АС и други романтични К-драми - тема 7

• 20 207
  • 735
  •   1
Отговори
# 225
  • пак на Рив Гош
Уинона, 2в1, за "Цветето", поне аз така рабрах нещата около сина, ама може и ужасно да греша Joy.
Аз обаче, не съм мултитаскинг като Уиндоус, а съм много стар ДОС, не мога да гледам сериал и да върша нещо друго (освен ако сериалът не е китайски, а аз пека палачинки в неделя сутрин Joy).

последно би ми хрумнало да я нарека красавица ( не знам дали не е някакво иронично подмятане заглавието)
Белл, "красавица от Гангнам" е леко презрително определение на тези, които са постигнали външния си вид с помощта на хирургията, а не са естествени (понеже в Гангнам са съсредоточени много клиники за пластична хирургия). Затова прозвището на Главната е такова.
Скрит текст:
А в един момент от сериала, когато родителите на девойката се срещат с майката на героя на Ча, нейната майка (не знаейки за смисъла на това определение) казва на неговата "толкова сте хубава, направо сте гангнамска красавица" и става едно конфузно положение, понеже неговата майка е "естествена".
Всъщност, аз разбирам английското заглавие "името ми (идентификацията ми) е красавица от Гангнам" повече като пътя, който тя трябва да извърви, за да се приеме такава, каквато е след пластичната хирургия и да се отъждестви напълно с избора си. Защото тя досега никога не е била приемана заради външността си - първо като дете и подрастваща с предишната си външност (а вече покрай други сериали знаем колко външният вид е от значение в Корея*) и после вече в университета, когато след всичко, което прави, за да стане красива в очите на другите, пак е обект на подигравки, този път заради красотата, постигната с хирургическа намеса. Затова героят на Ча, колкото и дървен да е Wink, е много важен за нейното израстване.
Но това си е моя интерпретация на жена, която никога не е била красавица, било тя гангнамска или не Wink.  И, както винаги, мога мноооого да греша Joy
* - доколкото научих от разните изгледани репортажи за Корея, които изгледах в последните седмици, тенденцията за подобрения на външността е започнала през 90тте години, след публикуване на едно проучване, което твърди, че повечето от работодателите, при равни други условия, биха назначили на работа кандидата с по-привлекателна външност. И това отваря вратите на надбягването за красота.

Китайските сериали са ми едни миловидно-наивни. И ме забавля как  уж големи баровки изкарват по 30-40 епизода с един тоалет, а девойките които работят на 3-5-8 места за да оцелеят във всеки кадър са с нов.
Joy
На мен са ми в голямата си част наивно-изнервящи (но мазохистично упорствам да ги гледам, с надеждата да отсея някой и друг ценен сред плявата Joy). Но аз по принцип си имам проблем със съвременните (и не само) китайски главни героини, които са ми доста лигави и дразнещи с маниера си да "преследват" главния и да му досаждат, докато той горкия, клекне и се предаде Joy (имам си даже и лична класация на нервиращи ме китайски Главни Joy) . Но явно това поведение е ценено (?) и очаквано, иначе надали толкова щяха да го експлоатират в сюжетите. А за стайлинга им да не отварям дума, че мога много да мрънкам по въпроса. Мога да напиша трактат по темата "Кукуригото на главата и дънковото гащиризонче като неизменен атрибут на младежко-сладката Главна в китайските сериали".
Като цяло, ако съм дала на сериал повече от 7.5*, значи Главната е сравнително адекватна (по моите стандарти).
Главната от сериала, който гледа Уинона е сред тях, между другото Grinning.
Уин, събличането в китайските сериали е доста по-малко от това в корейските, а пък в последната година-две намалява стремително. Не знам дали са нови правила в цензурата, но вече даже е рядкост да видиш и Главния по торс, все са по потници... с малки, радващи окото изключения (някои от китйските ми любимци продължават да се поразсъбличат тук-таме, за радост на фенките).

# 226
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Пък аз влизам да споделя, че в 5 епизод на Красавицата действащите лица взеха та живнаха. Да им се ненадяваш. Joy
Аз нямам против бозиците стига, освен че са бозици, да не са и разредени. Mr. Green Освен това по принцип харесвам младежки сериали. Един, долу-горе такъв, ни събра тук преди 13 години. Hug
Какво по хубаво от разказ за любовта в студентските години! Дори и на моменти да е тръпчива.

Ще разказвам и по-нататък как ми вървят сериите, така че Белл, не бързай да го отписваш. Вярно Истинска красота поне дотук е по-добрият сериал. Но това не значи, че Красавицата не може да бъде изгледана цялата. Впрочем лошата от ИК участва и в Красавицата. Засега е от добрите.

Роце Hands Plus1

# 227
  • Русе
Роци, щом казваш, че е намаляло събличането в китайските филми, ти вярвам. Нямам поглед и не споря, само исках някаква правдоподобност на интимност. Една хвърлена кърпа на камерата би ми стигнала. Simple Smile
Ааааа....впрочем имаше един друг китайски, който започна точно с грубо награбване и дърпане и събличане на ГГ-ня, а той - в инвалидна количка. И това още до 10-та минута на 1-ви епизод. Казах "край" и не го гледах.

# 228
Да докладвам, че в 6 епизод на Красавицата имаше моменти, които те стисват за гърлото. Но главната все още си се държи като пълна смотла и мекотело. Да има най-много 2-3 проблясъка на здравомислещо човешко същество. Бих казала, че е по-дразнеща от пълнежите. През цялото време изпитвам неистовото желание здраво да я ошамаря.

Ще си продължа филмовия маратон нощес, че сега трябва да поработя.

# 229
  • Варненска клюкарка
Роци, мерси за разясненията.

Проф, като каза какво ни събра, преди няколко месеца много исках да ти покажа една сцена от Невърдълес - толкова много ми напомни на едни други за първата им среща в нощен клуб, но за разлика от първите, тези от втората сцена въпреки смущението на девойката имаха   силен сексуален заряд. Главните учат   в един и същ университет, от известно време се привличат и отблъскват...  Направиха си среща в нощен клуб, само те двамата, насред тълпата се прегърнаха да танцуват и аха да се целунат, но някой ги бутна и не успяха. Главната я заболя главата, каза че е от силната музика,не била свикнала и отиде до тоалетната, там имаше някаква и аз направо зяпнах, очаквах да извади да я черпи с хапче, но само се изгледаха. Щях да карам Марги да я изреже, но онази буря цяла седмица ме остави без нет, а после ме тресна окото и ми мина желанието да я търся. Но направо ме втрещи, много напомняше, но главните не бяха с наивно излъчване, каквото в началото имаха първите любимци🤪

Ще чакам да пишеш впечатления за красавицата. Сега се сетих че гледах откъс с ГГ докато си броеше стотинките и не му стигнаха да си купи храна, сигурно е от хващащите за гърлото...

# 230
Ще чакам да пишеш впечатления за красавицата. Сега се сетих че гледах откъс с ГГ докато си броеше стотинките и не му стигнаха да си купи храна, сигурно е от хващащите за гърлото...
Не се сещам за такъв момент поне в първите 6 епизода. А и главният е богаташче. Иначе дотук на няколко от героите в някакъв момент не им стигаха парите, но винаги наблизо се намираше добра душа да поеме сметката. Или търговецът беше с меко сърце та правеше отстъпки, или даже даваше на аванта.
Корейците обичат да си правят жестове става ли въпрос за почерпка. Спомнете си камиончетата с храна по сетовете.
В Красавицата хващащите за гърлото моменти са свързани с равносметката, която героите си правят за живота си. Тегленето на чертата с какво от него си платил за да си там, където си в момента. И с проблема с отхвърлянето от обществото на невписващите се в стандартите му.

Белл, ще стигна и до Невърдълес. Не съм забравила, че с Марги го харесахте.

# 231
Когато през целия ти съзнателен живот са се отнасяли с теб като към грозното патенце и са те тормозили заради външния ти вид не можеш автоматично да се промениш дори и да си променил външността си и вече да си красив лебед. Та, с главната в Красавицата е същото. Вече е красива, макар и с помощта на пластичната хирургия, но в душата си и ума си тя все още се възприема като грозното пате. Съмненията, притесненията за това как другите я виждат не са изчезнали и трябва много време докато това се промени. За това и тя се държи по този начин. Няма увереността на красивите хора, които са такива по рождение. Товарът, който носи от миналото си не е хич лек за един млад човек, на който всички са се подигравали. Съмненията продължват да я човъркат, а и страхът, че може да бъде отхвърлена, когато разберат как е придобила сегашния си вид никак не са от полза за самочувствието ѝ.

Последна редакция: нд, 18 фев 2024, 23:47 от 2в1

# 232
  • Варненска клюкарка
Проф, Марги не го  хареса Невърдълес, ама май и не го гледа, освен началото, нещо и забиваше ВБ. Доколкото разбрах на Крис и хареса .

О, сигурна съм че видях сцена в която Ча си брои стотинките в някакъв супермаркет, знаеш ме каква зрителна памет имам. По принцип  де - стига да ги разпозная корейците 😂 вероятно сцената предстои.

Аз приключих с Демона. Май освен красотата на главните, и няколкото забавни момента, няма много какво да коментирам. Посмях се като видях как главните почистват дома си - хвърчаха около тях метли и мопове, докато си седяха на дивана и се сетих за коментара на Проф, че още не била научила къщата си да се чисти сама, уви и аз не успях, а щеше да е толкова хубаво😂 Фенка съм на тежката дълга коса  на Главната, а Главния ми се искаше да го нахраня, много е отслабнал, шията му беше по-тънка от нежната шия на фината му колежка. Финалът като други подобни с безсмъртен главен,  или такъв, за който времето тече различно от времето на другите хора, но като се сетя че и другаде съм гледала 200-400 годишни главни, мисля че много си падат корейците по такива неща, освен по истории с прераждания и срещи в следващ живот, защото за голямата или неизживяна любов един живот не стига. Много рай, много ад, католицизъм, видях корейски отец Михаил, което пак ме кара да се питам защо католиците в ЮК не носят библейски имена.  Видях много добри огнени ефекти!

Последна редакция: нд, 18 фев 2024, 19:23 от Беллора

# 233
2в1 аз по-скоро недоволствам срещу това, че главната се оставя "да я водят за носа". Точно защото години е била отхвърляна, би трябвало поне малко инстинкт за самосъхранение и недоверие към ласкателите да има. Тя се държи като пълно мекотело. Как пък поне веднъж за 5 серии не се запъна на тъпанарските предложения на някои. Колкото и да е неуверена, не може да се съгласява с всичко. Едва ли го е правила докато е била грозно пате. Чак в 6 епизод взе та изказа мнение и несъгласие.
Все си мисля, и че като отхвърляна и наранявана трябва да се е научила да разпознава лошото у хората.
Иначе съм съгласна с написаното от теб за това откъде идва неувереността ѝ, както и че няма да изчезне веднага.

Всъщност, така наречената боза, поражда много сериозни размисли.

# 234
О, сигурна съм че видях сцена в която Ча си брои стотинките в някакъв супермаркет, знаеш ме каква зрителна памет имам. По принцип  де - стига да ги разпозная корейците 😂 вероятно сцената предстои.
  Nе му стигаха 100 стотинки за закуска и тъкмо си намери, тези намериха него и си остана гладен  Grinning
https://youtube.com/shorts/Yw2NdWAJ6Zw?si=GLxtQr2by4iIyfNc

# 235
Опасни сте!
Това още не съм го стигнала.

# 236
  • пак на Рив Гош
Профи, аз пък мисля, че именно заради годините на отхвърляне, желанието ѝ да бъде приета под новата си външност е толкова голямо, че е "притъпило" инстинкта за самосъхранение спрямо лошите намерения на хората. Като добавиш и една голяма доза неувереност и незнание как да се държиш в дадена ситуация, защото никога не ти се е случвала, върху интровертен натюрел, нищо чудно да изглежда, че се държи като мекотело.

А малко по-нататък в епизодите ще разбереш и защо не му стигат стотинки за закуска на Ча Wink.

Белл, от това, което съм чела, при кръщаването корейците могат да приемат и по-западни католически (и библейски) имена, но не са им "основните", които да използват всеки ден.
Напр. в "Болничния плейлист", единият от докторите имаше католическо име (Андреа), но май само майка му се обръщаше така към него (нейното име пък беше Роза) Grinning.

# 237
Бел, вярно е, не стигнах до края на Невърдълес. Описаният момент от нощния клуб не съм го видяла и не знам от кой епизод е, иначе за гиф и сега не е късно...

Има и много сериали, които зарязвам още след първия епизод просто защото не успяват да ме хванат, а като съм си набелязала още няколко не ми се ще да губя време. 😂
Красавицата от Гангнам заради темата, която засяга, пък и защото Ча участва го започнах, но колежката му ми се стори безлична и в случая реших, че е излишно да се напъвам да продължа. Друго си е когато има кой да разкаже.

Следя за момента Омъжи се за съпруга ми с Минка. Май скоро изтича срокът докогато щяха да са налични сериалите във Вбокс и ме е яд, че не успях да се възползвам да видя поне и Училище 2013 там.

# 238
Ниска самооценка, липса на самочвствие, страх да не се превърнеш отново в аутсайдер, ако проявиш харктер и "скръцнеш със зъби", донякъде и криворазбраното удоволствие да си "популярен", което до момента ти е било чуждо.... са все предпоставки да преглъщаш гордостта си и да се държиш малко като мекотело. С времето, добивайки малко повече увереност, нещата се променят. Но, това става бавно.
А и говорим все пак за корейски сериал Wink. Там нещата винаги трябва да са драматични, пък и не се знае сценарист и режисьор пили ли са си хапчетата и на каква фаза са Joy.

Да ви пусна едно изпълнение на Съкровищата за края на седмицата и за лека нощ

Последна редакция: нд, 18 фев 2024, 23:51 от 2в1

# 239
...
А малко по-нататък в епизодите ще разбереш и защо не му стигат стотинки за закуска на Ча Wink.
...
Досещам се вече. Изгледах снощи и 7 епизод, в който героят на Ча разбра, че баща му ги е лъгал години наред. И че е причината майка му да се махне, след като ѝ е причинил трайни увреждания. Събра си чукалата момчето, ама таткото му блокира кредитната карта, така че сигурно в следващия епизод ще си брои стотинките. Поразсмя ме как в ресторанта смяташе и изчисляваше дали ще му стигнат парите. И колко щастливо се усмихна, когато главната си избра най-евтините неща от менюто. Чак му идеше да литне, че успя да не се изложи пред момичето. Joy Един от малкото моменти, в които дървенИята изчезна. Joy
Да питам гледалите го, лошата явно по природа си е лоша, че в епизода тръгна да ги играе същите игри и с момчето на друго от момичетата? Явно не ѝ персонален проблем точно главната, а изобщо ѝ е проблем, че мъжете харесват и други жени освен нея. Става ли по-нататък ясно на какво се дължи това поведение? Защото ми се струва, че вероятно има психиатрично-клинична квалификация за него и е породено от травма в детството. Засега имам предположения, че и тя е плод на естетичната хирургия и я гони меракът да е по-по-най. Но при всички случаи има наслоена на заден план и някаква лична драма. Питам, защото не искам да надниквам с мишката в сериите напред. Искам сериала да си го изгледам все едно ми го дават по телевизията.
Ама не ми разкривайте много, само ми повдигнете завеската.

Общи условия

Активация на акаунт