АС и други романтични К-драми - тема 7

• 19 841
  • 735
  •   1
Отговори
# 345
  • пак на Рив Гош
Аз довърших Илюзията снощи, но ще й пиша "разбора" довечера след работа, че сега трябва да се връщам на тръстиката Joy. На "Докторите" стигнах до 5ти епизод, та ще чакам развръзката. Добре, че няма да влачат разплитането в продължение на 16 епизода.
И аз съм си харесала двата нови "невъзможни", които започват, тамън ми се освободи място в графика Joy.
Още повече, че "Невъзможният наследник " е с един младеж, когото много харесвам и следя.

# 346
  • Русе
Минавам набързо само да споделя, че незнайно защо Плейтуб и 7Плей блокираха Лекарите 7 и 8. Затова пък Дорама-та има 9 и 10. Засилка за овчарски скок... Simple Smile

Тук "краля " ни е запленен само от музика...Wink

Последна редакция: ср, 28 фев 2024, 19:53 от winona

# 347
Това ли е кралят, с него гледам в момента "two cops" много приятен актьор
 https://youtu.be/Dd4PmNZtlTA?si=HHaYqLyKdMEP4EuQ   пак го забъркаха с почти-призрак/засега е в кома/, този път мъжки Grinning , спешно трябва да изпълни дадено преди 16години обещание за да го спаси.

# 348
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Уин, 7 и 8 епизоди на докторския не са блокирани в VTUBE7. Дръпнах си ги току що.

Хайде още малко от новата АйЮ да пусна.

И от новия Ча.

Последна редакция: ср, 28 фев 2024, 20:44 от profi_1

# 349
  • пак на Рив Гош
Стана ми смешно заради нашенския израз манджа с грозде, който за на Роца настоящото местоживеене съвсем няма същия смисъл. Laughing По моя край традиционна яхния, например, е пилето със сини сливи. Та от тази гледна точка манджата с грозде може да се окаже неподозирано изкусителен кулинарен шедьовър, почит към небцето (краднах си го този израз от една преведена статия за Джан Яман Blush), който вместо да ни разочарова, може да ни донесе истинска наслада.
Ако щеш вярвай, понякога правя манджа с грозде Joy (патешко филе на тиган, към което накрая добавям няколко зърна грозде в соса Wink ). А телешкото със сини сливи си е почти класика, преди 2 седмици си направих една тенджера и си я изядох сама Joy

Както казвах по-рано, снощи довърших Love Song for Illusion (2024). За мен имаше поне 2, да не кажа направо 4 излишни епизода. Началото започна добре, хареса ми сюжета за две противоречиви личности в едно тяло. В хода на действието, обаче, започна да ми доскучава някъде 8-10 епизод и после пак към 11-12ти. Отделно, към края вкараха и тежката артилерия на всеки уважаващ се корейски сериал, Нейно Величество Амнезията  Joy. Става за едно гледане, но не е шедьовър.
Той ми хареса повече от Тя. Определно, комплименти за младежа, който успя да изиграе доста добре два различни образа. Гадняра беше от готините, тоест от тия, дето ти е кеф да ги гледаш как гаднярстват Grinning. Харесах и аджошито-майстор на меча и Главния Евнух.
В крайна сметка му дадох 8*, само заради идеята да си Трето Колело на ...
Скрит текст:
самия себе си
.

# 350
  • Русе
Роци, стягам куфара и идвам да ми сготвиш манджата с грозде. Joy Joy Joy Стига съм говорила неща, които не познавам, нали? Wink
Гледам "Лекари в криза" сега и установявам, че Пакито много ми харесва в сериозните състояния, в комедийните като че ли малко преиграва понякога. Мацката нея ли наричате Скръбната? Харесвам я! Не е от красавиците, но добре си играе момичето.
За "Илюзията" писах по-рано, само допълвам, че и аз като Роца харесах Главния( във всичките му превъплащения ) и Майстора на меча, когото убиха със стрелите.

# 351
Щом ви е харесал Пак Джи Хун може да погледнете с него и At a Distance, Spring is Green. Четох, че добре се справял и в Weak Hero Class, но не съм го гледала, че нещо не съм на вълна насилие в училище.

# 352
  • пак на Рив Гош
Аааа, чак толкова не го харесах, в смисъл да ми се прииска да гледам нещо друго с него в момента Joy.

Мацката нея ли наричате Скръбната? Харесвам я! Не е от красавиците, но добре си играе момичето.
Уинона, тя е добра актриса, не отричам. Аз просто имам проблеми с нея. Гледала съм я в 3 сериала и не мога да я харесам. Има нещо в нея, което ме човърка. Но и Анджелина Джоли така ми действа, де. Всичко е от бръмбарите в главата Joy

"Докторите" засега ме изненадват много приятно. Най-вече, че засягат сравнително непопулярната тема за менталното здраве.

# 353
Роца, и аз не мога да понасям скръбната и прехвалената като красавица грозна в моите очи Джоли. Разликата е, че освен че изпитвам непоносимост само като ги видя на екрана не ги намирам за въздействащи с актьорската си игра. Но скръбната все пак съм я гледала само в един сериал, докато Джоли в няколко филма и вече видя ли, че дават филм с нея оставям ММ да си го гледа сам. Колко да са бръмбари в главата? Просто "по вкус и цвет товарищи нет"

Аз се боря с английския и установих, че съвсем не е толкова лесен език. Докато изписвам думите в преводача пред очите ми се сменя значението им понякога много кардинало в зависимост коя е следващата дума или следващите думи или пък дали има други думи пред нея или пиша само тази дума. Единствено разбрах, че кидс е малки деца, а чилдрен обобщава децата като социална роля т.е. всички деца в т.ч. и 25+ год., които си остават деца на родителите си. Но колкото и да е уморително така е по-ясно отколкото двете серии които гледах с автопревод в ютуб и беше повече съчинение по картинка. Нещо ме държи и не мога да се откажа, въпреки трудностите с превода. Разнообразявам се само с Принца на покрива и дано след него да повторят сериал, който харесвам за да гледам нещо с озвучаване.

Последна редакция: чт, 29 фев 2024, 09:47 от Рори72

# 354
  • Варненска клюкарка
Шинка на мен ми е ОК, много по добра от други актриси, които съм гледала. И красива - като я гледах с Бинчо едва я познах тая бойна мацка. Белосана, с шоколадов цвят на косата, много слаба и нежна. Нищо общо с мрънкането на онова черното край Минчо, но пък там е много млада, не знам имаше ли 20, т.е. имала е още много да учи.
Досега ни един филм не съм изгледала целия с Анджелина, не мага да я изтрая толкова дълго. На младини беше красива, но силно надценена като актриса.

"Манджа с грозде" на български се употребява като идиом, каквито има във всички езици (ако човек не е чувал английския за проливен дъжд има да се чуди що за безсмислица е Joy)  но щом се готви със сливи и стафиди, става и с грозде.  Навремето бабата на ММ готвеше телешко със сушени сини сливи и много ми харесваше, правеше и някаква яхния с джанки, но не съм опитвала.
Роци тези дни и аз ще готвя патица, но цяла, този път е доста голяма, дано да се справя🤪

# 355
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Манджа не, но пролетно време супата от зелена бакла със зелени джанки ми е любима.

С Шинка проблемът, поне според мен, е че е малко неопределяема. Т.е. тя нито е много-много красива, нито пък е грозна. Не изглежда нито много млада, нито много зряла. Не е безлична, но не е и характерна. Симпатична, но някак обикновена, без ярки черти, които да ѝ придават характер. Може би затова е трудно да бъде харесана от всеки. Но си е добра актриса. И от тук нататък вече зависи и в каква роля ще я напъхат, и какъв вид с грим и прическа ще ѝ придадат.
В Докторския с Пакито на моменти преиграват и двамата. Може би защото все ги карат да са пияни, та са като на приливи и отливи - ту им се получава, ту не.

Последна редакция: чт, 29 фев 2024, 13:37 от profi_1

# 356
Пък аз да си призная, че Шинка я харесвам само с Минчо 😂 Самото ѝ излъчване е такова, че по-подходяща от нея за ролята на Скръбната девойка едва ли щеше да се намери.

# 357
  • Русе

Дами, Честита Баба Марта!
Ура, нашият месец започва с бяло и червено - символите на новото начало! Каквото и да  ви предстои, нека бъдат успешни и красиви начинания! Може и сериали?! Wink

# 358
# 359

Бъдете, здрави, бодри, весели и се радвайте на пролетта!

Може ли малко помощ. В един филм или сериал главната беше забелязала, че когато се случва нещо важно винаги е 4.44. Не е важно, никак, ама от ранна  сутрин се мъча да се сетя от кой сериал е и се изнервих много, че не мога. Случайно някой да се сеща да е гледал нещо такова и къде го е гледал?

Общи условия

Активация на акаунт