и разтоварващо сериалче - Троен скок с ДжунгКи и актьора, който стана жертва на несправедливите обвинения в употреба на наркотици в края на миналата година. Отначало ми бяха много скучни моментите свързани с рекламния бизнес на тримата приятели. Прескачах ги и гледах само историята на сестричката. Постепенно всичко стана интересно и сега гледам с удоволствие целите серии. Главната е много сладка, а героят на ДжунгКи, който е влюбен в нея пръска чар в огромни количества винаги когато са в обща сцена. Сериалчето не е налично онлайн с бг превод и го гледам на руски.

# 203
  • Русе
Здравейте, Дами!
Май отдавна не съм се включвала в ефира Joy По една странна случайност съм потънала в една китайска мелодрамка и бързам да я приключа преди 22-ри. Редувам с предложенията от 2в1. Направо съм като лудото емотиконче и Кака Сийка , ама заедно.
Данифин, благодаря ти за дозата смях! Flowers Hibiscus Най-много ми хареса "кредитната карта"- пълна 10-ка!!! Като ми пееш, Пенке ле ( Джейсън ле) кой ли те слуша?! Stuck Out Tongue
2в1, имам въпроси към теб, ако ми разрешиш: и аз следя Цветето на рицаря, на руски. Снощи гледах 11-и, предпоследен епизод. Нещо изглежда съм пропуснала или прескочила, а може би и не разбрала.
1. Умирайки, г-жа О прошепна на невестката, че брат й е вече убит от свекъра й. Защо тогава последният продължава да го търси?
2. Защо свекърът искаше да изчезне ( или умре) сина му? И с такова безразличие гледаше как синът ще пие от  отровния чай? А самата роля на сина изобщо не ми стана ясна...
3. Ясно ми стана за произхода на "полицайчето", влюбено в невестката - баща му е шеф на охраната на бившия крал, но детето едва ли е знаело кой го убива и най-вече защо. Няма и доказателства от преди толкова време. За какво им е да го убиват сега? Това ми се струва безсмислица в сценария, а може би греша?
Ще се радвам на малко яснота по тези въпроси.
На всички - приятни почивни дни с хубаво настроение!

Последна редакция: сб, 17 фев 2024, 13:18 от winona

# 204
Някой гледал ли е Тройния скок? Ако накрая съберат момичето и този който й ср води доведен брат не искам д го гледам. Тъкмо реших, че е свежо и приятно за гледане и изведнъж девойката се оказа влюбена в женения си брат и нещо взе фасони да прави. Той би могъл и баща да й бъде и ако  са го направили и него влюбен ще е прекалено дразнещо за доглеждане.

# 205
  • пак на Рив Гош
Добра съботна привечер!

Уинона, в кой китайски сериал си потънала? Аз тия дни гледам два, ама те са от текущите.
Профи, на мен от трите сериала на Ча Ън У, които съм гледала, "Гангнамската красавица" ми хареса сякаш най-много.
Ето и малко снимки от новия му сериал, Wonderful World, който би трябвало да започне на 1ви март:

Рори, не съм гледала този сериал.

Вчера Woo Do Hwan (а.к.а Бодигардът от "Краля") се пусна по "плочки" в своя Инстаграм, та за разведряване:
Скрит текст:

# 206
  • Русе
Роци, ти едва ли би  обърнала внимание на подобна бозичка. Simple Smile Аз си падам по чаровни грозници ( като Белмондо например), та типчето привлече вниманието ми. "Пътят към дома"(2023) Съвременен, без фантастика и прераждания. Ако решиш да го погледнеш, внимавай да не го объркаш с филма. Simple Smile
Този сериал с Ча и аз го чакам, че от рекламата се видя , че ще има драма и няма само да е на дефиле. Искам това момче някой да му извади душичката и да ме разтърси с играта си.

# 207
  • пак на Рив Гош
Роци, ти едва ли би  обърнала внимание на подобна бозичка. Simple Smile Аз си падам по чаровни грозници ( като Белмондо например), та типчето привлече вниманието ми. "Пътят към дома"(2023)
Joy
Уин, не само, че съм му обърнала внимание, но и капитан Лу от Road Home е на трето място в класацията ми за китайски герои (военни или пожарникари) след маршал Тан (Fall In Love (2021)) и капитан Сон (Fireworks of My Heart (2023)) Grinning

Скрит текст:
капитан Сон:

маршал Тан:

# 208
  • Русе
Оооо, Роци, ти си в Шампионската лига! Wink Маршали, капитани... Всъщност гледах снимки на "капитан" Лу - модерно момче, с много готина фаца и прическа, доста слаб за своите 1.83 м- 67кг по официална статистика, че и бил певец от туй нагоре. Изглежда заради ролята е така подстриган, но на мен ми направиха впечатление очите му - те изразяваха емоциите и душевното му състояние.

# 209
Рори, отдавна съм гледала Triple и не помня в детайли, но съм сигурна, че малката накрая беше гадже на Катеричката. Брат ѝ, с който де факто тя нямаше кръвна връзка, май си остана сам, а другите се обзаведоха с половинки.
Интересен факт е, че Сонг Джунг Ки наистина е тренирал шорттрек като ученик и дори е участвал в национални състезания, но се е отказал заради контузия.

Уин, изостанала съм малко с епизодите на Knight Flower, че бях дежурна баба, но каквото съм разбрала поне до там, където съм стигнала...
Свекърът се прави, че търси братът на главната, за да ѝ замазва очите само. Той и нея я държи около себе си, защото не е сигурен дали тя не знае нещо за това, което се е случило в миналото, при убийството на предишния крал или дали брат ѝ не е оставил нещо уличаващо виновниците.
Синът е бил прокуден, защото не е бил съгласен с това, което е извършил баща му. Но, ако го предаде, това значи, че може да избият цялото му семейство и той е заминал.
Офицерчето искат да го убият, защото чак сега разбраха кой е той. А той е свидетел и колкото и малък да е бил все помни нещо. Това неизменно води до желание да разбереш какво точно се е случило, кой е виновен и желание за възмездие. В действителност точно това става и цялата конспирация покрай смъртта на бившия крал може да излезе наяве и да обърка сметките на замесените.

Общи условия

Активация на акаунт