АС и други романтични К-драми - тема 7

• 20 277
  • 735
  •   1
Отговори
# 120
Много е красив главния.
Ти пък в действие да го видиш
Бел, на теб още в Наследници с бретон ти е станал по-симпатичен, аз тогава не го почувствах така, но сега се уверих, че като челото не е оголено и не му виждам веждите баш си е красив.
От снощи си оправям вкуса с шортчета
https://youtube.com/shorts/5X3c21qHvM8?si=tV33PQHoVtmEWI-P
https://youtube.com/shorts/98NC7cPFMmg?si=nAmjPsyGjdaXBZcv
https://youtube.com/shorts/zcpiFhoyR7c?si=eN2AM-FZ1sUvDZ1E
https://youtube.com/shorts/d-qpswEhOaI?si=iEi3b2_agibZFAtA

Ето ги и с половинката му
https://youtube.com/shorts/FchSgrJ0IaM?si=CQ_2ggJewi70XSqx
https://youtu.be/0l5kwH0ZXA8?si=3dhR7RPPQknbUYHA

Чудех се докъде стигна с Демона и дали ти е харесал.

# 121
  • Варненска клюкарка
Че той със Сузи, изглежда по млад, а това е 3 години след Наследниците, където играеше ученик.
Да, има някак по рязко изражение когато се виждат веждите му, бретонът  рязко промени физиономията му в Наследниците и промяната насочи вниманието ми към него. Общо взето кО бях аз, филма щях да го правя с него и с Баткото, а Минчо щеше да е в пълнежа😂

До началото на 10та на Демона съм. Най  после се случва нещо, което ме заинтригува -  на Демона му предстои да избира дали иска да върне способностите си, или да запази живота на любимата си.  По стечение на обстоятелствата девойката му ги отне и той за да ги използва се нуждае от телесен допир с нея и направо я ползва като зарядно, като на последното зареждане се поувлякоха, ама са и женени, пак по стечение на обстоятелствата, така че вече  са заедно без симулации за пред хората. Първо му трябваше време да приеме че не може да разчита на предишните си способности, после че влюбен в низшо човешко същество, сега май ще открие и Бог. Макар и много  различно, но по някакъв начин май ще ми напомни за Последната мисия на ангела. Там ГГ молеше Бог да останат заедно като не прибере него антела, а тук май демонът ще моли/ ще се бори за живота на любимата си жена. Вече имаше и подобна сцена когато враговете от семейството и се опитаха да я самоубият от един покрив, а той я спаси да не се размаже.

# 122
  • Русе
Здравейте, Дами!
Честита да ви е Новата година на Дракона и от мен! Да ви върви във всичко ( най-вече на хубави сериали), да сте здрави и успешни в своите начинания!
Данифин, и на мен най-много ми хареса "Приех поканата". Simple Smile Ама че изненада поднесе хладнокръвното девойче?! Joy
Марги, на мен Бин ми харесва всякак, а наличието на вежди придава завършеност на лицето. Нищо, че има гъсти такива, отиват му. Във втория клип с Шин МинА е голям сладур. Тя ли му е мацка? Ако е да, браво! Много си ходят!
Някой гледал ли е новият сериал по Стори? Заложила съм го на руски, че нещо все изтървам тези късни епизоди, а за сутрешните - все съм по улиците.
"Цветето на рицаря" бавно-бавно се лута как да разплете всички интриги, а в "Любовна песен на илюзията" биполярното разстройство на краля вече 9 епизода се чуди как да се обедини и коя половина да спечели мацката. Иде ми да ги набия и двамата! Thinking
А бе...аз щях да стана поет, ама съм много заета...май ще стана сценарист, че що безумни реплики прочетох, мани-мани ! Grinning
За сега за мен сериалът на Минка държи Първо място по сценарий и изпълнение.

# 123
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
За радост на Рори, любимецът ѝ и бивш член на TVXQ Ючон (Панчо) се завръща в бизнеса.
"Парк Ючун, бивш член на TVXQ и JYJ, наскоро се върна в светлината на прожекторите със среща с фенове и вечерно шоу в Токио, за да отпразнува своята 20-та годишнина в развлекателната индустрия. Това завръщане е важно, като се има предвид историята със съдебните проблеми на Парк, включително употреба на наркотици и обвинения в сексуално насилие, които преди това го накараха да обяви оттеглянето си.
На 9 февруари Парк се появи публично, изненадвайки мнозина с промяна във външния си вид, изглеждайки по-здрав и зрял от преди. Феновете му го посрещнаха топло, отговаряйки с аплодисменти на усмивките и изразите на благодарност. Парк, владеещ японски, се сближи с публиката си, създавайки положителна атмосфера на събитието. Местата не бяха евтини, като билетите бяха на цени между приблизително 205 000 вона и 446 000 вона.

Освен правните си проблеми, свързани с употребата на наркотици, Парк беше изправен пред обвинения в сексуално насилие от четири жени между 2016 и 2017 г. Въпреки че беше оправдан поради недостатъчно доказателства, обвиненията сериозно навредиха на обществения му имидж. Той също беше замесен в гражданско дело, което доведе до разпоредено от съда плащане на обезщетение на един от обвинителите, което допълнително усложни положението му.
През април 2019 г. Парк беше арестуван по подозрение в закупуване и употреба на метамфетамин, което доведе до прекратяването на договора му от агенцията му и обявяването оттеглянето на Парк. Дори му беше забранено да се появява по телевизията за кратко. Въпреки това, след като призна обвиненията и беше осъден на условна присъда от десет месеца лишаване от свобода и глоба, той изкара пробацията си без нарушения, проправяйки пътя за завръщането си пред обществеността.
Докато Парк се опитва да възстанови кариерата си, остава да видим дали феновете и индустрията ще го приветстват отново, особено в Южна Корея."

# 124

Марги, на мен Бин ми харесва всякак, а наличието на вежди придава завършеност на лицето. Нищо, че има гъсти такива, отиват му. Във втория клип с Шин МинА е голям сладур. Тя ли му е мацка? Ако е да, браво! Много си ходят!

Тя е, Уин. И според мен си подхождат 🙃

Бел, понеже спомена Баткото от Наследниците, да вметна, че неговата любима също участва в сериала с КУ Бин и Сузи и този път не е никак бяла и добра.🤪

# 125
Профи, благодаря! Дано да се получи завръщането на Ючон и като актьор, и като певец, защото много ми се иска триото да се събере.

Уинона, аз на сторито премиерите ги гледам по обяд на повторението. Ще споделя впечатления в понеделник.

Ще запомня сериала Ще вали ли сняг по Коледа най-вече с актьорите, които много харесах и бих гледала отново с удоволствие, както и с техните герои в т. ч. и второстепенната двойка и детската версия на главната. Майката на момчето е най-дразнеща като поведение, но нея мога да я разбера и донякъде да оправдая действията й. Родителите на девойката обаче са завършени егоисти и по един или друг начин именно те са първоизточника на цялата трагичност в тази обикновена, човешка история на две жени и един мъж и едно момче и едно момиче. Тъжна история за любовните драми на две поколения. На тази сценаристка й се носи славата, че убива главните си герои, но от общо 8 сериала по неин сценарий съм гледала три и в нито един от тях главните не умряха физически. Тази сценаристка не просто разказва истории, а ги използва като основа, върху която да разголи човешката душа - силна и слаба, грозна и красива. И тук, както и в Добрия човек фон на всичко случващо се е вината. Никой от главните не умира, но и двамата са пожертвани като изкупление за греховете на родителите им като им е вменено чувство за вина за трагедия, за която никой не е виновен. Не че не е реалистичен такъв сюжет, но на финала не беше даден ясен знак, че тази несправедливост към тях е разбрана и виновните за нея - собствените им майки са осъзнали собствените си грехове и са поискали прошка от децата си. Тъкмо обратното. Остана внушението, че виновните на финала са простили на невинните и са им разрешили все пак да бъдат заедно и да са щастливи. С четири скока във времето от общо 13г. остава усещане за ненужна жестокост и на автора към главните герои.  Изобщо не харесах концепцията на авторката за вината и прошката в тази история и финала, който уж е отворен хепиенд, но не оставя усещане за щастлив край и удовлетвореност, че всичко си е дошло на мястото, а усещане за дълбока тъга и недовършеност. В тази история открих елементи от другите две истории на тази авторка, които съм гледала. Сякаш рисува един и същ модел по различен начин, на различен фон, с различни техники, различни цетове, различна композиция, но все пак в основата на тези различни картини стои една и съща тема. Хареса ми сериала. Не колкото Добрия човек, но ми хареса и ме накара да се вълнувам за героите. Музиката също ми хареса.
Целият албум
https://youtu.be/2ZfWhDeun8A?si=4wkcUZprjfjKqTue
клипчета
https://youtu.be/yJ-fUlbGe_M?si=137lvu6h4wxe5svP
https://youtu.be/gUOHS_cS5AU?si=ZPwl4lqJ6K75MiGh
https://youtu.be/qnyXAwfXIzA?si=3TIpq92dEaHOTu0g
https://youtu.be/eEMw6qqchg4?si=0vxuQDCWaV_t6GJu
https://youtu.be/5XFEZjYwNtM?si=cmO6tru7IKfMPi95
https://youtu.be/1sOsdEhFa9g?si=XEezl34KJppiKnOu
https://youtu.be/B8ZF9roKe_M?si=7DOLOQWh0SEPaqic
https://youtu.be/lJ071gCOJjc?si=-IU9zh2z_-4Kwn_L
https://youtu.be/G9Ny5lbzcAY?si=OZC57AbyjYNmEpz8

Така и не разбрах защо са сложили това заглавие на сериала. В нито един момент не стана въпрос за Коледа.

Последна редакция: нд, 11 фев 2024, 11:14 от Рори72

# 126
Рори, много точно си я усетила тази сценаристка Hands Thumbsup. Главните ѝ герои винаги преминават през много и често несправедливи трудности.
Славата ѝ, че обича да морѝ героите си е, защото три поредни години в нейните сериали все така се случва. После малко взе завоя. Корейците си обичат трагичните истории, но явно и на тях им дойде в повече.
Като се замисля, в един момент, брутално трагичните сериали намаляха драстично. Само в някой исторически може да се случи нещо такова, но като цяло в съвременните вече рядко главните герои умират.
Ако искаш да видиш още нещо от нея, което също не завършва трагично, погледни Благодаря ти/Thank You (2007). Хубав сериал, но и тежичък в предвид темата, която засяга.
Главните има в какво да ги видиш.
Като за начало пробвай Ко Су във филма Love 911. От серилите му Green Rose, Marrying a Millionaire, Empire of Gold, Heart Surgeons/Two Lives One Heart, Money Game...
Хан Йе Съл не ми е от любимките заради изцепките ѝ по време на снимките на Spy Myeong Wol, но Fantasy Couple, Tazza, Madame Antoine, Birth of a Beauty стават да загубиш малко време.
Девойчето изиграло детската версия на главната е Нам Джи Хьон и има доста заглавия зад гърба си, при това с някои от любимците в темата. В Suspicious Partner с Джи, в What Happens to My Family? с Пакито, в Shopping King Louis с Гуки, в 100 Days My Prince с Кьонг Су от ЕХО, а в Warrior Baek Dong Soo, където пак играе детските години на една от главните е редом до Йогито. Двамата плюс Звездолин играят децата и в Giant.

Не вярвам Мики да се завърне скоро, ако изобщо се върне на сцената в ЮК. Корейците не са му простили и са по-скоро недоволни и негативно настроени към това появяване в Япония. Иначе той и в Тайланд имаше някакви дейности, че даже го спрягаха с някаква богата девойка, но или не е било вярно или нещата не са се получили.

Последна редакция: нд, 11 фев 2024, 20:37 от 2в1

# 127
2 в 1,благодаря! Giant е  като магнит за мен с този актьорски състав и нямам предвид само децата актьори, които харесвам. В случай че го няма онлайн с бг превод и трябва да го търся на руски може ли някой да преведе заглавието?

Сценаристката определено е интересна, защото историите и героите й са многопластови и като цяло ги изгражда добре. Но много ме вбеси в последния сериал първо неправилно адресираната отговорност, несправедливо насадената вина и некоректната развръзка пък била тя и формулирана като хепи енд, както и ненужно дълго продължилия емоционален тормоз на главните. То и в Добрия човек като се замисля се събират общо 13-14г. от началото на историята, но там главната се появява след първия скок във времето и усещането е по-различно. А в Снега за Коледа и двамата главни са в центъра на събитията от първите кадри на сериала. Но това май също е част от запазената й марка. И в Щастливи дни имаше някакви подскоци във времето. И все пак нейните сериали са напълно по мой вкус, така че със сигурност ще видя и този от 2007г., който май е и първия й сериал.

А в какъв скандал се е забъркала Йе Съл?

Корейците са с ужасен манталитет. Всеки човек допуска грешки и когато е понесъл наказание за тях има право и на втори шанс. За убийство съда в ЮК дава 7г., а Ючон ще го преследват до смъртта му за това, че преди години в Япония е употребил нещо, което в ЮК е забранено, но в Япония го раздават на работниците като стимулант за по-висока производителност на труда. Признанията му пък са част от споразумението да излезе от затвора и да получи условна присъда, така че дали наистина е употребявал това вещество си знае само той и не е работа на корейците с какво се занимава в Тайланд, Япония или където и да е по света. А ако е отпаднала съдебната забрана в ЮК да работи в шоу индустрията е длъжен да опита. Няма да е лесно със сигурност, но се надявам да му дадат шанс.

Последна редакция: нд, 11 фев 2024, 12:26 от Рори72

# 128
Рори, Благодаря ти не е първият сериал на сценаристката. Преди него са тези, много трагичните, за които съм ви споменавала - Sorry, I Love You с Джи Соп, Им Су Джонг и Чонг Кьонг Хо (братът на Джун Ки от Кучето и вълкът), A Love to Kill с Рейн и Шин Мин А, Sangdoo, Let's Go to School! отново с Рейн и Конг Хьо Джин. Към тях можем да добавим и Безразсъдно влюбени/Uncontrollably Fond с Ким У Бин и Сузи-то, който се коментира последните дни.

Някъде след средата на сериала Spy Myeong Wol Хан Йе Съл реши, че графикът бил много натоварен, не била доволна от условията на работа и не се яви на снимки. После излезе съобщение, че актрисата имала различия с продуцента и режисьора и си хванала багажа и отлетяла за Америка. По тази причина промениха малко графика на излъчване и дори се замисляха да търсят друга актриса за ролята. Два дена по-късно госпожата се върна извини се на екипа и продължи снимките, но сериалът вече беше загубил инерцията. Жалко беше за останалите участници в продукцията, че понесоха и те негативите. Сериалът беше дългоочакваното завръщане на Ерик след казармата и това помрачи радостта на феновете му.

Giant е преведен на български, но не знам качен ли е за онлайн гледане. Тук на руски.

# 129
2 в 1, благодаря! Гиганта го няма онлайн с бг превод. До 21 има още 10на дни и ще проверя кой от останалите, които споменаваш е онлайн на български, за да използвам последните дни във вбокса. Голям мерак ми стана Гиганта заради всички любимци, които открих в състава, но ще е след 21.02.
Много странна изцепка на Йе Съл... Сериалът все пак хубав ли е? А Ерик не е ли главния в Търсене на любовта?

Ама Любов 911 е с Хьо Джу. Колко хубаво. И с тренера от По моя начин, който участва и в Снега по Коледа. Сега се сещам защо приятелчето на главния и второстепенната девойка ми изглеждаше някак познато. Днес ще гледам филми, че не мога да си избера сериал. Заради вбокса се чувствам притисната и не мога да следвам собствените си планове.

Последна редакция: нд, 11 фев 2024, 15:18 от Рори72

# 130
Рори, отново чудесен анализ /среднощния/. Blush В историята, която описваш аз пък откривам елементи от онази, която вече няколко дни продължавам да осмислям. На същата сценаристка е.  Много драма, много нещо. Да, разбиранията на героите за любовта и справедливостта ми се сториха доста изкривени. Главните почти през цялото време разделени. Тя една такава жалка, унизена, очукана от живота... Нещастна. Създава впечатление, че е златотърсачка, приема подкупи и си затваря очите, но това всъщност е нейният начин да изрази безсилието и безнадеждността си... Човек, който е трудно да разбереш и харесаш. Останалите герои и те противоречиви... И както си казвах, че това не е моето, не ми допада и уж се насилвах да си довърша започнатото взе, че доста ме разтърси този сериал.
Цитат на: Рори72
Тази сценаристка не просто разказва истории, а ги използва като основа, върху която да разголи човешката душа - силна и слаба, грозна и красива.
...

Сякаш рисува един и същ модел по различен начин, на различен фон, с различни техники, различни цветове, различна композиция, но все пак в основата на тези различни картини стои една и съща тема.
Написаното е валидно и за Uncontrollably fond.

Трагична предистория, несправедливост, насадено чувство за вина, жестокост към онези, които реално най-малко го заслужават, прошка... Показаха обаче и закъснялото разкаяние на родителите на ГГерой. Ако не бяха, щях да съжалявам, че съм си загубила времето с този сериал.

Последна редакция: нд, 11 фев 2024, 16:48 от Margarita N.

# 131
  • Русе
Мили Дами,
Ийстърн Спирит Форума  май има нужда от помощ. Дали  някоя от вас може да помогне? Копирам:

Eastern Spirit Форум
Станислава Гърдакова
 · 1 ч.  ·
Здравейте, мили съфорумници! Търсим помощ, защото е трудно да се справим сами покрай другите задачи. Отнася се за небезизвестната ситуация с Вибокс. Правим списък на всички качени филми и сериали с превод на групата на Йистърн спирит. След което ще го отсеем до само най-необходимите за теглене продукции. Тоест тези, които не сме качили на друго място или вече нямат сийд и не бихме успели да изтеглим от тракер, за да вградим буквите и качим. До момента разполагаме с имената на тези потребители, качвали за гледане онлайн: deenchii, krimon4e_2008, maria_debit, xrawrx, ivkaus5, thus, tematic, silvex, dagga, mrnkaloto, mariya_lovetose, white_galaxy21. Целта е да направим списък на всички плейлисти с наши преводи в тези канали. След което ще започнем да отмятаме, за да останат само въпросните, които няма къде другаде да намерим. Моля желаещите да помогнат да ми пишат на лично, за да успеем да координираме действията си. Благодаря!

Последна редакция: нд, 11 фев 2024, 17:00 от winona

# 132
Марги, да ти предложа тогава да изгледаш Добрия човек с Че и ДжунгКи от същата сценаристка. За него бях писала доста сравнително скоро. Чудесните дни е 48 или 50 серии и не ти го предлагам, а и Добрия човек всъщност ми хареса много повече. Ако се хванеш да го гледаш ще го потретя с теб.

По средата на Любов 911 съм, но минавам да го препоръчам за гледане. И моите топ три любимки от днес стават 4, защото определено Хьо Джу заслужава да е при тях в личната ми класация.

Последна редакция: нд, 11 фев 2024, 17:20 от Рори72

# 133
И няколко снимки от парада по случай Китайската нова година в Лондон. Снимките не са много добри, беше пълна лудница, а и аз съм с две леви ръце при снимането Laughing

Парад по случай Китайската нова година в Лондон  

# 134
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Точно в момента нямам време да им помогна на Спирита. Яд ме е, ама нищо не мога да направя. Треснаха ми една проверка и дори вчера бачках до 8 вечерта. Не само цялата следваща седмица ще ми е буквално изядена отвсякъде, но така ще продължи още поне месец. Извън моя контрол са нещата. Надявам се от време на време да мога да поглеждам по нещичко, поне за приспиване.

Дани, разкош! Heart Eyes Приказка на живо. Било е впечатляващо, сигурна съм.

Общи условия

Активация на акаунт