АС и други романтични К-драми - тема 7

• 20 247
  • 735
  •   1
Отговори
# 165
Да, Бел, той е - Чу Джин Мо играе Кралят. Чо Ин Сонг е генерала.

Всъщност действието в Замръзналото цвете се развива горе-долу по същото време като в Императрица Ки. Но Кралят в Цветето е третият по ред след този в Императрицата и е бил негов брат.

Рори, под видеото със субтитрите в дормата има още няколко. Избери си едно и пусни него. Препоръчвам ти това, на което пише "5-й канал", че поне мъж и жена озвучават, а не само един човек за всички.

Последна редакция: пн, 12 фев 2024, 23:51 от 2в1

# 166
  • пак на Рив Гош
Белл, предполагам, имаш предвид "Последно танго в Париж" на Бертолучи. Ако не ме лъже паметта, казват, че за сцената са знаели само режисьорът и актьорът в главната роля (Марлон Брандо), тя не е знаела какво се очаква.

От корейските сериали, Hit the Spot (2022) беше доста "разкрепостен" и на думи, и на действия Wink .

# 167
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Изгледах Архитектура 101 и всъщност най-много ми хареса къщата, която той ѝ построи. Останалото ми беше прекалено тягостно. Този филм най-много ми напомни за дизитата. Харесваха се, ама не можаха да си го кажат, разминаха се, всеки нещо не доразбра ... Дори и гледната им точка към родителите беше коренно различна. Вече при срещата им на по-зрели години се оказа, че той не е сам, а около него се върти мома, да го подръпва и побутва, според необходимостта Mr. Green. А и не беше станал с годините уверен в себе си самостоятелен мъж. Видя ми се все пак положително, че накрая главната героиня започна своя нов живот на място, вдъхновяващо само по себе си. Ако ще се разтоварвате, това заглавие определено не е за тази цел.
Но пък къщата, ах къщата! И онази убийствена гледка през събиращия се прозорец! Heart Eyes
Скрит текст:
Апропо, кадастърът им много прилича на нашия, както и скците, които издават. Joy

# 168

От корейските сериали, Hit the Spot (2022) беше доста "разкрепостен" и на думи, и на действия Wink

Друг  "разкрепостен" филм, който може да ви допадне е "Портрет на една красавица" с Ким Нам Гил.
Това е красив и чувствен филм, в който има от всичко - любов, страсти, въздействаща музика...

# 169
Рокерче
С прическа
Креативно
В самото начало
Даже сцената не издържа!!!
Смешно озвучаване от Чимин
Мил спомен, няма да го забравя!
БТС графити
Стига вече БТС
Подръжка
БТС госпел
Black or  white
Ковър с оркестър

Интересна тема сте подхванали и аз отдавна съм го гледала този филм и в първия момент не можах да повярвам как корейците въобще са снимали тези сцени, но пък са направени много добре, без пошлост.

Последна редакция: вт, 13 фев 2024, 10:01 от Danifin1

# 170
Друг  "разкрепостен" филм, който може да ви допадне е "Портрет на една красавица" с Ким Нам Гил.
Това е красив и чувствен филм, в който има от всичко - любов, страсти, въздействаща музика...
newsm10
Един от сценаристите е автор на новелата по която е филмът, а по същата новела има и сериал - The Painter of Wind, който обаче е доста по-стерилен.
Историята в новелата е за реално съществували личности, а много от картините показани в двете продукции могат да се видят и сега и са обявени за част от Националните съкровища на Корея.
От същия автор е и новелата по която е правен Дърво с дълбоки корени.

# 171

Марги, Омъжи се за съпруга ми е 16 епизода. Днес и утре излизат 13 и 14.
Не остава много значи, другата седмица е финала.

Знаех си че любопитството на Марги ще се прояви😜

Не е спирало да се проявява 😆 Често се случва след споменаването на нещо тук да си търся допълнителна информация.

# 172
Много време отделихме да коментираме сцените 18+ в Замръзналото цвете. И е факт, че са красиво заснети. Обаче моето лично мнение е, че са ненужно много и като са толкова много обезсилват значението им за основната тема в тази история - любовта. Твърде многото секс сцени показаха плътската любов и страст като ураган, който помита всичко морал, чест, дълг, вярност. В крайна сметка моите симпатии отиват при краля и копнежите и страданията на разбитото му и предадено сърце и от двамата на които вярваше и за които беше загрижен.
В интерес на истината харесвам версиите на краля, кралицата и генерала във Вяра. Актьорите в Замръзналото цвете играят много силно, спор няма, но не ме докоснаха емоционално с играта си. Може би само краля. Прочетох много хвалебствени и няколко негативни мнения за филма. За мен истината е някъде по средата. Освен това мисля, че еротичните сцени влиаят на обективността и на тези които хвалят, и на тези които критикуват. Но ако филма се разглежда изцяло в жанр еротика, тогава може да се каже, че е отлично направен.
Потърсих ОСТа, но не намерих друга песен в ютуб, освен една от типа народни песни, обявена като песен от Корьо.
https://youtu.be/lFWIgToLukY?si=1OwGotJhO6lYkWUc

# 173
  • Варненска клюкарка
Проф, аз  пък много се впечатлих от една сграда в Демона. Вътрешността и като я показат от върха изглежда като спираловидна диамантена мина. Покрай всеки етаж се вие параболична окръжност подобно на тераса - това вместо стълбище и посетителите вървяха нагоре, или надолу според посоката/наклона по нагорнище или надолнище. Много ефектно на вид и чудно като функционалност, идеално за спорт! Ако пак я покажат  в подходящ ракурс ще я снимам.

Белл, предполагам, имаш предвид "Последно танго в Париж" на Бертолучи. Ако не ме лъже паметта, казват, че за сцената са знаели само режисьорът и актьорът в главната роля (Марлон Брандо), тя не е знаела какво се очаква.

От корейските сериали, Hit the Spot (2022) беше доста "разкрепостен" и на думи, и на действия Wink .

Роци, точно за него, не съм го гледала, но веднъж попаднах на подробностите около това заглавие. Да, актрисата не е знаела  какво ще се случи,   мисля че и репетиции не е имало, само инструктаж за да са неподправени реакциите и в такава сцена. Но е получила изненадата на живота си.  Делото което завежда и  успява да влезе в съда е за анално изнасилване. Правят се анализи на кадрите във филма, изискват и суров материал от снимките, но не го получават. Пешкира опира само  оператарът и то някаква глоба. И режисьорът и актьорът са суперзвезди, делото бързо затихва, актрисата с разбито физическо и психическо здраве се оттегля. Странното е че двамата мъже не и отвръщат с контра процес за уронване на престиж и подобни. Защо ли... Вчерашната дискусия ме подсети че понякога се случва реализма в седмото икуство да е истинси реален.

Роци тоя сериал от линка с 19+ ли е в горния десен ъгъл🤪

Последна редакция: вт, 13 фев 2024, 14:35 от Беллора

# 174
  • пак на Рив Гош
Белл, да, сериалът е 19+. На мен ми хареса, беше един полъх на свежест - жени в корейски сериал да говорят за сеХ и да правят сеХ.
Сградата от Демона, за която говориш, е университет за жени - Sungshin Women’s University — Woonjung Green Campus. А стълбището в централната сграда (скролнете по снимките, за да го видите) е на архитекта Kim Seung Chol, и, доколкото видях,  идеята е да прилича на музея Гугенхайм.

Последна редакция: вт, 13 фев 2024, 14:00 от Роца

# 175
Изгледах още едно филмче - Скъперници. Не е лъскаво, но е сладко и мило. За любов разбира се и съвсем мъничко за още нещо. Главните са ДжунгКи и Хан Йе Съл.
https://youtu.be/DyVE3r2fPzY?si=xRPTtSqYbVbRWKD5
https://youtu.be/NeJhsj2b-PU?si=ROTPhH3OvZYlvkDy
https://youtu.be/Vow0v5qO37g?si=v7XHgSQxFu2Jo_iJ

# 176
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Белл, да, сериалът е 19+. На мен ми хареса, беше един полъх на свежест - жени в корейски сериал да говорят за сеХ и да правят сеХ.
Сградата от Демона, за която говориш, е университет за жени - Sungshin Women’s University — Woonjung Green Campus. А стълбището в централната сграда (скролнете по снимките, за да го видите) е на архитекта Kim Seung Chol, и, доколкото видях,  идеята е да прилича на музея Гугенхайм.
doh Много съм куха. Аз от малкото кадри и клипчета от Демона, размятани тук, бях убедена, че са снимали в Билбао.

# 177
Детската версия на главния от Кучето и вълка ми попадна на обща снимка с девойче, което прилича на КимЮ. Двамата имат ли общ сериал/филм?

# 178
Мисля, че нямат общ проект.

# 179
  • Варненска клюкарка
Роци тази е сградата да, университет значи. При движението на камерата и хората повече личи наклона на "терасите".

Забравих да кажа за една любопитна сцена в Демона. Там на главния предвид статуса му, често му се палеха ръцете и при едно такова самозапалване той ги гледаше шокиран крещейки "пали пали пали"😂 И по интонацията и по думите все едно казваше че пари😆 Ако не бяха азиатските му черти, някак толкова близко ми прозвуча🤪

19 значи. Питам защото знам за 19-ката на Невърдълес която май беше най-вече заради голата девойка под завивките и  подаващите и се над тях рамене. Иначе си казаха някоя дума за кекс, но с приятелките и, а с момчетата си разказваха случки за общи познати в   компания на масата. Нямаше повече от 2-3 горещи сцени подобни на Пакоковите с Минка и настояването му за тях, или Пако с каката, ама двете Пакови дами бяха закопчани до шия, за разлика от презрамките и голите рамене на Хан Со Хи🤪  Само че историята на Невърдълес беше далеч по-смислена от пародийната в Секретарката. Излиза, че ако не е на майтап, т.е пародия, слагат 19+, нищо че е на НФ т.е.с контролиран достъп на 😂

Общи условия

Активация на акаунт